65 dkg lisztből dagasztom, és a mostanit nincs is kedvem felvágni, megnézni. Annyira szép volt a sütőben. Most először határoztam el, hogy lefényképezem és elküldöm nektek. Hát majd legközelebb...
Tündibündi, Majorkaj, köszönöm a fagyasztással kapcs hozzászólásaitokat. Tul.képpen a napi zsömle adagom előre elkészíthetem, aztán a fagyasztóból kivéve használhatom. A felengedése normál hőmérsékleten történik, v. esetleg berakjátok a mikróba?
Margitka! Sajnos a kuglóf sütésem nem sikerült. Úgy tűnik, túl nagy fába vágtam a fejszémet. A teteje szépen színesedett, az illata is ok. hústűvel is ellenőriztem, nem tapadt már rá a tészta. Aztán kitettem hűlni, bizakodva szeltem belőle, de itt-ott bizony még mancsos volt a tészta. Sajnos a szemetesben végezte, kicsit el is vette a sütéstől a kedvem. Valahogy úgy adódik, h. a kisebb darabos péksütik jók, de az egyebensült nagyobbak valahogy nem igazán sikeresek, nem tudom jól felmérni a sütési idejüket. Nem is igazán merek belevágni sütőben készült kenyérkébe. Pedig....!!
Na, mindegy legközelebb majd sikerül. Nem adom fel.
Segítsetek, legyetek szívesek. Nagyon el vagyok keseredve, mert a kezdeti sikereken felbuzdulva, most már minden kenyeremet a sütőben sütöm. Már másodszor jártam úgy, hogy a sütőben még nagyon szép magas a kenyér és amikor kiveszem, összeesik. Zacskóban sütöm. Mire kell odafigyelnem legközelebb. A zacskóból egyből ki kell venni?Egyébként finom az íze. Most próbáltam elöször rozsliszttel és rozskovásszal, de a múltkoriban semmi különös nem volt. A kefíres kenyeret sütöm, néha kefírrel.
Köszönöm a dícséretet. Nagyon finomak lettek, persze én is végigkóstoltam mindet. A kifliforma tésztája jobb lett szerintem, a csigákban pedig finom volt a pluszban hozzátett csípős paprika és a sonka. Gombát is lehetett volna tenni bele, de az nem volt kéznél. Még a férjemnek is ízlett, pedig az ilyen jellegű hagymás dolgokat nem igazán szereti.
További szép estét, üdv, Margit
Ui.: Ja, és végigizgultam a napot a fiam miatt, de szerencsésen megérkezett Mogyoródon, a Hungaroringen voltak a haverjával, most először ilyen hosszú úton és egész nap.
Elolvastam a Hagymás tekercs és kifli recidet, hát ez nemcsak fantasztikusan néz ki, haenm nagyon jól hangzik a recept. És ennyi félét sütöttél egyszerre. A fiad örülhetett az ellátmánynak! Üdv.Julika
Elfelejtettem, tegnap sütöttem egy pöttyös kalácsot, csokilencsével, de a 2. dagasztás utolsó 5 percében tettem bele a csokit és nagyon hamar elkezdett olvadni, így hamar kivettem. a kis megolvadástól márványos lett a kalács, de nagyon fini lett. Üdv.Julika
Az itthon sütött kenyeret, zsömlét sőt még kalácsot is rendszeresen fagyasztom és amikor kiveszem és felengedem ugyanolyan mintha akkor sült volna, így mi rendszresen szinte friss pékárut eszünk.
A pitát végülis nem raktam be a mélyhűtőbe. De biztos az is működik. Fél adagból készítettem, 9 darab lett és tényleg felpúposodott, és tényleg üres a közepe és tényleg nagyon finom maga a gyros. Sertés combból és bélszínből csináltam magát a husit. Képeket majd küldök Margitkának, de msot jöttünk haza a kertből és ezután fogok Üdv.Julika
Meg is hoztam a folytatást. Ildikó Hollandiából olvasgat bennünket és ott süti a finomságokat. Most is rengeteg szép dologról küldött képet, amiket ezúton is köszönök.
Nagyon gusztusos minden, ez a sokféle süti fantasztikus. Régi emlékeim idéződtek fel a Rózsatorta láttán. Ezt valamikor én is sokat csináltam, de elveszett a szakácskönyvem, amiben a recept volt. Akkoriban még egyáltalán nem készítettem más kelt tésztát, így nem mertem a pontos recept nélkül belevágni.
További jó sütögetést Ildikó és továbbra is várom a képeket, üdv, Margit
Nem tudom, mi történt velem tegnap, elfelejtettem megnézni a leveleimet , pedig nagyon sok szép képet kaptam. Elnézést kérek mindenkitől.
Most azonban hozom sorban a képeket, köszönöm őket.
Elsőnek Bezsa Molnárkájáról és az Industria kiállításról küldött képeit mutatom:
Jégkása a nutellás sütéseiről küldött képeket és a perecről:
Végül, de egyáltalán nem utolsósorban, Szokimoki képei következnek:
Gyönyörű lett minden, gratulálok hozzájuk. Most pont elég éhes vagyok, így csak nyelek nagyokat. Mindegyiket szívesen megkóstolnám, biztos finomak voltak
További szép napot és hozok még képeket, csak egyszerre ennyit tudtam, mert nagyon lassú most a G-Portál. Üdv, Margit
Megpróbálok segíteni, de egész biztos, hogy lesz néhány kérdésem. Mindjárt elsőnek az, hogy mit jelent, hogy hamar szárad a kenyér?
Az otthoni kenyerekből hiányzik egy csomó adalékanyag, ami a boltiban megtalálható. Ezek hiányában sosem lesz teljesen olyan az állaga az otthoni kenyérnek, mint a boltinak, de ez szerintem nem baj, teljesen meg lehet ezt is szokni. Szerintem - de azt hiszem nem vagyok a véleményemmel egyedül - az otthoni kenyér sokkal finomabb. A kenyérillat is egy érdekes dolog. Leginkább kovásszal lehet azt a kenyérillatot elérni, amit hiányolsz, ha jól sejtem, hogy mire gondolsz. Írd meg légyszíves, hogy milyen recept alapján sütsz, milyen kelesztési időkkel, mennyi és milyen dagasztással és milyen végeredménnyel.
Kedves E.Margit.Próbálok kenyeret sütni rendes élesztővel és nem gépben.Az a bajom,hogy hamar kiszárad és a férjem szerint nincs kenyérillata.Utoljára kefirrel csináltam,de az is olyan lett.A lisztet BL80szitálom,elég ideig kelesztem,mégse az igazi.Help me!
Köszönöm Kurugla
Kenyeret már én is fagyasztottam, az bevált. Gondolom, hogy a pitával sem lesz probléma, de azért kíváncsan várom a beszámolót róla. Mi finomat fogsz sütni?
Csak olvasgatlak Benneteket mostanában és természetesen gyönyörködöm a finomságokban .
Zsanna,
igaz nem nekem szólt a kérdés...., de én már fagyasztottam le kenyeret. Az bolti rozskenyér volt (a család többi tagja nemigazán szerette, nekem meg nagy volt a 80 dkg), és teljesen jól bírta a fagyasztást. Felengedés után lehet fogyasztani.
Meg is csináltam az új fórumot, itt találjátok:Találkozó, és persze a szokásos helyre is kitettem az elérhetőségét. Kérek mindenkit, hogy nézzen be oda és írjon!
Nos visszatértem ide. Kitaláltam, hogy mit sütök, az már készülődik. Csináltam parasztos ragut, ez csak egy kis füstölt szalonnán, durva kockára vágott hagyma lepirítva. A szalonnát kisütöttem, a zsírjából leönöttem és ebből tettem a kenyértésztába egy keveset. Ezt fogom valamilyen formában tésztába tenni. Még nem tudom, hogy kifli, muffin vagy csiga lesz, majd addigra még megálmodom.
Zsanna! Remélem a kuglófod jól sikerült, majd mesélj róla!
Superkeri! Jó ötlet a cipó tésztájából mást is készíteni, biztos az is finom lett. A kovászost én még jobban szeretem, kíváncsian várom, nektek hogy válik be.
Jégkása! Örülök, hogy a perec ilyen kedvenc lett. A képeket köszönöm, rövidesen hozom. Örülnék, ha el tudnád szánni magad a kirándulásra, remélem neked is megoldható, hogy egy napra kicsit magára hagyjad a családot. Tudom, hogy nem repesnek az örömtől az otthonmaradó családtagok, de biztos megértik, hogy ránk fér egy ilyen kikapcsolós nap. Az időponotot említetted, mi lenne neked megfelelő?
Tudjátok, én azt hiszem megcsinálom azt az ideiglenes fórumot, ami a találkozóról szólhat, mert nem fogom tudni utólag visszakeresni, hogy ki, mit írt. Ha már konkrétabb dolgok, tehát időpont és helyszín is megbeszélésre kerül, akkor szerintem érdemesebb lenne egy helyen ezt megtenni. Aztán, ha már tárgytalan a dolog, akkor azt a fórumot megszüntetem, azaz törlöm.
Szuperkeri a tésztát 12 db-ra vágtam és téglalap alakura nyújtottam megkentem nutellával és feltekertem majd megcsavartam és összefogtam a két végét ugy tettem a formába. Remélem érthető volt. Margitka!
A perec recepted a kedvencek közé került gyakran sütöm már nem is mindig fotózom, most tettem bele tk. lisztet is.A nutellás kalácsról meg már többet olvastam és most megsütöttem sajnos a nutella mindig kifolyik. Más, a találkozó nagyon jó ötlet én nem nagyon mozdulok ki a városomból egyedül de majd meglátom még hátha rászánom magam bár az időpont sem utolsó szempont. A videora szerintem is fonás és formázást kellene bemutatni. Küldtem .
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit