Batka, csoki lencse van a Hunyadi téri piacnál (VI.ker) egy különlegesség boltban a piac után találod meg és rengeteg minden jó van a Nagycsarnok alagsorában az Ázsia boltban. Elfogadható áron. Fehércsokitól kezdve minden ami külföldön és szem szájnak ingere!!
Sziasztok kedves Topiktársak! Elbúcsúzom mindenkitől 3 hétre, csak május 29-től leszek. Addig is kivánok mindenkinek nagyon sok jó és szép sütést, sok jó ötletet, kellemes szép napot és együtt gondolkodást. Hiányozni fogtok, gondolok rátok. Hosszú utra megyek, fényképezek majd érdekességeket. (sokféle szines kenyeret)Üdv. nektek.
Meghoztam Szokimoki képeit arról a mai kenyeréről, amit Jégkása tegnapi sütése ihletett. Lehet nézelődni, hogy melyik lett szebb, én nem tudtam dönteni Mindkettő gyönyörű Üdv, Margit
Én Süssina folyékony édesítőt használok. Ez nem aszpartám tartalmú (bár nem tudom, hogy mi igaz ennek a káros hatásából), sütésálló és szinte 0 kalóriát tartalmaz. Egy kalácsba 2 jókora kávés/teáskanálnyit teszek, ez nekünk elég édes, de nyugodtan lehet többet, akár 3-4 kanállal is tenni, ha nektek ez nem elég. Egyszer ki kell próbálni, utána mindenki a saját ízlése szerint tud sütni vele. Port nem haszálok, mert amit egyszer vettem, Glukonont, abban szinte több volt a kalória, mint a cukorban, ez nekem nem felelt meg a fogyókúrás diétámban. Ha pudingot, madártejet csinálok, akkor 1 evőkanállal szoktam tenni 1 liter tejbe. Más édeset nem nagyon szoktam csinálni, illetve a kalácsok töltelékéhez használom még, de a receptekben mindig hozzáírtam, hogy mennyi édesítőszert tettem bele.
Ha bármiben tudok még segíteni, írjatok, szívesen válaszolok, üdv, Margit
Szia Margitka ! Sajnos nem tudok jönni addig amíg vissza nem hozzák a gépünket, mert szabin vagyok. Így a munkahelyemeről sem tudlak olvasgatni Titeket ! Szombaton meg elfoglaltságunk van, a kis 5 éves keresztlányunkra kell vigyázzunk. És el szeretnénk vinni a Csodák Palotájába majd délután Érdre kell hazavigyük. Így nem tudom mikor lesz gépünk. Ahogy tudok jövök. Mindenkinek jó sütögetést kívánok addig is. Üdv.Julika
Hát a mai Aranygaluska muffinból kimaradt a csoki lencse, mert csak most tudtam elolvasni amit írtatok. Már nagyon vacakol a gépünk valamikor percenként leáll. Szóval én még rosszabb hírrel szolgálhatok sajnos Batkának, mert én a XX. ker-ben vettem a Nagysándor József utcában, ahol többféle kimért édességeket árultak!, de sajnos a bolt már megszűnt. Sem árat, sem súlyt nem tudok. Kb. karácsony előtt vettem valamikor. Üdv.Julika
Én a Bakóban veszek nagyon sok mindent. Általában jók az áraik, de van néhány dolog, ami elég drága, főleg az eszközök között. Itt lehet pl. aszkorbinsavat is kapni, 2 kg-os kiszerelésben. Itt veszem az 1 kg-os Tiramisu port, nagy csomagban kakaót, kandírozott citrom és narancs héjat, 1 kg-os csomagban a bevonó csokit, sütésálló sót és cukrot és még rengeteg mindent. Sajnos ez nem elérhető mindenkinek és azt hiszem nincs is több telephelyük, csak Miklóson. Én nagyon szívesen megveszek és elküldök bármit, ha megírod, illetve bárki megírja, hogy mire van szüksége.
A burgonyás kenyeret megnéztem, gondolom, a kisebb változatot csináltad a gépben. Abban 14 dkg krumpli szerepel, ehelyett szerintem 4 evőkanál pelyhet megpróbálhatsz tenni.
További szép napot, most megyek egy kicsit a kertbe, majd este felé jövök, üdv, Margit
Hát ma én is sütögettem ( a jó időben, aztán meg mikor indultunk volna lefelé meg elkezdett zuhogni az eső, mintha dézsából öntenék)
Szóval sütögetés: kipróbáltam az új szilikonos kuglóf formámat, de nem sikerült jót sütnöm, mert gondoltam, muffin tésztát sütök benne, de nagyon lágy ennek a fajta muffinnak a tésztája, így nem is sült meg a belseje, meg össze is esett, amikor kiöntöttem a formából.Így aztán átkanalaztam a muffinsütőbe és ott sütöttem még rajta egy kicsit.
De van mára egy sikerélményem is, megcsináltam a Jégkása legutóbb sütött kenyerét zacskóban. Hát nagyon finom lett. Küldtem képeket Margitkának.
Odaírtam, "burgonyás kenyér, Margit receptje", a sütőben sültek között van, a főtt krumplis. Hm, akkor ez a lencse probléma nincs teljesen megoldva. Itt is van egy cukrászkellékes, de a kisebb kakaótartalmú, nem is lencséket, hanem lapocskákat másfélszer annyiért adja, mintha csokit vennék. A 900 Ft még épp beleférne (megtaláltam a honlapjukat, olyan jóféle reszelőket is lehet kapni náluk!), de megvárom Julika válaszát is.
Remélem Julika jobbat mond, mint én. Bakó Hungária, Szigetszentmiklós, nagyker. 1 kg kb 900.- forint volt. Ha másképp nem jutsz hozzá, akkor tudok küldeni postán.
A krumplis kenyér melyik volt? Így talán jobban tudok segíteni a pehelyátváltásban. Örülök, hogy finom lett, a libazsír biztos nem ártott neki
Most rohanok, mert dolgom van, majd később jelentkezem, üdv, Margit
Először is kérdezném, hogy mit változtattál még a recepten a folyadékon kívül? Jó lenne ha leírnád pontosan, hogy csináltad! (Élesztő??!!) A programról egy kicsit bővebben. Hasonló az én gépemhez, amit nem használok így, ahogy van. Talán olvastad már, de leírom, hogy szoktam én dagasztani és keleszteni, de előtte azt is elmnodom, hogy miért. A normál programod tulajdonképpen csak egyszer dagaszt. A kelesztések közötti ejtés nem nevezhető dagasztásnak, nem is tudja ezt pótolni. Egy dagasztás azonban kevés a tésztának, ezt nem írom le, hogy miért, a Kezdőknek szóló részben (a kelesztésnél) részletesen leírtam. Én a gyorsprogramot indítom el először, ez 5 percet melegít az elején, majd 20 percet dagaszt. Ezután átkapcsolok a tészta programra, ez 20 percet melegít az elején, ekkor nekem már keleszti a tésztát, majd 20 percet dagaszt. Ezután kb 1 óra a program kelesztési ideje. Ezt - a tészta kelését figyelve - hagyom végigfutni, majd a csak sütés programmal megsütöm a kenyeret. Ez lehet, hogy bonyolultnak látszik így elsőre, de nem az, meg lehet szokni. Egy hátránya van, hogy nem lehet teljesen magára hagyni a gépet. A normál programodnak nagyon hosszú a kelesztési ideje, viszont túl sokszor töri össze a tésztát feleslegesen. (Most direkt összehasonlítottam a gépünk programjait, teljesen egyformák :-))
Várom válaszod a módosításokkal kapcsolatban és kíváncsi vagyok, hogy tetszik ez az átkapcsolgatós sütés. Ha nem, akkor tovább kell gondolkozni, hogy lehetne valami használhatót kihozni a programodból, üdv, Margit
Azonnal áruljátok el, honnan szereztétek a csokilencsét! (kiszerelés, ár, lelőhely) Ezer éve keresek ilyet, külföldön gond nélkül kapható, mindig úgy kell hoznom néhány zacskóval, hogy kitartson, vagy darabolom magam az étcsokit, amit szívesebben tennék a számba. Nem szabad meleg tésztához hozzátenni, csak akkor olvad el! Pl. ha a dagasztás végére felmelegszik az egész, akkor csak kézzel lehet gyorsan belegyúrni a kalácsba. Muffinba viszont tökéletes. És megolvad sütés közben, de utána visszadermed.
Most először sütöttem recept szerint (burgonyás kenyér, Margit receptje), csak kevesebb folyadékkal (nem bántam meg, így lett jó, pedig gépben sütöttem), de arra gondoltam, helyettesíteni kellene, mert könnyebb adagolni a pelyhet, nincs az a macera a krumplifőzéssel. De akkor majd kipróbálom én. Mivel azonban egy kilós kenyér nekünk egy hétig elég, majd azután. Tudom, hogy van pelyhes recept is, de abban van víz, maláta, kovász, és ez most nagyon finom lett - persze lehet, hogy a libazsír is segített rajta :-)
Margitka receptje de itt az oldalon nem találtam meg bemásolom az én másolatom. Baguette 30 dkg BL-80-as liszt, 30 dkg liszt ízlés szerint (nálam: teljes kiőrlésű tönkölybúza-, finom tönkölybúza-, rizs-, hajdina- és kölesliszt, búzacsíra, zabkorpa stb.), 2 dl kefir, 1,2 dl víz (ha nagy a tojás, akkor kevesebb), 1 tojás, 2 dkg margarin, 1,5 kk só, 1,5 kk cukor, 1 kk sikér, késhegynyi aszkorbinsav, 1/3 friss élesztő. Kétszer dagasztattam a géppel, közben 20 percet kelt a gépben, utána formázás, tepsin kelesztés 1/2 - 3/4 órát. A tetejét vizezett tojássárgájával kentem le és megszórtam szezám és lenmaggal, pehelymix-szel és durva sóval.
Én is sütésállónak vettem, de a sütés alatt mégis jórészt elolvadt. Ez nem baj, mert nagyon finom. Szerintem próbáld ki valamilyen kalácsba is, mert nagyon finom. Az aranygaluska muffin is nagyon finom, akár ennek a tésztájába is el tudnám képzelni. Biztos nem lenne rossz a dió és a vanília ízéhez
Kicsit később válaszolok, mert most el kell mennem itthonról és mostanáig gondolkoztam, hogy mit is írjak majd. Ez már meg van, de most mennem kell sajnos, üdv, Margit
Én sütésálló csoki néven vettem már ilyet régebben, amit megfeleztem a barátnőmmel, emrt elég nay zacskóval kaptam. De én még nem sütöttem vele semmit. Muffinra gondoltam, hogy abba kellene kipróbálni. Mára tervezek egy Aranygaluska muffint sütni,mivel a héten itthon vagyok szabin és most lesz rá időm (szakítok rá a sok takarítás mellett),hogy és egy kicsit macerásabb sütit készítsek. Üdv.Julika
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit