E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.05.30. 23:21 - #5776

K Ö R K É R D É S

Sziasztok!

Tehát, akit érdekelne a csokilencse és az aszkorbinsav és jön a találkozóra, azt megkérem, hogy írjon, akár itt is. Miből mennyire lenne szüksége. Én fogok egy össszesítőt írni, aztán jelentkezem az eredénnyel.
Kartika! Mennyi aszkorbint kérsz?
Nelly! Csokilencsét és aszkorbint mennyit kérsz?

Várom válaszaitokat, üdv, Margit


tundibundi Előzmény | 2006.05.30. 23:20 - #5775

Margitka,

köszi a kovászos tippeket. Holnaptól én is többet törődök majd vele ebben a zord időben.

ILDIKÓ,

email ment a sztrapacska receptjével.


EmMargit Előzmény | 2006.05.30. 23:16 - #5774

Szia Ildiko!

Ha másképpen nem megy, akkor másold ki az egész receptet a Word-be és onnan egyszerűen ki lehet nyomtatni. Remélem sikerülni fog, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.30. 23:14 - #5773

Szia Kartika!

Nagyon sokat gondoltam rád az elmúlt 3 hét alatt. Remélem jól éreztétek magatokat, pihentél is, sok szépet is láttál és legfőképpen sokat tudtál örülni a lányodnak :-))

Várjuk a beszámolóidat, ha már lesz időd és energiád hozzá. További szép estét kívánok, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2006.05.30. 23:14 - #5772

Az aszkorbin engem érdekel, benevezek!

EmMargit Előzmény | 2006.05.30. 23:11 - #5771

Sziasztok!

Tündi! Biztos, hogy nincs semmi baja a kovászodnak. Megetetted?
Ha nem, akkor egyszerűen kiéhezett, ilyenkor lehet eltenni hűtőbe, ha nem akarsz használni belőle. Ha még van hátra etetésed, akkor tegyél hozzá lisztet és vizet, meglátod új életre kel.

Ha már adtál neki enni és így nem indul meg, akkor az a hidegtől van. Én is most etettem a kovászomat és olyan trükköket vetek be, hogy nem hinném el, ha más meséli. Egész nap rakosgatom más és más helyre. Amikor kávét-teát főzök, akkor utána a kávéfőző tetejére teszem, hogy ott a maradék meleget megkapja. Amikor a mikróban melegítek valamit, akkor rögtön utána bedugom oda. Most, hogy sütök, a sütő közelében van. Ha kész leszek és langyosra hűl a sütőm, akkor majd oda dugom be. Tehát két napja folyamatosan a langyosabb helyekre pakolom. Szépen érik, tehát meghálálja a törődést :-))

Nelly! Aszkorbint is tudok venni 2 kg-os kiszerelésben, de ebből nincs is kisebb. Ha erre is összejönne a kereslet, akkor nagyon szívesen veszek. Nem emlékszem teljesen pontosan, hogy mennyiért, de jóval olcsóbban vettem, mint a patikában.

Jégkása! Köszönöm, majd teszem a helyére.

Julika! Nem tudom pontosan, hogy a hidegtől cserepesedik-e ki a kenyér, de nekem mindig ott lett ilyen. Majd egyszer kipróbálom, hogy nem hidegben hűtöm ki, hogy akkor milyen lesz és elmesélem. Utoljára nekem sem lett cserepes, de azért nagyon finom volt.

Bezsa! Kíváncsian várom a híreket a kenyeredről.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


ILDIKO Előzmény | 2006.05.30. 23:09 - #5770

SZiasztok! Hogy tudnam kleszedni ill. ki is printelni a sztapacska reciet?Tudnatok segiteni?

Kartika Előzmény | 2006.05.30. 22:54 - #5769

Halló mindenkinek! Sziasztok megjöttem szombaton a hosszú útról. Vasárnap probáltam átállni, ami a mai napig nem sikerült. Nagyon fázom a 35 fok után és nagyon rossz volt dolgozni menni. (most megállás nélkül és még tanulnom is kell mellé munka után) Mindenkit üdvözlök, majd lassan kezdek visszaolvasni es belerázodni a dolgokba. Vasarnap a nagy fáradság (22 óra ut után) még sütöttem gyorsan egy kenyeret (semmi nem volt itthon) és nutellás kalácsot, meg nutellás muffint. Jók voltak a hazai izek. (kint nem jok a kenyerek)Üdv.

nelly52 Előzmény | 2006.05.30. 22:47 - #5768

Ühüm, ilyen hideg van. Megyek is alukálni, bebújok a jó meleg paplan alá. Kész röhej. Holnap után június lesz. Ki hinné? Na, jó éjt mindenkinek! Nelly

tundibundi Előzmény | 2006.05.30. 22:41 - #5767

Sziasztok!

Nelly,

ezek szerint Szegeden is ilyen hideg van. Ma én is azon gondolkodtam, hogy be kéne kapcsolni a fűtést. Ez kész röhej, hogy május végén elő kell venni a kabátot. Remélem, sikerülni fog a sztrapacskád. Rebarbara: szerintem isteni finom. Savanykás ízű, ezért egy kis cukorral szoktam megpárolni. Viszonylag magas az oxálsav tartalma (a spenóthoz hasonlóan), ezért állítólag nem ajánlatos nagy mennyiséget sűrűn enni belőle.

Limara,

az eper-rebarbara kombináció szerintem nagyon jó. Én csináltam már eperlekváros rebarbarás jégkrémtortát régebben, vmi fenomenális volt.

Margitka,

képzeld, teljesen megállt a kovászom. Lehet, hogy a hideg idő miatt nem mozdul most meg? Tudod, tegnap már egész magasra feljött, most meg úgy áll, ahogy tegnap este visszakavarás után. El lehet ezt rontani? Lehet, hogy meghalt a kovászkám?

Jóéjt!

 


nelly52 Előzmény | 2006.05.30. 22:28 - #5766

Mi az hogy nincs hideg? Én már bekapcsoltam a fűtést, mert nálunk 12,7 fok van. Itt a tél! Margitkának köszönöm, hogy utána néz a csokilencse kérésemnek! Egyébként biztos emlékeztek rá, hogy régebben valaki említette, hogy a Nyugatinál van egy bolt, ahol olcsón lehet kapni 1 kg-os kiszerelésben aszkorbinsavat. Nekem még nem sikerült sosem kifogni, pedig a gyerekeim sűrűn megfordultak arrafelé. Esetleg ha láttok másutt, vagy tudtok új lelőhelyet a gyógyszertáron kívül, akkor megköszönném, ha közkincssé tennétek. Nelly

bezsa Előzmény | 2006.05.30. 22:26 - #5765

Sziasztok! Mivel elfogyott az összes zsemle, most odadobtam Margitka tejes kfehér kenyerét.Teljes őrlésű tönkölylisztet is tettem bele. Remélem sikerül, mert eddig ezt még nem próbáltam. Már a kolleganőmet is megfertőztem. A burgonyáspelyhes ott is nagy kedvenc lett. Hát majd beszámolk az eredményről.

majorkaj Előzmény | 2006.05.30. 22:02 - #5764

Sziasztok !

Én ma csak egy élesztős fehér kenyér variációt sütöttem. Óriásira feljött és kitettem a hidegre, hog kicserepesedjen. De most néztem emg, ez sajnos ismételten nem történt meg. Tudom, nincs olyan hideg kint. De így is bizti finom lesz. Üdv.Julika


nelly52 Előzmény | 2006.05.30. 21:55 - #5763

Köszönöm a sztrapacska recijét. Mi minden évben a Mátrában pihenünk 1 hetet, mert Mátraszentimrén van 1 hetes üdülési jogunk, és itt a Szlovák csárdában szoktunk mindig sztrapacskát enni, jujtúrósat leginkább. Imádom, csak még nem volt receptem soha. Most végre kipróbálhatom! Kíváncsi vagyok mit fog szólni a család? Egyébként tényleg igaza van Ildikónak, hogy elült a csapat. Persze biztos sütögettek Margitkával az élen! Én meg csak olvasgatok, olvasgatok. Meg közben jegyzetelek. Mert a rebarbara is kíváncsivá tett. Még életemben nem ettem, nem is vettem ilyen növényt. Most utána néztem a neten, hogy mi a csuda lehet. Látom, hogy a szárát kell megpucolni, és kis szeletekre vágva lehet felhasználni. Nagyon érdekes. És milyen az íze? Láttam a mindmegettén, hogy sütit is csinálnak belőle, meg itt olvastam a kompótot is. Persze egy újszülöttnek minden vicc új! Nelly

jegkasa Előzmény | 2006.05.30. 21:55 - #5762

Szia Margitka!

Beirtam a kenyér recit. Majd jelentkezem.

Jégkása


EmMargit Előzmény | 2006.05.30. 21:04 - #5761

Sziasztok!

Szokimoki és Liamara is küldött képeket. KÖszönöm, gratulálok a sütéseikhez, nagyon szépek lettek.

Limara gépi kalácsot sütött, íme:

 
gépi kalács gépi kalács megvágva

Szokimoki pacsnija:

pacsni

Mindketten küldtek még képet, ezeket az új, főzős fórumban találjátok. Szokimoki kérte, hogy oda tegyem, remélem nem baj, hogy Limara Töki pomposának a képét is odatettem, mert ott is már írt róla.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.30. 20:47 - #5760

Sziasztok!

Piroska egy nagyon szép kenyeret sütött, gratulálok hozzá. Írt is néhány sort a kenyérről:

"Mostanában 2 féle kenyeret sütök felváltva. Valamelyik nap küldtem a burgonyapelyhesről képet. Ma a fehér kenyér alapreceptnek a kovászos változatát sütöttem csavartan formában.
A Kenyérvarázsos falusi fehér kenyér keveréket is próbálom elsütögetni végre, így egy kanállal minden kenyérbe belecsempészem, hogy elfogyjon végre.
Az amaránt lisztet nehezen sikerült beszereznem, és elég drága volt. Kb. 600 forint egy zacskóval. Mindenütt ilyen drágán adják?
Miért van az, hogy a formában mindig annyira megpirul a tetejük, hogy sülés közben alufóliával kell letakarnom, az aljuk pedig majdnem nyers marad?
Mindegy, a lényeg az, hogy a család szereti, és végre azt kérdezik: "Ugye teszel be egy kenyeret sülni?", és nem azt mondják, hogy vegyünk a boltból."
 

ILDIKO Előzmény | 2006.05.30. 20:13 - #5759

Lanyok! Nalunk Itt most viragzik a Bodza.Nagyon finom es udito szorpit lehet kesziteni belole. En most keszitem el.Receptje:5-7db virag,alaposan megmosni,3 citrom karikara vagni,/kisse meglehet nyomkodni a karikakat/ 5 lit. viz.1kk.szalicil.Ezt osszekeverni es 2 napig lefedve allni hagyni. Utana 1tk.borkosavvat/96%/ vagy lehet tea izesito, belekeverni. 2kg cukrot es meg 1kk.szalicilt belekeverni mindezt jol egybekeverni. Ha a cukor mind feloldodott benne  leszurni a viragoktol es uvegekbe lehet tulteni .Irany a kamra.Remelem izleni fog annak aki elkesziti.LIMUNNAL+jeg+szodaviz=fincsi

 


Limara Előzmény | 2006.05.30. 19:49 - #5758

Szia!

Itt jobb oldalon a forumozók kedvenc oldalainál van Chili&Vanília oldala, tőle származik a recept. Fél kiló rebarbarához fél citrom levét, egy vanília kikapart magját és 20 dkg zselírozó cukrot adtam. Nagyon finom lett, sajnos ebből csak 1 kis üveggel lett, így holnap megyek a piacra, ha végre eláll az eső, és veszek még rebarbarát. Kiakarom próbálni, hogy eperrel együtt milyen lekvár lenne.

Üdv: Limara


superkeri Előzmény | 2006.05.30. 19:44 - #5757

       Szia Limara! Légy szíves írd le hogy készíted a rebarbara lekvárt. Én idáig csak kompótot készítettem belőle, ill. sütemény készítésekor használtam rebarbarát.A  lekvárt pedig télen is tudnánk élvezni.  Előre is köszönöm. Üdv.   Superkeri

[Későbbi] [6316-6297] [6296-6277] [6276-6257] [6256-6237] [6236-6217] [6216-6197] [6196-6177] [6176-6157] [6156-6137] [6136-6117] [6116-6097] [6096-6077] [6076-6057] [6056-6037] [6036-6017] [6016-5997] [5996-5977] [5976-5957] [5956-5937] [5936-5917] [5916-5897] [5896-5877] [5876-5857] [5856-5837] [5836-5817] [5816-5797] [5796-5777] [5776-5757] [5756-5737] [5736-5717] [5716-5697] [5696-5677] [5676-5657] [5656-5637] [5636-5617] [5616-5597] [5596-5577] [5576-5557] [5556-5537] [5536-5517] [5516-5497] [5496-5477] [5476-5457] [5456-5437] [5436-5417] [5416-5397] [5396-5377] [5376-5357] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG