A Nutellás kaláccsal kapcsolatban kérdeztél. Én úgy emlékszem, hogy ennek nem volt konkrét receptje, de elnézést kérek, ha tévedek. Bármelyik bevált kalácstésztából meg lehet csinálni, én a sajátomból csináltam és finom lett. A kinyújtott tésztát vékonyan meg kell kenni Nutellával, feltekerni és ettől kezdve bármilyen formára igazíthatod. Csavarva, fonva, vagy csak a tekercs magában, mindegy, szerintem mindenképpen jó lesz a végeredmény :-))
Örülök, hogy jól sikerült a kenyér, gratulálok hozzá.
A kovásznak nagyon kedvező ez az idő. Volt olyan tavaly, hogy néhány óra alatt az egész érési folyamat lazajlott.
A Tiramisu port én szintén nagyban veszem, ennek hiába is írnám ki a nevét. Mielőtt közzétettem az első ilyen receptemet, megnéztem és a CBA-ban találtam is olyasmi hidegen keverhető Tiramisu port, mint az enyém. A pudingporok, sütőpor, vaníliás cukor környékén van, kis, lapos papírdobozban. Biztosan lehet más üzletben is kapni és szerintem egyszerűen Tiramisu por vagy krémpor a neve, a márkáját nem tudom.
Remélem sikerül venned, majd mesélj róla, üdv, Margit
Délután kisült a Francia rozsos kenyerünk. A recepted alapján készült, és mint írtad, vigyázni kell a foly. menny-el, ezért 250ml vízzel indítottam és 1 ek. lenmagpelyhet tettem hozzá. V.színű a pehely miatt kellettmég hozzá 30ml víz, így lett jó a tészta, sőt még így is elég szoros lett. 1. és 2. kelesztéshez is 50 perc kellett. Sütőzacsiban sült bő 50 percig. A bevágások gyönyörűen kicserepesedtek. Nagyon finom és érdekesen szép lett a bélzete, látszik a pehely benne. Köszönjük!
A kovászom újraetetés után ebben a hőségben úgy beindult, hogy szívem szerint megint sütöttem volna vele. Úgy látom hamarosan sorra is kerül, mert a friss kenyér jócskán megfogyott.
Margitka! Légy szíves mondd meg pontosan mi a neve a Tiramisu pornak--szeretnék venni.
Szép estét, kellemes hétvégét Mindenkinek Superkeri
Szia Batka és Tündibündi! Az a sajtkrém, amit a répatortára szoktam tenni,a legegyszerűbb tejszínes sajtkrém.Tejszínes camping,az a műa. -os tömlős sajt.A mascarpone elég drága,de eredetileg sem az volt a receptben.
Limara,én a saját receptemet csináltam meg a bagelből,de nekem ízlett,sőt egy kicsit még édesnek is találtam. Te is átgyúrtad a tésztát kelesztés után? Szerintem nem kellett volna,azért írták,hogy a felvagdosott tésztából rudakat sodorjunk és úgy hajtsuk karikába.A Tieid még így is lekörözik szépségben az enyémeket.
Persze, hogy így ismerlek. Nem értem miért nem sikerült a bejelentkezésed ezen a néven, nem foglalt még.
Nekem egy fajta formám van, igaz abból 2 db. Abban lehet kenyeret és kalácsot is sütni. Most megnéztem, a citromos kalácsnál éppen mindkettő látható. Úgy tudom, hogy ez a királyforma, de én nem ezen a néven vettem. Még korábban megmértem, hogy mekkora, idemásolom:
"méretei: 23 cm hosszú, 10 cm széles és 6 cm magas. Kicsinek néz ki, de a benne sült kenyér 65-68 dkg-os volt. Kalácsból is elfér benne 55 dkg körüli. "
Nekem az nagyon bevált, szeretem és így a 2 db nekünk pont megfelelő mennyiség és méret.
Kíváncsi vagyok, hogy mit veszel, majd írjál róla. Sok sikert a vásárláshoz, üdv, Margit
biztos hogy ismersz, mert más fórumon chera néven vagyok, de ide sajnos így nem tudtam bejelentkezni. azt szeretném kérdezni tőled, hogy pl. a citromos kalácsot milyen formában sütőd? vagy nem az a király sütőforma? ne haragudj, ha összetévesztettem. én olyan formát szeretnék, amibe kalácsot tudok sütni.
A képen szerintem nagyon jól néznek ki, az ízét és az állagát persze nem tudom megítélni. Sajnos még csak nem is ismerem, hogy legalább ránézésre lenne valami összehasonlítási alapom.
Közben letudtam az olvasásbeli restanciámat. Nelly, a neten fent lévő képeket ugyanúgy tudod betenni, mint a szmájlikat! csak a http://-vel kezdődő címet kell a szmájli címének helyére bemásolni, vagyis az idézőjelek közti részt kell lecserélni a kép lelőhelyére. Ez csak az interneten már fent lévő képekkel működik, pl. itt egy egészségtelen bagel:
Adalék a bagel-rejtélyhez, kép is van:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bagel Aki tud németül, hollandul, svédül vagy hasonló nyelveken, az bal oldalt kattintson a megfelelő nyelvre. Úgy kell mondani, hogy bégel vagy béjg(ö)l.
Ez egy elég tömör tészta, jól lehet rágni, édes és sós változata is létezik. Nekem nagyon ízlett Amerikában, de amikor megpróbáltam otthon reprodukálni, az íze még stimmelt is volna, de ahogy kinézett.... Szóval ipari méretekben vagy háztáji manufaktúrákban biztos van vmi tuti módszer arra, hogy úgy főzzék meg, hogy utána se ráncosodjon be, pl. felfüggesztik, vagy rúdra húzzák - hm, lehet, hogy megpróbálom sodrófára téve, csak nincs akkora fazekam. Pesten állítólag van (volt?) bageles, de nem tudom, hol, de gondolom, a zsinagóga környékén - tényleg zsidó eredetű.
Margit, ha nem gond, átneveznéd a maradék tojásfehérjés receptet "Csokis kókuszcsók - maradék tojásfehérje felhasználása" névre? És mellétennéd, hogy "Forrás: Zitka, index Konyha-trükkök"? Köszi szépen.
Én a kaprot inkább előre felaprítom, aztán dobozban fagyasztom, mert nálam ez az egy dolog van, aminek minden átveszi a szagát. Ja, meg az újhagyma, de ezt csak akkor teszem be a fagyasztóba, ha nem bírjuk megenni, és fonnyadásnak indul. A Sztroganov-csirkébe plöttyedten is jó.
Először is köszönet mindenkinek a kisfiam nevében is a jókívánságokért. Szerencsére már sokkal jobban van.
Ma bagettet sütöttem, sajnos most először nem lett valami jó, nagyon nehéz keletlen maradt a tésztája.
Megcsináltam a bagelt. Küldök Margitkának képeket. Hát mit mondjak, érdekes lett. Nem tudom milyennek kellene enni, én még sajnos nem ettem. Nem is értem, ha annyi vackot átvettünk az amerikaiaktól, akkor a bagelt miért pont nem? Szóval csináltam símát és fahéjas mazsolásat. Ez utóbbinak legalább van valami íze, de a síma nekem nagyon íztelen, sűrű, nehéz tésztájú. Jó lenne, ha lenne összehasonlítási alapom. Lehet, hogy keleszteni kellett volna még a formázás után, vafy kicsit tovább kellett volna főzni?
Palacsintát is sütöttem, mert a kis lábadozó azt kért, végül 1-et evett, pedig 5-6 db leszokott csúszni neki.
Margitka! Gratulálok a kisfiad ballagásához! Sok sikert, kitartást neki az elkövetkező még keményebb évekhez!
Kaptam egy barátnőmtől egy kenyér receptet, amit szalonnasütéskor a nyársra tekerve lehet megsütni, beírom a receptesbe. Ill. vasárnap mézescsirkét sütök, azt is beírom.
Akkor legközelebb nem a villámpáccal csinálom a husit, mert azt eleve olajjal kell összekeverni. Én is úgy szoktam csinálni, hogy először bekenem a husikát a fűszerrel, aztán vizet alá, fóliát rá, és így sütöm 1- másfél órát. Aztán leveszem róla a fóliát, olaj vagy zsír alá és még így sütöm egy keveset. De legközelebb megpróbálom úgy, hogy én fűszerezem, akkor nem lesz olaj eleve benne és amikor lekerül róla a fólia és még nem tettem bele az olajat, leöntöm róla a húslét, és akkor ez már biztos jó lesz a pecsenye kenyérnek.
Elkészült a kalácsom. Nagyon jól néz ki, finom az illata, majd elmesélem, hogy milyen, ha megkóstoltuk. 30 dkg eperlekvárt és 15 dkg tejfölt tettem a tésztába. Megint egy kicsit kirepedt kelés közben, de most rájöttem, hogy miért. Túl jót akartam és vékonyra nyújtottam a tésztát, hogy jó sok tekerés legyen rajta, minél foszlósabb legyen. Ahol nagyon elvékonyodott a tészta, ott repedt ki a kelésnél.
Képet nem csináltam, mert jó kis programunk lett a gyerekekkel. A kicsi osztályfőnöke minden gyereknek ajándékozott egy DVD-t, amin az elmúl 4 év kirándulásairól készült képek vannak. Nagyon aranyos ötletnek tartom, nagyon jó szórakozás volt végignézni a képeket és azt, hogy mennyit változtak ennyi idő alatt. Ez biztos, hogy minden gyerekenek felejthetetlen emlék marad.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit
Jó éjszakát mindenkinek, aki aludni tért. Én még most raktam össze a kalácskámat, ami milyen is lehetne......?? Hát epres kalács Nálunk nagyon bevált a gyümölcsös kalács minden eddig próbált formája, remélem ez is jó lesz. Majd beszámolok róla.
Kartika! Várunk a képekkel és a hírekkel hétfőn. Jó munkát a telken, de pihenjetek is!
További szép estét az ébren maradóknak, üdv, Margit
Sziasztok! Minden ballagó gyereknek és szülőnek gratuláció. (gondolom sok munka is volt vele, ahol buli volt)
a szilikonos formához. A nagyobb áruházakban sokszor van akció, multkor kifogtam a dm.-be, ahol 750 Ft volt a muffint 6-os forma. A tescoban vettem kis tepsi szerűt (sajna más nem volt) világosbarna szinben 999.- ft-ért és több mindent vettem rém olcsón az Ottónál interneten rendelve.
gratulálok mindenkinek aki szépeket sütött. Én tegnap megsütöttem a béconos sajtos kiflit, képet majd küldöm. Már megyek aludni, nem birom a hajnalba kelést, holnap is az lesz, este meg telekre indulás. Az egész nap a kapkodás jegyében telik. Újra vasárnap vagyok, addig is mindenkinek jó sütést főzést!
Julika, jó utat, pihend ki magad és láss sok szépet. irtam a kertesbe is! a tartosítások közé tettem fel egy jó kis gyors savanyuság receptet, tényleg finom. (egy tanyán tanultam, de szerintünk isteni!)
Én ma megcsináltam, és igazi tanuló sütemény lett belőle, de ezt kivételesen meg fogom csinálni mégegyszer,csak most már tudom, mit rontottam el. A 13db-ból már csak kettő van.A főzés csak 1-2 percet jelent,és gondolom ettől lenne sűrűbb a tészta.Kettévágva vajjal v. sajtkrémmel megkenve,tényleg finom.
Gyerekek! Valami van ezzel a gportállal, mert hol eltűnik minden, csak egy nagy üresség látszik az oldal helyett, hol eltűnik a társalgó, az előbb meg eltünt az egész irományom. Kezdhettem előlről. Nelly
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit