E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Batka Előzmény | 2006.05.10. 17:05 - #5456

Limara, az a süti az utolsó képen az olyan, hogy két kakaós (szalalkális) lap között rumba áztatott babapiskóta és vaníliakrém van? Ha nem, akkor ide a receptet!

kila Előzmény | 2006.05.10. 17:04 - #5455

Bocs Batka, most olvasom, hogy a te pitáidat is forgatni kell :-))

Batka Előzmény | 2006.05.10. 17:03 - #5454

Ezek a piták tök guszták, bár én még ennyire sem sütöm "zsemleszínűre". Lehet, hogy ezzel a képpel pitasütési és gyroslázat váltottál ki a látogatókban! Én is kérek!

Batka Előzmény | 2006.05.10. 17:01 - #5453

Externet konyha lista rendszerezett archívum Letöltési korlát van, tehát egy nap maximálva van, mennyit lehet letölteni, de másnap nyugodtan folytathatjátok. Én kitömörítettem őket, és itt vannak a gépemen, simán lehet bennük kulcsszóra keresni. Sajnos a lista mintha megszűnt volna, de legalábbis a hivatalos archívumokra 404-es hibát kapok.

Margit, ez a feltekerés biztos jót tesz a tésztának, egyre több helyen olvasom, hogy a kenyereket így sütik. Persze lehet, hogy ez csak nekem megy újdonságszámba.

Beírtam egy olaszos kenyér receptet a megjegyzéseimmel együtt. A következő talán valami bazsalikomos-füstölt sajtos lesz, enyhébb fűszerezéssel.

EmMargit Előzmény | 2006.05.10. 16:37 - #5452

Szia Szokimoki!

Én még nem láttam ilyen zsömlét, csak tegnap találtam ki. Bevált, amit vártam tőle, azt "teljesítette", nagyon jó lett az állaga. Lehet, hogy valami töltött variációt is fogok belőle csinálni.

A pitáid gyönyörűek lettek, szerintem én is ki fogom valamikor próbálni.

További szép napot üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.10. 16:35 - #5451

Sziasztok!

Gyorsan meghozom a képeket, amiket kaptam, mert látom kíváncsian várjátok.

Limara is küldött nagyon gusztusos képeket, köszönöm szépen és gratulálok a sütésihez. A sütinek sajnos nem tudom a nevét, majd Limara biztos megírja nekünk:

a csavart kenyér ötlete alapján készült hajtogatott túrós pogácsa süti

Szokimoki pitája nagyon szépre sikerült, megértem, hogy többet nem fog ilyet venni. Ehhez is gratulálok, üdv, Margit

      pita  pita


gabo Előzmény | 2006.05.10. 16:21 - #5450

Sziasztok!

Nagy kedvet kaptam a Pita sütéshez,már nagyon várom Szokimoki képeit,Batka "recepje" alapján szeretném sütni.

Margitka a zemléid gyönyörüek!

További szép napot!


Zsanna Előzmény | 2006.05.10. 16:16 - #5449

Sziasztok! Gondoltam bekukkantok, már csak azért is, hogy megkérdezném, van-e valakinek tapasztalata a kovászporral kapcsolatban? Ma jártam egy bioboltban, vettem teljes őrlésű rozslisztet, ui. szeretnék saját érlelésű kovászt készíteni, mert már régóta izgat a dolog. Az eladó ajánlott nekem kovászport,de még nem vettem, mert kíváncsi lennék a véleményetekre.

Batka Előzmény | 2006.05.10. 14:55 - #5448

Sziasztok! A pita nem az én receptem, na! *elpirulós szmájli* Van ez az externet konyhalista, és az archívumából rengeteg jó receptet találtam már, ott nagyon sokan sokfélét sütnek-főznek, magyart és nemzetközit, hagyományosat és újszerűt. Mindjárt megkeresem a receptarchívumos linket, de most el kell mennem egy időre.

Ugye, hogy a magas hő a titok, attól lesz lyukas? Szokimoki, nem mérted le véletlenül, mennyi víz kellett bele? Hozzátehetnénk a recepthez, és akkor ezentúl nem kellene kísérletezni.

szokimoki Előzmény | 2006.05.10. 14:23 - #5447

Sziasztok!

Margitka! Nagyon guszták ezek a zsömlék. Nálunk van egy pékség amelyik pont ugyanolyan csavart zsömlét csinál, mint a Te 2. változatod! Ki fogom próbálni!

Batka! Teljesen el vagyok ájulva! Most sült ki a tuti pitarecid alapján a pita tésztám. Ez annyira finom, hogy soha többet nem veszek a gyrososnál, hanem magam csinálom!  És tényleg felpuffad, és tényleg lyukas lesz a közepe és tényleg kész van 2-3 perc alatt! Hú de fincsi!  

Küldök képeket Margitkának róla, ahogy kinéz amint kivettem a sütőből.

Mégegyszer köszi a receptet! Sziasztok, Szokimoki


kila Előzmény | 2006.05.10. 14:21 - #5446

Szia Batka!
Nekem is van egy pita receptem, csináltam is már régen. De sokkal bonyolultabb, mint a Tiéd. Nem maga a recept, hanem az elkészítés. Egymás tetején kell őket keleszteni, az alsó felével felfelé betenni a sütőbe és 2 perc múlva ott megfordítani. Azt hittem, ez az eljárás feltétlenül kell ahhoz, hogy zsebes legyen. Ezek szerint simán sütve is az lesz?? Ez jó hír :-)

Szeretném mindegyikőtöktől kérdezni: ha csak BL 80-as liszttel sütitek a kenyeret, nektek is szürkés színű lesz?
Pannon BL80-as lisztet használok és érdekes szürke színe van a kész kenyérnek.

Sziasztok! kila


EmMargit Előzmény | 2006.05.09. 23:59 - #5445

Sziasztok!

Meghoztam a képeimet, nagyon jól sikerült a zsömlém.

formázva megkelt megsült formából kivéve

formázva megkelt megsült formából kivéve

    egy közös kép

Írtam receptet is neki, főleg az elkészítése miatt, mert a tészta a joghurtos zsömlének egy variációja.

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.09. 23:09 - #5444

Sziasztok!

Meghoztam a képeket, amiket ma kaptam.

Szokimoki mini virslis bucija gyönyörűen sikerült, gratulálok hozzá:

mini virslis buci mini virslis buci

Niki burgonyás kenyere szintén nagyon gusztusos, ehhez is gratulálok, hozzáteszem a recepthez is a képet:

         burgonyás kenyér  burgonyás kenyér  burgonyás kenyér

Majd hozok még képeket, mert most sül egy új formázású zsömlém, jelentkezem vele, ha kész. További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.09. 21:50 - #5443

Szia Jégkása!

Igen, azt láttam, hogy egy kicsit lágy a tészta, csak elfelejtettem írni. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy hamar megkelt és így túl is tudott kelni.

Te nagyon szépeket szoktál sütni mindig, biztos vagyok benne, hogy ez egy "baleset" volt csak, legközelebb biztos teljesen jól fog sikerülni.

A fogyókúrára, ha elszánod magad, biztos segítünk. Érdemes nekiállni, de csak akkor, ha tényleg beérett annyira a gondolat, hogy úgy érzed mindenképpen sikerülni fog. Akkor viszont vágj bele, mi biztos támogatni fogunk.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.09. 21:00 - #5442

Szia Szokimoki!

Köszönöm, rövidesen hozom a képeket, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.09. 21:00 - #5441

Szia Superkeri!

Nagyon örülök a beszámolódnak és, hogy finom is lett minden. Gratulálok 

A sütésálló dekor cukor nagyon jópofa, mutatós dolog, én is szeretem használni.

Kár, hogy a nyuszi nem tudott fényképezőgépet hozni, remélem azért sikerül a közeli jövőben pótolni ezt. Kíváncsi lennék már képben is sütéseidre, de addig is szívesen olvasom a beszámolóidat.

További jó sütögetést és szép estét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.09. 20:48 - #5440

Szia Niki!

Semmi baj, áttesszem majd innen a receptet az ABC-be.
Jó kis vendégváró falatok ezek is, érdemes kipróbálni, biztos finomak is. Köszönöm, hogy megosztottad velünk.

További szép estét, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.05.09. 19:45 - #5439

Szia Margitka!

A csavart kenyeret ugy készítem hogy két felé veszem megsodrom utánna a kettőt összetekerem. Valahogy lágynak tűnik a tézsta és ahogy kel összekel.Igen mint írtam fél órát akartam keleszteni de a gépnél felejtettem magam és túl kelt de legalább megmutattam milyen amikor tulkel egy kenyér.majd még próbálkozom.. Tudod Margitka mostanában nem vagyok valami jó formában. Tavaszi fáradtság vagy nem is tudom. Kicsit fölszedtem 10 kilót amit le szeretnék adni de fejbe nem vagyok képes helyre rakni magam, hogy kevesebbet egyek és mozogjak még..        Most ennyi majd jelentkezem.  Jégkása


szokimoki Előzmény | 2006.05.09. 19:19 - #5438

Sziasztok!

Köszönöm Julika, nagyon aranyos vagy.

Ma mini virslis bucikat sütöttem, küldtem Margitkának képeket!

Szép estét mindenkinek!


superkeri Előzmény | 2006.05.09. 19:05 - #5437

    Szia Margitka! Nagy örömmel mesélek a mai sütésről. Délben elfogyott a kenyerünk, és szavazásra bocsátottam a sütési tervemet. Baquette és a vajas-mákos zsemle közül az utóbbira esett a választás. Gyönyörűen megkelt és nagyon szépre meg is sült. Éppen akkor jött a szomszédom és azt kérdezte, ezt meg hogy fontad? Teljesen úgy néz ki, mintha fonva lenne. Vacsorakor teszteljük. Aztán készült egy Csavart kalács is, mert nálunk most ez a "MENŐ". Ismét az Alapkalács reciből, vanília-mazsola izesítéssel. A tetejét pedig sütésálló cukorral díszítettem--már ilyen is van ám nekünk!! A 40 dkg-os adagot sütöttem, óriási kalács lett, nagyon jól kelt, szépen megmaradtak a csavarások.

Sajnos képet még nem tudok küldeni, mert a nyuszi fontossági sorrendet állított fel, és a fényképezőgép egy kicsit hátra maradt a sorban.

További szép estét, jó pihenést kívánok  Superkeri


[Későbbi] [6316-6297] [6296-6277] [6276-6257] [6256-6237] [6236-6217] [6216-6197] [6196-6177] [6176-6157] [6156-6137] [6136-6117] [6116-6097] [6096-6077] [6076-6057] [6056-6037] [6036-6017] [6016-5997] [5996-5977] [5976-5957] [5956-5937] [5936-5917] [5916-5897] [5896-5877] [5876-5857] [5856-5837] [5836-5817] [5816-5797] [5796-5777] [5776-5757] [5756-5737] [5736-5717] [5716-5697] [5696-5677] [5676-5657] [5656-5637] [5636-5617] [5616-5597] [5596-5577] [5576-5557] [5556-5537] [5536-5517] [5516-5497] [5496-5477] [5476-5457] [5456-5437] [5436-5417] [5416-5397] [5396-5377] [5376-5357] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG