Nagyon aranyos vagy Masala! Már azt hittem sose fogom megtudni! Köszi Endzsi Neked is! Remélem, valaki majd lefényképezi, és akkor el is tudom képzelni, s majd hátha kedvet kapok hozzá, hogy én is megcsináljam! Nelly
A Bagel eredetét nem tudtam, ezért nem válaszoltam. A német receptek között egy csomó olyannal találkoztam, amit forró vízbe mártanak a sütés előtt. (Nem a receptet, a péksüteményt , de már nem fogalmaztam át.) Egy receptet ki is próbáltam, forrázott zsömle néven megtalálod a péksütemények között. Finom, érdekes a módszer, egy próbát mindenképpen megér, üdv, Margit
Szia Nelly! a bagel egy zsidó eredetű péksütemény.Kelttésztából készül, a formája olyan, mint a fánk,csak a közepén van egy nagy lyuk. Már ha úgy marad.Igen, a kelttésztát cukros vízben ki kell főzni és utána megsütni sütőben.
Sziasztok!
Megsütöttem a bagettet, nagyon jól nézki, de ma már nem bünözöm. Majd csak holnap eszem belőle. Kép is holnap lesz, mert kölcsön kérték a fényképezőgépet.
Jó éjt és jó sütögetést aki még fent van.
Legköztelebb, ha csinálsz ilyesmit, akkor próbáld meg egy kicsit hosszabb lével párolni. Ha a végén le szoktad pirítani, akkor ezt az egész levet öntsd le alóla és csak egy egész kicsike zsírt tegyél vissza, ami a pirításhoz kell. Így megmarad a megszokott színe és állaga is a husidnak és levet is tudsz nyerni. Érdemes, mert nagyon finom. Én általában a sülteket is inkább párolom, tehát az első körbepirítás után felengedem vízzel és a végén pirítom vissza, ha olyan külsőt szeretnék neki.
Majd meglátod, amikor az oviból fog ballagni a fiad, akkor egy jókora csomag zsebkendőre szükséged lesz neked is
Élesztős dolgokat is lehet hűtőbe tenni, csak az ilyesmit érdemes hideg hozzávalókból bedagasztani. A kenyérsütőgép tetejét is nyitva szoktam hagyni, ha ilyet csinálok, hogy ne tudjon nagyon melegíteni.
Nem írtam, mert itt ácsingózok a kapros témán. Milyen jó ötleteket adtok. Én is szoktam fagyasztani, de csak a kovászos ubihoz használtam, de majd ezután... Valamint kipróbálom a káposztás savanyúságot is, csak legyen már végre nyár, vagy legalább annyi nap, hogy megérlelje az ubit és a káposztát. Meg piszkálja a bögyömet a citromos almás kalács, mert nem lehetek annyira ügyetlen, hogy ne tudnám mégis megcsinálni. De majd aznap veszem meg az éleszőt, amikor megsütöm, így nem fog ki rajtam. Bár úgy tűnik, apjukkal édes kettesben leszünk, mert a lányom még vizsgázik, a fiam meg elmegy Harkányba a barátnőjéhez. Mi meg talán lemegyünk Kunfehértóra az üdülőnkbe kertet rendezni, meg a tavakban horgászni. Oda pedig fincsi lenne a kalács. Tehát ok is lesz rá, hogy miért süssek. Nem nekünk van tavunk, hanem Kunfehértón van egy nagy tó rendszer, ahol 2-ben lehet horgászni. Nelly
Azt szokták mondani, hogy egy újszülöttnek minden vicc új: Tessék mondani mi az a bagel? Olvastam, hogy forró vízben kell kifőzni. És tészta vagy milyen formában esszük? Még sosem hallottam róla. Mihez hasonlít? A bagelhez? Vagy lehet máshoz is hasonlítani? Nelly
Margitka! Azt hiszem akkor ebből nem lesz pecsenye kenyér, mert én leszoktam sütni a zsírjára, és ebben inkább csak az van.
Gratulálok a kisfiadnak a ballagásához, és persze mindenkinek, akinek a csemetéje most kap diplomát.Úgy telik az idő, hogy ma-hplnap én is mehetek a fiaim ballagásaira .
Egy kérdés: ha az élesztós változatot dagasztom be a sajtos perecből, akkor azt is be lehet tenni egy éjszakára a hűtőbe?
A "tekerék" jó ötlet az útra. Mivel töltsed? Darált sonka, sonkakrém, sós-fűszeres túrókrém vagy sajtkrém, darált húsból bolognai massza, de akár egy kész löncshúst is el tudok képzelni, hogy összetörve finom lehet bele. Hirtelen enyi jutott eszembe, de biztos más is ír majd ötletet.
Sziasztok! Először is én is jobbulást kívánok Limara gyerkőcének, másodszor jó pihit Majorkajnak. Harmadszor nálunk 30.-án lesz a fiacskámnak a diplomakiosztó ünnepség.Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz. A szilikonos formára visszatérve nekem ez jobban bejött, mint a teflonos. Nem ragad bele a tészta, és ha kifogsz egy akciót, akkor olcsóbban meg lehet szerezni. Most is lehet egy-két helyen kapni szilikonos dolgokat, de jól utána kell járni, hogy hol a legolcsóbb. Állítólag a színük alapján is lehet különbséget tenni a minőségük között. A kék a leggyengébb, aztán van narancssárga, meg talán rózsaszínes vagy milyen. De engem marhára nem érdekel a színe, mert nekem a kék is nagyon megfelel. És ha olcsóbban veszem, és netán majd tönkre megy, na bumm, veszek másikat. Akciósként pl a Corában 1000.-Ft alatt szokott lenni. De most nem akciózik senki. Legalábbis szilikonos sütőformákból. Margitka! Azért jó dolog az is az életben, amikor vége van egy tanulási folyamatnak, és büszke vagy rá, hogy ez is jól sikerült. Ugye? Na persze, meg hogy az én csimutám milyen ügyes volt! Persze ezt Te is tudod, csak sajnos, ahogy telik az idő, egyre gyorsabban és gyorsabban kerülnek feljebb és feljebb a sulikban, aztán egyszer csak elkerülnek otthonról. És csak azt vesszük észre, hogy üres a ház, s várjuk a gyerekeket, és az unokákat is. De hát ez az élet rendje, csak olyan nehéz tudomásul venni. Amikor pedig betoppannak, nem győzünk sütni, főzni, hogy örömet szerezzünk nekik. Erre pedig általatok van lehetőségünk, mert itt annyi okos dolgot tanul az ember. Hálát adok a jó Istennek, amikor véletlenül a Nők Lapja fórumra felkeveredve ráakadtam Margitkára. Na de sztem elég az érzelgősségből! Megyek olvasgatni a többi fórumon, a kertben, és a mit főzzekben. Nelly
Aranyosak vagytok, köszönöm a jó kívánságaitokat. Gondolok majd rátok, biztos hiányozni fog azért az esti dumcsizás veletek. De ígérem hozok Nektek egy pár fotót, hogy Ti is gyönyöködhessetek majd a csuda szép tájakban.
Végülis én elhalasztottam a szilikonos király sütőforma vásárlását, mert Nelly hozzászólása után úgy döntöttem, hogy jövő héten megnézem Ausztriában.
Hát, igen a ballagás az mindig egy nagy esemény az ember életében és persze a szülők életében is.
Jaj, még ki kellene valamit találnom, hogy holnap mit süssek a hosszú útra. Arra gondoltam, hogy a virslis buci tésztájából készítenék valami tekeréket,és muffinformában sütném, de még nem tudom mivel töltsem. Hú msot bepótoltam a jövő heti levelezésemet. üdv.Julika
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit