E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.06.16. 21:02 - #6276

Szia Ildiko!

A Nutellás kaláccsal kapcsolatban kérdeztél. Én úgy emlékszem, hogy ennek nem volt konkrét receptje, de elnézést kérek, ha tévedek. Bármelyik bevált kalácstésztából meg lehet csinálni, én a sajátomból csináltam és finom lett. A kinyújtott tésztát vékonyan meg kell kenni Nutellával, feltekerni és ettől kezdve bármilyen formára igazíthatod. Csavarva, fonva, vagy csak a tekercs magában, mindegy, szerintem mindenképpen jó lesz a végeredmény :-))

Sok sikert hozzá, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.06.16. 20:58 - #6275

Szia Superkeri!

Örülök, hogy jól sikerült a kenyér, gratulálok hozzá.

A kovásznak nagyon kedvező ez az idő. Volt olyan tavaly, hogy néhány óra alatt az egész érési folyamat lazajlott.

A Tiramisu port én szintén nagyban veszem, ennek hiába is írnám ki a nevét. Mielőtt közzétettem az első ilyen receptemet, megnéztem és a CBA-ban találtam is olyasmi hidegen keverhető Tiramisu port, mint az enyém. A pudingporok, sütőpor, vaníliás cukor környékén van, kis, lapos papírdobozban. Biztosan lehet más üzletben is kapni és szerintem egyszerűen Tiramisu por vagy krémpor a neve, a márkáját nem tudom.

Remélem sikerül venned, majd mesélj róla, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.06.16. 20:45 - #6274

       Szia Margitka!

Délután kisült a Francia rozsos kenyerünk. A recepted alapján készült, és mint írtad, vigyázni kell a foly. menny-el, ezért 250ml vízzel indítottam és 1 ek. lenmagpelyhet tettem hozzá. V.színű a pehely miatt kellettmég hozzá 30ml víz, így lett jó a tészta, sőt még így is elég szoros lett. 1. és 2. kelesztéshez is 50 perc kellett. Sütőzacsiban sült bő 50 percig. A bevágások gyönyörűen kicserepesedtek. Nagyon finom és érdekesen szép lett a bélzete, látszik a pehely benne. Köszönjük!

A kovászom újraetetés után ebben a hőségben úgy beindult, hogy szívem szerint megint sütöttem volna vele. Úgy látom hamarosan sorra is kerül, mert a friss kenyér jócskán megfogyott.

Margitka! Légy szíves mondd meg pontosan mi a neve a Tiramisu pornak--szeretnék venni.

Szép estét, kellemes hétvégét Mindenkinek    Superkeri


masala Előzmény | 2006.06.16. 20:37 - #6273

Szia Batka és Tündibündi!  Az a sajtkrém, amit a répatortára szoktam tenni,a legegyszerűbb tejszínes sajtkrém.Tejszínes camping,az a műa. -os tömlős sajt.A mascarpone elég drága,de eredetileg sem az volt a receptben.

Limara,én a saját receptemet csináltam meg a bagelből,de nekem ízlett,sőt egy kicsit még édesnek is találtam. Te is átgyúrtad a tésztát kelesztés után? Szerintem nem kellett volna,azért írták,hogy a felvagdosott tésztából rudakat sodorjunk és úgy hajtsuk karikába.A Tieid még így is lekörözik szépségben az enyémeket.


EmMargit Előzmény | 2006.06.16. 20:07 - #6272

Szia Cera illetve Chera!

Persze, hogy így ismerlek. Nem értem miért nem sikerült a bejelentkezésed ezen a néven, nem foglalt még.

Nekem egy fajta formám van, igaz abból 2 db. Abban lehet kenyeret és kalácsot is sütni. Most megnéztem, a citromos kalácsnál éppen mindkettő látható. Úgy tudom, hogy ez a királyforma, de én nem ezen a néven vettem. Még korábban megmértem, hogy mekkora, idemásolom:

"méretei: 23 cm hosszú, 10 cm széles és 6 cm magas. Kicsinek néz ki, de a benne sült kenyér 65-68 dkg-os volt. Kalácsból is elfér benne 55 dkg körüli. "

Nekem az nagyon bevált, szeretem és így a 2 db nekünk pont megfelelő mennyiség és méret.

Kíváncsi vagyok, hogy mit veszel, majd írjál róla. Sok sikert a vásárláshoz, üdv, Margit


cera Előzmény | 2006.06.16. 19:35 - #6271

szia!

biztos hogy ismersz, mert más fórumon chera néven vagyok, de ide sajnos így nem tudtam bejelentkezni. azt szeretném kérdezni tőled, hogy pl. a citromos kalácsot milyen formában sütőd? vagy nem az a király sütőforma? ne haragudj, ha összetévesztettem. én olyan formát szeretnék, amibe kalácsot tudok sütni.

 


EmMargit Előzmény | 2006.06.16. 15:39 - #6270

Sziasztok!

Meghoztam Limara képeit:

bagel formázva bagel a vízben

bagel kifőve, tojással lekenve sima, szezámmagos és fahéjas-mazsolás bagel

A képen szerintem nagyon jól néznek ki, az ízét és az állagát persze nem tudom megítélni. Sajnos még csak nem is ismerem, hogy legalább ránézésre lenne valami összehasonlítási alapom.

További szép napot mindenkienk, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.06.16. 15:11 - #6269

Sziasztok!

Szokimoki! Az már biztosan jó lesz, kíváncsi vagyok, ha kipróbálod, hogy fog ízleni. Nálunk nagyon bevált.

Limara! Örülök, hogy jobban van a kisfiad, a képeket majd hozom, köszönöm szépen.

Batka! Átneveztem: Csokis kókuszcsók - maradék tojásfehérje felhasználása - Batka, de bennehagytam az elején az egyéb ötleteidet is, mert szerintem jók. Nézd majd, meg légyszíves, hogy maradhat-e így.

A tegnapi kalácsom nagyon finom lett, jó lágy a tésztája (mint a gyümölcsösöknek általában) és enyhén, de finoman érződik benne az epernek az íze.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.06.16. 13:49 - #6268

Közben letudtam az olvasásbeli restanciámat. Nelly, a neten fent lévő képeket ugyanúgy tudod betenni, mint a szmájlikat! csak a http://-vel kezdődő címet kell a szmájli címének helyére bemásolni, vagyis az idézőjelek közti részt kell lecserélni a kép lelőhelyére. Ez csak az interneten már fent lévő képekkel működik, pl. itt egy egészségtelen bagel:

Batka Előzmény | 2006.06.16. 13:35 - #6267

Adalék a bagel-rejtélyhez, kép is van: http://en.wikipedia.org/wiki/Bagel Aki tud németül, hollandul, svédül vagy hasonló nyelveken, az bal oldalt kattintson a megfelelő nyelvre. Úgy kell mondani, hogy bégel vagy béjg(ö)l.

Ez egy elég tömör tészta, jól lehet rágni, édes és sós változata is létezik. Nekem nagyon ízlett Amerikában, de amikor megpróbáltam otthon reprodukálni, az íze még stimmelt is volna, de ahogy kinézett.... Szóval ipari méretekben vagy háztáji manufaktúrákban biztos van vmi tuti módszer arra, hogy úgy főzzék meg, hogy utána se ráncosodjon be, pl. felfüggesztik, vagy rúdra húzzák - hm, lehet, hogy megpróbálom sodrófára téve, csak nincs akkora fazekam. Pesten állítólag van (volt?) bageles, de nem tudom, hol, de gondolom, a zsinagóga környékén - tényleg zsidó eredetű.

Margit, ha nem gond, átneveznéd a maradék tojásfehérjés receptet "Csokis kókuszcsók - maradék tojásfehérje felhasználása" névre? És mellétennéd, hogy "Forrás: Zitka, index Konyha-trükkök"? Köszi szépen.

Én a kaprot inkább előre felaprítom, aztán dobozban fagyasztom, mert nálam ez az egy dolog van, aminek minden átveszi a szagát. Ja, meg az újhagyma, de ezt csak akkor teszem be a fagyasztóba, ha nem bírjuk megenni, és fonnyadásnak indul. A Sztroganov-csirkébe plöttyedten is jó.

Limara Előzmény | 2006.06.16. 12:01 - #6266

Sziasztok!

Először is köszönet mindenkinek a kisfiam nevében is a jókívánságokért. Szerencsére már sokkal jobban van.

Ma bagettet sütöttem, sajnos most először nem lett valami jó, nagyon nehéz keletlen maradt a tésztája.

Megcsináltam a bagelt. Küldök Margitkának képeket. Hát mit mondjak, érdekes lett. Nem tudom milyennek kellene enni, én még sajnos nem ettem. Nem is értem, ha annyi vackot átvettünk az amerikaiaktól, akkor a bagelt miért pont nem? Szóval csináltam símát és fahéjas mazsolásat. Ez utóbbinak legalább van valami íze, de a síma nekem nagyon íztelen, sűrű, nehéz tésztájú. Jó lenne, ha lenne összehasonlítási alapom. Lehet, hogy keleszteni kellett volna még a formázás után, vafy kicsit tovább kellett volna főzni?

Palacsintát is sütöttem, mert a kis lábadozó azt kért, végül 1-et evett, pedig 5-6 db leszokott csúszni neki.

Margitka! Gratulálok a kisfiad ballagásához! Sok sikert, kitartást neki az elkövetkező még keményebb évekhez!

Kaptam egy barátnőmtől egy kenyér receptet, amit szalonnasütéskor a nyársra tekerve lehet megsütni, beírom a receptesbe. Ill. vasárnap mézescsirkét sütök, azt is beírom.

További szép napot mindenkinek!Üdv


szokimoki Előzmény | 2006.06.16. 07:41 - #6265

Szia Margitka!

Akkor legközelebb nem a villámpáccal csinálom a husit, mert azt eleve olajjal kell összekeverni. Én is úgy szoktam csinálni, hogy először bekenem a husikát a fűszerrel, aztán vizet alá, fóliát rá, és így sütöm 1- másfél órát. Aztán leveszem róla a fóliát, olaj vagy zsír alá és még így sütöm egy keveset. De legközelebb megpróbálom úgy, hogy én fűszerezem, akkor nem lesz olaj eleve benne és amikor lekerül róla a fólia és még nem tettem bele az olajat, leöntöm róla a húslét, és akkor ez már biztos jó lesz a pecsenye kenyérnek.

Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.06.16. 01:46 - #6264

Sziasztok!

Elkészült a kalácsom. Nagyon jól néz ki, finom az illata, majd elmesélem, hogy milyen, ha megkóstoltuk. 30 dkg eperlekvárt és 15 dkg tejfölt tettem  a tésztába. Megint egy kicsit kirepedt kelés közben, de most rájöttem, hogy miért. Túl jót akartam és vékonyra nyújtottam a tésztát, hogy jó sok tekerés legyen rajta, minél foszlósabb legyen. Ahol nagyon elvékonyodott a tészta, ott repedt ki a kelésnél.

Képet nem csináltam, mert jó kis programunk lett a gyerekekkel. A kicsi osztályfőnöke minden gyereknek ajándékozott egy DVD-t, amin az elmúl 4 év kirándulásairól készült képek vannak. Nagyon aranyos ötletnek tartom, nagyon jó szórakozás volt végignézni a képeket és azt, hogy mennyit változtak ennyi idő alatt. Ez biztos, hogy minden gyerekenek felejthetetlen emlék marad.

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.06.15. 22:44 - #6263

Sziasztok!

Jó éjszakát mindenkinek, aki aludni tért. Én még most raktam össze a kalácskámat, ami milyen is lehetne......?? Hát epres kalács  Nálunk nagyon bevált a gyümölcsös kalács minden eddig próbált formája, remélem ez is jó lesz. Majd beszámolok róla.

Kartika! Várunk a képekkel és a hírekkel hétfőn. Jó munkát a telken, de pihenjetek is!

További szép estét az ébren maradóknak, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.06.15. 22:34 - #6262

Én is elköszönök! Szép álmokat mindenkinek! És süssetek finomakat a hét végén! Nelly

Kartika Előzmény | 2006.06.15. 22:30 - #6261

Sziasztok! Minden ballagó gyereknek és szülőnek gratuláció. (gondolom sok munka is volt vele, ahol buli volt)
a szilikonos formához. A nagyobb áruházakban sokszor van akció, multkor kifogtam a dm.-be, ahol 750 Ft volt a muffint 6-os forma. A tescoban vettem kis tepsi szerűt (sajna más nem volt) világosbarna szinben 999.- ft-ért és több mindent vettem rém olcsón az Ottónál interneten rendelve.
gratulálok mindenkinek aki szépeket sütött. Én tegnap megsütöttem a béconos sajtos kiflit, képet majd küldöm. Már megyek aludni, nem birom a hajnalba kelést, holnap is az lesz, este meg telekre indulás. Az egész nap a kapkodás jegyében telik. Újra vasárnap vagyok, addig is mindenkinek jó sütést főzést!
Julika, jó utat, pihend ki magad és láss sok szépet. irtam a kertesbe is!
a tartosítások közé tettem fel egy jó kis gyors savanyuság receptet, tényleg finom. (egy tanyán tanultam, de szerintünk isteni!)

masala Előzmény | 2006.06.15. 22:29 - #6260

Én ma megcsináltam, és igazi tanuló sütemény lett belőle, de ezt kivételesen meg fogom csinálni  mégegyszer,csak most már tudom, mit rontottam el. A 13db-ból már csak kettő van.A főzés csak 1-2 percet jelent,és gondolom ettől lenne sűrűbb a tészta.Kettévágva vajjal v. sajtkrémmel megkenve,tényleg finom.

Ne haragudjatok, majd holnap folyt.  Jó éjszakát              


majorkaj Előzmény | 2006.06.15. 22:27 - #6259

Köszönöm Margitka a töltelék ötleteket, majd holnap kisül, hogy mivel töltöm, körülnézek mi van itthon. Üdv.Julika


nelly52 Előzmény | 2006.06.15. 22:23 - #6258

Gyerekek! Valami van ezzel a gportállal, mert hol eltűnik minden, csak egy nagy üresség látszik az oldal helyett, hol eltűnik a társalgó, az előbb meg eltünt az egész irományom. Kezdhettem előlről. Nelly

endzsi Előzmény | 2006.06.15. 22:23 - #6257

tán a hétvégén kipróbálom :)

[Későbbi] [6316-6297] [6296-6277] [6276-6257] [6256-6237] [6236-6217] [6216-6197] [6196-6177] [6176-6157] [6156-6137] [6136-6117] [6116-6097] [6096-6077] [6076-6057] [6056-6037] [6036-6017] [6016-5997] [5996-5977] [5976-5957] [5956-5937] [5936-5917] [5916-5897] [5896-5877] [5876-5857] [5856-5837] [5836-5817] [5816-5797] [5796-5777] [5776-5757] [5756-5737] [5736-5717] [5716-5697] [5696-5677] [5676-5657] [5656-5637] [5636-5617] [5616-5597] [5596-5577] [5576-5557] [5556-5537] [5536-5517] [5516-5497] [5496-5477] [5476-5457] [5456-5437] [5436-5417] [5416-5397] [5396-5377] [5376-5357] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG