Sziasztok! Tegnap megsütöttem a Kata25-féle túrós buktát. Nagyon jól kezelhető a tészta és hihetetlenül finom, puha, szép lett. Ezzel debütált az új sütőm (villany), ezáltal átélhettem végre én is azt a felemelő érzést, hogy a szép, piros tetejű buktának nincs elszenesedve az alja :-)
Tudom, nem igazán sütős témába vágó a dolog, de tegnap az 1 éves cicám is debütált, 4 kiscicája született. Fiú cicának kaptam a drágát annak idején... Szóval, ha bárki szeretne egy tündéri, fekete-fehér foltos cica gazdija lenni, szóljon bátran! Szép napot mindenkinek, sziasztok! kila
Köszönöm a jókívánságokat átadom! Igaz 30-án lesz neki csak de arra valamit ki kell ötlenem ezért keresgetek már most.
Az ananászt nálunk szereti mindenki pizzára is szoktam tenni sonkával.
Addig írogatok itt míg éhes leszek a végén.
Megtaláltam!!! Az előbb is pedig benéztem a Karácsonyi ABC-s részbe is, de atsiklottam rajta. Nagyon finom lehet, én ananász helyett valami mással csinálnám, mert nálunk azt senki nem szereti.
Kíváncsi vagyok, hogy mit csinálsz végül is, majd mesélj róla. A férjednek boldog születésnapot kívánok , üdv, Margit
A tócsni valóban nem túl diétás, de, ha elég óvatos vagy, akkor talán belefér egy-egy ilyen, nem diétás étel is a további étrendedbe.
Én nagyon régen csináltam már, azt hiszem hagymát tettem bele egy kicsit vagy semmit. Finom, de nagyon kalóriadús és nehéz, nálunk mostanában teljesen kimaradt.
Még a fogyisban nem válaszoltam, de rövidesen megyek oda is, üdv, Margit
A kutyusod garázdálkodása nem semmi A mienk mostanában kezd egy kicsit megkomolyodni, most már csak néha kapja el a kölyökkori rohangálós, jókedve. Most is nagyon aranyos, tündéri, de egy kicsikét már higgadtabb. Imád a kertbe kimenni, de úgy is néz ki a fehér bundája
Kartika szerintem most tölti a harmadik hetét, talán hét vége felé jön haza. Gondolom, ha helyrerázódott az út után, akkor biztos jelentkezik.
Gabóról nem tudok semmit, remélem jelentkezik majd.
Köszi az ötleteket ! Majd valamit összehozok.
Holnapra ki mit főzött ?
Nekem még van bablevesem+ tócsiban gondolkozom.
Gondolom ismeritek mi az,krumpliprószának is hívják, lepcsánkának,meg ki tudja még minek. Felétek mi a neve ? Bár imádom de most nem nagyon kéne ennem, féltem a leadott kilóim visszamásznak.
Múltkor voltunk itt Zegen prószasütő fesztiválon, nagyon érdekes dolgokat tettek bele. Ahány hely annyiféle képpen készítik.Ti hogy szoktátok ?
Az egyéb receptek között több húsételt is találsz. Tulajdonképpen kerestem valamit, amit én még sosem csináltam, de nagyon jónak és viszonylag egyszerűnek tűnik. Bacon szalonnával kell kibélelni egy jénai tálat, úgy hogy a szalonnák oldalt körben kilógjanak a tálból. Bele rétegezni kell csirke vagy pulykamellet és nem tudom még mit. A tetejére hús kerül és erre visszahajtogatva a szalonnacsíkok. Azért írtam le, hátha segít valaki, aki szokott ilyet csinálni. Erről többször is olvastam már, bitos nagyon finom.
Nagyon finom és viszonylag egyszerűen elkészíthető mindenféle töltött, rántott hús. Nyitott szelet húsokat kell váni, ez azt jelenti, hogy a pl karajból levágszegy szeletet, de nem vágod át alul, majd vágsz még egyet, ezt már teljesen. Így olalnézetből "V" alakú a szeleted. Ezt kifektetve kiklpofolod az egyik felére teszel tölteléket, a másikat ráfordítod, a széleket összenyomkodod és így panírozod. Nagyon finom a Bugaci batyumnak a tölteléke, ezt egy ilyen húsból szereztem. Lehet ezen kívül sonkával, sajttal, májjal, hagymával, uborkával, paradicsommal, fokhagymával és tulajdonképpan bármivel tölteni.
Ha más volt az elképzelésed, akkor írjál, aztán gondolkozunk tovább, üdv, Margit
Visszafelé olvasgatva nekem is tetszett Ildikó süti kavalkádja. Jó lenne a recepteket is olvasni, ha majd ráérne leírni. Meg a baconos kifli is tetszett. Ha jól emlékszem, talán Batka sütötte? Tulajdonképpen a 12 lapra baconszeleteket teszek, és feltekerem? Ez érdekelne! Kérek egy kis segítséget? Na jó, nem telefonon, és nem a közönségtől, hanem Tőletek. A hét végi elutazásunkra azért fogok sütni valamilyen kalácsot, meg talán kenyeret is. Egyébként van abban valami, hogy a jó idő beálltával sűrűbben vagyunk kinn a kertben, meg máshol. És kevesebbet a gép előtt. Nekem nagyon hiányzik, mert jó olvasgatni és itt lenni Veletek, így napközben is néha emlegetlek benneteket, ha már 4-5 napja nem volt időm bekukkantani hozzátok. Persze sok dolog van a kertben is. Most ráadásul a mi kis drága kutyusunk rendezgeti igazán. A hét végén kiszedtük a gazt sok helyről, a férjemmel beraktuk egy szemetes zsákba. Ma van a kukanap, (holnap hajnalban viszik el a szemetet!), így ki akartam vinni most este. Képzeljétek, szétszakította a zsákot, és szét hordta a kertben az összes gazt. Most álltunk neki új zsákba belepakolni, míg a kicsikét kikötöttük addig, hogy véletlenül se jusson eszébe ismét segíteni neki. Igaz, hogy még csak 6 hónapos, de már akkora, mint egy német juhász kifejletten. Kb 30 kg a szentem. Hát nem egy leányálom a felnövése, és közben a viselkedése. Még jó, hogy a fiam foglalkozik vele, meg visszük hétvégeken kutyasuliba. Vajon Gabó férje rendbe jött már? És Kartika hazaérkezett? Mostanában kellene neki hazajönni ugye? Bár neki addig jó, amíg ott lehet a lányával. Kívánom, hogy sikerüljön neki minden szuperül! Na egyenlőre ennyit. Nelly
Jégkását szeretném kérdezni, hogy a sajtos stanglinak mi is a receptje? Többször olvastam már , hogy valaminek a receptjét átalakítva csinálja, de sajnos nem mentettem el, és egyáltalán nem tudok most visszaemlékezni, és nem is találom.
Szia Nogea! Nálunk népszerű a sült csirke, mégpedig úgy, hogy a reszelt sajtot belekeverem a felvert tojásba, és ráöntöm a sült csirkére, majd pirosra sütöm. Vagy: szoktam pulykamell filét vékonyra szelelve kikloffolni, aztán vajban megpárolom. Ha megfőtt a lefedett tepsiben, a tetejére több mindent lehet rápakolni. Pl: ananászt, és rá reszelt sajtot, majd pirosra sütöm, vagy gombát párolok hagymával, és ezt teszek rá, vagy főtt tojást, gombát teszek rá, tetejére reszelt sajtot, és úgy a sütőbe teszem. Más most nem jut eszembe.Nelly
Épp most olvastam a leveledet és készültem válaszolni. Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, már igen csak hiányoltunk. Tervbe vettünk egy találkozót, ezzel kapcsolatban is találsz egy fórumot, majd ott is nézzél körül légyszíves. A fogyisban is válaszolok majd.
Én ma nem sütök, mert még van a kenyeremből, majd holnapra kell kitalálnom valamit.
Milyen húst szeretnél csinálni? Szívesen segítek, csak nem tudom, hogy mi legyen az?
Szia Margitka !
Írtam neked is e-mailt nem kaptad meg ?
Nem tudnál valami jó kipróbált hús recit ?
Írtam már a fogyisba is, de nemtudom ott jártál-e.
Alig győztem itt olvasgatni a lemaradásom. Ma mit sütögetsz ?
Tegnap én zsömléket sütögettem nagyon szépek lettek.
Üdv! Nogea
A kovász nem baj, ha híg, csak a többi folyadékkal vigyázz egy kicsit. Éppenséggel tehetsz hozzá egy kis lisztet, ez lehet hogy holnapra aktiválja is a kovász, de ez nem feltétlenül szükséges.
Örülök a sikeres sütéseidről szóló beszámolónak és kíváncsian várom a holnapi zsömléról is a híreket. Sok sikert hozzá, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit