Sziasztok!
Ma megsütöttem a ropogós zsemlét, hát isteni lett. Itt voltak a gyerekek és már egy szem sincs belőle.
Ettek is meg vittek is. Holnap ismétlés.
Kép emiatt nem készült.
Szia!El kell mennem aludni,mert nagyon éhes lettem.Talán majd álmodok erről a borzaskáról....A többiek nem fogyóznak,így apósom szülinapjára kipróbálom,és szokimoki virslis variációját is.Ismét tanultam valamit.Most a többiekre való tekintettel sötétben tapogatózom,így a receptes könyvvel nem zörgök,de leírom a fasírtos lényegét.aztán holnap pontosítom. Szóval a darált húst zsemlével elkeverjük,só bors,hagyma,fokhagyma,csipet kakukkfű és majoranna.Piros paprika nem kell.Apró gombócokat készítünk,és forró olajban kisütjük,jénaiba tesszük.Erre kerül egy tejfölös szósz,amiben van tojás,kevés liszt,só,1-2 ek. a sütésnél használt olajból-a többire nem emlékszem-,és reszelt sajt a tetejére.majd rövid ideig összesütjük.Holnap leírom majd pontosan is.Krumplipürével nagyon finom.
Kicsit tovább is lehet variálni ezt a fokhagymás-tejfölös-sajtos dolgot :-))
Kell egy masszát csinálni a következőkből: nyersen reszelt burgonya (sok), liszt, tejföl, tojás, só, bors, petrezselyem, zúzott fokhagyma. A kiklopfolt, sózott húst lisztbe kell forgatni, majd ebbe a masszába és megsütni, mint a rántott húst. Ennek a tetejére kerül tejföl (esetleg egy kis fokhagymával) és reszelt sajt. Kárpáti vagy mátrai borzaska néven található éttermekben. Finom , laktató, csak sajnos nem nagyon diétás, de azért érdemes kipróbálni :-))
Én kíváncsi vagyok a fasírtra is, majd írd le légy szíves. További kellemes hétvégét, üdv, Margit
Csak még egy mondat szokimokinak: a gyerekek és az evés..5 éve húslevest eszünk,mert a nagyobbik lányomnál az a nyerő, a kicsi a tökfőzeléket szereti a legjobban.Ezen kívül a rántott húst szeretik,és a főtt tésztát-üresen.Mindent eléjük tennék,csak egyék meg!ma tejszínes-csirkés spárga leves volt az ebédjük egyik fele, a kéménybe felírtam,mert ettek belőle.
Írd csak le az újdonságot! Minden jó receptre vevő vagyok! Én is megbolondítottam a múltkor a rántott húst, mégpedig, hogy klopfolás, fűszerezés után mustárral kentem be, bele egy virsli, felteker, kiránt.Nagyon fini lett, de azóta sem kellett csinálnom :-((
Szívesen a kifli reci ötletet, majd írd meg, hogy melyik ízlett!
Szokimoki köszi a segítséget kifli ügyben,mindkettót ki fogom próbálni hamarosan.
A küldött fotók nem sokat segtenek a fogyókúrában,nagyon guszta dolgokat sütögettetek,gratulálok!!!
A heti menü kérdés nálunk is mindig nehéz ügy,jó lenne,ha néha elleshetnék 1-1 ötletet,amikor nekem épp nincs..A hagyományos ételeket is meg lehet bolondítani 1-1 új dologgal,én nemrég tanultam,hogy a rántott husikat forrón pecsenyés tálra szedjük,rá egy kanálnyi fokhagymás tejföl és reszelt sajt.Lehet,hogy csak nekem volt újdonság,és már mindenki ismerte,de sajnos ritkán van alkalmam olyat enni,amit nem én csináltam,így új ételek nehezen szivárognak be hozzánk...Ez pl. nagyon finom.Van egy variáció fasírtra is,ha valakit érdekel,szívesen leírom.Üdv,Kriszti
Mondom, hogy csak valamikor benéztem, de nem követem figyelemmel ezeket a topicokat.De mostmár fogom! Na hát azért mi sem csak rántott húson meg húslevesen élünk. A legnagyobb gondom nem a kísérletező kedv hiánya, hanem a gyerekek válogatóssága. Ma pl a kisebbik fiam szembe köpött a paradicsom levessel (nem azért mert olyan rossz volt:-)) Szóval amit az egyik megeszik a másik meg nyávog tőle. Ilyenkor legyen okos az ember.Az én férjem sajna nem főz, csak kritizál. Na ez veszi még el az ember kedvét a főzéstől.
Heti menü? Nem rossz ötlet, lehet kipróbálom! Aranyos vagy, hogy sok ötletet adsz. Igen, írd csak le, hogy mit szoktál főzni! Minél többről olvasok, annál könnyebb választani! Előre is köszi. Nekem is van Horváth Ilona szakácskönyvem, de abból nemigen szoktam főzöcskélni. Stahl féle recik is érdekelnek, olyakat még nem csináltam, mert elnézve 1-1 adását, elég drága hozzávalókból dolgozik, ami ugye néha nem gond, de a mindennapi főzésnél már igen.De azért kíváncsi vagyok rá. Nekem is vannak csirke receptjeim (nem lehet abbahagyni csirke, tejszínes csirkemell...) de ezek sem menők itthon.
Nem tom, épp most főzött vki rakott krumplit meg spenótot meg töltött csirkét az egyikben. Én mondjuk nem tudnék borsófőzeléken meg pörköltön és nokedlin élni túl sokáig, meg szeretek kísérletezgetni, de ez én vagyok (ill. mi vagyunk, mert a férjem is főz).
Vagy miért nem állítasz össze heti menüt? Szavaztasd meg a családot, hogy mit szeretnének enni a jövő héten, vagy nyisd ki a Horváth Ilona szakácskönyvet, és írd össze egy hétre, hogy mi lenne jó vagy egyszerű vagy mindkettő. Ez a bevásárlást is nagyban megkönnyíti, mert előre elkészítheted a bevásárlólistát, és időt is spórol, mert nem kell egy hiányzó hozzávaló miatt leugrani a boltba.
Ha meg gyorsan akarsz főzni, de azért nem tök egyszerűt, van a Stahlnak a gyorsan, valami finomat című könyve, múltkor valaki feltöltötte a freemailre a saját maga által a műsorában közzétett receptjeit. Az azonosító azt hiszem, receptes, a jelszó recept, de majd utánanézek. Azok a kaják tényleg elkészülnek 30-35 perc alatt, persze ez főleg vmilyen szószos csirkét jelent tésztával, de tény, hogy gyorsak.
Vagy ha szeretnéd, egyszer lementettem pár heti étrendet receptestül, változatosak is, egyszerűek is, elküldjem?
Tulajdonképpen lehet egy ilyen témát is csinálni, miért ne? Ha receptek is kerülnének itt is, akkor azt viszont a meglévő receptes ABC-be tenném, hogy ne legyen még nagyobb kavarodás. Ha gondolod nyissál egy ilyen témát a "beszélgetés" fórumban, írd meg az első hozzászólást és én majd kiteszem az elérhetőségét a többihez.
Valamelyiket mintha már olvastam volna ezek közül amit írtál, de ott úgy emlékszem, hogy csupa különlegességeket főztek. Engem meg, illetve a család is úgy van vele, hogy inkább az egyszerűbb, hétköznapibb fűszerezésű kaják érdekelnek.
Szokimoki! Az indexen már megvalósították ezt a kérésedet: az a fórum címe, hogy Mit főztök holnap?, de van egy olyan is, hogy Mi a mai ebéded, mit ettél mostanában? Pont erre van! És bármikor vissza lehet olvasni... Az a rigójancsi szerintem is nyam-nyam (kéne ide egy nyálcsorgató szmájli), Gabó, leborulok előtted!
Jaj de gusztákat sütöttél Gabo! Különösen a Rigo Jancsi tetszik!
Nagyon sajnálom én is, hogy a férjed még nincs jól! Mihamarabbi gyógyulást kívánok!
Nekem ma jó dolgom volt főzés, sütés terén, mert nem csináltam semmit.(Így volt időm nagytakarítani . ) Tegnapról maradt még paradicsom leves, meg töltött karalábé, amit a nagyfiam rendelt (ritka pillanat, nem egy nagyevő)mert az volt a héten az oviban. De a karalábét nem eszi , csak a tölteléket.. Meg maradt még a fánkból is. Komolyan mondom, hogy nekem mindig olyan fejtörést okoz ez a mit főzzek holnap? kérdés, amit majdnem minden este felteszek, és leginkább én válaszolok meg.
Tényleg. Lehetne egy ilyen fórum is, ahol mindenki leírná, hogy aznap épp mit főz, így könnyebb ötleteket szerezni, hétköznapi főzésekhez. Borzasztó ezen agyalni mindíg.Valahogy ezért lehet, hogy sütni sokkal jobban szeretek. De hát ezt meg muszáj.
Rég jelentkeztem!Sajnos nálunk a helyzet változatlan a férjem még mindig kórházban van.Hasnyálmirigy gyulladása van,most már kapja a diétát(keksz,rizs,tea).Talán tudtok segiteni zsirszegény,fűszermentes diétás ételeket kell majd főznöm,tudtok cimeket ahonnan letudnám szedni a recepteket?Előre is köszönöm!
Margitka küldtem át képeket amit már réggeben készitettem,de csak most volt energiám leülni a gép mellé.Köszönöm a jó kivánságokat,érdeklődést igy utólag is!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit