Ma sütöttem egy pöttyös kalácsot, de mivel már nem volt itthon csokilencsém így szerencsi étcsokit tettem bele pici kockákra vágva. Nagyon finom lett ismételten. Páromnak most ez lett a kedvence a csíkos kalácskoszorú helyett. Szép hétvégét és mindekinek jó sütögetést kívánok. Üdv.Julika
Szokimoki szalagos fánkot sütött és küldött róla képet, íme:
Nagyon gusztusos lett, gratulálok hozzá. Küldött még egy családi képet is Szokimoki, ezt itt nem mutatom meg , de a bemutatkozásánál megtaláljátok, üdv, Margit
Hihi, tegnap már nem jutottam el odáig, leakadtam a kertes fórumban.... Ma almás kalácsot gyártottam. Az alap: 50 dkg liszt, 1 tojás, 3 ek cukor, 5 dkg vaj, fél kocka élesztő, 2 reszelt alma, 1 ek citromlé, csipet só. Ha ragacsos (az alma nagyságától függ), liszt kell még bele, ha száraz, tej. Egyszer régen találtam egy almás-citromfüves kalács receptet, az alapján készül azóta is.
Margitkának van egy kifli receptje, azt is megsütöttem, annak le kell kenni a tetetjét tojássárgájával, az is finom. Én mostanában a Gabo vajas kiflijét sütöm, hetente 2-szer is. Nagyon egyszerű recept ez is. Megtalálod ezt is itt a receptek között Vajas kiflli-Gabo néven. szerintem egy próbát megér, hogy erre gondoltál-e!
Pont a héten hívott fel a szomszédasszonyom (akinek én adtam több recit is a kenyér illetve kalácssütéshez), hogy készített egy nagyon finom kukoricalisztes kenyeret. Nem tudom milyen, emrt nem kóstoltam és még nem is próbáltam, de azért leírom Nektek, emrt nagyon egyszerű:
Szia Exe! Én is próbálkoztam már kukoricás kenyérrel, de kicsit morzsalékos lett. Szerintem túl sok kukoricalisztet tettem bele. Készülök én is újra kipróbálni, szerintem 1/4 és 3/4 arányban. Sikért teszek majd bele+aszkorbinsavat. Nem tudom, a többieknek milyen tapasztalatuk van a kukoricaliszttel kapcsolatban. Nekem van kukoricadarám is és lisztem is, de, hogy igazán szép színe legyen, besokalltam mindkettőből és szerintem ettől lett morzsálékos. Ha megsütöd, kérlek számolj be róla. Sziasztok! kila
Sziasztok ! ide is beírom,mert a tegnapi társalgóba írt kérésem már elment,így azt sem tudom,valaki tudott-e segíteni,légyszi segítsetek nekem! Igazi ,békebeli vajaskiflit szeretnék sütni.Van valakinek nagyon bevált receptje hozzá?Előre is köszi!!!
Sziasztok! Csak a háttérben sütögetek, egy csomó dolgom van újabban. Olvastam a találkozó ötletét, hova is kellene eljutni? Oda megy vonat (a buszban rosszul leszek)? Vagy majd benézek a találkozós topikba, látom, az is lett. Jó pékeskedést!
Most már tudok itt írni. A tűzfalam volt a gond. Valószínűleg a G-Portálon változtattak meg valamit (scriptet?) és ettől nem tudtam a hozzászólásaimat elküldeni. A tűzfalam már időtlen idők óta ugyanaz és eddig probléma nélkül működött.
További szé estét mindenkinek, most már mindenhol jelentkezem, üdv, Margit
A kepeket amit Margit felrakott a ""muveimrol"" azok MIND a Ti recijeitek alapjan keszultek, egyedul a turo torta nem ezzel csaltam.Remelem nem okozok csalodast de itt nemigen lehet kapni zselati port,csak lapot.Ezzel korulmenyesebb.A totat/Turo/ magam tatszese es fantaziaja szerint adtam izt.Bocs a hibakert melle potyogtetek!!Az uj receptek menni fognak probalok minden orszagbol a szajamize szerintit kuldeni nektek,ha kiprobalt recept akkor azt kulon odafogom irni es hogy izlett-e.
Sokat a receptjeitek kozul kiprinteltem fotoval.Egy albumot keszitettem magamnak igy mindig keznel van ha sutni akarok.Ha tudtok fotot kuldjatek a ""muveitekrol"" en Innen ""eszem"" le a reciiteket . Cuppantas MINDENKINEK ILDIKO/NL
Megsültek a ropogós zsemléim, nagyon finomak lettek, cserepes lett a tetejük, jó ízűek. Egy problémám volt vele, hogy 20 darabba vágtam a tésztát, úgy emlékszem Margitka is így írta, és bizony elég picurka zsemlék lettek. Legközelebb kipróbálom kenyérnek.
Kila!
Gratulálok a kiscicákhoz, az én kisfiam ma azzal jött haza, hogy egeret szeretne (hüllő kiállításon voltak), még most is ráz a hideg.
Szia Margitka! Megsült a Kovászos-ropogós zsemle tésztájából a kenyerünk. A híg kovász miatt, fogtam vissza a foly.meny-ből kb. 20-30 ml-t, még így is kellett 2-3 ek. lisztet hozzáadni. A kelesztés jól sikerült, ovális formában sütöttem, és láss csodát, ropogós, cserepes!! héjú kenyér lett. Nagyon örülök a sikernek!
Remélem, még ma "meggyógyítják" a gépedet! Nagyon várunk!
Kérnék szépen kukoricás kenyérreceptet! A kukoricaliszt állaga, melyik liszttel egyezik? Gondoltam ha nem tudtok ajánlani helyettesítem 1/3 arányban, szerintetek így jó lenne?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit