Szia Ildikó! irjad meg milyen géped van, hátha tudok programtáblát küldeni. Erről régebben (forum elején és más forumokon) hosszasan beszélgettünk. Jó ha van az a tábla, az ember bele-bele néz, míg nincs rutinja, meg egyébként is. Sok gépé ugyanaz, pl. AFK-Bomann és még egy-kettőé teljesen ugyanaz. Mind egy kaptafára készült, csak más cégnél, de mind Kinában. Irjátok meg, hátha tudok segíteni.
Sziasztok! Szilikonos sütőlap! ha felmentek az Otto katalógus áruház háztartási oldalára 990 ft-ért van. Én 4 db-ot vettem, ebből kettőt ajándékba karácsonyra. Annyira fogyott, hogy akkor hiánycikk volt és február vége felé kaptam meg őket. Szerintem most lehet kapni. A szilikonos sütőecset is olcso volt.
Küldtem . Már sokkal jobban vagyok.Hétvégére sütöttem aszalt gyümölcsös muffint. Ma pedig meggyes piskótát és megint muffint. Szeretnék egy tuti jó sajtospogácsa recit ami gyorsan készül és sokáig friss vagy jól fagyasztható. Tud valaki ilyet? . Na megyek .Holnap is sok lesz még a dolgom.
Szia Szuperkeri! Ha arra a befőzőcukorra gondolsz,amire én, akkor abba nem kell tartósítószer,mert a pektin,ami benne van az jól tartósít.Évek óta ezzel csináltam a lekvárokat és még van 3éves őszibaracklekvárom.
Sziasztok! Rég jártam erre, gondoltam bekukkantok. Tegnap és ma is finom vaníliás kalácsot sütöttem, amit a család mogyorós nutellával koronázva elpusztított. A kalóriákat csökkentendő az előírt 10 dkg cukor helyett folyékony édesítőt tettem bele. A receptje a Fakanál c. újság legújabb, kenyérsütős számából való, a darázsfészek alapanyaga. Ezt kidolgozás után kivettem, a püspökkenyérformában kelesztés után sütöttem. A még karácsonyról betárazott üvegcsés vaníliaaromámból áldoztam bele, de megérte.
Margitka! Elküldtem a mail-edre a fotókat, remélem fel tudod tenni, márminthogy nem bénáztam el a dolgokat.
Itt vagyok,csak közben vacsiztunk.Padlizsánkrémet,pirítóst meg túrósajtot.
Köszönöm,hogy leírtad.mert így nem kell böngésznem.Nekem a cukor menny. voltak kétségeim,de így már másképp hangzik.Én eddig csak sima eperlekvárt csináltam és azt is a befőzőcukorral.Ez most már elég drága kb.36oft 1kg,habár én eddig is próbáltam ősztől tavaszig beszerezni ott,ahol éppen olcsóbb volt.
A gyümölcsöket apróra vágva felforraljuk, néhány percig főzzük, majd a zselésítőszert és a cukrot is hozzáadjuk. 5 percig forraljuk kevergetés mellett. Üvegekbe töltjük. Én ettől függetlenül Knorr dzsem zselésítőt használtam. Nekem ez vált be mindig. De ez már egyéni igény.Nelly
aha,megvan.Ezt én is olvastam pedig,de nem emlékeztem rá.A rebarbarát én fordítva csináltam,mert már megfőztem cokorral,de olyan savanyú,hogy,ismét szű----leszek.Ebbe még citromlét kell tenni és csak 35dkg.cukrot?Te is ezt csináltad meg a múltkor,ugye?
Ja, és láttam nemrég még a Metróban ezt a szilikonos sütőlapot is. De azért majd megnézem, mert úgyis át kell íratni a cégünk nevét és címét, hogy az új helyre jöjjön a katalógus. Hál Istennek mostmár túl vagyunk a papírmunkán. Jöhet a munka! NElly
Szia Masala! Az 5959.sz. hsz-ban volt szó a rebarbarás vaniliás eperlekvárról. Nagyon fincsi lett. A szilikonos sütőlapról nekem jó véleményem van. Én is vettem a Metróban. Két fajta méretű van, a kisebb majdnem 2000.-Ft, a nagyobb méret lehet az, amit Te láttál. A kicsi pont belefér az én tepsimbe, de igazad van, lehet rajta tésztát is nyújtani. Én mostmár csak ezen sütöm a kiflijeimet, és nem ragad le. Az tényleg előfordul, hogy néha le kell mosni, de nekem a tepsibe mindig leragadt a sonkás kifli, és néha eltört, amikor próbáltam kivenni. Most sosem fordul elő. Csak egyszer veszed meg, és mindig tudod használni. Ha nem kaptok kenyérsütő formát, akkor én is megnézem itt Szegeden. Nekünk is van Coránk, Metrónk. Szóval bármi kell, én is szívesen veszek, viszek, csak szóljatok. Nelly
Szia Mindenki! Az a szilikonos sütőlap engem is érdekel,mert én ilyet akartam venni-sztem-és az eladó határozottan állította,hogy amit eladott nekem,az a sütőlap. Persze megnéztem,mielőtt elhoztam,de akkor még nem tudtam,milyen a sütőlap.Amit én vettem,az egy szilikonos lap,amin tésztát lehet nyújtani és állítólag a sütőbe is be lehet tenni. A csom.-a olyan,mint a Margité,de ez 329Oft.volt.Én nem mertem betenni a sütőbe,de nyújtani nagyon jó,főleg,ha kisebb a tészta menny.Az eladó azt mondta vágjam el,de kettőbe kicsi,egybe nagy,és különben is sajnálom. A szilikonos sütőpapír viszont nagyon jó,mert többször is haszn.Ahogy néztem a képeket,úgy láttam,ezt Ti is ismeritek. A szilikonos kenyérsütőt,én láttam a Corában és az Auchanban is,csak nekem kicsinek tűnt.Mennyi lisztből lehet kenyeret sütni benne?
Tegnap elég szép idő volt,bár nálunk egy óriás diófa minden napot elvesz,azért mégis bográcsban akartunk ebédet főzni magunknak.Du.6órakor sikerült is ebédvacsizni.Azért addig sem éheztünk,és kóstolgattuk a vörösborokat,hogy melyik lenne a legjobb a vegyes pörköltbe.A jobbat megittuk,a gyengébbet a pörköltbe tettük.A fiaim csak akkor bújtak elő,amikor enni kellett. Ne fájjon a szívetek,amikor rendesen dolgoztam,sose csináltunk ilyet,hiába lakunk kertes házban.Most belefér a semmittevésbe.
Holnap eperlekvárt fogok befőzni,megpróbálom megkeresni azt a vaníliásat,amiről Ti beszélgettetek.De hol? aszem később még visszanézek
Szia Superkeri!
Holnap megyek a Metroba és rögtön megirom, hogy mire jutottam.
A gyümölcs torta "kanalas" lett de fele már elfogyott.
Ma nincs sütés, mert még van a kenyerem (azt hiszem).
Na majd meg látjuk.
Lala kifli lehet, hogy szóba jön.
Szia Margitka és Szokimoki!
A szililkonos sütőlapot 1900 Ft-ért vettem és ritkán jut eszembe, hogy használjam. Ösztönösen a sütőpapirért nyúlok.
A sütőforma az enyém is ekkora. Ebből dölt ki a kenyerem, de let, hogy nagyon lágy volt.
A napokban mindenképp mennem kell a Metroba, mert egy jótállást nem pecséltettünk le és ezt pótolni kell.
Most futok a dolgozóba este jövök.
Gyorsan irok mert mennem kell dolgozni.Na szoval a gephez EN sem kaptam programtablazatot hogy melyik progr mit csinal es mennyi ideig. Probalok logika szerint dolgozni vele, kombinalom a mxek receptjeivel es Margitek tanacsaival. Nekem ITT az a gondom hogy csak kesz mixeket kapok csak.Vagy feher lisztet v. barnat azt tudok venni simat.Megprobalok peksegektol infot szerezni, talan valaha bejon.JA! a gepem mellett EN is itt ulok es az idot es a progr-kat tesztelem mi-meddig tart.A kalacsaimat eddig a feherkenyer progr-jan sutottem.1-en/progr/ Ki kene probalnom ahogy irtad az edes progr is.Talan maskent reagalnak a kalacstesztaim ra.Nekem mar az elso sutes jol sikerult.Talan jobb is. Egy hamar lankado tipus vagyok ha nem sikerul valami.Margitek vigasztalasa ad uj kedvet ra a probalkozasokhoz.Tundikem most mennem kell . Mindenkinek Josutikezest kivanok!! Ja! lanyok, en is szeretem a soskat, AZT ITT nem ismerik. Tokfozelek is nagyon fini csak a ferjem ki nem allhatja.Megyek! Duuuuj!
Természetesen elolvastam a nap eseményit és örülök, hogy nem a Holdon kötött ki a kalácskád. Bár néhány ilyen kilövés után az űrhajósoknak nem kellene ennivalót vinni magukkal :-)) A sárgabarackkal biztos ízesebb lesz a következő kalácsod, de szerintem biztos így is finom volt. Csinálj a lekvároddal egy olyan "élesztő-próbát", mint én a mézzel. Két egyforma, kis pohárba egyforma mennyiségű és hőfokú víz, csipet liszt, csipet cukor, csipet élesztő, és az egyikbe egy picike lekvár. Kavard össze és 5-10 percig hagyd felfutni. Meglátod, ha a lekváros ugyanúgy felfut, mint a lekvár nélküli, akkor nyugodtan csinálhatsz vele kalácsot. Ha nem, akkor nem érdemes kipróbálni. Ha egy féle lekvárt szoktál venni, akkor egy ilyen próba eldönti, hogy a későbbiekben tudsz-e vele kalácsot csinálni.
A képeket kíváncsian várom, remélem segít a család. Üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit