E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2006.07.01. 18:47 - #6656

Az árára nem emlékszem, de az biztos, hogy nem olcsó. Nállunk a nagyfiam az aszalt sárgabarackot eszi, de egy zacsival is becsúszik neki egyszerre. Mivel az almán kívül más gyümit nem eszik, így nem bánom. A pita tésztát szerintem csináld nyugodtan keményebbre, nekem mindig sikerül, szépen felpúposodik, pedig teljeskiörlésű liszttel készítem. De soha nem teszem tepsire, hanem a sütő rácsán sütöm. Üdv

Batka Előzmény | 2006.07.01. 18:40 - #6655

Limara, az a recept, amit én használok, úgy írta elő, hogy lágy kenyértészta. Egyszerűen csak megszokásból ragaszkodom ehhez, mivel nem csináltam másként, nem tudom, hogy úgyis ugyanolyan lesz-e. Jó sokat kell lisztezni, arra emlékszem. Az aszalt áfonya meg marha drága, én néha a Nobilis márkájút veszem a Metróban, ha leárazzák. Egy kis tízdekás zacsiért nem fogok több mint 400 forintot kiadni, ez a mennyiség tíz perc alatt elfogy, még sosem sikerült belőle eleget megmenteni egy sütihez :-)

ILDIKO Előzmény | 2006.07.01. 18:35 - #6654

Margitom!

Nagyon koszonom a receptet es a tanacsokat.Egesz nap nemtudtam innen felmenni az oldaladra.Szervizeltek ujra a gportalt? Sokat mondogattam talan azert is eredt el az eso otthon.Menj ra a nyugat.hu-ra es nezzetek meg a Szombathelyi allapotokat. Szerintetek vigyek uszo "lebenyeket"haza magammal? hihi Olyan igazi guszti a kalacsod, hogy NA! Az eredeti kalacs reciddel keszitetted es szaritott gyumit raktal bele? Itt csak szaritott Cranberrit kapok csak meg amit irtam azelott.Kell esetleg torma is a kovi ubihoz? Valami olyasmit dogdosott a nagynenem bele. Halvanyan emlekszem a dolgokra igy lehet hogy nem jol! Szegeny mar  nincs koztunk.Kozben vegigneztem a magyar etlapoldalakat otthon, s nagyokat nyeltem!!Maj otthon megnezem a szil.formakat.Szeretnek 2db olyant beszerezni amilyen neked is van  gyonyoruek benne a kenyereid!!

Jo sutogetest!!


Limara Előzmény | 2006.07.01. 18:30 - #6653

Szia Batka! annak örülök, hogy akkor nem én bénázok el valamit. De rendesen bosszantó, legközelebb, lehet hogy sütőben sütöm meg, mert nagyon fincsi kenyér lett. A pita tészta neked miért lágy? Én mindig ruganyosra, keményebbre gyúrom. Margitka új kalácsa megint támadás a kilóink ellen, de "sajnos" ki kell próbálni! Épp ma láttam a Sparban aszalt áfonyát, sajnálom már, hogy nem vettem! Üdv

Batka Előzmény | 2006.07.01. 18:20 - #6652

Limara, ezt nekem is csinálja (csak barna kenyeret eszünk), majd ha valaki tudja, miért szóljon.

Szokimoki és Margit, most, hogy ismét emberi idő van, pizzát csináltam, és kimértem hozzá a folyadékot. 40 dkg liszthez 20 ml olívaolajat és 195 ml vizet tettem, ez összesen 215 a 200 helyett. Mármint ez lett volna a pitának megfelelő arány (50 : 2,5 = 40 : 2), és így is csak pizzatészta lágyságú lett. A pitának ennél is lágyabbnak kell lennie, ennek alapján a kiló finomliszthez a fél liter víz biztos nem elég. A héten valószínűleg sort kerítek egy házi gyrosra, mert fúrja az oldalamat, és ki fogom mérni.

Batka Előzmény | 2006.07.01. 18:14 - #6651

Julika, a neten találtam zölddió recepteket. A lekvár állítólag nagyon bizarr, de a likőr jó. A receptesbe tettem.

Limara Előzmény | 2006.07.01. 17:51 - #6650

Sziasztok!

Ma aszaltparadicsomos-bazsalikomos kenyeret sütöttem. Az íze nagyon finom lett, biztosan lesz ismétlés, néhány perc alatt elfogyott az egész. Egy problémám volt vele, és már máskor is jártam így kenyérrel, nem tudom mi lehet a baj. A kelesztés végére szépen megkel a tészta, majdnem feljön az edény széléig, mikor elkezdem sütni, akkor viszont szép lassan leereszkedik. Nem horpad be a teteje, marad szép gömbölyű, csak kissebb lesz. Ezt már más kenyérnél is tapasztaltam, különösen akkor, ha több féle lisztből keverem a tésztát. Ha síma fehér lisztet használok, akkor a sütés elindulásakor még nő a tészta, ahogyan szerintem lennie is kell. Nincs valami ötletetek, hogy mi lehet a baj? Küldök róla képet Margitkának.Üdv


majorkaj Előzmény | 2006.07.01. 16:39 - #6649

Sziasztok !

Itt kérdezek most Tőletek, mert itt nagyobb a forgalom. Szóval, hogy a diófánk kidőlt, így van msot egy csomó épp zöld diónk. Nellyvel beszélgettem ma telcsin és emíltette, hogy lehet belőle befőttet készíteni. Tudan valaki ez ügyben segíteni. Mert két nagy kosárnyi zöld diót hoztunk be a kertből. Természetesen szívesen adok bárkinek aki szeretne akár likőrt vagy befőttet késízteni, mert ez nagyon nagy mennyiség.  Üdv.Julika


superkeri Előzmény | 2006.07.01. 16:09 - #6648

    Bocs, már megint! Margitka! Nagyon finom a Rusztikus zsemlecipó tésztája, 1x kenyeret sütöttem belőle, de most nézegetem a képeidet és úgy látom ez a hajtogatás még csak fokozza a finomságát, hiszen a hegek- forradások mindig a legfincsibb részei a kenyérnek, cipónak. Biztosan meg fogom sütni ebben a formában is. A rozsos-kovászos sütetek nagyon bejöttek nálunk. Pedig hosszú ideig nem mertem belefogni a kovászolásba!  Most már gyerekjáték! Köszönjük!

superkeri Előzmény | 2006.07.01. 15:53 - #6647

      Sziasztok!

Végre felüdültünk, normalizálódott a hőmérs. Sajnálom az időjárás károsultjait, hiszen mindannyian úgy várjuk a gyümölcsérést, mint a gyerekek a télapót. De legyünk optimisták, örüljünk, hogy nem lett nagyobb baj, a fákat pedig mielőbb pótoljátok!

Tegnap aztán volt sütés! Délelőtt ismét a Molnárka tésztára esett a választás: kenyérke sült a tészta feléből, a másik részből pedig: virslis buci. Szerintem sokkal finomabb, mint az eredeti! Ezt bizonyítja, hogy du. pillanatok alatt elfogyott: a barátaink és a  szomszédok felfalták. Ezzel meg is "fertőztem" őket, hamarosan szeretnének k.sütőgépet venni és már elkezdtem a receptek sokszorosítását.  

Este pedig kalácsot sütöttem. Margitka alaprecijéből indultam , feleztem a tésztát: egyik rész fahéjas-mazsolás ízű, a másik pedig:( úgy látszik tudat alatt is egy húron pendülünk)meggyes-csokis lett. Friss meggy került a tésztára és arra daraboltam Tibi étcsokit, elég jól tűri a sütést és nagyon finom. Az előző kalácsot szilikonformában sütöttem, a meggyesből pedig gyüm. fonat lett.

Margitka! Nagyon szupi ötletet adtál az újabb aszalt gyümis kaláccsal. Remélem sikerül a nyáron sok gyümölcsöt aszalni és akkor lesz választék a télen.

Kellemes hétvégét Mindenkinek, jó sütést-főzést   Superkeri 


EmMargit Előzmény | 2006.07.01. 15:52 - #6646

Sziasztok!

Az elmúlt hetekben nálunk egy csepp eső sem esett, akkor sem amikor az országban már mindenütt. Tegnap kaptunk egy jó kis áztató esőt, aminek nagyon örültem. Ma 1/2 8 körül ismét rázendített, azóta különböző intenzitással egyfolytában esik. Szerencsére vihar nincs, a jég is elkerült, károk sincsenek, de azért mutatok néhány képet az elmúlt órákról:

2006.07.01. a szomszéd utca 2006.07.01. egy másik szomszéd utca 2006.07.01. így esett

                         2006.07.01. a szomszéd ház teteje 2006.07.01. a csatornából visszafolyik a víz

Nem tudom, hogy emlékeztek-e rá, az első konkrét időpont a tallkozóra a mai nap lett volna :-))

 

Ildiko! Az aszalt gyümölcsöt vettem, nekem még nincsen aszalóm. A receptet megtalálod itt:

Rusztikus zsömlecipók

Rusztikus zsömlecipók - kovászos változat

Én a második, a kovászos változatot csináltam meg.

Kovászos uborkát én a következőképpen szoktam csinálni:
Az 5 literes üvegbe 2,5-3 kg uborka fér, attól függően, hogy mekkorák. A megmosott uborkákat az üvegbe állítom és szorosan belenyomkodom. Az első sorra teszek legalább egy fej fokhagymát megpucolva, egy kis marék borsot, jó köteg kaprot, és ha van, akkor egy kis mustármagot. Rárakom a többi uborkát és felöntöm vízzel, aminek mérem a mennyiségét. Literenként 1 jókora evőkanál sót és ugyanennyi lisztet teszek a tetejére. Lezárom az üveget a saját fedelével, amit előzőleg (egy rossz késsel) kilyukasztottam. Ha idegenkedsz a liszttől (bár én sok éve így csinálom és nagyon bevált), akkor egy-két szelet kenyeret kell helyette az uborka tetejére tenni. Ezt én becsomagolnám gézbe, mint ahogy a kovászos káposztához szoktam és lehetőleg nem fehér kenyeret használnék erre a célra.

A szilikonos sütőforma kérdésedre a többiek jobban tudnak válaszolni, én Metroban vettem és máshol nem is láttam. Az is igaz, hogy én nagyon kevés helyre járok.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


anyulia Előzmény | 2006.07.01. 10:30 - #6645

Szia Márti!Sziasztok.Az Én fiamnak 23-éves korában írta fel,egy bőrgyógyász kozmetológus Dr.nő az SZTK ban,de találkoztam már a mh.-en több 17-18 évessel is aki szedte.Nekünk ez a gyógyszer volt az utólsó reményünk annyit próbálkoztunk már, a fiam is el volt keseredve,kellemetlen volt Neki hogy csúnya a bőre,de szerencsére rendbe jött.Kérdezz meg több szakembert mit tanácsol és utána tudtok dönteni. Szokimoki! Igen mostmár a végére kéne járni hogy mitől ilyen makacs ez láz a gyerkőcnek.3-4 nap még előszokott fordulni tarós láz,de akkor is ellenőrizni kell nincs e szövődmény.Jobbulát kívánok. üdv:anyulia.

ILDIKO Előzmény | 2006.07.01. 07:46 - #6644

Valami itt sajat labra kelt, magat betette a forumba!? /?/

Szoval megegyszer:Margitom az uj kenyerked nagyon tetszik! Biztosan olyan finom is ahogy a foton kinez! Mond, leirnad a receptjet? Lehetseges sima feher lisztbol elkesziteni, mert en itt csak azzal tudnam?Tegnap este nekiugrottam gyorsan es csokis csigat , sorkenyerrel sutikeztem.Ma v holnap az idom engedi az itteni kozeli erdobe szeretnenk egyet elmenni ugy egesz napra pihenni. Majd ossszedobok valamit es azt visszuk el.Tegnap nemigen voltatok fent, biztosan mindenki a kertjenek ugrott neki mert lattam nalatok is esett.Olvastam a karaitokat.Hat tenyleg sirni valo.Gyerekkent kertes hazban nottem fel en is mindig elvoltam csuggedve ha a faink tonkrementek.AZOK voltak az IGAZI gyomolcsok. En meg most is emlekszem az izeikre. Ha majd egyszer nyerek a lotton.......! Margitom ezt az aszalt gyumit ugy vetted hozza, v. magad aszaltad.Ha hazatudunk menni en itt vettem egy 1/1kg-ra valo szaritott gyumolcsot.NAGYON-draga itt.Mango,ananasz,citrom,papaja,piroskorte,esdinnye.Ez itt kb:10-12euro volt.En inkabb jo kis puspokkenyerhez vettem ,  mi nagyon szeretjuk.

Tegnap a"belem"kintvolt annyit dolgoztam bent.Learazasok vannak  50-70% viszik itt mint a cukrot . Hetfon meg leltaraznom kell 08-18.00ig.NAGYON jol jonne a vakacio mert alig birom mar a hocipomben neha.A munkabol kifolyolag :teniszkonyek ,csuklo,vallak stb.Az utobbi evekben emiatt rentgeteg fajdalomcsillapitot szedek. Fizikora ido nincs es betegnek lenni sem.Szoval IGEN kene hogy hamarabb eljojjon az a vakacio.Majd meglatogatom egyszer a termalvizet otthon es megprobalom kiaztatni magambol ezt a sok osszeszedett nyavajat.

Csinos lett Margit az uj szinekkel az oldal.Tudnatok kovaszosubi recit ide felirni? Itt meg soha nem keszitettem es utoljara talan 10eve is megvolt hogy ettem.Margit, melyik aruhazban lehet legjobban kiralyformat kapni kenyerhez?Szhelyen a legnagyobb a TESCO.Szeretnek 2db nagy format legalabb venni.Ez az olcso kuglofos itt nekem nagyon jol bevalt, deamit neztem a kenyerforma szerintem az oldalainal eldeformalodna mert nemolyan eros.

Egyenlore ennyit, mert lekell mennem vasarolni es fozni is.Nalunk ma meg Gyros van , holnap spenot a kivansag.

Irjatok jo kis reciket.Hmmmmm...Puszika


ILDIKO Előzmény | 2006.07.01. 07:14 - #6643

Szep es jo napot mindenkinek!

Margit,


EmMargit Előzmény | 2006.07.01. 02:47 - #6642

Sziasztok!

Kicsit játszottam smilie_pcspringen.gif
Bal oldalon a receptes részt kiszíneztem egy kicsit, így talán jobban elkülönülnek a dolgok egymástól. Ha tetszik, akkor a fórumokkal is meg tudom csinálni ugyanezt.

Még egyszer szép napot holnapra mnidenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.07.01. 02:08 - #6641

Sziasztok!

Ma estére beizzítottam a sütőt :-))

Rusztikus zsömlecipót (kovászos)......                  

                   sokadszor is finom

és egy új kalácsot sütöttem, a neve Aszalt meggyes/áfonyás, csokis kalács:

                   a bal meggyel, a megvágott, vörös áfonyával készült

Szép napot kívánok holnapra mindeninek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.06.30. 22:40 - #6640

Szia Julika!

Sajnálom a diófátokat, az ráadásul egy nagyon lassan növő fafajta. Azt mondják, hogy a diófát az ember az unokájának ülteti.

A mérlegedhez és a szilikonos formához gratulálok és sok örömet kívánok, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.06.30. 22:05 - #6639

Sziasztok !

Most jöttünk haza a kertből. Nem fogjátok elhinni, de mi is úgy jártunk Nelly. Este telefonált a kert szomszédunk, hogy a nagy diófánkat kicsavarta a vihar. Épp a Metro áruházban voltunk. azonnal rohantunk a kasszához és ki a kertbe.

Hát mit modnjak, sokkoló látvány tárult elénk. Az a nagyon nagy öreg diófa, derékba eltőrve és mindenhol feküdt a földön. Szerencsére a kis régi faházunknak semmi baja nem lett, sem a villanyvezetéket nem szakította le, sem a vízcsapot nem törte el. Párom rögtön nekiállt lefűrészelni a kisebb ágakat, de majd holnap folytatjuk a felaprítást. Rengeteg zöld dió van rajta, ennyi már évek óta nem volt rajta. Most ott a rengeteg zöld dió.

Na de majd csak túl leszek rajta. A Metroban megleptem magam egy digitális mérleggel és egy szilikonos király sütő formával. Jó hétvégét mindenkinek ! Üdv.Julika


EmMargit Előzmény | 2006.06.30. 21:28 - #6638

Szia Wildrain!

Egy - az üsthöz illő méretű - kenyérnek illik feljönni az üst tetejéig. Ha félig, vagy ennél csak kicsit magasabban volt az üstben a kenyered, akkor az még kevés szerintem. Milyen lett az állaga a kenyerednek? Nem tudsz véletlenül fotót küldeni? 
A több cukortól nem lesz magasabb a kenyered. Az csak az élesztő első táplálékát biztosítja a kenyérben, a többit már a lisztből megkapja.

Várom válaszodat, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.06.30. 21:07 - #6637

Szia Masala!

Köszönöm kérdésed, sajnos még mindig van, épp most is vizes ruházás van. Holnap szerintem megyünk a klinikára, mert a végére akarok járni ennek. Ez már nem normális. 5.ik napja ilyen magas láz. Megyek is, csak benéztem hozzátok!

Sziasztok, Szokimoki


[Későbbi] [7276-7257] [7256-7237] [7236-7217] [7216-7197] [7196-7177] [7176-7157] [7156-7137] [7136-7117] [7116-7097] [7096-7077] [7076-7057] [7056-7037] [7036-7017] [7016-6997] [6996-6977] [6976-6957] [6956-6937] [6936-6917] [6916-6897] [6896-6877] [6876-6857] [6856-6837] [6836-6817] [6816-6797] [6796-6777] [6776-6757] [6756-6737] [6736-6717] [6716-6697] [6696-6677] [6676-6657] [6656-6637] [6636-6617] [6616-6597] [6596-6577] [6576-6557] [6556-6537] [6536-6517] [6516-6497] [6496-6477] [6476-6457] [6456-6437] [6436-6417] [6416-6397] [6396-6377] [6376-6357] [6356-6337] [6336-6317] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG