E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

tnikita Előzmény | 2006.05.09. 14:02 - #5436

Szia Margit!

Ne haragudj, úgy sajnálom!
Elrontottam, véletlenül ide írtam be a recepteket. Remélem nem nagy baj. Ha tudod, akkor vágd ki és tedd át a receptesbe.

Legközelebb jobban odafigyelek majd!

Egyébként a csavart kalácsod után mostmár tényleg nagyon jó lenne nekem is sütni egy kalácsot! Hiányolja a család! :)

Mégegyszer elnézést kérek! Szép napot kívánok! Üdv, Niki


tnikita Előzmény | 2006.05.09. 13:55 - #5435

Szia Margit!

A virsli falatok receptje a következő:

Hozzávalók: 4 pár virsli, 10 dkg reszelt trappista vagy más sajt, 1 db egész tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

Elkészítése: A virsliket, miután a bőrüket lehúztuk, három centis darabokra vágjuk. A tojást jó habosra felverjük, megsózzuk és megborsozzuk. A zsemlemorzsát és a reszelt sajtot összekeverjük. A virsli darabokat először lisztben megmártjuk, majd a borsos tojásban megforgatjuk, végül a sajtos morzsában meghempergetjük. 180 fokra felhevített olajban 1-2 perc alatt szép aranysárgára megsütjük. Vigyázat! A sajt miatt a bunda hamar megsül, ezért ügyeljünk rá. (A sötétbarnára sült sajt keserű, élvezhetetlen.) Bármilyen köret és saláta illik hozzá, ha melegen tálaljuk. Hidegen is jó: kapros majonézmártást vagy kapros tejfölt kínáljunk hozzá. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

A sajtgolyórecept is itt van: 

Hozzávalók: 2 db nagy, fõtt, áttört burgonya, 5 dkg liszt, 4 dkg vaj (vagy margarin), 7 dkg reszelt sajt, 1 egész tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 púpozott mokkáskanál só, zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez
A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, fõtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fûszerekkel. A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bõ, forró olajban, erõs lángon sárgásbarnára sütöm. Papírtörülközõre téve leitatom róla a felesleges olajat, és egy fogvájót vagy dárdácskát beleszúrok. Hidegen is, melegen is egyaránt nagyon finom.

A burgonyás kenyér receptje pedig:

Hozzávalók: 25 dkg főtt burgony áttörve, 50 dkg liszt (de a dagasztás során én még tettem hozzá kicsit), 2 dkg élesztő, 1 tk só, 1 kk cukor, 1,5 dl tej, 1 dl víz

A élesztőt 1 dl tejjel és a pici cukorral elkevertem, majd a pitliben alulra a maradék tej és a víz, rá a burgonya, a liszt. A liszt közepébe az élesztős tej, ráhúzni egy kis lisztet és pihentetni meleg helyen 15 percig. Utána egyszer dagasztottam 25 percet, majd kelesztettem 1-1,5 órát. Ezután átgyúrtam, formáztam és kiolajozott, lisztezett jénaiba tettem. Még 10 percet kelt (amíg bemelegedett a sütőm), majd 200 fokon kb. 45 percig sütöttem. Közben letakartam alufóliával a tetejét, hogy nem égjen meg. Isteni finom lett. Este még megkóstoltuk. :)

 burgonyás kenyér  burgonyás kenyér  burgonyás kenyér

További szép napot kívánok! Üdv, Niki


majorkaj Előzmény | 2006.05.09. 08:26 - #5434

Szia Szokimoki !

Egy kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel kívánok Neked nagyon sok boldog névnapot. Üdv.Julika


EmMargit Előzmény | 2006.05.09. 00:25 - #5433

Sziasztok!

Íme a mai kalácsom képei:

csavart kalács kel csavart kalács megsült csavart kalács, kivettem a formából

A 60 dkg lisztből készült tésztát 4 felé osztottam, majd ezekből lapot nyújtottam. A lapokat feltekertem, majd 2-2 rudat egymáson átemelgetve készítettem el ezt a sodort kinézetű tésztát. Nagyon egyszerű és mutatós a végeredmény. 
Nagyon megszerettem a lappá nyújott tésztát feltekerni és így formázni belőle a kalácsot, de akár a kenyeret is. Foszlósabb, jobb szerkezetű lesz a végeredmény, mint a csak átgyúrással formázott tésztából.

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.09. 00:09 - #5432

Sziasztok!

Meghoztam a képeket, amiket ma kaptunk, köszönöm mindenkinek.

Jégkása csavart kenyere:

Csavart kenyér Csavart kenyér kész Csavart kenyér felvágva

és az új szilikonforma:

szilikonforma

Hát, ez a kenyér sajnos túlkelt, mint ahogy Jégkása írta is. A formázást leírom majd mindjárt, ha felteszem a mai kalácsképeimet, szerintem legközlebb nem lesz probléma vele.

Szokimoki islert és kenyeret sütött,

Isler Isler kenyér

valamint egy névnapi virágképet is küldött nekünk:

névnapi virág

Boldog névnapot Szokimoki és gratulálok a sütéseidhez, nagyon szépek lettek!

Tnikita megsütötte a borstanglit, Jégkása receptje alapján, nagyon gusztusosra sikerült, gratulálok hozzá:

borstangli borstangli

További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.08. 22:56 - #5431

Sziasztok!

Tegnap ezt sütöttem, egy csokilencsés és egy mazsolás kalács, ma pedig két mazsolás kalácsom kel, ezt a csavart kenyér formájában tekertem fel. Majd hozok erről is képet.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.08. 22:46 - #5430

Szia Szokimoki!

Köszönöm a képeket, hozom rövidesen.

A mini bucikkal kapcsolatban ne izgulj, azt sem bonyolult megcsinálni. Nézd meg még egyszer a készítésének a képeit, nagyon hamar készen voltam vele.

Idehoztam a képet, hogy ne kelljen keresned:

mini virslismini virslis

A 60 dkg lisztből készült tésztát elfelezetem, kinyújtottam, majd a képen látható módon töltöttem meg , feltekertem eé elvagdosva a tepsire tettem. Minden darab tetejét egyszer bevágtam, majd kelés után vizezett, vagy tejes tojássárgájával lekentem. Gyorsan süssed, hogy ne száradjon ki.

Sok sikert hozzá és jó ovis ünneplést kívánok, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.05.08. 22:44 - #5429

Beírtam a receptesbe az isler receptet.

szokimoki Előzmény | 2006.05.08. 22:39 - #5428

Sziasztok! 

Köszi Batka! Már nagyon kíváncsi vagyok, a napokban megcsinálom!

Holnap lesz az ovodában az Anyák napi ünnepség.Nagyon várom már, olyan megható ahogy mondják a verset, énekelnek.Tavaly volt az első Anyák napja, és nem mertem sírni (alig bírtam vissztatartani a könnyeimet) nehogy megijedjen a Kisfiam, hogy sírok.

Anyukám és a Keresztanya jön, és gondoltam, hogy megvendégelem őket. Most este kerestem a google-ban  isler receptet, és meg is csináltam, annyi különbséggel, hogy a töltelék helyett lekvárt tettem bele.Holnapra megpuhul remélem és meglátom milyen lett. Képeket küldtem Margitkának.Meg egy tegnap sütött kenyérről is, amit kóstolóba vittem haza.

Még tervezek holnap mini virslis bucit csinálni.A nagyot már megcsináltam többször is, de a pici méretet még nem. Hátha boldogulok vele.Ha van valami különleges fortély a minivel kapcsolatban, írjátok meg légyszi. Köszönöm.

Sziasztok, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.05.08. 22:29 - #5427

Szia Batka!

Köszönöm, már odatettem a linket a recepthez. Tényleg jobb így.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.08. 22:24 - #5426

Szia Jégkása!

Örülök, higy sikerült szilikonformát venned. Ha nem volt drága, de beválni látszik, az még külön előny.

A csavart kenyérnek miért nem megy a formázása? Hogy csinálod? Te olyan ügyes vagy és olyan szép dolgokat szoktál csinálni, szerintem biztos csak siettél, ezért nem sikerült tökéletesre. A képet hozom rövidesen, majd aztán még beszélünk róla.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.08. 22:04 - #5425

Szia Limara!

Köszönöm a pita receptet, ezt is áttettem a többi közé, így már egész szép választék lett.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.08. 22:01 - #5424

Szia Szokimoki!

Kíváncsi vagyok a pitasütésedre, majd mesélj és küldjél képet is róla, ha lehet.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.08. 21:59 - #5423

Szia Niki!

Gratulálok a kisfiadnak  130

A recepteket légyszíves írd be a receptesbe, kíváncsi vagyk rájuk. A sajtgolyóról még nem is hallottam.

Kíváncsian várom a beszámolót az új krumplis kenyérről vagy a csavart kenyérről és remélem most már többször lesz időd jelentkezni.

Szép napot kívánok holnapra és várom a híreket, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.05.08. 20:48 - #5422

Szia Szokimoki! Persze, hogy gépben dagasztatom. Valamivel több víz kell bele, mint amit odaírtak, elég lágynak kell lennie, de még sosem mértem le pontosan, csak tapogattam a tésztát. Aztán a nyújtáskor bőven kell lisztezni.

Margit, láttam, hogy bemásoltad ezt a pitareceptet a receptesbe. Nem lehetne a linket is alátenni? Azért lenne hasznos szerintem, mert sok ott a hasznos megjegyzés a hozzászólások között annak, aki még sosem sütötte, pl. a sütő magas hőfokáról, ami nélkül nem lesz lyukas a közepe. Meg hogy a tepsit csak lisztezni kell, ilyesmi.

szokimoki Előzmény | 2006.05.08. 18:58 - #5421

Szia Batka!

A Te pita receptedet kenyérsütőben szoktad összeállítani?


jegkasa Előzmény | 2006.05.08. 15:43 - #5420

Szia Margitka!

Vettem végre egy szögletes szilikon formát, bár nagyon olcsó volt kicsit tartottam tőle, ki kellet próbálni ezért megsütöttem a csavart kenyeredet  fél adagot 15dkg Bl-80 és 15 dkg tk. tönkölylisztből.Megint nem sikerült megformázni és elnéztem az órát és kicsit sokáig kelt ezért összeesett, de nagyon finom lett. .

További szép napot. Jégkása


Limara Előzmény | 2006.05.08. 14:47 - #5419

Sziasztok!

Ha megengeditek, én is küldök egy pita receptet. Én szinte minden hétenm sütök, mert a gyerekeim nagyon szeretik.

Pita: 30 g friss élesztő

        1 ek. méz

        500 g liszt (lehet teljes kiörlésű)

         3 ek. olíva olaj

        csipet só

        250 ml meleg víz

 

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, majd letakarva 1 órán keresztül kelesztjük. Majd gyengéden henger alakúra formázzuk, és kb. 8 darabba vágjuk, kerek formára nyújtjuk. 30 percig újra kelesztjük. 230 fokos sütőben sütjük. Én soha nem tepsin sütöm, hanem csak a sütő rácsára teszem a tésztát. Egyszerre 2-3 darabot tudok sütni, de nagyon gyorsan készen van, halad. 2-3 perc után a tészta labda alakúra felfújódik, még jó 1 percet sütöm, és készen is van.

Ezzel a sütési módszerrel mindig sikerül.

Sziasztok!


szokimoki Előzmény | 2006.05.08. 13:45 - #5418

Sziasztok!  

Köszönöm szépen a pita tészta recepteket! Mindenképpen ki fogom próbálni! Margitka! A gyroshoz a húst, azt csirkemellből szoktam csinálni. Felvágom csíkokra, beszóróm KNORR GYROS FŰSZERKEVERÉKKEL, és pici olajban megsütöm. A többi az már ízlések dolga,( saláta majonéz kecsap, sült krumpli....)

Nagyon örülök a pita recepteknek, mégegyszer köszönöm!


tnikita Előzmény | 2006.05.08. 11:37 - #5417

Szia Margit!

Sziasztok!

Csendesen olvasgatlak benneteket, mert többre ritkán van időm. Most viszont van egy pici időm.

Április 25-én volt 2 éves a pici fiam, és 22-én megünnepeltük. Nem bonyolítottam túl a dolgokat, mert a nagyik hoztak tortát, így csak néhány vendégváró falatot csináltam, amiről sajnos nem készült kép, mert olyan sikere volt, hogy gyorsan elfogyott. :) Sajtgolyót és virlis falatokat csináltam. Szívesen beírom a receptet, ha valakit érdekel. :) Ezen kívül aranygaluska muffint sütöttem, ami még az anyósom tetszését is elnyerte, aki nem igazán tésztahívő. :)

Most hétvégén pedig a nagyobbik húgom eljegyzése volt, és arra sütöttem meg Jégkása Borstangliját. Nagyon finom volt. Dupla adagot csináltam. Elfogyott. :)

Ezen kívül azért itthon a kenyérkéket sütögetem, a dán kenyeret variálgatom, de szerencsére mindig jól sikerül. Most a csavart kenyér gondolata és egy új krumplis kenyér foglalkoztat, majd ezekről is beszámolok!

További kellemes sütögetést és szép napot kívánok! Üdv, Niki


[Későbbi] [6316-6297] [6296-6277] [6276-6257] [6256-6237] [6236-6217] [6216-6197] [6196-6177] [6176-6157] [6156-6137] [6136-6117] [6116-6097] [6096-6077] [6076-6057] [6056-6037] [6036-6017] [6016-5997] [5996-5977] [5976-5957] [5956-5937] [5936-5917] [5916-5897] [5896-5877] [5876-5857] [5856-5837] [5836-5817] [5816-5797] [5796-5777] [5776-5757] [5756-5737] [5736-5717] [5716-5697] [5696-5677] [5676-5657] [5656-5637] [5636-5617] [5616-5597] [5596-5577] [5576-5557] [5556-5537] [5536-5517] [5516-5497] [5496-5477] [5476-5457] [5456-5437] [5436-5417] [5416-5397] [5396-5377] [5376-5357] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG