Még az is eszembe jutott, hogy csokicseppeknek is szokták fordítani.Piroska, a bolt a már korábban ajánlott szilikonformás bolt, online cukrászkellék szaküzlet, de egy csomó cuccuk nincs is fent az oldalon. Én viszont itt lakom a közelükben, már múltkor is szóltam valamiért, talán épp a szilikonlapokért, és aztán felkerültek, szóval készségesek meg minden. Megkérdezem majd holnap őket, mi a helyzet csokicseppek terén.
Én nagyon szívesen küldök ilyen csokoládé lencsét, ha nem kapsz, remélem, ahol én vettem, ott még kapható lesz a továbbiakban is. Teljesen csepp formája van, olyan, mint amit én szoktam produkálni a sütőpapírra, amikor a csokimázat teszem a kalácsaimra és lecsepeg a rács alá
Erről eszembe jutott, hogy tulajdonképpen bevonó csokiból lehetne ilyet csinálni is, csak egy kicsit macerás. A felolvasztott csokit egy olyasmi lyukú szűrőn kellene átcsepegtetni egy papírra, mint a régi, hagyományos, zománcos, nyeles tésztaszűrő volt. Ezután hűtőben kihűteni és a papírról simán le lehet pattogtani hidegen.
Annyit még kifelejtettem, hogy nincs kerek formám, így simán, beiglinek felcsavartam, aztán megcsavartam kicsit a nutellás kalácsot. De ketté kellett volna szedni a tésztát, óriási lett mindkét alkalommal.
A csokilencse kakaóvaj-tartalma alacsonyabb, ezért sütésállóbb. Most gyorsan utánanéztem, azt írják, megolvad, de megtartja az alakját, és utána visszdermed. Ezért hisszük azt, hogy nem olvad meg. Érthető volt? De ez minden alacsonyabb kakaóvaj-tartalmú csokinál így van.
Ez a csokilencse dolog, engem is felcsigázott. Mi Angliában éltünk egy évet, és én is ott vettem. Szuperül kidíszítettük vele karácsonykor a mézeskalácsokat a kislányommal. Meg se olvadt, persze lehet, hogy azért, mert a mézeskalácsot csak pár percig kellett sütni?
Jégkása,
Te gépben dagasztod, kelesztetted a teljes kiőrlésű kenyeredet és sütőben sütötted? Melyik recept alapján készítetted?
Tegnap én is megsütöttem Margitka receptje alapján, de a formája még mindig nem tökéletes (gépben sütöttem). Nem merek kísérletezni a gázsütővel egyelőre.
Sziasztok, régi és új tagok! Gabó, csokilencsét Magyarországon nem kapni és kész. Kivéve talán, amit Kartika említett. Külföldön mindenhol van, a nevével ellentétben (chocolate chips) ez nem tört csoki, hanem csepegtetik, csepp formájú. Én recés késsel felapírotm az étcsokit, azt használom helyette, ez is jó, de ugye macerás. Viszont most már idegesít a dolog, megkérdezem majd a szomszédos cukrászkellékest, ha arra járok, nincs-e lapocska helyett cseppecske, mert mindig vannak újdonságaik, és ha igen, én is szívesen küldök bárkinek, de nekik online shopjuk is van.
Ma egyébként a Latsia-féle nutellás kalácsot sütöttem meg, másodszor, mert tegnap annyi mindenkit megvendégeltem, hogy hamar a végére jártunk. Viszont csodálkozom, hogy még senki nem szólt, nem elég bele annyi liszt, hogy könnyen kezelhető legyen a tészta. Igaz, hogy a tej egy részében megolvasztottam a vajat (a tejport kihagytam), de sztem ez fél kiló lisztes recept. Amúgy fincsi, de mi nem az, amiben Nutella van?
Megsütöttem egy féladagot Női lapozó kenyeret, nagyon finom kenyér. Megsütöttem még a csigalegyezős tésztából túrosat és croassant.Valamiért most a tészta állaga nem olyan volt mint szokott,nagyon foszlott nem volt elég egynemü,de azért a végeredmény jó lett, most lekentem a tetejét tojással.
Nem tudom hol keresd a csokoládé lencsét Szerintem mindenütt érdemes megkérdezni, ahol sütéshez való dolgokat lehet kapni. Amíg nem kapsz, addig apróra vágott csokival is meg lehet szerintem a kalácstésztát csinálni.
Örülök a Molnárkád sikerének. Várom a képeket, valamint a további jelentkezésedet, üdv, Margit
Üdvözöllek, immár regisztráltként is , várlak sok szeretettel a továbbiakban is. Örülök, hogy a Molnárka sikeres volt nálatok is.
A BL 55-ös lisztet magában nem szoktam használni, én mindig teszek hozzá réteslisztet is. Attól függően, hogy mit szeretnék sütni belőle, változó arányban szoktam keverni. A réteslisztnek magasabb a sikértartalma, de az állaga is egész más, mint a finomlisztnek. A fehér liszthez nem kell sikér, bármilyen minőségű is a liszt, annyi sikér van benne, amennyi a kenyérsütéshez kell. Kenyér, zsömle tésztájába 2/3 rész rétesliszthez 1/3 rész finomlisztet szoktam keverni. Kalácstészába és kiflibe pont fordított arányban, tehát 1/3 rész rétesliszthez keverek 2/3 rész finomlisztet.
Ezt az egész kevergetést meg lehet úszni, ha sikerül BL 80-as lisztet venned, ez mindenhez így jó, ahogy van.
További sok sikert kívánok és mesélj, hogy miket sütsz, üdv, Margit
Már régen jelentkertem,de azért folyamatosan olvaslak Benneteket.Megsütöttem hétvégén a Molnárkát,jobban izlett mind a kifli receptem.Hétvégén pedig mivel gyorsan kellet sütnö az inteligens krémest sütöttem.Képeket küldöm.
Drága Margitka! Köszönöm a válaszod az édesítővel kapcsolatosan! Már regisztráltam is az oldaladon, biztos gyakori vendég leszek. Elkészítettem a molnárkát a recepted alapján, igazán finom lett. Annyi alakítást csináltam rajta csak, hogy szendvicspárna alakúra készítettem. Sajnos csak BL-55 lisztem volt, de így is jó lett. A kérdésem az lenne ezzel kapcsolatosan, hogy a BL-55-öt feljavítaná-e a sikér, ha adagolok hozzá? Válaszod köszönöm:
Én is kíváncsi vagyok a beszámolódra, nyáron én is szeretnék a fiaimmal elmenni. Bár ők már korábban voltak a sulival, most azonban nyílt mellette egy Jövő palotája is, így egyben lehet a kettőt végignézni.
Én is úgy gondolom, hogy nem minden való neki még ott, de állítólag az ovival mentek volna már oda, de valamiért elmaradt nekik ez a program. Anyukája kérte, ha lehet menjünk vele oda. Viszont a főnöknőm az 5 éves kisfiú és a 3 éves kislány unokáját is nemrégen elvitte. Állítólag nagyon élvezte. Vasárnap beszámolok róla hogy sikerült. Voltunk már vele cirkuszba, természettudományi és közlekedési múzeumban. Ezeket nagyon élvezte, lekötötte a figyelmét. Igen, a gombám saját maga megjavult. Nem értem vi lehetett vele. Az a lényeg, hogy már fincsi kefíreket tudok vele ismét késízteni. Sajnálom, hogy a kenyér problémád nem oldódott még meg. Üdv.Julika
Szia Julika! Az én kisfiam is 5 éves, vajon ilyen korú gyerekeknek már való a Csodák palotája? Kérlek, ha már van gépetek írj róla, élvezte-e a kicsi! Gondoltam már rá, hogy elvinném, de én még nem voltam, csak hallottam róla és ez alapján nem tudom eldönteni, nem kicsi-e még hozzá. Köszönöm szépen! Megoldódott a gomba problémád?
Az én kenyér problémám még sajnos nem :-(( Szia! kila
Nagyon jó utat kívánok, sok örömet, hogy találkozhatsz a lányoddal Érezzétek nagyon jól magatokat és hozzál sok-sok szép képet nekünk mindenről, amit érdemesnek tartasz lefényképezni, legyen az kenyér vagy szép táj, vagy bármi.
Várunk vissza, jelentkezzél, ha hazaérsz, minden jót, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit