E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Noe Előzmény | 2006.04.25. 16:32 - #5196

Sziasztok, új vagyok itt, kérlek segítsetek! Dec.óta van kenyérsütőm, és eddig egész jól sikerültek a kenyereim. Már első alkalommal finom lett, így maradtam annál a lisztnél (Kiskunsági fehér, benne van már az élesztő) amivel kezdtünk.Kb. 1 hónapja azonban valami történt, szerintem változott a liszt, és nem jók már a korábbi arányok.Próbálgattam, és úgy gondolom, több folyadék kell hozzá, de valahogy nem tudom eltalálni. A legfőbb problémám az, hogy a kenyér vagy csak félig kel meg, vagy megkel, de a teteje nagyon meghasad, és kihűlten is olyan élesztő szagú, és ízű. Mitől lehet ez? Eddig egyszer próbáltam sima lisztből sütni (komáromi liszt-mix), de nem lett finom. A cukor és a só mennyiségét is lehet, hogy változtatni kell? Előre is köszi, ha valaki tud segíteni!!!

Noé


teerika Előzmény | 2006.04.25. 16:08 - #5195

Szia Anyulia!
Kicsit bűnösnek érzem magam,nekem ilyen gépem van és még nem voltam képes írni róla (majd Te hátha gyorsabban megteszed:)) .Én első perctől kezdve meg vagyok vele elégedve , most vettem én is anyukámnak egyet ,volt vele egy kis problémám az egyik lapátot ki kellett cseréltetnem mert nem ment rá a tengelyre.Hétvégén már az új szerzeményben is sütöttem kenyeret és kalácsot szép magas és jó állagú lett mindkettő. nekem eddig még csak a nagyon rozsos és barna kenyerek nem sikerültek olyan magasra mint a Margitkáé (pl. Rozsos amarántos kenyér,nem pontos a név mert nem másztam ki az írásból hogy pontosan megnézzem).Az időzítőjét is ki szoktam használni, a sütőporos sütemény is jó volt benne,egy ideje arra készülök hogy kipróbáljam a lekvárkészítést vele csak eddig nem volt hozzá receptem.
Üdv.  Erika

 


gabo Előzmény | 2006.04.25. 16:07 - #5194

Szia Anyulia!

Tavaly télen vettem én is a Tescóban ilyen kenyérsütő gépet,anyukámnak pedig karácsonyra.Bevált eddig mindkettőnknek,ninc vele gond.Talán annyi a két gép között a különbség hogy az enyém sötétebb szinü kenyeret süt,mind anyué ugyanazon a beállitáson.

Sok sikert!


anyulia Előzmény | 2006.04.25. 15:53 - #5193

Sziasztok !Tegnap megvettük az új kenyérsütőgépet.A Tescoban Husmeister HM1300,9990 ft-volt.Sok típust nézegettem, az árukat, is és úgy döntöttünk jelenleg ez talán megfelel.Most sül az első kenyér benne nagyon kíváncsi vagyok hogy sikerül.Furcsa nekem is hogy nem indul el rögtön a bekapcsoláskor, olvastam az ismertetőben hogy valaki ezt kifogásolta.Nem tudom van-e valakinek ilyen gépe, és mik a tapasztalatok róla?Majd írok a fejleményekről Üdv:anyulia.

Batka Előzmény | 2006.04.25. 14:29 - #5192

Nem okoskodsz, csak elég hamar kiderült, hogy van pár nem-exploreres itt a fórumon, és nekem pl. nem a szokásos copy-paste helyi menü jelenik meg, ha jobb klikkel a szmájlikra megyek. szóval csak ctrl+c-vel tudom kivenni, aztán már jobb klikk-paste a hozzászólás ablakban oké.

Az én gépemhez sem volt programtábla, pedig az a lelke. Talán úgy értették, hogy ha van is programtábla, akkor is ugyanúgy fut le minden program, vagyis mindegy, hogy van-e táblázat, nincs befolyásod a programok lefutására. Szóval csak az nem ment bele a kis agyukba, hogy nem mindenki használja tök automatán a gépet, főleg, ha nem teljesen jók benne a programok.

tundibundi Előzmény | 2006.04.25. 13:40 - #5191

Fuhhhh, de nagyon mérges vagyok Tudjátok, írtam a Clatronic-nak, hogy küldjenek nekem programtáblát. Most jött vissza az alábbi e-mail tőlük:

"eine Tabelle des zeitlichen Ablaufs der einzelnen Programme, eine sog. Zyklentabelle, ist für  Brotbackautomaten nicht erhältlich, da auf die einzelnen Programme kein Einfluss genommen werden kann."

Ti értitek ezt? Én beszélek németül, de mi az, hogy nincs befolyás az egyes programokra? És mi az, hogy nincs ilyen tábla, amikor pl. korábbi verziókra (Nelly gépére) volt. Annyira bosszantó ez a hozzáállás. Most stopperolhatok minden egyes programot, amit ki akarok próbálni. Na jól kidühöngtem magam.


tundibundi Előzmény | 2006.04.25. 13:34 - #5190

Szia Batka!

Nekem úgy is működik jobb egér gombbal, hogy csak a "copy"-ig megyek le, azt kijelölöm, és utána meg "paste" a kiválasztott helyre. Persze ez a változat csak az explorer-rel megy így. Bocs, nem okoskodni akartam. Jó munkát!


Batka Előzmény | 2006.04.25. 12:03 - #5189

Ó, én a light cuccokban nem hiszek, a zsírral együtt az íz is hiányzik belőlük (pl. főzőtejszín...). De megértelek, nem állt szándékomban téríteni :-) Ráadásul mi egyáltalán nem főzünk hagyományosan, a rántás itt ismeretlen fogalom, és vasárnaponta sem húsleves-sült krumpli-rántott húst eszünk, szóval még a hiper-édesszájúságunk ellenére nálunk belefér a vaj. Az extra szűz olívával egy baj van: én csak salátaolajnak szoktam használni, és azt a változatot veszem, így pl. sütni nem tudok benne (azért az kicsit sok lenne, hogy minden fajtából tartsak itthon, inkább tökmagolajat és más ínyencségeket veszek az árán). No, nekiállok a munkának.

Egyébként rájöttem, hogyan lehet "egyszerűbben" beilleszteni ide a szmájlikat, mármint anélkül, hogy le- meg felgörgessek. Jobb klikk a kiválasztott vigyorira, ott nálam kiad egy olyan ablakot, hogy tulajdonságok (properties), és ott a legalsó sort (http-vel kezdődik) egérrel ki lehet jelölni (nem látszik az egész, de ahogy húzzuk az egeret, továbbgördít. a .gif végéig kell menni). Aztán ctrl+c-t kell nyomni. Aztán elmenni fel a hozzászólás ablakba, és ctrl+v. Aztán kiegészíteni idézőjelekkel meg a többivel. Megnéztem, Firefoxban is működik.

sgeszter Előzmény | 2006.04.25. 10:26 - #5188

Kartika!

Köszönöm szépen. Légyszíves faxold el nekem, mert szerintem az 594-es programtáblája félre van fordítva vagy nem is tudom.
Annak hátha jó a leírása, és igen két karos a BOMANN 594-es. A másik kettőnek esetleg a német nyelvű programtábláját el tudnád faxolni?
A faxnak pedig hplnapig utána nézek.

Egyébként milyen géped van most, és mi róla a véleményed?

Köszi Eszter


EmMargit Előzmény | 2006.04.25. 01:49 - #5187

Szia Batka!

Kicsit elkalandoztam azon az oldalon, amit a másik fórumban ajánlottál, így lemaradtam a köszönésről

Extra szűz olivát szoktam venni. Ebből is lehet azért olcsóbbat kapni, bár olcsónak ezt sem nevezném. Viszonylag nem túl sok fogy, így inkább emellett maradok. Margarint pedig light-ot veszek, ennek lényegesen kevesebb a kalóritartalma. Most kibaktattam a konyhába és megnéztem, 100 g margarinban 220 Kcal van, azért ez a vajhoz képest sokkal kevesebb. Hiába, no, nekem ezt is nagyon figyelnem kell. A vaj finomabb, ebben teljesen egyetértek

Jó éjszakát kívánok Neked is és Szokimokinak is   és szép napot holnapra, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.04.25. 00:47 - #5186

Na, aztán elteszem magam holnapra. sziasztok!

Batka Előzmény | 2006.04.25. 00:45 - #5185

Az extra szűz olívaolajban bízhatsz! de csak abban (a legdrágább....). Kicsit leegyszerűsítve némiképp ellensúlyozza is a telített zsírsavak érkárosító hatását. Itt lejjebb írtam, hogy vaj és margarin között csak ízben van különbség, szerintem az előbbi javára, kalóriatartalomban nincs, és ugyanakkora a telített zsírsav tartalmuk is, csak a vajba természetes úton kerültek ezek, a margarinba pedig az olaj hidrogénezésével. Mi alig eszünk főtt tojást, de még nincs gyerek és nem kell szendvics :-)

szokimoki Előzmény | 2006.04.25. 00:44 - #5184

Szia Margitka!

Ez a smile is cuki, ami itt Nálad a számláló felett van!


EmMargit Előzmény | 2006.04.25. 00:41 - #5183

Szia Batka!

Az a smile nagyon aranyos, nekem is tetszik.

A zsír kontra margarin kontra vaj eszmefuttatásoddal tulajdonképpen egyetértek, de nálunk az állandó súlyfelesleg a családban komoly visszatartó erő. Zsírt nem használok már nagyon régóta, én a rántott levesből hiányolom legjobban az ízét.
Koleszterin??? Nem is tudom megmondani hogy mennyi tojás fogy nálunk, rengeteg. Általában 12-15 db-ot szoktam megfőzni keménytojásnak, ez 1-3 nap alatt elfogy. Szerintem nem elég átlagban sem, egy tálca (30 db) tojás egy hétre. Az igazi tejszín ízét én is nagyon szeretem és a vajat is, de sajnos nálunk nem fér bele, hogy ezekkel főzzek-süssek, nem az ára, hanem az eneria és egyéb tartalma miatt. Mostanában inkább olivaolajat használok mindenbe, ebben legalább a sok telítetlen zsírsav állítólag egészséges. Csak remélni tudom, hogy valóban így is van.

Jó éjszakát és szép napot kívánok holnapra és nagyon szépen köszönöm a recepteket, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.04.25. 00:31 - #5182

na, még egy kicsi, tájékoztató:
kalóriatartalom/ 100 gramm:
sertészsír 928
napraforgóolaj 928
vaj 746
margarin 737

Batka Előzmény | 2006.04.25. 00:30 - #5181

az persze kimaradt, hogy a nagymamám zsírral készített szilvás gombóca utánozhatatlan! és a pogácsába is azt tett. Kalóriadúsabb, és aki nem szokta meg a disznózsír jellegzetes ízét, annak biztos masszív is. Én vajjal gyártom a pogikat.

EmMargit Előzmény | 2006.04.25. 00:29 - #5180

Szia Szokimoki!

Várom a beszámolódat és képeket is, sok sikert hozzá, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.04.25. 00:26 - #5179

komojan, majdnem lefordultam a székről, amikor megláttam ezt a pofikát, ami lenyalja a fejéről a szemét meg a száját!

Hiszed vagy nem, de vannak dolgok, amik zsírral sokkal finomabbak - pedig nem is vagyok annyira öreg. Hogy csak két példát említsek: rántotta és natúr szelet. Mivel én gyakorlatilag nem sütök se olajban, se zsírban, néha megengedjük magunknak ezt a "dőzsölést", elsősorban libazsírra gondolok, és hát nem lehet összehasonlítani a két végeredményt.

Én a kelt tésztákból kiérzem a margarin mellékízét, azt csak az egyéb édességekbe teszek, egyébként vajat használok. Szintén ég és föld! Annyi koleszterin nincs benne (tojás pl. nálunk csak sütibe fogy, májat is ritkán eszünk, zsírt szinte semmit - szóval koleszterinveszély nem fenyeget), az energiatartalma ugyanakkora, mint a margariné - csak az ára a duplája. De annyival finomabb (imádom a tejszín ízét), hogy szerintem megéri. És kevésbé száradnak ki a vajjal sült dolgok - persze, már ha marad belőlük. No, ennyi eszmefuttatást mára, zárul Batka mókatára. Illetve holnapra, már elmúlt éjfél.

szokimoki Előzmény | 2006.04.25. 00:23 - #5178

Szia Margitka és Batka! 

Köszi a tippeket! Valamelyiket akkor kipróbálom a napokban és beszámolok az eredményről!

Sziasztok, Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.04.25. 00:01 - #5177

Szia Batka megint!

A nudli tésztával nekem is van egy finomságom. A kész tésztát rúddá kell formázni és felszeletelni ujjnyi vastagra és viszonylag vastagra felszeletelt virslit tölteni bele, mint a szilvát a szilvás gombócba. Ezt aztán forró olajban kell megsütni és isteni finom
Nagyon jó vendégváró is. Egy nagy tálra kell hegyet csinálni belőle és fogpiszkálóval (vagy pici tőrökkel) a felső sort végigtűzdelni. Így lehet kínálni.
Ezt is érdemes kipróbálni, üdv, Margit


[Későbbi] [5356-5337] [5336-5317] [5316-5297] [5296-5277] [5276-5257] [5256-5237] [5236-5217] [5216-5197] [5196-5177] [5176-5157] [5156-5137] [5136-5117] [5116-5097] [5096-5077] [5076-5057] [5056-5037] [5036-5017] [5016-4997] [4996-4977] [4976-4957] [4956-4937] [4936-4917] [4916-4897] [4896-4877] [4876-4857] [4856-4837] [4836-4817] [4816-4797] [4796-4777] [4776-4757] [4756-4737] [4736-4717] [4716-4697] [4696-4677] [4676-4657] [4656-4637] [4636-4617] [4616-4597] [4596-4577] [4576-4557] [4556-4537] [4536-4517] [4516-4497] [4496-4477] [4476-4457] [4456-4437] [4436-4417] [4416-4397] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG