Köszönöm Mary! Végül is elhoztuk a laptopot, így aztán most a tengerparti szállodából írok. Gyönyörű idő volt ma, bár nem sok jóval kecsegtetett az előrejelzés, de majd meglátjuk. Nektek jó sütögetést, sziasztok!!!!
Ilda, én Aldi vagy Lidl-ben kapható keveréket ajánlanék, isteni finomak, 300forint egy kilós, amiből kijön két 750grammos kenyér. 300ml langyos víz, egy kis vaj vagy olaj, egyes (normál program), max barnaság és kész.
Egyébként köszönöm a tippet, 350 helyett 300ml víz megtette a hatását! Gyönyörűek a kenyereim :)
Sziasztok! Holnap elrepülök a bolgár tengerpartra, tehát egy hétig nem fogok bekukucskálni hozzátok. Apósom benn marad még a kórházban az orvossal egyeztetve, így tudjuk, hogy jó helyen lesz, míg mi oda vagyunk. Azért legyetek továbbra is ügyesek, szorgalmasak, persze pihenjetek is közben. Pusszantás minden Pékecskének. Majd jelentkezem a jövő hét végén. Nelly
Sziasztok! Még nagyon új vagyok a kenyérsütőgetésben.eddig 2 egyszerű fehér kenyeret csináltam(itteni receptből) de mindkettőnek horpadt lett a teteje.aztán gondoltam csinálok kalácsot(ezt is itteni receptből)neki is álltam a kilósnak (2 lapátosom van) s mivel nem láttam kiírást hogy milyen programmal kell,elindítottam a basic-et,háááááát csak kelt kelt,még lett volna fél órája a gép szerint úgyhogy gyorsan sütésre állítottam,a kalács meg majd kiugrott az üstből,feltapadt a kukucskáló ablakra.Mondjuk megsült meg finom is lett de mit csináltam rosszul vagy ezt csak dagasztani kellett volna gépben kelni meg sülni tepsibe?
" Reppdes a szivem, mert jobb lett a bokam. Azert menetelesnel is vigyazok am meg. Huu de orulok hogy igy megusztam! Ma elvoltam egesz nap arra a munkahelyi mentotanfolyamra. Be is kotoztuk egymast uuugy ahogy a nagykonyvbe megvan irva. hihi Kesz mumia sorozat volt. Oszt oltottunk tuzet is. CO2 oltoval es kuka tuzet stb. Aztan megtudtuk hogy micsoda veszelyes is valojaban a POROLTO-keszulek, ill. a tartalma. EES -EZ az az olto amit haztartasba es autokhoz is eladnak!! /jool olt nem az a bajjj!/ Csak utana az osszes szobaba levo elektr keszuleket es az autodat IS leirhatod a kukaba!! Tonkreteszi az osszes elektronikat es amerre viszi a szel is mindent. Valamint ha belelegzed akkor az intenziv osztalyon kotsz ki. Elvonja a szervezetedtol az osszes nedvet-folyadekot es sokkba kerulhetsz. stb.NEM is gondolna az ember hogy ezek utan ilyet a piacra is dobnak. Szoval: Mindig tanul valamit az ember VAGY osszeijesztegetik? Remelem nemsokszor kell majd a tanultakat felhasznalni majd.
Remélem az új géped már tökéletesen fog működni, sok sikert hozzá!
Ez a kenyér nagyon alaposan túlkelt, azért esett be a teteje. A túlkelés oka pedig a sok folyadék volt. 500 g liszthez, még a keverékhez is, elég 300 ml folyadék. Próbáld meg ennyivel kezdnei, és ha nagyon kemény a tészta, azaz hangosan veri az üst oldalát dagasztás közben, a felülete pedig nem szép síma, hanem rücskös, egyenetlen,csak abban az esetben adjál még hozzá folyadékot. Azt is csak evőkanalanként, mindig csak egy -egy kanálnyit, megvárva míg beledolgozza, csak utána a következőt. Egyébként a 3 dl folyadéknak elégnek kell lenni, különösen ebben a nagy melegben.
Ha a tészta dagasztás közben felkenődik az üst oldalára, arról leválva farkincát húz, az ujjaddal megnyomva ráragad, akkor lágy a tészta, az előző módon lisztet kell hozzáadni, mindig csak 1-1 kanálnyit beledolgoztatva.
Legutóbbi hozzászólásomhoz híven visszavittem a gépest(nem forogtak a lapátjai), és kaptam egy másik ugyanolyat - HM1300. Vettünk hozzá keveréket, gondolván hogy 300/kilóért nem rossz, és kezdésnek nehéz elrontani :) Finom is amit sütünk vele, viszont kissé beesik a teteje:
Akinek ilyen kétlapátos gépe van, tudna tippet adni hogy legyen olyan szép púpos? Letakartam, még a fóliás-"mod"-ot nem próbáltam, de nem hinném hogy megoldja. Vagy igen? Mindig a csomagolás szerint járok el, 500g keverék, 350ml langyos víz. Hideg vízzel is secku jednu.
Emes, szeritem légy türelmes, megátod rendeződni fog a kereslet -kínálat kérdése, addig meg búj össze a piciddel, tedd minél többször mellre, hogy sok-sok inger érje a mellbimbódat, próbálj megg minnél többett pihenni, igyál sokat és légy kitartó a dologban, akkor neked is menni fog! Az első kislányodat meddig szoptattad?
Ildikó vigyázz magadra,és mindenképpen nézesd meg orvossal a lábad! Jobbulást neked!
Emes majd kialakul a kereslet-kínálat egyensúlya,ne izgulj! Puszi a kis Pocoknak és neked is!
Nelly jó pihenést nektek, és gratulálok a lányodnak! Én még izgulok a fiamért,holnap lesz a szóbeli érettségije,aztán végre túl vagyunk a dolgokon,már csak a ponthatár kihirdetéséig kell türelemmel várni.
Ildikó, nagyon együtt tudok veled érezni.
Körülöttem most két kolléga sérült meg hasonló módon. Az egyiknek műteni kellett a bokáját. Vissza sem jött dolgozni azóta. A másik hetek óta fáslival jár és biztosan szenved csak nem mondja.
Vigyázz nagyon magadra, semmi sem előbbre való mint az egészség. Nem szabad az állapoton még rontani, gondolván, hogy nem is olyan nagy dolog ez a bokabicsaklás.
Ildikó! Sajnálattal olvastam, hogy baleset ért. Sajnos tudom milyen fájdalmas, szerintem sokat pihentesd, de ha nem javul akkor orvos csak a megoldás. Nagyon vigyázz Magadra és jobbulást kívánok Neked!
Szia Ildiko,sajnállak mert,nagyon rossz ha csak huzodás akkor is sokáig tart,nekem volt régen és sokáig otthon ültem mert nagyon fájt,de azért egy röntgen nemártana,mert szalag szakadás is lehet jobbulást Mariska
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit