E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

tundibundi Előzmény | 2006.04.26. 22:19 - #5236

Sziasztok!

Nelly,

sajnálom, hogy ilyen sok gondotok van mostanában. Nem olyan sürgős a dolog. Emiatt igazán ne fájjon a fejed. Faxot sajnos nem tudunk fogadni. De nekem tökéletesen megfelelne egy fénykép is, majd ha ráérsz. Ami fenn van itt a honlapon, szerintem az is olvasható. De mondom, tényleg ne csinálj most ebből gondot magadnak.

Jégkása és Szokimoki nagyon guszta dolgokat sütött.

Én is sütöttem ma, bár köze nincs a kenyérsütő géphez. Reform kakaós kekszet (régi nőklapjás recept), de annyira nem gyönyörű, hogy képet is csináljak róla. Viszont fini, a kislányom és a szomszédok ma abból lakmároztak.

További szép estét mindenkinek!


EmMargit Előzmény | 2006.04.26. 22:12 - #5235

Szia Nelly!

Nem egyszerű dolog végigcsinálni, amit írsz. Vígasz nincs, talán csak egy, hogy egyszer ennek is vége lesz. Ha rossz napunk van, akkor a férjem szokta mondani, hogy nincs olyan nap, hogy el ne jöjjön a záróra. Ez is ilyen
A nyugtató nem biztos, hogy a legjobb megoldás, vagy csak nagyon rövid távon. Hosszabb idő alatt teljesen hozzászokik a szervezet, vigyázz vele!

Kicsit nézz be hozzánk sűrűbben, hátha itt egy kicsit jobb irányba terelődnek a gondolataid

Mindden jót kívánok és gyors ügyintézést, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.04.26. 22:11 - #5234

Most jön a fontosabbja. Egy nyugodt pillanatomban megkerestem a darálóhoz a kiegészítőt, és pár mm-rel szélesebb a karika, mint a daráló. Ettől aztán úgy elkeseredtem, hogy félre raktam az egészet. Most próbálok keresni valakit, aki körben levág a fém karikából egy icipicit, hogy rá tudjam csavarni a húsdaráló nagy csavaróját. Na most jól megmagyaráztam. De talán van aki érti. A hét végén egyedül a sonkás kiflit sütöttem meg ismét, s mint mindig, most is fincsi lett. Nálunk a tésztát mindig le kenem feltekerés előtt mustárral, mert a család így szereti. Most hallom a Tiszát is a tv-ben, a rokonaim már készülnek, hogy a fontosabb cuccokat mikor hozzák el hozzánk, mert ők Szegedtől 50 km-re laknak, sajnos nagyon közel a Tiszához, és áznak a töltések. Egyébként nálunk is sajnos nagyon. De hát ez már csak hab a tortán. Hogy mit sütök és mikor? Fogalmam sincs. Várom a lányom a hét végén, aztán lehet, hogy lelket ver belém, és megtáltosodok. Meg majd a háttérben figyellek benneteket, mint a nagy testvér. Üdv mindenkinek Nelly De azért maradok még egy kicsit. Úgy sem birok aludni.

nelly52 Előzmény | 2006.04.26. 22:01 - #5233

Na folytatom. Szóval nevet és telephelyet változtatunk, meg Széchenyi kártyát igényeltünk, szóval aki ezt már végigélte, az tudja, hogy mivel jár. Mindent átjelenteni, engedélyeztetni, átszereltetni, plussz a költözködés, mindenki ideges, mindenért fizetni kell, ráadásul pénztárgépet is kell vennünk, mert most már üzletünk is lesz, idáig nem volt, na meg a könyvelővel egyeztetni mindent, akkor átvettünk egy kollegát hozzánk. Hát még nem látom az alagút végét. Aludni is nyugtatóval alszom, de már hajnalban fenn vagyok és jár az agyam, ideges vagyok, felment a vérnyomásom újra. Na nem panaszkodom, mi akartuk. Csak anyám, én nem ilyen lovat akartam!!! Szóval bocs, hogy terheltelek benneteket a gondommal, de nagyon hiányzott már a csapat, csak nincs sok türelmem semmihez sem hosszú távon.

EmMargit Előzmény | 2006.04.26. 21:59 - #5232

Szia Szokimoki!

 , majd olvasd el légyszíves, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.04.26. 21:58 - #5231

Szia Jégkása!

Én végigolvastam annak idején az egészet , azután vettem a gépemet.

Nálunk virslis gombóc néven volt egy hasonló, az sima krumplis tésztából készült. Kíváncsi vagyok a Te virslised tésztájára, majd írd be légyszíves.

További szép estét, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.04.26. 21:53 - #5230

Sziasztok! Hát nem volt semmi visszaolvasni ennnyi mindent! Költözik a cégünk új helyre, közben apósomnak intézem minden nap az ebédet, szóval jól le vagyok terhelve. De majd csak túl leszünk rajta. Találtam német nyelvű progit a gépemre. Majd lefényképezem, és kitalálom, hogy milyen módon jutassam el.MÉg nem tudok normálisan és nyugisan gondolkodni. Tündi, ha tudsz fax számot küldeni az emilemre, akkor sztem az lenne a legegyszerűbb, meg olvashatóbb. Vagy az új vagy a régi helyünkről el tudnám faxolni holnap, hogy minél hamarabb kapj segítséget. Nelly

szokimoki Előzmény | 2006.04.26. 21:50 - #5229

Szia Jégkása!

Köszi a dícséretet, de én a Te sütéseiden nem győzök ámulni! Olyan guszta dolgokat sütsz, és mindíg újjítassz valamit!

Szia, Szokimoki


jegkasa Előzmény | 2006.04.26. 21:32 - #5228

Szia Margit!

Látom megkaptad a képeket ,kicsit elidőztem az Nlc-n elkezdtem az elejét olvasgatni.  
Amit sütöttem az egyik virslis buci és a maradék tésztából sajtosstangli, a másik pedig tegnap szó volt a burgonyáspogácsáról és azt sütöttem meg ebbe is került virsli ez meg egy régi Nőklapjás receptem csak soha nem sütöttem meg.Ha kéred holnap beírom a receptet.Szokomokinak nagyon guszta lett a sajtosa. Szivesen megenném.

További szép estét, megyek    majd  majd  .

Jégkása


EmMargit Előzmény | 2006.04.26. 20:53 - #5227

Sziasztok!

Íme Szokimoki sütéséről a képek, gratulálok, nagyon szépek lettek:

Sajtos rúd és pogácsa Sajtos rúd és pogácsa

Jégkás is küldött képeket, ezek is hasonlóan gusztusos, szép dolgokat mutatnak be nekünk, ehhez is gratulálok:

Burgonyafánk nyersen Burgonyafánk virslivel Burgonyafánk kisülve

Sajtos stangli Virslis buci

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.04.26. 12:59 - #5226

Szia Margitka! 

Igen, már elküldtem Neked a képeket! Beleraktam az egész élesztőtmennyiséget, mondom lesz ami lesz.Végül is így csak 1x kelesztettem fél órát, de nem nőtt meg óriásira, szerintem pont jó lett.

Neked is szép napot, még ki kell ma használni, mert holnaptól esőt mond !  


EmMargit Előzmény | 2006.04.26. 12:51 - #5225

Szia Szokimoki!

Örülök, hogy jól sikerült, képeket küldesz róla? Végül az élesztőből is a teljes adagot tetted bele?

További szép napot kívánok, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.04.26. 12:37 - #5224

Sziasztok!

Ma megsütöttem a sajtos rudat és pogácsát, amiről már beszéltünk.Nem változtattam a recepten, annyi volt talán csak, hogy beraktam a kenyérsütőbe az egészet, és egy pici liszt kellett hozzá dagasztáskor. Nagyon finom lett, szerintem, de majd még a többiek ezután kóstolják meg. Köszi a segítségeteket hozzá!

Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.04.26. 10:35 - #5223

Szia Superkeri!

A kókuszos kalácsba én csak szárazon szoktam a kókuszt keverni, nem túl intenzíven, de finoman érezhető benne a kókusz.
Ha mégis felfőzve szeretnéd beletenni, akkor csak nagyon pici tejjel csináld, úgy, hogy egész sűrű, pasztaszerű legyen és akár a mikróban is átforrósíthatod. Ha még mindig tartsz tőle, hogy ellágyítja a tésztát, akkor a második dagasztás előtt szedd szét a tésztát és az egész második dagasztást csináld külön a két tésztával, így tudsz hozzá pótolni lisztet, ha szükséges. Nem muszáj feltétlenül 20 percet dagasztani másodszorra, elég néhány perc amikor már valóban dagaszt a gép (Nekem először egy rövid ideig szaggatottan kever, csak azután dagaszt, ez utóbbiból gondoltam a néhány percet.)

Sok sikert kívánok, majd mesélj a kalácsodról, üdv, Margit 


superkeri Előzmény | 2006.04.26. 09:23 - #5222

   Szia Margitka! Segítségedet szeretném kérni: kakaós-kókuszos kalácsot sütnék ma. Arra gondoltam, hogy aszokásos módon a 2. dag. vége felé elfelezem a tésztát, egyik felét kakaóval, a másik felét kókuszreszelékkel izesítem. Arra gondoltam, hogy a kókuszt előzőleg felfőzném néhány kanál tejben, hátha így intenzívebb lenne az íze. De így biztosan ellágyítja a tésztát. Lehet-e még akkor liszttel korrigálni a tésztát, így a 2. dag. végén. Mert már akkor nem sokáig dagasztatunk. Előre is köszi a segítséget.

Nagyon szép és dolgos napot kívánok  Superkeri


EmMargit Előzmény | 2006.04.25. 23:59 - #5221

Sziasztok!

Ma volt a kifliről szó és én a napokban sütöttem sonkás kiflit. Elkezdtem keresni a képeket, majd rájöttem, hogy még nem is tettem fel. Most megmutatom, itt pont az elkészítéséből is látszik valamennyi.

Most kör alakra nyújtva és 6 cikkre vágva készült  felvágva  kicsit meghúzom a tésztát, hogy sok tekerés legyen a kiflin  formázva

megsült  megsült  megsült

Majd még mutatok a mai kenyeremről is képet, most készült el, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.04.25. 23:16 - #5220

Szia Batka!

Most már értem. Ilyeneket én is sütöttem egy időben, csak nem fél órás, hanem 2-4 órás "kovászolási" idővel. Ezek is finom kenyerek, egyáltalán én nagyon szeretem a kovászos dolgokat.
Most egy joghurtos tésztám kel, amit joghurt híján kefirrel csináltam és tettem bele kovászt is. Két kenyérkét formáztam belőle végül, mindjárt kezdem sütni.

Az Explorerben is lehet valahogy betűt nagyítani, de nekem egyszerűbb  a World-ben megnézni, ezt már megszoktam.

További szép estét, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.04.25. 22:55 - #5219

persze liszt, cukor, folyadék, élesztőt akartam írni.

Batka Előzmény | 2006.04.25. 22:54 - #5218

Na látod, ezért is jobb az Opera! Itt megnyomom néhányszor a plusz billentyűt a numerikuson, és máris felnagyul úgy, hogy minden ugyanúgy benne marad a képernyőn látott részben - csak az egész képernyőn minden nagyobb lesz, vagyis a normál betűvel szedettek óriásiakká válnak.

Kovász-utánzatnak azt nevezem, mint a kenyérsütős panettonénál, amikor nem tisztán lisztet hagyok erjedni, sőt nem is hagyom megerjedni, hanem a lisztbe morzsolt élesztővel összekeverem a folyadék egy részét, és hagyom állni legalább fél órát. Ilyenkor sokkal több élesztő kell, mint amennyit egyébként tennék bele, és a végeredmény nem lesz annyira savanyú, mint az igazi kovászosnál, de mivel többször kel, valahogy lyukacsosabb lesz.

Konkrét kenyérreceptem nincs (csak panettone, az egy kalács), az úgy kezdődött, hogy egyszer liszt, cukor, élesztőig jutottam a kenyér összedobásában (mivel tudtam, hogy rögtön elindítom, mindegy volt, hogy érintkezik-e a folyadékkal az élesztő), csakhogy közben felhívott az anyukám telefonon.... Szóval állt az egész vagy fél órát, és a biztonság kedvéért tettem bele több élesztőt. Mindannyiunknak ízlett, úgyhogy utána már szándékosan is csináltam.

EmMargit Előzmény | 2006.04.25. 22:53 - #5217

Szia Noé!

Örülök, hogy úgy érzed jó helyen jársz, ezzel én is csak így vagyok

Egyelőre szerintem pihentesd azt a lisztet, majd, ha már nélküle tökéletes kenyeret tudsz sütni, akkor 1/5, 1/6 arányban tegyél a BL 80-as mellé belőle.

Sok sikert és várom jelentkezésedet, üdv, Margit


[Későbbi] [5356-5337] [5336-5317] [5316-5297] [5296-5277] [5276-5257] [5256-5237] [5236-5217] [5216-5197] [5196-5177] [5176-5157] [5156-5137] [5136-5117] [5116-5097] [5096-5077] [5076-5057] [5056-5037] [5036-5017] [5016-4997] [4996-4977] [4976-4957] [4956-4937] [4936-4917] [4916-4897] [4896-4877] [4876-4857] [4856-4837] [4836-4817] [4816-4797] [4796-4777] [4776-4757] [4756-4737] [4736-4717] [4716-4697] [4696-4677] [4676-4657] [4656-4637] [4636-4617] [4616-4597] [4596-4577] [4576-4557] [4556-4537] [4536-4517] [4516-4497] [4496-4477] [4476-4457] [4456-4437] [4436-4417] [4416-4397] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG