E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2006.05.29. 19:49 - #5736

Sziasztok! A mamám kalácsot kért. Azért nem sütöttem eddig, mert mindig megszáradt. Most Margitka kakós fonott kalácskáit készítem el. Majd beszámolok róla. Remélem sikerül.

hpkriszti Előzmény | 2006.05.29. 14:55 - #5735

A fasírtosra egész jól emlékeztem,de beírtam az új helyre is.Hamarosan csinálok én is,majd küldök képet.

hpkriszti Előzmény | 2006.05.29. 14:52 - #5734

Szia Batka! Köszi a segítséget.H.I. szakácskönyvem nincs,de 14 éves korom előtt kezdtem főzni, a nagymamám szakácsnő volt,és remekül főzött.Sajnos én másodkézből tanulhattam csak tőle,de íz után,és saját főből is állítólag tökéletesre fejlesztettem a tudományt.Aki evett már az asztalomnál,azt utána rendszeresen etethettem,barátaim szinte elfogytak,mert elmentünk az "együnk ma krisztiéknél " szintre.Ez egy darabig ment,aztán meguntuk.A gyerekekkel merőben változott a helyzet,pont ez a gond,hogy én annyi finomat tudok,ők pedig van,amikor 2 napig csak a konzerv őszibarackot ennék...Ezért mindig megy a variálás,újítás,de nem sok sikerrel.Szigorúbbnak kéne lenni,de velük nem tudok..

A Stahlt-előre is elnézést tőle és mindenkitől-egyszerűen zsigerből utálom,egyetlen műsort láttam,mikor gyors,egyszerű vacsorák otthon címmel kapjunk elő 2 szelet lazac filét és egy fél kg. feta sajtot..Nálam itt véget ért a barátkozás,és előkaptam a távirányítót,és maradt a zöldbabfőzelék,tükörtojás.A csokis muffinját rendszeresen sütöm,bár csak később derült ki,hogy az övé,amilyen csökönyös öszvér vagyok,ha nem imádná a család,szívem szerint nem sütném többet.Egyébként nyitott vagyok minden újra,és szívesen tanulok bármit,mondjuk tőletek.Üdv,Kriszti

 


EmMargit Előzmény | 2006.05.28. 21:57 - #5733

Sziasztok!

Hoztam recepteket, amiket ma kaptunk és még képet is.

Gesztenyés muffin - Andi

ALMÁS-CITROMFÜVES GÉPI KALÁCS - Batka (Rágica)

PRESBURGI FOLDIMOGYOROS KALACS - Ildiko

Tündi kiflit sütött, íme a kép róla:

kifli

Nagyon guszta lett, gratulálok hozzá.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


tundibundi Előzmény | 2006.05.28. 21:54 - #5732

Sziasztok!

Margitka,

Ma reggel sokáig aludt a család (egy része), mert a kicsi fiam ébresztett. Így volt időm megsütni Ditta kiflijét. A recepten annyit módosítottam, hogy mielőtt felcsavartam, tettem a tésztára reszelt fokhagymát és egy kis vajat. Csak 25 dkg lisztből csináltam, mert attól féltem, hogy nem sikerül, és akkor csak kis adag menjen kárba. De szerencsére nagyon finom lett, még a kislányom is jóízűen evett belőle.

Nagyon örülök, hogy Szokimoki létrehozta a Mit főzzek holnap? fórumot, mert ezen én is rengeteget töröm a fejem.

Szép estét mindenkinek 

 


ILDIKO Előzmény | 2006.05.28. 21:24 - #5731

En 2 rolad kigyoretest keszitettem almasat./Horvath Ilona recije szerint/ a fotozassal elkestem mertmar csak a csucske van meg.   Hi-hi

Ma valaki IGEN jolerezte magat a tarsalgonkon! Keljel tovabb es utana ebredj fel ha olvasod.Gondolj utana azt a sok energiat ertelmesebben is befektethetned! 

 


ILDIKO Előzmény | 2006.05.28. 21:12 - #5730

Szia Margit!

Kuldtem e-mailt 2x. Az egyig a mar beigert recept a Szlovakiabol:Presburgi kalacs. A masik pedig errol a foto. Jo etvagyat!


jegkasa Előzmény | 2006.05.28. 20:55 - #5729

Szia Margitka!

A héten teljesen elvoltam havazva nagyon sokat dolgoztam és nem maradt erőm arra hogy jelentkezzem.Küldtem    . Sütöttem nyitott mákos kalácsot ami sajnos nem volt elég jó állagú ezért nem lett szép, de az ize finom lett, egy uj lisztet próbáltam ki tönkölykenyérliszt ha jól emlékszem btl70 a jelölése küldtem róla képet.Nyúlt a tészta alig bírtam feltekerni, férjem megjegyezte:
Mit sütöttél tehénlepényt? Bocsi a szóhasználatért.
Ma megsütöttem én is a baguettet az indexes recept alapján nagyon finom lett, joghurtos kenyeret is készítettem nagy meglepetésemre a fiam majd megette az egészet, pedig nem dijazza mindig a vegyeslisztes kenyereket.

Nem tudom volt-e már valakinaek hasonló problémája mint nekem kijött az üstből a tengely, nem tudom hogy kikopott e valami tömítés vagy mi a fene lett vele?  Tudtam vele dagasztani kicsit tanácstalan vagyok mit tegyek?

Mára ennyi További jó sütögetést jégkása

Severin üst  Severin tengely


EmMargit Előzmény | 2006.05.28. 20:48 - #5728

Sziasztok!

Meghoztam Jégkása képeit is a heti sütéseiről. Szépeket sütött, gratulálok hozzá és köszönöm a fotókat.
A mákossal meggyűlt a baja, mert egy új fajta lisztből készítette és nagyon nyúlt a tészta, azért a végereménye ennek is biztos finom lett.

Baguette nyersen Baguette nyersen, megkelt Baguette kisülve

Baguette felvágva joghurtos kenyér, nyersen joghurtos kenyér, kisülve joghurtos kenyér, felvágva

nyitott mákos nyersen nyitott mákos megsülve nyitott mákos felvágva egy új liszt

Én ezt a lisztet ismerem. Amikor nem kaptam másik fehér tönkölylisztet, akkor vettem ilyet. Nem volt vele problémám, igaz sosem magában sütöttem vele, hanem csak kis mértékben máshoz keverve.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.28. 20:12 - #5727

Sziasztok!

Meghoztam Bezsa, Limara és Piroska képeit.
Piroska azt kérte, hogy a hozzászólásáshoz tegyem a képeket, most próbaképpen a többiekét is így illesztettem be.

Nagyon szépeket sütöttek mindannyian, gratulálok hozzá  


Zsanna Előzmény | 2006.05.28. 20:09 - #5726

Sziasztok! Szombaton megsütöttem a baguettet, hát, valami nagyon fincsi volt. Az Indexről szedtem le a receptet, sajna már nem emlékszem ki tette fel, de a 100 újabb recept kenyérsütőgéphez c. könyvből való, amit azóta már én is beszereztem. Az egyedüli bánatom az volt, hogy valószínű a gázsütő bűnössége miatt az alja picit vastagabb lett, mint kellett volna. Akinek van légkeveréses, ill. villanysütője, tapasztal hasonlóakat?

De mindettől eltekintve a tészta finom, ropogós, frissen befaltuk a csilisbab mellé. Azt hiszem ismétléses sütés lesz, ekkor nem feledkezem meg a fotókról sem.

Nagy öröm, hogy indítva lett a Mit főzzek holnap c. fórum, ui. nekem is nagy dilemma a mindennapos főzés. Sajnos elég válogatós a családom.


Piroska Előzmény | 2006.05.28. 19:12 - #5725

Ja, és kipróbáltam a töki pompost is. Sajnos időzavarba kerültem és nem pirítottam meg eléggé a tetejét, mert a család már nagyon éhes volt. Így is finom volt. Legközelebb féladagot sütök a tésztájából, egész adag feltéttel, és jól rápirítom. Szerintem nálunk úgy lesz az igazi.
Piroska

Töki pomos


Piroska Előzmény | 2006.05.28. 19:07 - #5724

Szia Margitka!
Sziasztok!

Mostanában nem volt időm írni és a képeket feltenni. Újabban kétféle kenyeret sütök felvátva: a burgonyapelyheset csavart formában, és a fehér kenyér alapreceptet formában. Végre elértem, hogy a család ezeket szereti, és kéri. Annyit változtattam a recepten, hogy a burgonyapelyhes kenyeret is hagyom, hogy tészta programon végigcsinálja a gép, és szobahőmérsékleten kelesztem kb. 50 percig, meg amíg a sütő bemelegszik 210 fokra. Akkor 10 percig sütöm, utána kb. 200 és 175 közt féluton még 20-25 percig.
Érdekes, hogy formában sütve sokkal szebben megpirulnak a kenyereim, még le is fedem őket közben alufóliával annyira pirulnak.

Küldtem képeket a virágokról is, azokat majd a kertesbe Margitka átteszi. Végre nem csupasz erkélykorlátot bámulunk.

Szép estét mindenkinek.

Piroska

burgonypelyhes, csavart kenyér burgonypelyhes, csavart kenyér burgonypelyhes, csavart kenyér fentről csavart kenyér oldalról

csavart kenyér sütőben csavart kenyér szezámmaggal fehérkenyér formában fehérkenyér formában

fehérkenyér formában oldalról

 


ILDIKO Előzmény | 2006.05.28. 16:53 - #5723

Tudjatok itt mit  szeretek nagyon?Lehet mivel otthon is van mar LIDL  lehet kapni a tejszines karamellas napolyit.Igy forditanam le Holl.-rol itt stroopWafelnak  mondjak ISTENI!A holl.Spekulas mandulaval .EZ egy fahely es meg sok masfajta fuszeres edes suti  Hmmm.A sajtoknak mas itt az ize .Tejszinesebbnek erzed es kremesebb vagy hogy irjam le Nektek az allaga a szatokban ha eszed.Az itteni kremes tejszines cukrasz kremmel toltik Ok tobbfajta   izzel is keszitenek Fahej,vanilis,pezsgo,eper,erdei gyumolcs,a MI /Hu./ tortaink legtobbje vajas a Holl ezt neheznek tartja majdnem minden tortafeleseget tejszinnel keszitenek Isteni az un.Vaai v. lepeny-lepenytortajuk. Az itteni tosaslikort AZT kanalazod ezert is todok tortat sutni vele Tojaslikor csillag torta v.un.Advocatenster. Errol majd a kesobbiekben kuldok recit is csak nemtudo hogy az otthoni folyekonyabb tojaslikorbol osszetudjatok-e majd allitani.Mivel meg sok mas mindennek itt mas ize es allaga van Nekem sokat kell varialnom a dolgokkal Magyar konyha az alapom de minden mas johet es jon is.Pl:Kinai, Indonez.Torok ,Marokkoi

Ezeket csak erdekessegkent irtam le nektek De higyjetek el a Magyar koyha a legjobb Hmmmmm

 


ILDIKO Előzmény | 2006.05.28. 16:15 - #5722

Valamit nemjol csinalok megint ezen az oldalo keves helyem van egyszerre irni.Ilyen az en vormam.NA! Szoval : jo finomra  daralt hus , izesitheted borsa,so, 1.tojas NE legyen nagyon lagy tole esetleg egykis liszt hozza ha szukseges.Kinek izlese szerin nagyon finomra vagott hagyma v. szaritott hagymapor,mehetbele finomra nyomott fokhagyma is.Mindezt Nagyon jol osszedolgozod .A TE valasztosod hogy egyszeru husrolot keszitesz belole es panerozod /Az itteni EZ"vastagabb mint a magyar Kb 10cm hosszu? En veszek egy mareknyi eleszitett masszat ,2folpack koze teszem kb: 10x 10cm laposra kirolnizom leveszem a felso foliat es egy hasabba vagott sajtot teszek ra es felgongyolom a folpack segitsegevel.Panirozom, es a friturbe sutom.

Szoval ''EZ"volta BOOMSTAMMETJE v fatorzsecske" Ps:zoldseggel is toltheted.

Tudjatok a talalashoz ill.az etel feltalalasahoz neha egykis pszichologia is kell regi izek ujabb kontosben es nevvel neha jobban fogy is mint a szokasos.

           


bezsa Előzmény | 2006.05.28. 15:54 - #5721

Sziasztok! Elkészült a zsemle, küldtem képet. Nincs itthon rozslisztem ezért helyette BL80-as raktam még bele.

ropogós zsömle


ILDIKO Előzmény | 2006.05.28. 15:52 - #5720

Szia mindenki,es Szokimoki!

Ujra itt vagyok mert a koszontgetesbol es az elmenesbol nem lett semmi.A ferjemnek a plafonba van a vercukra, "nemvalami szuperul"van.

A kovetkezo a helyzet a receptel.Ezt itt keszen is kapod amit en megsem ennek olyan ize van.En itthon sajat szakallam"es fantaziam szerint keszitem.Ne gondoljatok nagy dologra vegul is egy fasirt szeru etel.Itt Holl.ban ha keszen es boltban veszel daralthust nagyon finom az allaga szerintem 2-3 szor is atdaraljak


Limara Előzmény | 2006.05.28. 15:24 - #5719

Sziasztok! Margitka!

Küldök néhány képet az e heti sütéseimről.

Ma rendezték meg az első csanádi húsos fazék fesztivált egy helyi étterem és borozó udvarán. Sok fajta ételt sütöttek kemencében és főztek bográcsban, és képzeljétek még pompost is csináltak. Csuda finom volt, azt hiszem hamarosan megpróbálkozom vele én is, bár nekem nincs kemencém (bár jó lenne éppíttetni az udvaron), de a sütő is megteszi majd.

Szép napot mindenkinek: Limara

Pita kenyér Pita megtöltve Húsos kiflik Csokoládés, epres piskóta vaníliakrémmel


Batka Előzmény | 2006.05.28. 13:40 - #5718

Szokimoki, Kriszti, mindig mondtam, hogy jól kell férjhez menni :-)) De ismerem az érzést: anyukámnak ott a lehetetlen apám, aki úgy tesz, mintha tök mindegy lenne neki, mit eszik, és folyton panaszkodik, hogy nincs itthon kaja, pedig tele a hűtő, de persze nem mondaná meg, hogy mit szeretne. Anyukám meg hazaér este hatkor, nyilván nincs ereje főzni, az meg pláne elveszi a kedvét, ha nincs rá közönsége, és legfeljebb összeüt egy zöldbabfőzeléket tükörtojással....

Szerintem mondjuk az ízlelőbimbókat át lehet képezni, új, de mégis hagyományosabb ízekre szoktatni, de egy merev, anyuka klasszikus, pirospaprikás receptjein felnőtt ember esetében ezt tényleg nehéz kivitelezni, főleg, ha nincs köszönet abban, hogy az ember adott esetben órákat tölt a konyhában - ez senkit nem motivál arra, hogy finomakat főzzön-süssön.

A gyerekekkel még nincs közvetlen tapasztalatom, de szerintem én ezt nagyon hamar megunnám, és közölném velük, hogy vagy éhen maradnak, vagy esznek száraz kenyeret :-) aztán persze biztos megesne rajtuk a szívem...

A Horváth I. szakácskönyvet azért javasoltam, mert 1) tuti megvan neked is 2) alapételek vannak benne, amit adott esetben tovább lehet variálni. Majd megpróbálok egy menüjavaslatot előterjeszteni, jövő hétre (új hónap kezdődik) még nekünk sincs. Majd beírok a másik topikba.

Addig töltsd le szerintem a Stahl recepteket, ellenőriztem, jó, amit írtam. Tehát elmész a freemailre, azonosítónak beírod, hogy receptes, a jelszó az, hogy recept, aztán a receptek mappában vannak a levelek, ott csak rá kell kattintani a fájlra, és lementeni a számítógépedre. Nyomtatható formában vannak. Van egy muffinrecept-gyűjtemény is. Szemezgess, nem kell mindhez különleges hozzávaló, sőt! Meg ha mást nem, az ötletet el lehet lopni, és más fűszerrel stb. helyettesíteni egy más kajában.

EmMargit Előzmény | 2006.05.28. 02:26 - #5717

Sziasztok!

Szokimoki, Kriszti jó éjszakát  
Kriszti! Kíváncsian várom holnap a fasírtos folytatását, jól hangzik, amit eddig leírtál.

Bezsa! Nagyon örülök, a ropogós zsömle sikerének. Ez igazán jó mérce arra, hogy jól sikerült  

Várom az ismétlésről a

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, most már lassan elballagok én is aludni   Üdv, Margit


[Későbbi] [6316-6297] [6296-6277] [6276-6257] [6256-6237] [6236-6217] [6216-6197] [6196-6177] [6176-6157] [6156-6137] [6136-6117] [6116-6097] [6096-6077] [6076-6057] [6056-6037] [6036-6017] [6016-5997] [5996-5977] [5976-5957] [5956-5937] [5936-5917] [5916-5897] [5896-5877] [5876-5857] [5856-5837] [5836-5817] [5816-5797] [5796-5777] [5776-5757] [5756-5737] [5736-5717] [5716-5697] [5696-5677] [5676-5657] [5656-5637] [5636-5617] [5616-5597] [5596-5577] [5576-5557] [5556-5537] [5536-5517] [5516-5497] [5496-5477] [5476-5457] [5456-5437] [5436-5417] [5416-5397] [5396-5377] [5376-5357] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG