Margit, téged nem csak hajnalok hajnalán lehet errefelé látni? Olyannyira ízlett, hogy a narancspép másik felét, amit lefagyasztottam, nehogy megerjedjen, szintén erre fogom felhasználni, és nem tesszük bele a müzlibe, ezt parancsba kaptam!
Majdnem elfelejtettem, hogy megsütöttem én is a kipróbálandó receptek közül a narancsos-fahéjas kalácsot, bár tartottam tőle, hogy fura íze lesz, de nem. Viszont nem értem, miért szerepel a receptben a 2 dl kefir: 2 dl narancslé (ill. narancspép, mert volt néhány ehetetlenül magos narancsunk, egyszerűen leturmixoltam őket) után még épp, hogy lisztet kellett bele tennem! A hozzászólások alapján már vártam, hogy kifolyjon belőle a fahéj, de nem, csak egy kicsit felrepedt az oldala. Plusos kenyérformába tettem a 40 deka lisztből készült (fél adag - nem mertem többet, mert a gyümölcsös kalácsok nagyon hamar penészednek), beigliformára feltekert, középen kettéhajtott kalácsot, és még így is kicsit nagy lett bele. legközelebb azért ua. cukormennyiség mellett több fahéjat kap, vagy vékonyabbra nyújtom, hogy több rétegben jusson bele a fahéj, mert így nem nagyon érződött az íze. De nagyon fini, mindenkinek csak ajánlani tudom.
HPKriszti kapcsán jutott eszembe a lazac! A Penny Marketben régebben lehetett kapni fagyasztott lazacot, nem filét, hanem olyan patkó alakút (lazac hekk vagy micsoda néven), olcsóbban, mint a csirkemellfilé. Egy ideje nem néztem a boltban a fagyasztott árukat, de azelőtt sokszor láttam, ha vkit érdekel, két perc alatt megsül. Én nem szeretem a halat, de hátha valaki kipróbálja. Ezzel együtt ajánlom a Stahl gyors receptjeit (a legtöbb csirke ilyen-olyan szósszal) kipróbálásra, az említett freemailes címről letölthetők. Pl. ahogy a sztroganov-csirkét készíti, az nekem nagyon bejött, ahogy a békítő kiflik is (de az édesség).
Gondoltam, hogy nem újat találtam ki , csak én nem szoktam így kalácsot csinálni. A kiflit, azt igen, és innen jött most az ötletem, mert az szokott olyan foszlós lenni, hogy le lehetne tekerni a megsült tésztát. Mindenesetre finom lett , úgyhogy a jövőben is fogom hasznosítani az ötletet.
Én is régóta így készítem a kalácsot, hogy olv. vajjal kenem meg. Még a Hajtovány adta az ötletet, tényleg jobb lesz tőle a kalács. Minden hajtogatott pogácsát is így készítek, azok is szebbek lesznek egy kis + vajtól.
Sziasztok! Szia Jégkása!Ismét hozzád fordulok a kérdésemmel. Megcsináltam a tklisztes babapiskóta receptedet, jobban mondva én is és a hugom is. A tesóm mindent a megadottak szerint. Eredmény: lapos, szinte egybe folyt, de finom. Én az ő tapasztalatai alapján, csak 3 tojást raktam bele és csak 5 dkg cukrot (barna). Eredmény: lapos, de nem folytak össze, finom, de később ragacsossá váltak. Szóval nem olyan mint a Te képeden. Vajon mi lehet a gond?? Amúgy a gyerekeknek nagyon ízlett. Köszi előre is!! Üdv. Henna
Kíváncsi vagyok, ha kipróbálod a kalácsot, hogy válik be, majd mesélj róla légy szíves.
Tény, hogy az elmúlt napokban elég keveset aludtam, ha egy mód lesz rá, ma egy kicsit hamarabb lefekszem, mert már egy kicsit fáradt vagyok Bár éjjeli bagoly vagyok, azért általában nem ennyire későn szoktam lefeküdni, de most így alakult.
Van valami újság a levelek körül? Én most próbálom a térképeket megcsinálni. További szép estét kívánok, üdv, Margit
Fantasztikus vagy, hogy állandóan újabb ötleteket és recepteket találsz ki és persze meg is sütöd. Ennyi félét sütni pár napon belül ez nem semmi teljesítmény. És napok óta látom, hogy éjjel 3 óra után fekszel le. Hogy tudod magad kipihenni és utána hogy van ennyi energiád ilyen sok szépet és persze finomakat sütni ? Ezt nem tudom felfogni. De Te csak sütögessél újabbnál újabb dolgokat, mert akkor mi is sok új recepttel gazdagodhatunk.
Nagyon tetszik a foszlós kalács ötleted, valószínűleg kipróbálom majd. Szép estét. Üdv.Julika
Kicsit mesélek, mert az elmúlt napokban nem nagyon volt módom rá. Két napja sütöttem egy igazi foszlós kalácsot. Képet nem tudtam csinálni és receptet sem, de igaziból az elkészítésétől lett ilyen foszlós. Az történt ugyanis, hogy előzőleg egy gépi kalácsra futotta csak az időmből és amikor újra mondtam a férjemnek, hogy sütöm az aktuális kalácsát, akkor elkezdett ugratni, hogy jó lenne, ha most már egy foszlósat sütnék. Itt indultak el a gondolataim, hogy most juszt is egy nagyon foszlós kalácsot fogok csinálni
Tehát, a kalácstésztát 4 felé osztottam, kinyújtottam jó nagyra és olvasztott margarinnal megkentem, majd így tekertem fel. Ezeket már a szokásos módon lehet formázni, akár négyes fonással akár csavart kalácsnak feltekerni 2-2 darabot. A szeleteken belül végig lehetett követni a tekerések vonalát és akár le is lehetett volna csavarni a megsült tésztát. Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni, ha valakinek van kedve hozzá.
Margitka ! Bocs. hogy újra írok, gratulálok az új alkotásaidhoz. Majd el ájultam mikor olvastam, hogy hajnal 3-kor tetted fel a képeket. Hát nem semmi ez a munkabírás!! Kíváncsian várom a recit és persze a császárzsemle formázásának a titkát is.
Szép napot és persze pihenést is kívánok Superkeri
Szia Margitka! Ha még nem késtem el, szeretnék jelentkezni a csokilencse vásárlók sorába! Szívesen vennék 1kg csokilencsét. Előre is köszönöm Superkeri
Niki, mivel a keresők nem működnek a gportálon, a gportálos gyerekek meg csak annyit mondtak, hogy egyszer majd talán lesz ilyen opció, csak azt tudom javasolni - neked és mindenkinek - hogy a recepteket a receptes fórumokba írjátok, mert onnan átkerül az ábécérendes "katalógusba", és ott, ha valamelyest is emlékszünk a recept nevére, ctrl+F-fel rá lehet keresni - én legalábbis így csinálom, így legalább "csak" Margit és a fórum receptjei között kell keresgélni. Ha meg valaki ide ír be valamit kénytelen vagyok lementeni a gépemre, ha kipróbálásra érdemesnek tartom. A google is kiadja a legtöbb receptet, mert rendszeresen indexeli az oldalt (lekéri a tartalmát), de az mindig a címlapra dob ki, s úgy talán még nehezebb megtalálni, amit keresünk.
Ne haragudjatok, tudom, hogy tartozom recpetekkel és képekkel, de nem volt időm mindent megcsinálni ma. A saját receptemet sem tudtam feltenni, de legalább a képeket megmutatom, hogy mit sütöttem ma. Pecsenye kenyér és zsömle lesz a neve, mert sült húsnak a megmaradt levével készült. Nagyon finom, enyhén fűszeres, rozsos és kovászos a tészta, majd írok hozzá receptet. Teljesen mellékesen viszont rájöttem a császárzsömle formázására, majd látni fogjátok a képeken. Teljesen úgy lehet törni a zsömléket, mint régen a császárzsömlét. Majd ezt is leírom persze, remélem lesz rá időm holnap.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit