E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Batka Előzmény | 2006.04.25. 22:48 - #5216

Noé, így tökéletes lesz, köszi!

EmMargit Előzmény | 2006.04.25. 22:47 - #5215

Szia Batka!

Én kimásolom World-be és így szoktam ezeket az apró betűket elolvasni
Mi az a kovász utánzatos kenyér? Üdv, Margit


Noe Előzmény | 2006.04.25. 22:39 - #5214

Jaj,de jó, hogy itt vagytok! Nem is értem,miért szenvedtem eddig egyedül?

Elmegyed a tecsóba, úgyis lenne oda is egy utam.És kipróbálom akkor a friss élesztőt is!!A betűméretet pedig hagyom, csak amíg írom, óriási, de gondolom kicsi lesz, mire megjelenik. A lisztemből azért nincs olyan nagyon sok, úgy két hétre elegendő.Írok majd, hogy sikerült.

üdv.Noé


EmMargit Előzmény | 2006.04.25. 22:32 - #5213

Szia Noé!

A friss élesztőt nem kell felfuttatni, csak rámorzsolni a liszt tetejére. Én sokszor még el sem morzsolom, csak rádobom egyben, vagy ahogy éppen szétpotyog.

A BL 80-as, amit én használok egy malomból van, egy másik fajtát a Metróban vettem. Itt egy kép róla, ezen az 5 kg-os van a Metróból.

BL 80-asok

Ezen kívül biztos forrásként a Tescot tudom még. Sajnos nem mindenhol lehet BL 80-ast kapni, talán bioboltban érdemes még megpróbálni, de ott biztosan drágább.
Milyen kenyérsütőd van? Nem Panasonic? Ennek a használatijában óvnak ennyire a friss élesztőtől, de én ebben is azzal sütök. Bármelyik géphez nyugodtan használhatod a frisset.
Mennyi liszted van ebből a keverékből?

Sok sikert kívánok a lisztvásárláshoz, majd a kenyérsütéshez. Ha bármi kérdésed van írjál, mindig jár erre valaki, aki segít. Én általában csak este felé vagyok, de néha nappal is benézek. Várom a híreket, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.04.25. 22:30 - #5212

ja, és szerintem nyugodtan elhasználhatod a mostaniakat, vagy keverheted az új liszttel, csak figyelni kell dagasztáskor a tésztát.

Batka Előzmény | 2006.04.25. 22:25 - #5211

Szia Noe! Megkérhetlek, hogy ne állítsd át a hozzászólásodban a betűméretet? nagyfelbontású monitorom van, és ha szeretném elolvasni, mit írtál, ki kell nagyítanom a képet, és szívesebben megúsznám néhány plusz mozdulat nélkül. Szerintem minden kenyérsütőgép használati utasításában az áll, hogy csak porélesztőt használjunk, nyugaton ugyanis szinte csak ezt ismerik, kuriózumszámba megy a friss kockaélesztő. Egyébként kenyérsütőgépbe tételkor nem kell felfuttatni, kivéve a panettone-utánzat vagy kovász-utánzatos kenyereknél.

Noe Előzmény | 2006.04.25. 22:17 - #5210

Sziasztok, köszönöm a válaszokat! Margitka, azt meg tudnád mondani, hogy milyen fajta pl.a BL80-as? Vagy azt nem szabad, mert reklám? Például a mostanira sincs ráírva, hogy BL hányas, csak annyi, hogy kenyérliszt.A komárominál is ez volt.Olvasgattam már a receptjeidet,és a kenyérsütési javaslatokat is. Érdekes, hogy a kenyérsütőm használati útmutatója kifejezett tartózkodást javasol a friss élesztőtöl.Azt hiszem, megpróbálom a porélesztőt, mert elég szűkös az időm ahhoz, hogy minden alkalommal felfuttassam.Remélem, nem bánom meg.Holnap megpróbálom a hipermarketben beszerezni a BL80-ast. Csak tudnám, mit csinálok a feltankolt lisztkészletemmel?

üdv.Noé

 


EmMargit Előzmény | 2006.04.25. 21:50 - #5209

Szia Tündi!

Várom a kifliről a híreket, sok sikert kívánok hozzá, üdv, Margit


tundibundi Előzmény | 2006.04.25. 21:42 - #5208

Szia Margitka!

Jaj de jó, hogy ilyen hamar válaszoltál. Igen, érthető a kifli tekerés. Nagyon köszi a magyarázatokat.

 


EmMargit Előzmény | 2006.04.25. 21:35 - #5207

Szia Tündi!

A kész kiflitésztát elosztod mondjuk 3 felé. Négyzetet vagy kört nyújtasz belőle. Ha négyzetet, akkor átlóiban tudod elvágni, így nagyobb kifliket tudsz feltekerni. Ha körré nyújtod, akkor 6-8-12 cikkbe is vághatod, attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnél csinálni.
Bármelyik megoldást választod, a háromszög külső, szélesebb fele felől kezdjed el feltekerni, de először a két csücskét érdemes ici-picit visszahajtani. Amikor tekered, akkor a háromszög fennmaradt egy csücskét húzd meg hosszúkásra, így sok tekerés lesz a kifliden. Amikor készen vagy akkor a csücsök alulra kerüljön, amikor a tepsire teszed kelni.

Most megnéztem a receptet, Kartika két kört nyújtott a tésztából és 8-8 cikkre vágta. Így, a tölteléken kívül, 5 dkg körüli kifliket kapsz végül.
A gépben én 20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás programot szoktam összehozni. (két programot kombináltam, közben átkapcsolva)

Nelly szokott minket olvasni, de Te is tudsz neki írni. Ha a nevére kattintasz akkor előugrik egy ablak, ahol megtalálod a megadott e-mail címét. Én könnyebben előkerítem, idemásolom, így nem kell keresgélned:  nelly52@freemail.hu

Várom válaszod, hogy érthető-e a kifli tekerése, üdv, Margit


tundibundi Előzmény | 2006.04.25. 21:11 - #5206

Kartika sörkiflijével kapcsolatban még egy kérdés: mennyi ideig kell dagasztani és keleszteni a gépben?


tundibundi Előzmény | 2006.04.25. 21:01 - #5205

Sziasztok!

Meg szeretném sütni vmikor Kartika sörkiflijét. El tudnátok légy szíves magyarázni, hogy hogy kell kiflit "kiszabni", tekerni?

Nelly,

tudom, hogy neked is Clatronic géped van és van hozzá programtábla. Van benne német programtábla is? Ha van, akkor el szeretném kérni annak a fényképét. Így egyszerűbben el tudnám magyarázni nekik, hogy mit szeretnék kérni.

Margitka,

Ha Nelly  nem olvas minket mostanában, akkor te tudsz ilyen esetben közvetíteni (e-maileken keresztül)?

 


EmMargit Előzmény | 2006.04.25. 20:53 - #5204

Szia Anyulia!

Örülök a sikerednek. Várom a képeket és nagyon örülök, ha küldesz ismertetőt is a gépedről.

További finom kenyereket kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.04.25. 20:51 - #5203

Szia Noé!

Üdvözöllek az oldalon, remélem tudunk majd valahogy segíteni.

Lisztkeveréket én nem használok, így semmi saját tapasztalatom nincs vele. Másokét olvastam már sokszor és nem sok jóval tudlak vígasztalni.
Szívem szerint csatlakoznék Szokimokihoz és rábeszélnélek, hogy válts át a BL 80-as lisztre, ezzel tökéletes kenyeret, kalácsot lehet sütni. Az élesztőt Te tudod adagolni, így nem fordulhat elő, hogy túl kevés vagy sok kerül a tésztába, valamint azt is jobban tudod, hogy friss és jó minőségű-e az élesztőd.
Hogy a problémádat mi okozhatja azt csak találgatni tudom. Ha erősen élesztő ízű a kenyér  és mégsem kel meg rendesen, akkor lehet, hogy több, de gyengébb minőségű élesztő került a lisztbe. Ez csak egy ötlet, de akár lehet, hogy valami ilyesmi történt tényleg. Én a porélesztőt eleve nem szeretem, mert ahány kapható, annyiféle minőségű, de egy márkán belül is vannak időnként eltérések. Legalábbis amikor utoljára én használtam, akkor így volt. Sok gondom volt vele, így ma már csak frisset használok.

Várom válaszod, hogy rá tudunk-e beszélni a sima liszt használatára, abban biztosan tudok segíteni. Ha esetleg mégsem, akkor remélem olvas olyan aki ilyen lisztet szokott használni és tud neked segíteni a problémádban.

További szép napot kívánok, üdv, Margit


anyulia Előzmény | 2006.04.25. 20:40 - #5202

Sziasztok!Szia Margitka! Nagyon egyszerre írtunk.Tehát megtörtént az első sütés az új géppel.Így elsőre nagyon jónak tűnik.Halkan dolgozik,elég nagy keverőlapátok vannak hozzá.Ha lessz időm írok az ismertetőbe is mert nagyon sok hasznos tanácsot kaptam hála Nektek, mikor kerestem a megfelelő gépet.Küldök képeket emailbe ha lessz időd tedd fel légyszives.Szóval egyenlőre nagyon örülök az új segítőmnek.Üdv:anyulia

EmMargit Előzmény | 2006.04.25. 20:36 - #5201

Szia Erika!

Ha máskor is meg szeretnél nézni valamit, de már írod a hozzászólást, akkor jobb gombbal kattints rá arra, amire kíváncsi vagy és válaszd, hegy "megnyitás új ablakban". Így benne maradsz a hozzászólásban és mégis tudsz más dolgot is nézegetni. Csak egy tipp volt , üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.04.25. 20:33 - #5200

Szia Anyulia!

Gratulálok az új gépedhez és sok örömet kívánok hozzá!

Mesélj majd, hogy sikerült az első kenyered, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.04.25. 20:31 - #5199

Sziasztok!

Megjöttem.
Most értünk be a kertből, majd teszek fel képeket és mesélek a kertes fórumban.

Összedobtam egy joghurtos tésztát, most dagasztja a gép, majd meglátom, hogy mit sütök belőle.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.04.25. 19:13 - #5198

Szia Noe!

Szerintem próbáld meg sima BL80-as lisztből.Itt van Margitka receptjei között egyszerű fehérkenyér alaprecept. Az tuti mindig sikerül. Ezek a lisztkeverékek nem mind megbízhatók.


kenyerke Előzmény | 2006.04.25. 18:22 - #5197

tundibundi

Valószínű félreértettétek egymást. Azt hitték, hogy a programba akarsz belenyúlni

Ezzel kapcsolatosan érdeklődj!:
Backvorgang-Zeiten
(Reihenfolge der Zubereitungsphasen und Zeiten)

Nem árt ha röviden kiegészíted, hogy a gyakorlatban miért van szükséged erre a táblázatra.

 

 


[Későbbi] [5356-5337] [5336-5317] [5316-5297] [5296-5277] [5276-5257] [5256-5237] [5236-5217] [5216-5197] [5196-5177] [5176-5157] [5156-5137] [5136-5117] [5116-5097] [5096-5077] [5076-5057] [5056-5037] [5036-5017] [5016-4997] [4996-4977] [4976-4957] [4956-4937] [4936-4917] [4916-4897] [4896-4877] [4876-4857] [4856-4837] [4836-4817] [4816-4797] [4796-4777] [4776-4757] [4756-4737] [4736-4717] [4716-4697] [4696-4677] [4676-4657] [4656-4637] [4636-4617] [4616-4597] [4596-4577] [4576-4557] [4556-4537] [4536-4517] [4516-4497] [4496-4477] [4476-4457] [4456-4437] [4436-4417] [4416-4397] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG