Sziasztok! Szia Margitka! van fent egy maradék kalácstésztából receptem a neten nálad. Nézd meg, nálunk sikere volt.
Ma sütöttem sült béconos-sajtos kelt kelt kifliket. Nagyon finomak lettek. Mire észbe kaptam volna hogy lefényképezzem, már csak egy árvákodott a tányéron. másfél adagot csináltam, 12 db lett belőle.A füstölt bécont a Lidl-be vettem felapritva,csak meg kellett kicsit pörkölni. Lapka sajot tettem két kanál béconra és feltekertem. Nagyszermű díszsóval megszórtam a tetejét.Óriásira nőttek és nagyon finomak lettek.(képet küldök)
Szép jó estét mindenkinek! Möggyüttem szögediesen. Köszi Limara a segítséget, kb így csináltam, csak a vanília maradt ki belőle, mert elfelejtettem. Nagyon finom lett, mert egy kicsi kimaradt, és azt megettem zsemlével. Szóval megtörtént a puding próbája. Margitka, részvétem a kenyered miatt, bosszantó dolog, ha valami nem sikerül, én már csak tudom. Te azért mindig kihozol valamit mindenből, de úgy látszik, most nem jött össze. Azért olvastam, hogy nem maradtál sütés nélkül. Holnap nem tudom, mikor leszek, mert egy előadásra megyek 5-től, és utána még biztos lesz egy kiértékelés. Szombaton pedig lehet, hogy elmegyünk a lányomékhoz Veszprémbe, így valszeg csak vasárnap este leszek neten, de nem bizti, mert nálunk én tervezek, aztán sokszor valami közbe jön. De! MARGITKA, HA SZOMBATON TARTOD A NÉVNAPOD, AKKOR A JÓ ISTEN ÉLTESSEN NAGYON SOKÁIG, JÓ EGÉSZSÉGET NEKED ÉS A CSALÁDODNAK IS!!!!! VALAMINT SOK SIKERT A TOVÁBBI SÜTÖGETÉSEIDHEZ, ÉS KÍVÁNOK JÓ ERŐT, HOGY MINÉL TOVÁBB BOLDOGÍTS ÉS SEGÍTS BENNÜNKET! Nelly
Sziasztok!
Megsült a Mennyei "fordított" búza kenyerem. Amit változtattam rajta a következő.
265 g teljes liszt kiőrlésű búza liszt
135 g BL 80-ast ír a recept
Ezt én most megfordítottam.
Nem mertem most megkockáztatni a múltkori kenyér sütést. mert nincs egy falat kenyerünk se itthon.
Azonkivül tettem bele ascorbinsavat, kk sikért és 1/4 élesztőt használtam.
Ja és sütőzacskóban sütöttem.
Nemsokára le tudom fényképezni és akkor küldöm a képet róla.
Persze, hogy emlékszem, egyből Te jutottál eszembe, amikor már láttam, hogy nem kel a tészta. Ezért is csináltam egyből a próbát az élesztőkkel, hogy rájöjjek, ha a méz a hibás.
Én nem is gondoltam volna, hogy a mézet is be lehet keverni valamivel. Amiket eddig sütöttem mézzel kalácsot, semmi baja nem lett, sőt, gyönyörű nagyra megkeltek.
Kíváncsian várom, hogy mit találsz ki a hétvégére, majd mesélj, üdv, Margit
Szia Margitka! Nagyon sajnálom, hogy megjártál a mézes kaláccsal. Emlékszel? mennyit vacakoltam az Aszalt barackos kaláccsal én is? Neked a méz nekem a lekvár volt ill. a tartósítószer a ludas.
Tegnap én sikerként könyvelhettem el a Pecsenye kenyeret (nem zsemle lett). Nagyon kellemes ízű, finom rozsos kenyér lett. Én ma minden nélkül falatoztam belőle---így is finom.
Hétvégére jó lenne vagy túrós v. valami gyümölccsel töltött kalácsfélét sütni. Megyek és kutatok a receptek között.
Gratulálok a kenyeredhez . Sokan dícsérik azt a kenyeret, szerintem azért a kenyérliszt biztos jót tett neki. Amióta megtaláltam a forrást, azóta csak ilyen liszttel sütök én is.
Ma Viktória királynő kenyerét sütöttem meg gépben, hát még ilyen magas, puha, foszlós kenyerem soha nem lett. Tescoból hoztunk kenyérlisztet, azzal csináltam, nem tudom ez segített-e.
Megjöttem, most már emberi számítások szerint itt is leszek
Limara! Gratulálok, ügyes vagy, hogy sikerült a smile beillesztése
Julika! Muszáj volt nekifognom másik kalácsnak, mert nem lett volna reggelink A mézes végül is - mint ahogy számítottam is rá - egy kicsit tömör lett. Jó ízű, látszanak a tekerések is benne, tehát foszlós lenne, csak egy kicsit szoros maradt még így is a tésztája. Most aztán van annyi kalácsom, hogy sose fogy el. Még a kisfiam sincs itthon, hogy segítsen elpusztítani. Arra gondoltam, hogy csinálok belőle egy kis máglyarakást, van még egy kis szikkadt kalácsom a fagyasztóban is. Ez pont jó üdvözlő-vacsora lenne a "kicsike" fiamnak, ha hazajön az osztálykirándulásról
Azért látom Te sem adod fel. Nem bíztad a véletlenre, hogy mára lesz-e kalácsod vagy sem. És milyen lett ízre a mézes ? Minden kalácsod és tekeréked nagyon jól néz ki ! De azért felháborító, hogy még a termelőben sem lehet megbízni. Akkor viszont mit várhatunk a nagy multi cégektől ? Azt hittem rosszul látok mikor olvasom Tőled, hogy a kukában végezte majdnem a kalácsod, mert 5 órát kelt. Üdv.Julika
Tegnap este szívesen itt lettem volna, de 6 óra körül menetrendszerűen eltünt a net. Az imént csinálta meg a szolgáltató, remélem mostmár működni fog!
Nelly!
Rebarbaralekvár csudafincsi lett. 70 dkg megtisztított eperhez tettem fél kiló megtisztított feldarabolt rebarbarát, fél citrom levét, fél rúd vanília kikapart magját (kaptam Svédországból igazi vaníliáscukrot, én azt tettem bele a legvégén), és 1 cs. Dr.Oetker Dzsemfix Szuper 3:1 zselésítőt. Ezt nagy lángon addig forraltam, míg a rebarbara megpuhult, ekkor adtam hozzá 35 dkg cukrot, és még 2-3 percig főztem. Leszedtem a habját és üvegekbe raktam, mehet száraz dunsztba. Még annyi, hogy az epret krumplitörővel kissé megnyomkodtam, így maradtak benne szép darabok. Ennyi főzéstől látszólag még híg a lekvár, de ahogyan hül, szépen kocsonyásodik.
Még felrakom a saját képeimet, aztán lassan elballagok aludni én is.
A fahéjas csiga és a lekváros bukta:
Finom lett, egyet megkóstoltam
A hányatott sorsú mézes kalácsom képei:
5 óra kelesztés után sütöttem meg végül. Majd elmesélem, hogy milyen lett.
A recepten és az elkészítésén is módosítottam, azért leírom, mert szerintem a méz volt a hibás ebben a kalamajkában. Nem 1 dl, hanem 20 dkg mézet tettem bele és került bele reszelt citromhéj is. Az elkészítésekor a feltekerés előtt megkentem a következővel: langyos méz, citromlé és olvasztott margarin keveréke. Ettől elméletileg még foszlósabbnak kellett volna lennie, nos ez nem tudom, hogy megvalósult-e. Még így sem érte el azt a magasságot, amit kellett volna, szerintem biztos tömör lesz egy kicsit.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit
Meghoztam Jégkása képeit. Az almás, citromfüves kalácsot sütötte meg, és egy sütit, amihez kapunk majd receptet is. Az almása kirpedt ugyan, de nagyon finom lett.
ILDIKO megint csokorba gyűjtve küldte el a képeit:
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit