E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.05.04. 00:08 - #5357

Szia Kartika!

Olvastalak mindkét helyen, itt válaszolok egyben.

Nagyon jó utat kívánok, sok örömet, hogy találkozhatsz a lányoddal   Érezzétek nagyon jól magatokat és hozzál sok-sok szép képet nekünk mindenről, amit érdemesnek tartasz lefényképezni, legyen az kenyér vagy szép táj, vagy bármi.

Várunk vissza, jelentkezzél, ha hazaérsz, minden jót, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2006.05.03. 22:53 - #5356

Batka, csoki lencse van a Hunyadi téri piacnál (VI.ker) egy különlegesség boltban a piac után találod meg és rengeteg minden jó van a Nagycsarnok alagsorában az Ázsia boltban. Elfogadható áron. Fehércsokitól kezdve minden ami külföldön és szem szájnak ingere!!

Kartika Előzmény | 2006.05.03. 22:49 - #5355

Sziasztok kedves Topiktársak! Elbúcsúzom mindenkitől 3 hétre, csak május 29-től leszek. Addig is kivánok mindenkinek nagyon sok jó és szép sütést, sok jó ötletet, kellemes szép napot és együtt gondolkodást. Hiányozni fogtok, gondolok rátok. Hosszú utra megyek, fényképezek majd érdekességeket. (sokféle szines kenyeret)Üdv. nektek.

EmMargit Előzmény | 2006.05.03. 21:41 - #5354

Sziasztok!

Meghoztam Szokimoki képeit arról a mai kenyeréről, amit Jégkása tegnapi sütése ihletett. Lehet nézelődni, hogy melyik lett szebb, én nem tudtam dönteni  Mindkettő gyönyörű   Üdv, Margit

kenyér   kenyér


EmMargit Előzmény | 2006.05.03. 19:28 - #5353

Sziasztok Zsana és Hóanyó/Maresz!

Én Süssina folyékony édesítőt használok. Ez nem aszpartám tartalmú (bár nem tudom, hogy mi igaz ennek a káros hatásából), sütésálló és szinte 0 kalóriát tartalmaz. Egy kalácsba 2 jókora kávés/teáskanálnyit teszek, ez nekünk elég édes, de nyugodtan lehet többet, akár 3-4 kanállal is tenni, ha nektek ez nem elég. Egyszer ki kell próbálni, utána mindenki a saját ízlése szerint tud sütni vele.
Port nem haszálok, mert amit egyszer vettem, Glukonont, abban szinte több volt a kalória, mint a cukorban, ez nekem nem felelt meg a fogyókúrás diétámban. Ha pudingot, madártejet csinálok, akkor 1 evőkanállal szoktam tenni 1 liter tejbe. Más édeset nem nagyon szoktam csinálni, illetve a kalácsok töltelékéhez használom még, de a receptekben mindig hozzáírtam, hogy mennyi édesítőszert tettem bele.

Ha bármiben tudok még segíteni, írjatok, szívesen válaszolok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.03. 19:17 - #5352

Szia Julika, várlak vissza  , Margit

majorkaj Előzmény | 2006.05.03. 19:16 - #5351

Szia Margitka ! Sajnos nem tudok jönni  addig amíg vissza nem hozzák a gépünket, mert szabin vagyok. Így a munkahelyemeről sem tudlak olvasgatni Titeket ! Szombaton meg elfoglaltságunk van, a kis 5 éves keresztlányunkra kell vigyázzunk. És el szeretnénk vinni a Csodák Palotájába majd délután Érdre kell hazavigyük. Így nem tudom mikor lesz gépünk. Ahogy tudok jövök. Mindenkinek jó sütögetést kívánok addig is. Üdv.Julika

EmMargit Előzmény | 2006.05.03. 19:16 - #5350

Szia Szokimoki!

Sajnálom a sütis kalandodat, reméljük legközelebb jobban fog sikerülni.

A képet várom, az előbb néztem, még nem érkezett meg.

További szép napot kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.03. 19:10 - #5349

Szia Julika!

Nagyon sajnálom a géped, akkor most nem is tudsz jönni szombatig?

Jó sütögetést és kellemes időtöltést kívánok a szabadságod idejére és várom jelentkezésedet, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.05.03. 18:39 - #5348

Szia Margitka és Batka !

Hát a mai Aranygaluska muffinból kimaradt a csoki lencse, mert csak most tudtam elolvasni amit írtatok. Már nagyon vacakol a gépünk valamikor percenként leáll.
Szóval én még rosszabb hírrel szolgálhatok sajnos Batkának, mert én a XX. ker-ben vettem a Nagysándor József utcában, ahol többféle kimért édességeket árultak!, de sajnos a bolt már megszűnt. Sem árat, sem súlyt nem tudok. Kb. karácsony előtt vettem valamikor. Üdv.Julika


Limara Előzmény | 2006.05.03. 16:55 - #5347

Szia Jégkása!

Megtaláltam közben a receptet, meg is sütöttem, nagyon finom lett, mind el is fogyott.

Köszönöm: Limara


EmMargit Előzmény | 2006.05.03. 15:31 - #5346

Szia Batka!

Én a Bakóban veszek nagyon sok mindent. Általában jók az áraik, de van néhány dolog, ami elég drága, főleg az eszközök között. Itt lehet pl. aszkorbinsavat is kapni, 2 kg-os kiszerelésben. Itt veszem az 1 kg-os Tiramisu port, nagy csomagban kakaót, kandírozott citrom és narancs héjat, 1 kg-os csomagban a bevonó csokit, sütésálló sót és cukrot és még rengeteg mindent. Sajnos ez nem elérhető mindenkinek és azt hiszem nincs is több telephelyük, csak Miklóson. Én nagyon szívesen megveszek és elküldök bármit, ha megírod, illetve bárki megírja, hogy mire van szüksége.

A burgonyás kenyeret megnéztem, gondolom, a kisebb változatot csináltad a gépben. Abban 14 dkg krumpli szerepel, ehelyett szerintem 4 evőkanál pelyhet megpróbálhatsz tenni.

További szép napot, most megyek egy kicsit a kertbe, majd este felé jövök, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.05.03. 15:12 - #5345

Sziasztok!

Jaj de jól hangzik ez a csoki lencse dolog!

Hát ma én is sütögettem ( a jó időben, aztán meg mikor indultunk volna lefelé meg elkezdett zuhogni az eső, mintha dézsából öntenék)

Szóval sütögetés: kipróbáltam az új szilikonos kuglóf formámat, de nem sikerült jót sütnöm, mert gondoltam, muffin tésztát sütök benne, de nagyon lágy ennek a fajta muffinnak a tésztája, így nem is sült meg a belseje, meg össze is esett, amikor kiöntöttem a formából.Így aztán átkanalaztam a muffinsütőbe és ott sütöttem még rajta egy kicsit.

De van mára egy sikerélményem is, megcsináltam a Jégkása legutóbb sütött kenyerét zacskóban. Hát nagyon finom lett. Küldtem képeket Margitkának.

Sziasztok, Szokimoki

 


Batka Előzmény | 2006.05.03. 14:16 - #5344

Odaírtam, "burgonyás kenyér, Margit receptje", a sütőben sültek között van, a főtt krumplis. Hm, akkor ez a lencse probléma nincs teljesen megoldva. Itt is van egy cukrászkellékes, de a kisebb kakaótartalmú, nem is lencséket, hanem lapocskákat másfélszer annyiért adja, mintha csokit vennék. A 900 Ft még épp beleférne (megtaláltam a honlapjukat, olyan jóféle reszelőket is lehet kapni náluk!), de megvárom Julika válaszát is.

EmMargit Előzmény | 2006.05.03. 13:56 - #5343

Szia Batka!

Remélem Julika jobbat mond, mint én.
Bakó Hungária, Szigetszentmiklós, nagyker. 1 kg kb 900.- forint volt. Ha másképp nem  jutsz hozzá, akkor tudok küldeni postán.

A krumplis kenyér melyik volt? Így talán jobban tudok segíteni a pehelyátváltásban. Örülök, hogy finom lett, a libazsír biztos nem ártott neki

Most rohanok, mert dolgom van, majd később jelentkezem, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.03. 13:50 - #5342

Szia Eszter!

Először is kérdezném, hogy mit változtattál még a recepten a folyadékon kívül? Jó lenne ha leírnád pontosan, hogy csináltad! (Élesztő??!!)
A programról egy kicsit bővebben. Hasonló az én gépemhez, amit nem használok így, ahogy van. Talán olvastad már, de leírom, hogy szoktam én dagasztani és keleszteni, de előtte azt is elmnodom, hogy miért.
A normál programod tulajdonképpen csak egyszer dagaszt. A kelesztések közötti ejtés nem nevezhető dagasztásnak, nem is tudja ezt pótolni. Egy dagasztás azonban kevés a tésztának, ezt nem írom le, hogy miért, a Kezdőknek szóló részben (a kelesztésnél) részletesen leírtam.
Én a gyorsprogramot indítom el először, ez 5 percet melegít az elején, majd 20 percet dagaszt. Ezután átkapcsolok a tészta programra, ez 20 percet melegít az elején, ekkor nekem már keleszti a tésztát, majd 20 percet dagaszt. Ezután kb 1 óra a program kelesztési ideje. Ezt  - a tészta kelését figyelve - hagyom végigfutni, majd a csak sütés programmal megsütöm a kenyeret.
Ez lehet, hogy bonyolultnak látszik így elsőre, de nem az, meg lehet szokni. Egy hátránya van, hogy nem lehet teljesen magára hagyni a gépet.
A normál programodnak nagyon hosszú a kelesztési ideje, viszont túl sokszor töri össze a tésztát feleslegesen.
(Most direkt összehasonlítottam a gépünk programjait, teljesen egyformák :-))

Várom válaszod a módosításokkal kapcsolatban és kíváncsi vagyok, hogy tetszik ez az átkapcsolgatós sütés. Ha nem, akkor tovább kell gondolkozni, hogy lehetne valami használhatót kihozni a programodból, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.05.03. 13:37 - #5341

Azonnal áruljátok el, honnan szereztétek a csokilencsét! (kiszerelés, ár, lelőhely) Ezer éve keresek ilyet, külföldön gond nélkül kapható, mindig úgy kell hoznom néhány zacskóval, hogy kitartson, vagy darabolom magam az étcsokit, amit szívesebben tennék a számba. Nem szabad meleg tésztához hozzátenni, csak akkor olvad el! Pl. ha a dagasztás végére felmelegszik az egész, akkor csak kézzel lehet gyorsan belegyúrni a kalácsba. Muffinba viszont tökéletes. És megolvad sütés közben, de utána visszadermed.

Most először sütöttem recept szerint (burgonyás kenyér, Margit receptje), csak kevesebb folyadékkal (nem bántam meg, így lett jó, pedig gépben sütöttem), de arra gondoltam, helyettesíteni kellene, mert könnyebb adagolni a pelyhet, nincs az a macera a krumplifőzéssel. De akkor majd kipróbálom én. Mivel azonban egy kilós kenyér nekünk egy hétig elég, majd azután. Tudom, hogy van pelyhes recept is, de abban van víz, maláta, kovász, és ez most nagyon finom lett - persze lehet, hogy a libazsír is segített rajta :-)

jegkasa Előzmény | 2006.05.03. 13:24 - #5340

Szia Limara!

Margitka receptje de itt az oldalon nem találtam meg bemásolom az én másolatom.
Baguette

30 dkg BL-80-as liszt,
30 dkg liszt ízlés szerint (nálam: teljes kiőrlésű tönkölybúza-, finom tönkölybúza-, rizs-,
hajdina- és kölesliszt, búzacsíra, zabkorpa stb.),
2 dl kefir,
1,2 dl víz (ha nagy a tojás, akkor kevesebb),
1 tojás,
2 dkg margarin,
1,5 kk só,
1,5 kk cukor,
1 kk sikér,
késhegynyi aszkorbinsav,
1/3 friss élesztő.

Kétszer dagasztattam a géppel, közben 20 percet kelt a gépben, utána formázás, tepsin kelesztés 1/2 - 3/4 órát. A tetejét vizezett tojássárgájával kentem le és megszórtam szezám és lenmaggal, pehelymix-szel és durva sóval.

Szia Jégkása


EmMargit Előzmény | 2006.05.03. 10:45 - #5339

Szia Julika!

Én is sütésállónak vettem, de a sütés alatt mégis jórészt elolvadt. Ez nem baj, mert nagyon finom. Szerintem próbáld ki valamilyen kalácsba is, mert nagyon finom.
Az aranygaluska muffin is nagyon finom, akár ennek a tésztájába is el tudnám képzelni. Biztos nem lenne rossz a dió és a vanília ízéhez

Jó munkát és jó sütögetést kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.03. 10:42 - #5338

Szia Eszter!

Kicsit később válaszolok, mert most el kell mennem itthonról és mostanáig gondolkoztam, hogy mit is írjak majd. Ez már meg van, de most mennem kell sajnos, üdv, Margit


[Későbbi] [5357-5338] [5337-5318] [5317-5298] [5297-5278] [5277-5258] [5257-5238] [5237-5218] [5217-5198] [5197-5178] [5177-5158] [5157-5138] [5137-5118] [5117-5098] [5097-5078] [5077-5058] [5057-5038] [5037-5018] [5017-4998] [4997-4978] [4977-4958] [4957-4938] [4937-4918] [4917-4898] [4897-4878] [4877-4858] [4857-4838] [4837-4818] [4817-4798] [4797-4778] [4777-4758] [4757-4738] [4737-4718] [4717-4698] [4697-4678] [4677-4658] [4657-4638] [4637-4618] [4617-4598] [4597-4578] [4577-4558] [4557-4538] [4537-4518] [4517-4498] [4497-4478] [4477-4458] [4457-4438] [4437-4418] [4417-4398] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség