Ma egy nagyon egyszerut alkottam.A napocska nevu bucis sutikeket keszitettem el, de egy kicsit maskent.Azt hiszem eletembe eloszor torten meg szerintem az eleszto baciimat"" megoltem.A tejet mikroba melegitettem fel, es melegebb lett mint gondoltam a tej.Igy nemlett semmi az Elesztombol.Ujra kezdtem.Most szaraz elesztovel a lisztbe kevertem csak .siker mindenfajta kelesztes nelkul.A masik 2-adagot sutottem.Az egyiket mindenfajta magokkal a masikra nassolni valo mogyimixet/sozott,fuszeres, Indonez izekkel/hintettem .Egy kicsit nagyobb szemek ezek es ranyomkodtam extran mert legurultak volna rola.Isteni lett.Legkozelebb igazan kiserletezek .Itt kulunfajta mogyi szoszokat es mxeket lehet kapni/Indonez-konyha/Szaraz mogyi mixet/orolt-fuszerezett/vettem.Megprobalom a tesztajaba keverni.Remelem nem ul le.MARGIT fotok mennek errol kesobb.nemvalami szuper min.mert telefonnal keszult.EZ is a TI recitek!Virag erte!!!!VALIKANAK is nagyon koszonom a vizes zsomi recijet. Elfogom kesziteni.Most varom a munkatarsam , a masik kenyerkevel OT lepem meg.Megint valaki nem akar sutni a vonalon, csak kisutni . Ugy latom.Gyere "Te kis huncut"" kostold meg a kenyerkemet Ne unatkozz majd megy a foto rola.
Ujra fentvagyok.IldikoG :HALLELUJA! megkaptam vegre a juharszirupot. Kepzeld, az egyik eredeti folyekonyabb fajtaert ami 100-150ml lehetett benne 4 Eurot akartak bekasszalni.De volt egy masik amit palacsintinek"is tudok hasznalni es 250ml-s.Eleg suru, azt vettem meg .Penteken a kislanyom 15.eves lesz, de a hetvegen unnepeljuk mert oneki is most van vizsgaidoszak.Igy eleg tomor.Dios grillazs tortara gondoltam es nemtudom lesz-e idom meg ra megszeretnem akkor sutni ezt a mezes sutit vegre .Remelem sikerulnifog mert a labamat lejartam a szirupert.
Küldtem képeket, ma töki pompos volt az ebéd, nagyon finom lett. Egész de. lekvárt főztem, csináltam rebarbara és eper lekvárt is. Sütöttem hozzá kalácsot, hogy mindjárt meg is tudjuk kóstolni. Sajnos nem kaptam BL80-as lisztet, pedig itt nagyon jó minőségű, tótkomlósi lisztet lehet kapni, de mind elfogyott. Remélem hamarosan hoznak. Így aztán rétes és síma liszt keverékéből sütöttem, nagyon szép lett. Ráadásul elfogyott az aszkorbinsavam is, ecettel készítettem, hát ez sem ártott neki.
Szia Noe! Ha eljössz a találkozóra, és addig nem kapsz BL80-as lisztet, én nagyon szívesen viszek Neked, mert az autóm elbírja. Egyébként én majd valakitől csokilencsét szeretnék kérni. Mármint, hogy venne nekem, és elhozná a talira. Nelly
Nem adtam hírt magamról a múltkori kérdésem óta, sok minden történt, de most beszámolok. Hát, nem kaptam BL 80-as lisztet sehol sem, a Tescoban még rosszabb volt a választék,mint az IS-ben.Így hát alkalmaztam a rétesliszt/simaliszt keveréket, az arányokat próbálgattam, és valóban a 2/3-1/3-nál ragadtam le. Nem sikerült a friss élesztős sütés, nagyon élesztőszagúak lettek a kenyerek, így most porélesztőt használok. Azért ki fogom még próbálni a sima élesztőt is, lehet, hogy az arányokkal volt a gond (?). Kipróbáltam a sima fehér kenyeres receptet, amibe ecet kell, de ehetetlen lett, nagyon ecetszagú és ízű lett! Nem értem, mert figyeltem az arányokra! Azóta olvasgattam itt, meg a társoldalakon is, és azt írjá(to)k mindenhol, hogy ettől csak jobb lesz a tészta, és hogy nem érződik. Hát, én kidobtam a kenyeret...Szóval van még mit tanulnom, most már kb. 2 hete elég jó kenyereket sütök, csak a teteje mindig beesik. Ha kevesebb folyadékot teszek, akkor meg száraz lesz. Talán kevesebb élesztő kell?
Irigyellek benneteket, olyan sok jót és szépet süttök! Nem győzöm kapkodni a fejem az újabb és újabb receptek után!
Most megpróbálom szabad energiáimat a megfelelő kenyérre összpontosítani, még nem tettem le a BL80-as lisztről sem. A rétesliszt/simaliszt keverék egyébként rendelkezik a BL80-as tulajdonságaival a minőséget tekintve? Vagy ha egészséges kenyeret szeretnék, nem csak finomat, akkor kell hozzáadnom teljes kiőrlésű lisztet is?
Sziasztok! Nem azért mondom, de reklamálok Margitkánál. Kezdeti időkben ha nem értem rá 1-2 napig, akkor símán rámentem arra a pár témára amiből lemaradtam, és gyorsan utolértem magam. Bezzeg ma!!! Hát mit mondjak? Nem győzöm olvasni. És még hol van a vége? Nem lesz ez így jó! Ráadásul annyi jó receptet tesztek fel, hogy még a felét sem tudtam kipróbálni. Nekem sajnos nagyon rossz evő családom van mostanában, és így csak fáj a szívem, hogy ezt a sok finomságot nem tudom megsütni. Még a darált keksznél lemaradtam, azóta sem értem rá. De ami késik, nem siet, szokták mondani. Na, majd egyszer!!! A hét végén vendégeim lesznek Harkányban, azt hiszem, leviszem a gépemet, hogy helyben süssek nekik kalácsot. Hiába győzködtem őket, 3 kenyeret akarnak hozni. De kalácsot szerencsére nem hoznak, így legalább kiélhetem magam. Meg vacsira talán süthetek nekik valamilyen kiflit, mert szombaton érnek valamikor oda, és bográcsban főzünk szarvast nekik ebédre. De talán lesz még alkalmam sütögetni, mert szerencsére vasárnap és hétfőn minden bolt zárva lesz!! Na, megyek szemezgetek az írásokból. Nelly
Sziasztok! Az őszies tavasz kedvező viszonyokat teremtett a sütésekhez.(Napok óta hol jobban, hol kevésbé, de szakad az eső.) Ezért aztán több idő jutott a sütögetésre. A hétvégén Margitka Tojásos-sonkás batyuját készítettem el, ill. ebből a tésztából a Tojásos- sonkás-sajtos kosárkát. (Közben vendégek is jöttek). A tésztához én is tettem tk.tönkölylisztet, amint ajánlottad a leírásban is. Szerintem ez még csak fokozott a finomságán. A befutó a tojásos kosárkák lettek.
Tegnap pedig sor került az Almás- citromos kalácsra. Rendkívül finom, gyenge, foszlós kalács sikeredett. De nem mertem citromfűvel izesíteni, mert nálunk több nap alatt fogy el a kalács és nem tudom hogy a "nyers" citromfű meddig bírná.Ezért 1 ek. citromlével és kandíroztt citromhéjjal izesítettem. Hát nem tévedtem!
És hogy a férjemnek is kedvezzek, az előző kalácstésztából vettem el annyit, hogy 6 muffinba elég legyen a tészta, ezt pedig elnyújtottam és megkentem hát elég jó vastagon:néhány kanál forró tej+4-5 ek. kókuszreszelék + 1ek. méz keverékéből készült masszával. A tetejét sütésálló cukorral díszítettem. Így most már intenzíven kókusz ízű tekercs lett. Már csak morzsák vannak.
Ma elfogy a kenyerünk, így holnap ismét süthetek(nagyon szeretem a sütős napokat).Terv: Endzsi Tk. olasz kiflije.
Sziasztok!
Ez az informatika érettségi írásbeli feladatsorában volt benne. Én is gondoltam rá, hogy le kellene másolni, de nem jutottam odáig, mert én csak felügyeltem.
Piroska
Sziasztok! Nekem akkor van idom irni, amikor mindenki mas alszik... Epp ez elobb faltuk fel a hazi keszitesu langost a csaladommal....A receptet a Horvath Ilona konyvbol vettem, csak egy kicsit valtoztattam. 40 dkg liszt vegyes volt: kevesebb kenyer liszt, tobb normal feher liszt...a so 2 teaskanal volt....1,5 csomag szaritott elesztot hasznaltam (1 csomag az itt 7 gramm), es 2,5 dl tejet. A kenyersuto gepen azt a programot hasznaltam,, ami csak dagaszt es keleszt. (ez az en gepemen 1 ora 3 perc). Utana olajban kisutottem... hat olyan lett, mint otthon, amit mindig a vasarteren ettunk hetvegenkent. Egy kis nosztalgia...
Itt Amerikaban valoban nagyon nepszeru a juharszirup. Nekem olyan, mintha a mez egy kicsit higitva lenne. De itt mar nem csak juharszirupot tesznek a kajara, hanem sima reggeli szirupot (ezt nem tudom mibol van, szerintem higitott mezbol). Itt az amerika palacsintara es a waffelra hasznaljak. Amugy nem tudom mivel helyettesitheto. Remelem a boltban tudnak segiteni neked.
Valahonnan levettem egy mezes recit /mar nem emlekszem pontosan honnan/ abban Juhar szirup is kell ugyhallottam hogy legtobbet Amerikaban v Gr. Brit hasznaljak.Ahorn-syrop de hogy milyen ize lehet fogalmam sincs.Itt meg mindig nemtalaltam meg hol lehetne beszerezni.Most megpr. a Centrumba van egy uzlet ahol csak Amarikai es Angol sutesi es foz-i kellekeket lehet kapni.Mond ha nem sikerul mivel tudnam helyettesiteni , itt a palacsintama valo szirupot ismerik cak altalanossagba. "Bedankt!
Sziasztok!
Elkészültek a kalácsok, de ezek nem kalácskák hanem kalácsok, mert nem vettem észre, hogy Margitka 6 kalácsot készített és 3 db-ot ezért aztán kamaszkoruak lettek és nem bébik.
Páromnak is tetszik, bár még most hűl.
Képet mindjárt küldöm Margitkának.
Ez utóbbihoz megmutatom külön a képet is, mert nagyon klasszul néz ki. Csemi azt írta, hogy találta nekünk ezt a receptet, így nem vagyok benne biztos, hogy kipróbálta már.
sziasztok:)
tegnap sokat sütöttem mert a mh. ünnepség lesz :)
csináltam aszalt szilvás fahéjas muffint:
hozzávalók:
1 cup= 250 ml
2 cup liszt
3 evőkanál cukor
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 cup oliva olaj
1 evőkanál fahéj
1/2 cup tej
6-8 szem aszalt szilva feldarabolva
szárazakat egy tálban össze, a folykonyat egy külön tálban is össze, majd a kettőt össze:) a szilvát csak a végén. 12 db lesz belőle, és nagyon finom ezt tanúsíhatom:))
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit