E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Batka Előzmény | 2006.06.02. 16:09 - #5816

Margit, téged nem csak hajnalok hajnalán lehet errefelé látni? Olyannyira ízlett, hogy a narancspép másik felét, amit lefagyasztottam, nehogy megerjedjen, szintén erre fogom felhasználni, és nem tesszük bele a müzlibe, ezt parancsba kaptam!

EmMargit Előzmény | 2006.06.02. 15:19 - #5815

Szia Batka!

Köszönöm, hogy megírtad a véleményedet a kalácsról, hozzátettem a recepthez. Örülök, hogy végül is ízlett és jól sikerült.

További szép napot, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.06.02. 15:05 - #5814

Majdnem elfelejtettem, hogy megsütöttem én is a kipróbálandó receptek közül a narancsos-fahéjas kalácsot, bár tartottam tőle, hogy fura íze lesz, de nem. Viszont nem értem, miért szerepel a receptben a 2 dl kefir: 2 dl narancslé (ill. narancspép, mert volt néhány ehetetlenül magos narancsunk, egyszerűen leturmixoltam őket) után még épp, hogy lisztet kellett bele tennem! A hozzászólások alapján már vártam, hogy kifolyjon belőle a fahéj, de nem, csak egy kicsit felrepedt az oldala. Plusos kenyérformába tettem a 40 deka lisztből készült (fél adag - nem mertem többet, mert a gyümölcsös kalácsok nagyon hamar penészednek), beigliformára feltekert, középen kettéhajtott kalácsot, és még így is kicsit nagy lett bele. legközelebb azért ua. cukormennyiség mellett több fahéjat kap, vagy vékonyabbra nyújtom, hogy több rétegben jusson bele a fahéj, mert így nem nagyon érződött az íze. De nagyon fini, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Batka Előzmény | 2006.06.02. 14:59 - #5813

HPKriszti kapcsán jutott eszembe a lazac! A Penny Marketben régebben lehetett kapni fagyasztott lazacot, nem filét, hanem olyan patkó alakút (lazac hekk vagy micsoda néven), olcsóbban, mint a csirkemellfilé. Egy ideje nem néztem a boltban a fagyasztott árukat, de azelőtt sokszor láttam, ha vkit érdekel, két perc alatt megsül. Én nem szeretem a halat, de hátha valaki kipróbálja. Ezzel együtt ajánlom a Stahl gyors receptjeit (a legtöbb csirke ilyen-olyan szósszal) kipróbálásra, az említett freemailes címről letölthetők. Pl. ahogy a sztroganov-csirkét készíti, az nekem nagyon bejött, ahogy a békítő kiflik is (de az édesség).

EmMargit Előzmény | 2006.06.02. 14:42 - #5812

Szia Limara!

Gondoltam, hogy nem újat találtam ki , csak én nem szoktam így kalácsot csinálni. A kiflit, azt igen, és innen jött most az ötletem, mert az szokott olyan foszlós lenni, hogy le lehetne tekerni a megsült tésztát. Mindenesetre finom lett    , úgyhogy a jövőben is fogom hasznosítani az ötletet.

További szép napot kívánok, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2006.06.02. 13:11 - #5811

Szia Margitka!

Én is régóta így készítem a kalácsot, hogy olv. vajjal kenem meg. Még a Hajtovány adta az ötletet, tényleg jobb lesz tőle a kalács. Minden hajtogatott pogácsát is így készítek, azok is szebbek lesznek egy kis + vajtól.

Üdv: Limara


jegkasa Előzmény | 2006.06.02. 11:37 - #5810

Szia Henna!

Ez nem egy általam készített recept a netről másoltam és még nem próbáltam ki. Sajnos igy nem tudok mit mondani.

Most sietek jégkása


henna Előzmény | 2006.06.01. 23:35 - #5809

Sziasztok! Szia Jégkása!Ismét hozzád fordulok a kérdésemmel. Megcsináltam a tklisztes babapiskóta receptedet, jobban mondva én is és a hugom is. A tesóm mindent a megadottak szerint. Eredmény: lapos, szinte egybe folyt, de finom. Én az ő tapasztalatai alapján, csak 3 tojást raktam bele és csak 5 dkg cukrot (barna). Eredmény: lapos, de nem folytak össze, finom, de később ragacsossá váltak. Szóval nem olyan mint a Te képeden. Vajon mi lehet a gond?? Amúgy a gyerekeknek nagyon ízlett. Köszi előre is!! Üdv. Henna

EmMargit Előzmény | 2006.06.01. 21:44 - #5808

Szia Julika!

Kíváncsi vagyok, ha kipróbálod a kalácsot, hogy válik be, majd mesélj róla légy szíves.

Tény, hogy az elmúlt napokban elég keveset aludtam, ha egy mód lesz rá, ma egy kicsit hamarabb lefekszem, mert már egy kicsit fáradt vagyok  
Bár éjjeli bagoly vagyok, azért általában nem ennyire későn szoktam lefeküdni, de most így alakult.

Van valami újság a levelek körül? Én most próbálom a térképeket megcsinálni. További szép estét kívánok, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.06.01. 21:20 - #5807

Szia Margitka !

Fantasztikus vagy, hogy állandóan újabb ötleteket és recepteket találsz ki és persze meg is sütöd. Ennyi félét sütni pár napon belül ez nem semmi teljesítmény. És napok óta látom, hogy éjjel 3 óra után fekszel le. Hogy tudod magad kipihenni és utána hogy van ennyi energiád ilyen sok szépet és persze finomakat sütni ? Ezt nem tudom felfogni. De Te csak sütögessél újabbnál újabb dolgokat, mert akkor mi is sok új recepttel gazdagodhatunk.

Nagyon tetszik a foszlós kalács ötleted, valószínűleg kipróbálom majd. Szép estét. Üdv.Julika


EmMargit Előzmény | 2006.06.01. 20:42 - #5806

Sziasztok!

Jól elírogatok itt egyedül, de most végre ráérek. Most találtam meg a képeim között, ilyet is sütöttem az elmúlt napokban:

pizzás csiga, párna és muffin

Finom volt, kár, hogy már nincs belőle :-)) Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.06.01. 19:54 - #5805

Sziasztok!

Kicsit mesélek, mert az elmúlt napokban nem nagyon volt módom rá.
Két napja sütöttem egy igazi foszlós kalácsot. Képet nem tudtam csinálni és receptet sem, de igaziból az elkészítésétől lett ilyen foszlós. Az történt ugyanis, hogy előzőleg egy gépi kalácsra futotta csak az időmből és amikor újra mondtam a férjemnek, hogy sütöm az aktuális kalácsát, akkor elkezdett ugratni, hogy jó lenne, ha most már egy foszlósat sütnék. Itt indultak el a gondolataim, hogy most juszt is egy nagyon foszlós kalácsot fogok csinálni  

Tehát, a kalácstésztát 4 felé osztottam, kinyújtottam jó nagyra és olvasztott margarinnal megkentem, majd így tekertem fel. Ezeket már a szokásos módon lehet formázni, akár négyes fonással akár csavart kalácsnak feltekerni 2-2 darabot. A szeleteken belül végig lehetett követni a tekerések vonalát és akár le is lehetett volna csavarni a megsült tésztát. Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni, ha valakinek van kedve hozzá.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.06.01. 18:57 - #5804

Sziasztok!

Megírtam a tegnapi sütésem receptjét is, íme:

Pecsenye kenyér és zsömle

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.06.01. 18:17 - #5803

Sziasztok!

Bezsa Töki pompost sütött:

     Töki pompos

Endzsi Almás pitét készített tk. lisztből

Almás pite tk. lisztből Almás pite tk. lisztből

Nagyon gusztusos lett mindkettő, gratulálok hozzá, üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.06.01. 17:53 - #5802

Sziasztok!

Elsőnek meghoztam a recepteket, amiket kaptunk, köszönöm szépen, üdv, Margit

Sztrapacska - Tundibundi

SKOT KREMES - ILDIKO

KEFIRES POGACSA - ILDIKO

PIRI-MAMA MEZES PUSZIJA - ILDIKO

JOGHURTOS MAGOS KENYÉR - Jégkása

Tökmagos aljú, csavart zsömle - Kila

MADEIRAKENYÉR - Limara

Édes koszorú - Superkeri

 


EmMargit Előzmény | 2006.06.01. 17:38 - #5801

Sziasztok!

Megjöttem és megpróbálom rövidesen pótolni az elmaradásaimat

Superkeri! Már fel is írtalak a listára, köszönöm a jelzésedet.

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.06.01. 15:46 - #5800

      Margitka ! Bocs. hogy újra írok, gratulálok az új alkotásaidhoz. Majd el ájultam mikor olvastam, hogy hajnal 3-kor tetted fel a képeket. Hát nem semmi ez a munkabírás!! Kíváncsian várom a recit és persze a császárzsemle formázásának a titkát is.  

Szép napot és persze pihenést is kívánok   Superkeri


superkeri Előzmény | 2006.06.01. 15:34 - #5799

      Szia Margitka! Ha még nem késtem el, szeretnék jelentkezni a csokilencse vásárlók sorába! Szívesen vennék 1kg csokilencsét. Előre is köszönöm   Superkeri

Batka Előzmény | 2006.06.01. 14:28 - #5798

Niki, mivel a keresők nem működnek a gportálon, a gportálos gyerekek meg csak annyit mondtak, hogy egyszer majd talán lesz ilyen opció, csak azt tudom javasolni - neked és mindenkinek - hogy a recepteket a receptes fórumokba írjátok, mert onnan átkerül az ábécérendes "katalógusba", és ott, ha valamelyest is emlékszünk a recept nevére, ctrl+F-fel rá lehet keresni - én legalábbis így csinálom, így legalább "csak" Margit és a fórum receptjei között kell keresgélni. Ha meg valaki ide ír be valamit kénytelen vagyok lementeni a gépemre, ha kipróbálásra érdemesnek tartom. A google is kiadja a legtöbb receptet, mert rendszeresen indexeli az oldalt (lekéri a tartalmát), de az mindig a címlapra dob ki, s úgy talán még nehezebb megtalálni, amit keresünk.

EmMargit Előzmény | 2006.06.01. 03:25 - #5797

Sziasztok!

Ne haragudjatok, tudom, hogy tartozom recpetekkel és képekkel, de nem volt időm mindent megcsinálni ma. A saját receptemet sem tudtam feltenni, de legalább a képeket megmutatom, hogy mit sütöttem ma. Pecsenye kenyér és zsömle lesz a neve, mert sült húsnak a megmaradt levével készült. Nagyon finom, enyhén fűszeres, rozsos és kovászos a tészta, majd írok hozzá receptet. Teljesen mellékesen viszont rájöttem a császárzsömle formázására, majd látni fogjátok a képeken. Teljesen úgy lehet törni a zsömléket, mint régen a császárzsömlét. Majd ezt is leírom persze, remélem lesz rá időm holnap.

a zsömle megformázva akenyér megformázva megsült a zsömle megsült a kenyér

                                    együtt

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit


[Későbbi] [6316-6297] [6296-6277] [6276-6257] [6256-6237] [6236-6217] [6216-6197] [6196-6177] [6176-6157] [6156-6137] [6136-6117] [6116-6097] [6096-6077] [6076-6057] [6056-6037] [6036-6017] [6016-5997] [5996-5977] [5976-5957] [5956-5937] [5936-5917] [5916-5897] [5896-5877] [5876-5857] [5856-5837] [5836-5817] [5816-5797] [5796-5777] [5776-5757] [5756-5737] [5736-5717] [5716-5697] [5696-5677] [5676-5657] [5656-5637] [5636-5617] [5616-5597] [5596-5577] [5576-5557] [5556-5537] [5536-5517] [5516-5497] [5496-5477] [5476-5457] [5456-5437] [5436-5417] [5416-5397] [5396-5377] [5376-5357] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG