Limara, az a süti az utolsó képen az olyan, hogy két kakaós (szalalkális) lap között rumba áztatott babapiskóta és vaníliakrém van? Ha nem, akkor ide a receptet!
Ezek a piták tök guszták, bár én még ennyire sem sütöm "zsemleszínűre". Lehet, hogy ezzel a képpel pitasütési és gyroslázat váltottál ki a látogatókban! Én is kérek!
Externet konyha lista rendszerezett archívum Letöltési korlát van, tehát egy nap maximálva van, mennyit lehet letölteni, de másnap nyugodtan folytathatjátok. Én kitömörítettem őket, és itt vannak a gépemen, simán lehet bennük kulcsszóra keresni. Sajnos a lista mintha megszűnt volna, de legalábbis a hivatalos archívumokra 404-es hibát kapok.
Margit, ez a feltekerés biztos jót tesz a tésztának, egyre több helyen olvasom, hogy a kenyereket így sütik. Persze lehet, hogy ez csak nekem megy újdonságszámba.
Beírtam egy olaszos kenyér receptet a megjegyzéseimmel együtt. A következő talán valami bazsalikomos-füstölt sajtos lesz, enyhébb fűszerezéssel.
Én még nem láttam ilyen zsömlét, csak tegnap találtam ki. Bevált, amit vártam tőle, azt "teljesítette", nagyon jó lett az állaga. Lehet, hogy valami töltött variációt is fogok belőle csinálni.
A pitáid gyönyörűek lettek, szerintem én is ki fogom valamikor próbálni.
Gyorsan meghozom a képeket, amiket kaptam, mert látom kíváncsian várjátok.
Limara is küldött nagyon gusztusos képeket, köszönöm szépen és gratulálok a sütésihez. A sütinek sajnos nem tudom a nevét, majd Limara biztos megírja nekünk:
Szokimoki pitája nagyon szépre sikerült, megértem, hogy többet nem fog ilyet venni. Ehhez is gratulálok, üdv, Margit
Sziasztok! Gondoltam bekukkantok, már csak azért is, hogy megkérdezném, van-e valakinek tapasztalata a kovászporral kapcsolatban? Ma jártam egy bioboltban, vettem teljes őrlésű rozslisztet, ui. szeretnék saját érlelésű kovászt készíteni, mert már régóta izgat a dolog. Az eladó ajánlott nekem kovászport,de még nem vettem, mert kíváncsi lennék a véleményetekre.
Sziasztok! A pita nem az én receptem, na! *elpirulós szmájli* Van ez az externet konyhalista, és az archívumából rengeteg jó receptet találtam már, ott nagyon sokan sokfélét sütnek-főznek, magyart és nemzetközit, hagyományosat és újszerűt. Mindjárt megkeresem a receptarchívumos linket, de most el kell mennem egy időre.
Ugye, hogy a magas hő a titok, attól lesz lyukas? Szokimoki, nem mérted le véletlenül, mennyi víz kellett bele? Hozzátehetnénk a recepthez, és akkor ezentúl nem kellene kísérletezni.
Margitka! Nagyon guszták ezek a zsömlék. Nálunk van egy pékség amelyik pont ugyanolyan csavart zsömlét csinál, mint a Te 2. változatod! Ki fogom próbálni!
Batka! Teljesen el vagyok ájulva! Most sült ki a tuti pitarecid alapján a pita tésztám. Ez annyira finom, hogy soha többet nem veszek a gyrososnál, hanem magam csinálom! És tényleg felpuffad, és tényleg lyukas lesz a közepe és tényleg kész van 2-3 perc alatt! Hú de fincsi!
Küldök képeket Margitkának róla, ahogy kinéz amint kivettem a sütőből.
Szia Batka! Nekem is van egy pita receptem, csináltam is már régen. De sokkal bonyolultabb, mint a Tiéd. Nem maga a recept, hanem az elkészítés. Egymás tetején kell őket keleszteni, az alsó felével felfelé betenni a sütőbe és 2 perc múlva ott megfordítani. Azt hittem, ez az eljárás feltétlenül kell ahhoz, hogy zsebes legyen. Ezek szerint simán sütve is az lesz?? Ez jó hír :-)
Szeretném mindegyikőtöktől kérdezni: ha csak BL 80-as liszttel sütitek a kenyeret, nektek is szürkés színű lesz? Pannon BL80-as lisztet használok és érdekes szürke színe van a kész kenyérnek.
Igen, azt láttam, hogy egy kicsit lágy a tészta, csak elfelejtettem írni. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy hamar megkelt és így túl is tudott kelni.
Te nagyon szépeket szoktál sütni mindig, biztos vagyok benne, hogy ez egy "baleset" volt csak, legközelebb biztos teljesen jól fog sikerülni.
A fogyókúrára, ha elszánod magad, biztos segítünk. Érdemes nekiállni, de csak akkor, ha tényleg beérett annyira a gondolat, hogy úgy érzed mindenképpen sikerülni fog. Akkor viszont vágj bele, mi biztos támogatni fogunk.
Nagyon örülök a beszámolódnak és, hogy finom is lett minden. Gratulálok
A sütésálló dekor cukor nagyon jópofa, mutatós dolog, én is szeretem használni.
Kár, hogy a nyuszi nem tudott fényképezőgépet hozni, remélem azért sikerül a közeli jövőben pótolni ezt. Kíváncsi lennék már képben is sütéseidre, de addig is szívesen olvasom a beszámolóidat.
További jó sütögetést és szép estét kívánok, üdv, Margit
Semmi baj, áttesszem majd innen a receptet az ABC-be. Jó kis vendégváró falatok ezek is, érdemes kipróbálni, biztos finomak is. Köszönöm, hogy megosztottad velünk.
A csavart kenyeret ugy készítem hogy két felé veszem megsodrom utánna a kettőt összetekerem. Valahogy lágynak tűnik a tézsta és ahogy kel összekel.Igen mint írtam fél órát akartam keleszteni de a gépnél felejtettem magam és túl kelt de legalább megmutattam milyen amikor tulkel egy kenyér.majd még próbálkozom.. Tudod Margitka mostanában nem vagyok valami jó formában. Tavaszi fáradtság vagy nem is tudom. Kicsit fölszedtem 10 kilót amit le szeretnék adni de fejbe nem vagyok képes helyre rakni magam, hogy kevesebbet egyek és mozogjak még.. Most ennyi majd jelentkezem. Jégkása
Szia Margitka! Nagy örömmel mesélek a mai sütésről. Délben elfogyott a kenyerünk, és szavazásra bocsátottam a sütési tervemet. Baquette és a vajas-mákos zsemle közül az utóbbira esett a választás. Gyönyörűen megkelt és nagyon szépre meg is sült. Éppen akkor jött a szomszédom és azt kérdezte, ezt meg hogy fontad? Teljesen úgy néz ki, mintha fonva lenne. Vacsorakor teszteljük. Aztán készült egy Csavart kalács is, mert nálunk most ez a "MENŐ". Ismét az Alapkalács reciből, vanília-mazsola izesítéssel. A tetejét pedig sütésálló cukorral díszítettem--már ilyen is van ám nekünk!! A 40 dkg-os adagot sütöttem, óriási kalács lett, nagyon jól kelt, szépen megmaradtak a csavarások.
Sajnos képet még nem tudok küldeni, mert a nyuszi fontossági sorrendet állított fel, és a fényképezőgép egy kicsit hátra maradt a sorban.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit