Kedves Kriszti! Sztem Neked sok kalácsot kell sütnöd, ha jönni akarsz a talira, vagy esetleg kis kostolót kap mindenki!?! Na egye fene, jöhetsz kalács nélkül is.Csak gyere! Nelly
Na jó Endzsi! Igazad van, csak egy kicsit érdeklődő akartam lenni, meg kíváncsi voltam. Mert hogy most is 7-en vagyunk fenn, de nem írogatnak egyesek. Bezzeg mi!!!!!Lehet, hogy ők is olvasnak, mint én, ha jól el vagyok maradva. Mert sokszor találok számomra új és hasznos dolgokat visszamenőleg is.Oszt nem mindig van lehetőségem fenn kukorékolni ilyen sokáig, meg nem érek rá.Nelly
Persze viccnek szántam,de mint nagy számítógép guru,halvány lila f.ngom sincs,hogyan kell ebből a smile rengetegből idevarázsolni a megfelelőt.Ha sikerül,és átjutok majd Margithoz július 8.-án-ha más nem fakutyával-,akkor viszek neked Endzsi ilyen kalácsot.
Nelly ilyenkor ??:))))
na jó a hétvégén sütöttem "töltött" kenyeret:)
recept: 15 dkg tk rozsliszt, 30 dkg tk tönköly liszt, 10 dkg BL 112-es vagy 80-as nekem az előző volt kéznél. 2,5 kismérő élesztő, 2 kismérő só, 2 ek oliva olaj, 3 ek burgonya pehely, 2 dl kefír 2 dl viz, 1,5 kismérő cukor ebből kenyértésztát dagasztattam a géppel. Töltelék: volt otthon egy kis jól kiszáradt finom parasztkolbász felkarikáztam és összepirítottam egy fej hagymával, belekevertem 2 főtt tojást apróra vágva, és egy doboz "Cottage" nevű sajtot ami tavaszi fűszerezésű. (ez olyan mint ha tejfölös túró lenne legalább is állagra, és kis pohárban árulják mint a krémsajtot vagy kőrözöttet). fűszereztem és ezt kentem a fél adag kinyújtott tésztára majd feltekertem és félbehajtva összecsavartam. kb 1 órás kelesztés után kb 30 perc alatt készre sütöttem :)
fényképezni nem volt időm mert mire észbe kaptam elfogyott :)
Szia Kriszti! Na ez az, erről beszéltem nyuszó, muszó! Le a kalappal előtted. Örülök neki, hogy ilyen ügyi vagy, de tessék mondani, hol van az a bizonyos "fullasztó hőség" ? Nelly
szia Kriszti :)
ezzel a szilvalekváros kaláccsal megfogtál :) imádom az igazi szilvalekvárt :)) a kőrözött után a második dolog amivel bármikor el lehet csábítani :)))
nekem még a nagymamám (sajna már nem él) csinált ilyen lekvárt igazi rézüstben :))) bár nem szatmári származású de nagyon finoman tudta csinálni :))
Kedves lányok, asszonyok! Senki nem süt semmit? Mert mi Endzsivel jól el vagyunk, tartjuk a frontot, de kellene egy kis sikerélmény valakitől, hogy örüljünk. Persze Limarának jár a gratula, már csak Margitka helyett is, mert ő szegény kiszorult a szélére. Nelly
Sziasztok! Sütöttem egy nagyon finom kalácsot.Természetesen Margit kalácsreceptjével,de a tésztába tettem kandírozott citromhéjat,és natúr szilvalekvárral(eredeti szatmári,cukormentes) megkentem kinyújtás után ,és így tekertem fel.Nagyon finom ízvilág,érdemes kipróbálni.Kellemesen savanykás,így ebben a fullasztó hőségben...Margitnak majd küldök képet is.Próbálok visszaolvasni,nagy a lemaradásom,igen aktívak vagytok,én meg nagyon elhavazódtam az elmúlt héten.Volt 2 szülinap,ballagás,esküvő,még figyelőnek sem kívánom a múlt heti horrort.Talán holnap az utolsó nagyon zűrös napom és akkor utolérlek benneteket.Még sült egy kenyér is a sütőben,megint chokító lett,tehát ronda,de finom.van benne bl80,tönköly liszt,rozsliszt,és rozskovász.Na meg porélesztő.Már itt tartok.Pedig minimum 3-4 db.friss élesztő szokott lenni a hűtőben...:-((((Holnap veszek,és akkor sütögethetek újra! Minden jót,Kriszti
Meg akartam nézni a Ki vagyok én-ben, hogy hol laksz, de hát Te nem vagy ott!! Már csak a fűtés miatt érdeklődtem volna, hogy ki nem kapcsolta ki? Mert mi magánházban leledzünk, és én szoktam ki be kapcsolni. Most pl be. Nelly
szégyen és gyalázat de nálunk egyelőre kisincs kapcsolva a fűtés :( ez szörnyű majd amikor hozzák a számlát !!! valszeg akkor a hideg is fog rázni meg a veríték is kiver asszem :(
Sajnos igen. A szomszédasszonyom kérdezte meg, hogy mit szóltam a havazáshoz. A másik csak nézett, mivelhogy hárman jöttünk össze az utcán egy kis tracsspartira. Hát ez van. Gyorsan be is kapcsolom a fűtést, mert fázik a lábikóm.
Hű gyerekek! Most hallottam, hogy Zalaegerszegen bekapcsolták a távfűtést. Marha jó, én is fázom. Tegnap kapcsoltam ki, de most kinn 14 fok van. Benn meg 20, és el vagyok csodálkozva. Jó ki magyar fejezést használtam. Szóval még mindig tél van. És anyukám mondta, hogy a múlt hét végén esett a hó Szegeden, tiszta fehér volt a házak teteje. Aztán gyorsan el is olvadt. Nem vagyok részeg kérem szépen, haláli komoly!! Ma mástól is hallottam, mert én nem voltam itthon. Nelly
Ma megcsináltam az almás-citromfüves kalácsot. Nagyon finom, puha foszlós kalács lett. Annyit változtattam, hogy 50 dkg lisztből csináltam, és joghurt helyett 1 tojást tettem bele, csak 2-3 ek. tej kellett még hozzá.
Szia Nelly! Sajnos én is sokszor járok úgy a sütéssel, mint te. Ugyanúgy készítem minden egyes alkalommal, de van mikor jó, van mikor nem. Általában ha csak úgy összedobom a dolgokat, akkor a legsikerültebbek. Ha pedig debütálnom kell, nos az kész katasztrófa. A család nálam is hasonlóan reagál a sütéseimre, miért nem pihensz már? nem kellene itt tüsténkedned!-címszóval. Csakhogy én imádok a tésztával foglalatoskodni, felér a sütés meg a dagasztás egy komplett lelki békével. Szeretem a nyers kelt tészta, a sült kelt tészta illatát, ha mindezt még jóízűen el is pusztítják, az maga a boldogság!
Szia Nelly, téged is hiányoltak és Endzsit is és mindenkit aki nem jelentkezett mostanában. Gabo férje gyógyulásának én is örülök. Irogatom folyamatosan az élményeket röviden képeket csatolva. A játékra is buzditunk mindenkit, akkor érdekes ha sokan játszunk és mindenki más is tesz fel találos képeket. Mert úgye nem csak játszunk, hanem tanulunk is egymástól. Én a kenyérsütésről 1 év alatt annyit tanultam hogy magam sem hiszem, és azt sem tudtam azelőtt hogy ilyenek vannak! Sütni süteményt sokat sütöttem, mert a család édesszájú, de a kenyér egy fogalom volt, és a kelttésztáktól is nagyon féltem. Ma már mindegyikhez bátran megyek oda, igaz csak hétvégén, mert akkor van együtt a család. Kenyér megy egy-egy kilengés van hétközben. Na ennyit a tanulásról. üdv. mindenkinek és finom sütőgetést.
Loptam magamnak egy kis időt ma is,de már fogyóban van.Írtam egy receptet a Bármi,amit érdemes megsütni-be,remélem tetszik.
Írtam az aszalós topikba is, és szeretnék választ kapni superkeritöl,vagy mástól,aki ért hozzá,mert nekem nagyobb volt a lelkesedésem,mint a tehetségem,amikor tavaly megvettem az aszalómat.
Szeretnék kenyérsütőt is venni,de már majdnem egy éve készülök rá.Néztem kisebbet is és nagyobbat is,de nem tudom melyik a praktikusabb.A párom már puhul,mert szereti a finomságokat, csak sajnálja,hogy dolgoznom kell vele,mert a munkám miatt két hétvégémből is egy-egy napot dolgoznom kell.
Hála Nektek,már nagyon sok mindent tudok a kenyérsütésről/elméletben/
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit