sajnálom, hogy ilyen sok gondotok van mostanában. Nem olyan sürgős a dolog. Emiatt igazán ne fájjon a fejed. Faxot sajnos nem tudunk fogadni. De nekem tökéletesen megfelelne egy fénykép is, majd ha ráérsz. Ami fenn van itt a honlapon, szerintem az is olvasható. De mondom, tényleg ne csinálj most ebből gondot magadnak.
Jégkása és Szokimoki nagyon guszta dolgokat sütött.
Én is sütöttem ma, bár köze nincs a kenyérsütő géphez. Reform kakaós kekszet (régi nőklapjás recept), de annyira nem gyönyörű, hogy képet is csináljak róla. Viszont fini, a kislányom és a szomszédok ma abból lakmároztak.
Nem egyszerű dolog végigcsinálni, amit írsz. Vígasz nincs, talán csak egy, hogy egyszer ennek is vége lesz. Ha rossz napunk van, akkor a férjem szokta mondani, hogy nincs olyan nap, hogy el ne jöjjön a záróra. Ez is ilyen A nyugtató nem biztos, hogy a legjobb megoldás, vagy csak nagyon rövid távon. Hosszabb idő alatt teljesen hozzászokik a szervezet, vigyázz vele!
Kicsit nézz be hozzánk sűrűbben, hátha itt egy kicsit jobb irányba terelődnek a gondolataid
Mindden jót kívánok és gyors ügyintézést, üdv, Margit
Most jön a fontosabbja. Egy nyugodt pillanatomban megkerestem a darálóhoz a kiegészítőt, és pár mm-rel szélesebb a karika, mint a daráló. Ettől aztán úgy elkeseredtem, hogy félre raktam az egészet. Most próbálok keresni valakit, aki körben levág a fém karikából egy icipicit, hogy rá tudjam csavarni a húsdaráló nagy csavaróját. Na most jól megmagyaráztam. De talán van aki érti. A hét végén egyedül a sonkás kiflit sütöttem meg ismét, s mint mindig, most is fincsi lett. Nálunk a tésztát mindig le kenem feltekerés előtt mustárral, mert a család így szereti. Most hallom a Tiszát is a tv-ben, a rokonaim már készülnek, hogy a fontosabb cuccokat mikor hozzák el hozzánk, mert ők Szegedtől 50 km-re laknak, sajnos nagyon közel a Tiszához, és áznak a töltések. Egyébként nálunk is sajnos nagyon. De hát ez már csak hab a tortán. Hogy mit sütök és mikor? Fogalmam sincs. Várom a lányom a hét végén, aztán lehet, hogy lelket ver belém, és megtáltosodok. Meg majd a háttérben figyellek benneteket, mint a nagy testvér. Üdv mindenkinek Nelly De azért maradok még egy kicsit. Úgy sem birok aludni.
Na folytatom. Szóval nevet és telephelyet változtatunk, meg Széchenyi kártyát igényeltünk, szóval aki ezt már végigélte, az tudja, hogy mivel jár. Mindent átjelenteni, engedélyeztetni, átszereltetni, plussz a költözködés, mindenki ideges, mindenért fizetni kell, ráadásul pénztárgépet is kell vennünk, mert most már üzletünk is lesz, idáig nem volt, na meg a könyvelővel egyeztetni mindent, akkor átvettünk egy kollegát hozzánk. Hát még nem látom az alagút végét. Aludni is nyugtatóval alszom, de már hajnalban fenn vagyok és jár az agyam, ideges vagyok, felment a vérnyomásom újra. Na nem panaszkodom, mi akartuk. Csak anyám, én nem ilyen lovat akartam!!! Szóval bocs, hogy terheltelek benneteket a gondommal, de nagyon hiányzott már a csapat, csak nincs sok türelmem semmihez sem hosszú távon.
Sziasztok! Hát nem volt semmi visszaolvasni ennnyi mindent! Költözik a cégünk új helyre, közben apósomnak intézem minden nap az ebédet, szóval jól le vagyok terhelve. De majd csak túl leszünk rajta. Találtam német nyelvű progit a gépemre. Majd lefényképezem, és kitalálom, hogy milyen módon jutassam el.MÉg nem tudok normálisan és nyugisan gondolkodni. Tündi, ha tudsz fax számot küldeni az emilemre, akkor sztem az lenne a legegyszerűbb, meg olvashatóbb. Vagy az új vagy a régi helyünkről el tudnám faxolni holnap, hogy minél hamarabb kapj segítséget. Nelly
Látom megkaptad a képeket ,kicsit elidőztem az Nlc-n elkezdtem az elejét olvasgatni. Amit sütöttem az egyik virslis buci és a maradék tésztából sajtosstangli, a másik pedig tegnap szó volt a burgonyáspogácsáról és azt sütöttem meg ebbe is került virsli ez meg egy régi Nőklapjás receptem csak soha nem sütöttem meg.Ha kéred holnap beírom a receptet.Szokomokinak nagyon guszta lett a sajtosa. Szivesen megenném.
Igen, már elküldtem Neked a képeket! Beleraktam az egész élesztőtmennyiséget, mondom lesz ami lesz.Végül is így csak 1x kelesztettem fél órát, de nem nőtt meg óriásira, szerintem pont jó lett.
Neked is szép napot, még ki kell ma használni, mert holnaptól esőt mond !
Ma megsütöttem a sajtos rudat és pogácsát, amiről már beszéltünk.Nem változtattam a recepten, annyi volt talán csak, hogy beraktam a kenyérsütőbe az egészet, és egy pici liszt kellett hozzá dagasztáskor. Nagyon finom lett, szerintem, de majd még a többiek ezután kóstolják meg. Köszi a segítségeteket hozzá!
A kókuszos kalácsba én csak szárazon szoktam a kókuszt keverni, nem túl intenzíven, de finoman érezhető benne a kókusz. Ha mégis felfőzve szeretnéd beletenni, akkor csak nagyon pici tejjel csináld, úgy, hogy egész sűrű, pasztaszerű legyen és akár a mikróban is átforrósíthatod. Ha még mindig tartsz tőle, hogy ellágyítja a tésztát, akkor a második dagasztás előtt szedd szét a tésztát és az egész második dagasztást csináld külön a két tésztával, így tudsz hozzá pótolni lisztet, ha szükséges. Nem muszáj feltétlenül 20 percet dagasztani másodszorra, elég néhány perc amikor már valóban dagaszt a gép (Nekem először egy rövid ideig szaggatottan kever, csak azután dagaszt, ez utóbbiból gondoltam a néhány percet.)
Sok sikert kívánok, majd mesélj a kalácsodról, üdv, Margit
Szia Margitka! Segítségedet szeretném kérni: kakaós-kókuszos kalácsot sütnék ma. Arra gondoltam, hogy aszokásos módon a 2. dag. vége felé elfelezem a tésztát, egyik felét kakaóval, a másik felét kókuszreszelékkel izesítem. Arra gondoltam, hogy a kókuszt előzőleg felfőzném néhány kanál tejben, hátha így intenzívebb lenne az íze. De így biztosan ellágyítja a tésztát. Lehet-e még akkor liszttel korrigálni a tésztát, így a 2. dag. végén. Mert már akkor nem sokáig dagasztatunk. Előre is köszi a segítséget.
Ma volt a kifliről szó és én a napokban sütöttem sonkás kiflit. Elkezdtem keresni a képeket, majd rájöttem, hogy még nem is tettem fel. Most megmutatom, itt pont az elkészítéséből is látszik valamennyi.
Majd még mutatok a mai kenyeremről is képet, most készült el, üdv, Margit
Most már értem. Ilyeneket én is sütöttem egy időben, csak nem fél órás, hanem 2-4 órás "kovászolási" idővel. Ezek is finom kenyerek, egyáltalán én nagyon szeretem a kovászos dolgokat. Most egy joghurtos tésztám kel, amit joghurt híján kefirrel csináltam és tettem bele kovászt is. Két kenyérkét formáztam belőle végül, mindjárt kezdem sütni.
Az Explorerben is lehet valahogy betűt nagyítani, de nekem egyszerűbb a World-ben megnézni, ezt már megszoktam.
Na látod, ezért is jobb az Opera! Itt megnyomom néhányszor a plusz billentyűt a numerikuson, és máris felnagyul úgy, hogy minden ugyanúgy benne marad a képernyőn látott részben - csak az egész képernyőn minden nagyobb lesz, vagyis a normál betűvel szedettek óriásiakká válnak.
Kovász-utánzatnak azt nevezem, mint a kenyérsütős panettonénál, amikor nem tisztán lisztet hagyok erjedni, sőt nem is hagyom megerjedni, hanem a lisztbe morzsolt élesztővel összekeverem a folyadék egy részét, és hagyom állni legalább fél órát. Ilyenkor sokkal több élesztő kell, mint amennyit egyébként tennék bele, és a végeredmény nem lesz annyira savanyú, mint az igazi kovászosnál, de mivel többször kel, valahogy lyukacsosabb lesz.
Konkrét kenyérreceptem nincs (csak panettone, az egy kalács), az úgy kezdődött, hogy egyszer liszt, cukor, élesztőig jutottam a kenyér összedobásában (mivel tudtam, hogy rögtön elindítom, mindegy volt, hogy érintkezik-e a folyadékkal az élesztő), csakhogy közben felhívott az anyukám telefonon.... Szóval állt az egész vagy fél órát, és a biztonság kedvéért tettem bele több élesztőt. Mindannyiunknak ízlett, úgyhogy utána már szándékosan is csináltam.
Örülök, hogy úgy érzed jó helyen jársz, ezzel én is csak így vagyok
Egyelőre szerintem pihentesd azt a lisztet, majd, ha már nélküle tökéletes kenyeret tudsz sütni, akkor 1/5, 1/6 arányban tegyél a BL 80-as mellé belőle.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit