E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.07.11. 15:40 - #7157

Sziasztok!

Most olvasgattam a nap eseményeit és közben tudjátok mit ebédeltem? Egy tányér jéghideg (zsírtalan) húslevest cérnametélttel. Jaj, de jól esett , mostanáig a hőségben autóztunk, és nem ettem még idáig semmit.

Julika! Az a recept szerintem jó ötlet, csak arra vigyázz, hogy ebbena  hőségben nekem egy óra kelesztési idő is elég volt a kovászos változatnak is. Tehát ne az órát figyeld, hanem a tésztát, szépen fog kelni.

Piroska! Természetesen Te is kapsz képeket 

Batka! Lehet, hogy mostanában kicsit sűrűbben kell benézni  Tegnap én is így jártam, hogy egy kicsit mást csináltam, és mire visszaértem, alig győztem visszaolvasni
A találkozóra az első bürlit csináltam meg, a többi ennek csak variációja. Kicsit a liszt, a kovász, meg talán a folyadék is más, de az alapja ugyanaz. Érdemes egy kis rozzsal vagy rozskovásszal megbolondítva is kipróbálni, úgy is nagyon finom. Nagyon örülök, hogy ízlett a férjednek is, nekem is a néhány kedvencem közül az egyik :-))

Az Alaskához hozzáteszem a táblázat linkjét és a fordításodat, hátha ezzel már tudunk valakinek segíteni. Köszönöm a fordítást.

Még szeretnék segítséget kérni, ha van rám egy kis időd. A képeket összegyűjtöttem es megpróbáltam WinRAR-ba tömöríteni, de nagy szomorúan látom, hogy gyakorlatilag uyanakkora maradt, mint előzőleg volt
Szerinted lehet, érdemes valamivel próbálkozni, hogy kisebb legyen, de azért könnyen hozzáférhető maradjon mindenkinek, vagy csináljam meg ebben és küldjük el több részletben? Várom válaszod  

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.07.11. 14:01 - #7156

Margit, a kettő egybekelesztett zsömlikét már megtaláltam, ha minden igaz, ez a bürli, de melyik fajtát készítetted a kenyeres csúcstalálkozóra? A férjemnek nagyon ízlett, úgyhogy reprodukálnom kell!

Batka Előzmény | 2006.07.11. 13:41 - #7155

Lányok, irgum-burgum, már egy fél napra sem lehet magatokra hagyni titeket? Három oldalt kellett visszalapoznom, hogy lépést tartsak ezzel az irammal. Kartika kaktusza egyszerűen gyönyörű, a hozzá kapcsolódó gondolatról nem is beszélve. Superkeri pedig remek ötletet adott Ugye panaszkodtam, hogy kicsi a konyhám, ezért nincsenek sütőformáim, mert nem tudnám hova tenni őket. Hát a kuglófot ezentúl meg tudom oldani konzervdobozzal! Illetve sörösdobozzal, mert azt tartok néhányat direkt kürtőskalács sütés céljára, de kuglófnak még soha nem jutott eszembe kipróbálni. Azon meg majdnem gurultam a röhögéstől, hogy Dulifuli milyen jól beillesztette magát.

Margit, az Alaska programtáblát - még ha cseh is - talán érdemes lenne belinkelni a gépleíráshoz. Egy szót sem beszélek csehül (na jó, hármat ismertem, plusz a pivo! ), de a logika alapján szerintem a következőket jelenti:

Cislo 1-10: programok
1. alapprogram
2. fehér kenyér
3. teljes kiőrlésű kenyér
4. édeskenyér (kalács)
5. szupergyors kenyér
6. csak dagaszt-keleszt
7. nudli? (14 perc?)
8. joghurtos kenyér
9. lekvárfőzés
10. csak sütés

Opeceni: héjszín
Svétlé: világos
Stredni: közepes
Tmavé: sötét
Rychle: gyors

Hmothnost chleba: kenyér súlya
Predehrat: előmelegítés
Propracovat: dagasztás (ill. ejtés)
Odpocinout: pihentetés/melegítés
Kynout: kelesztés
Péci: sütés
Udrzovat teplé: melegentartás
Celkovy cas: a program lefutási ideje
Signál: ekkor sípol a magoknak

Így már talán használható, persze nem bánnám, ha valakinek ilyen lenne, és leokézná, de egyszerűen így jön ki. Persze nem tudom, mi az, hogy joghurtos kenyér meg nudli.... de az alapprogram, a dag-kel meg a csak sütés megvan, és az a lényeg.

Piroska Előzmény | 2006.07.11. 12:04 - #7154

Nekem is!!!!

majorkaj Előzmény | 2006.07.11. 09:37 - #7153

Szia Kenyérke és Margitka !

Köszönöm szépen tanácsaitokat a kovászokkal kapcsolatban.  Bocsi, hogy ilyen kis tudatlan vagyok, de nem szeretném elrontani ha már voltál olyan aranyos Margitka és adtál nekem jó kis kovászkákat. És tényleg más volt a búzakovász. Jaj, nem is merem kipróbálni a kovászos kenyeret. Mivel is kezdjem? Ma pedig kellene a 40 fok ellenére sütni kenyérkét, mert nincs otthon egy szelet sem. És olyan kíváncsi vagyok, mert én egysezr sütöttem, de akkor szerintem nem volt jó a kovászom és a kenyér sem ízlett.

Lehet, hogy Margitka a Te fehér kenyér variálható recid alapján kellene valamit kisüssek, szó szerint??? Üdv:Julika


kenyerke Előzmény | 2006.07.11. 07:13 - #7152

Sziasztok!

Köszönöm a jó tanácsokat, kívánságokat. Pár mondat erejéig jelentkezem csupán, aztán rohanás. Majd valamikor késő este keveredek haza.

A kovászkészítéssel kapcsolatosan:
Nyáron a melegben valóban intenzívebbek. A búzalisztből készült látványosan az ha más időszakokhoz viszonyítjuk. A rozskovász viszont egész évben intenzív. A nyári időszakokban gyorsabb az erjedése, savanyúbb.

Mindkét kovász az állandó meleg hőmérsékletet szereti. Magas hengeres lisztes dobozba rakom, azt pedig egy kis lavórba s az egészet a szobában a könyvespolc tetejére, ahol mindig melegebb van mint a szobában egyébként s ott a jövés-menésből adódó légmozgás is minimális. Az átlátszó falú edények jól mutatják a kovász erjedéses állapotát. Én nagyon sűrű kovászt készítek. Mint a meleg állapotban lévő házi szilvalekvár. Az edényben duplájára szokott megkelni, amikor felhasználom. A békebeli félbarna kenyerembe (ebből vittem kóstolót) is rozskovászt teszek.

A Csili-viliben akkor hoztam s vittem a kovászt, amikor kicsi mennyiséget gyorsan akartam felszaporítani. Az búzakovász volt.


EmMargit Előzmény | 2006.07.11. 01:12 - #7151

Sziasztok!

Meghoztam még Szokimoki képeit is a csokis kalácsáról, ami fekete kalácsnak nevezett el,

fekete kalács fekete kalács

és a mai fehér kenyeréről, ami éppen akkor készült, amikor a gépe elromlott.

fehérkenyér fehérkenyér fehérkenyér

Gyönyörű lett ez a kenyér, gratulálok hozzá

Jó éjszakát és szép álmokat kívánok mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.07.11. 00:55 - #7150

Sziasztok!

Megint elbarangoltam egy kicsit, de most "igazoltan" voltam távol    A kapott képeket rendezgettem, hogy holnap el tudjuk minden érdeklődőnek küldeni.

Tündi! Ne  Természetesen minden "törzstagnak" elküdjük a képeket, aki kéri, csak külső szemlélőknek nem szeretnénk közzé tenni.

Superkeri! Sokszor én is csak kapkodok a dolgommal így este, hogy csináljam is, de itt is lehessek. Ma szerencsés napom volt, szinte egész délután a közelben tudtam lenni :-))
A férjedet szerintem meggyőzzük jövő nyárig, hogy kár lenne két évet várni a következő találkozóra

Kenyérke! Köszönet a szép képekért, élvezettel néztem végig őket.
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat 

Julika! A rozskovász teljesen másképp viselkedik, mint a búza, majd kitapasztalod
Érdekes módon télen a rozskovász volt aktívabb, gyorsabban érő, most a melegben pedig a búzakovász érik be hamarabb. Nem baj, ha lassabban és apróbb buborékozással érik be a rozskovászod, a lényeg, hogy a végére, amikor a kis pezsgése is leáll, jó savanykás legyen és elfolyósodjon.
Kíváncsi is vagyok ezzel kapcsolatban Kenyérke tapasztalatára. A téliről úgy emlékszem beszéltünk annak idején.

 ! Nagyon ügyes vagy, hogy beillesztetted magad :-))

Még rövidesen jelentkezem, hozok képeket, üdv, Margit


dulifuli13 Előzmény | 2006.07.11. 00:04 - #7149

Na erre mit lépsz szokimoki: Beillesztettem magamat

kenyerke Előzmény | 2006.07.10. 23:54 - #7148

 #7140

Szokimoki! Ez nagyon kedves

"A világon mindennél jobban szeretlek."

Hogy örülne neki A. ha ezt láthatná. Nagyon tetszett neki a találkozónk, mondta amikor hazafelé rákérdeztem.
A kóválygások ellenére csudajó hangulatban érkeztünk haza.


superkeri Előzmény | 2006.07.10. 23:41 - #7147

     Lányok! A párom szerint 2 évente kellene találkozót rendezni, mert ha évente találkozunk, nem elég a köztes idő az élmények kitárgyalására és a képek megnézésére!

A képek láttán jöttem rá, mennyi mindenről lemaradtam(kóstolások). 


kenyerke Előzmény | 2006.07.10. 23:29 - #7146

Kartika, erről írtam a társalgóban:

http://community.webshots.com/album/161766840vRxxER

Mindenkinek!
Diaképek kezelése
Kattints a: View Slideshow -ra
Állítsd be az időtartamot: 2-20 sec
Vetítésindítás: a jobbra nyillal (kazettás magnó működtetési elve)

A képek számát itt lehet megnézni: Skip to photo
és tetszőleges képtől indítani a képszámra kattintással.

 


szokimoki Előzmény | 2006.07.10. 23:28 - #7145

Szia Dulifuli!

Itt jobb oldalt alul a fórumozók kedvenc oldalai cím alatt legalul rákkattintassz, és ott rengeteg aranyos dolog van. Egyszerű másolás-beillesztéssel ide tudod varázsolni!

Szia.Szokimoki


majorkaj Előzmény | 2006.07.10. 23:26 - #7144

Superkeri !

Nagyon örülök, hogy sikerült megnézned a képeket. Jó éjt. Julika


dulifuli13 Előzmény | 2006.07.10. 23:25 - #7143

Drága superkeri. Én is most vagyok csak virgonc, mert szünet van. Szokimoki: hogyan tetted ide a képecskét? Sk gépemben rengeteg kedves képecske van, de nem tudom idebiggyeszteni :(

majorkaj Előzmény | 2006.07.10. 23:25 - #7142

Én is elköszönök Tőletek mára. Úgy itt ragadtam, hogy csak azt vettem észre, hogy mindenki tér nyugovóra szépen sorjában. Hát ránéztem az órára és máris elájultam. Mindjárt kelni kell !

No meg ránéztem most a rozskovászomra. Este 6 órakor etettem meg és nem igazán indult még be. Szóval folyós és cefre szagú. Na meglátom majd reggelre mit művel. Ez ugye ne mnormális. pedig a vbúzakovászom az jó lett. Jaj azt is ki kell próbálnom valamelyik nap., mármint sütni vlee. Na nem beszélek zöldségeket itten. Jó éjszakát mindeekinek!Julika


superkeri Előzmény | 2006.07.10. 23:21 - #7141

    Szia dulifuli! Nagyon szeretek beszélgetni, főleg, hogy most már tudom-ismerem, kivel is beszélek. Csak tudnád, mennyi munkám maradt el, most este. Sikerült megnézni aképeket és egy csomó levélre válaszolni!" Hú de ki vagyok". Lesz mit pótolni holnap.

Rabim! Köszönöm szépen a képet! Üdv.


szokimoki Előzmény | 2006.07.10. 23:16 - #7140

Szép jó éjszakát mindenkinek!

 


dulifuli13 Előzmény | 2006.07.10. 23:16 - #7139

Sziiiiiiiiiiiiiiiiiia Marcsi

rabim Előzmény | 2006.07.10. 23:16 - #7138

Kedves Kenyérke!

Köszönöm a képeket, még nem tudtam teljesen végignézni, de hamarosan hozzájutok.

Jobbulást Neked! Az ajánlatom:

fél liter vizet forralj fel, tegyél bele egy kávéskanál rozmaringot, és fedd be egy gézzel. A géz tetejére szórj egy fél fej vöröshagymát apró kockára vágva. A felszálló göz oldja a hurutot. Nem kell a fejed betakarni, mert igy is használ. A teába, amit iszol , a kakukkfü, bodza,hársfavirág, kamilla mellé tégy édesköményt , ánizst és csipkebogyót. Ha nagyon köhögsz, egy kis majorannát is tehetsz hozzá.

sok puszi: Marika

 


[Későbbi] [7277-7258] [7257-7238] [7237-7218] [7217-7198] [7197-7178] [7177-7158] [7157-7138] [7137-7118] [7117-7098] [7097-7078] [7077-7058] [7057-7038] [7037-7018] [7017-6998] [6997-6978] [6977-6958] [6957-6938] [6937-6918] [6917-6898] [6897-6878] [6877-6858] [6857-6838] [6837-6818] [6817-6798] [6797-6778] [6777-6758] [6757-6738] [6737-6718] [6717-6698] [6697-6678] [6677-6658] [6657-6638] [6637-6618] [6617-6598] [6597-6578] [6577-6558] [6557-6538] [6537-6518] [6517-6498] [6497-6478] [6477-6458] [6457-6438] [6437-6418] [6417-6398] [6397-6378] [6377-6358] [6357-6338] [6337-6318] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség