E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.04.24. 23:55 - #5176

Szia Batka!

Köszi, majd megnézegetem őket és persze át is rakosgatok mindent az ABC-be is, de megvárom amíg készen leszel.
Szerintem zsírral semmiképpen nem fogom csinálni, hanem margarinnal, az talán mégsem olyan "brutális" mint a zsír.

Sütsz Te is pogácsát?? Üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.04.24. 23:52 - #5175

Megnéztem a gyűjteményemet, és bemásoltam közülük hármat. Az arányok - sajnos vagy nem - mindben hasonlók, a többit már nem is másolgattam. Egyetlen olyat találtam, ami diétásabbnak tűnik. Én egyébként nem csodálkozom, hogy sok a zsír vagy vaj, a krumpli elég sokat elbír (meg sajna sok sót is). Remélem, megtetszik valamelyik. A férjem nagymamája egyébként a krumplis nudlitésztát (amiben nincs élesztő) olajban süti ki.

Batka Előzmény | 2006.04.24. 23:41 - #5174

Hmm, fél kiló liszthez 30 deka zsiradék nem is olyan sok: az előbb említett sajtos pogihoz 25 deka kell plusz a sajtban lévő. Találtam párat a gépemen, de én marha egyszerűen csinálom, nagyjából, mint a nudlit (áttört főtt krumpli, vaj, tojás, só, annyi liszt, amennyiit felvesz) - de most kedvet kaptam valamelyik másikhoz is. Mindjárt bemásolom és betördelem őket, hogy válogathass.

EmMargit Előzmény | 2006.04.24. 23:35 - #5173

Szia Batka!

Köszönöm a recepteket, jó alaposan átolvastam őket. Lehet, hogy én is belefogok valami ilyesmibe. Az a baj, hogy így is túl sok "liszteset" eszünk és állandó a fogyókúra valamelyik családtagomnál. Én bűntudatban eszegetek ilyesmit, de szerencsére nem szedtem vissza semmit a leadott kilóimból
Valami azonban biztos ki fofok próbálni. Pogácsát régen nagyon finomat sütöttem, de eltűnt az a receptem, ami szerint csináltam. Tényleg, jó kis krumplis pogácsa recepted nincs? Azt nagyon szereti a férjem, az eltűnt receptem is az volt, de már vagy 10 éve nem sütöttem.
Gyorsan körülnéztem, hátha írt már valaki. Nogeának találtam egy krumplis pogácsa receptjét, de abban meg zsír van rengeteg. Nem is emlékszem már hogy a csudába csináltam én azt a pogácsát, kell ebbe ennyi zsír??

További szép estét, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.04.24. 23:14 - #5172

na, ezt az élesztősdit nem is vettem észre. De közben beírtam egy füstölt sajtos-túrós pogit is, na az valami eszméletlen jó!

EmMargit Előzmény | 2006.04.24. 23:05 - #5171

Sziasztok!

Most jutott eszembe, hogy meséljek a fényképezőgépemről. Ma felhívtam a szervízt, hogy megkérdezzem mi újság. Hát nem sok jó. A gyári szervizbe küldik majd el, Brémába. Fogalmam sincs, hogy mikor fogom visszakapni. Mondtam a férjemnek, hogy inkább engem küldtek volna Brémába 

Nos ennyi, ha lesz újabb hírem, majd jelentkezem vele, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.04.24. 23:01 - #5170

Sziasztok Batka és Szokimoki!

Batka, köszönöm a segítségedet   Az élesztő viszont nálad a fele, mint Szokimoki szerzett receptjében, és ez elég is szerintem. A margarin ezek szerint rendben van.
Szokimoki! Szerintem akkor ne pihentesd a sajtos rúd tervedet, csak esetleg az élesztőből tegyél egy kicsit kevesebbet bele. Kíváncsian várnám a beszámolódat és képeidet, ha mégis megsütöd.

További szép estét, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.04.24. 22:55 - #5169

A sajtos rúdról eszembe jutott egy remek kis vendégváró süti, beírtam a receptesbe. A különlegessége, hogy darálatlan mák kell bele. Kicsit zsíros, aki szeretne kísérletezni, visszavehet a vajból.

Batka Előzmény | 2006.04.24. 22:49 - #5168

Persze mindkettőnél kevés tejben, kevés cukorral felfuttatom az élesztőt.

Batka Előzmény | 2006.04.24. 22:48 - #5167

Margitka és Szokimoki! Az én alap pogácsareceptem gyakorlatilag ugyanez, de bemásolom: 50 liszt, 25 vaj, 1 kis tejföl, 2,5 élesztő, 2 kk só, 1 tojás (sárgája). Ha sajtos pogit szeretnék, ehhez még hozzáteszek kb. negyed kiló reszelt sajtot (a tetejére nagyon keveset). Egyáltalán nem lesz zsíros! Viszont jellegzetesen pogácsaszerű eredményt ad. A sajtos rúd receptem a következő: 30 dkg liszt, 25 vaj, 1 tojás sárgája, 1 kk só, annyi tejföl, amivel összeáll. A tésztájába szintén szoktam tenni sajtot, meg persze rá. Ezt egy napig kell a hűtőben pihentetni, sokkal omlósabb lesz az eredmény, mint a pogácsa.

szokimoki Előzmény | 2006.04.24. 22:31 - #5166

Szia Margitka!

Köszönöm a véleményedet róla, ezt a receptet azért néztem ki, mert olyan guszta kép volt hozzá. De így lehet, hogy pihentetem a sajtos rúd projektet.

Köszi, Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.04.24. 22:23 - #5165

Sziasztok!

Meghoztam gyorsan Tündi képeit, nézzétek meg:

kalács kalács

Tündi! A mazsolát a második dagasztásnál, a csipogáskor kell beletenni a tésztába, ezután már késő. Én beáztatni sem szoktam, hogy ne törjön össze a gépben, de ettől persze el lehet térni, ez csak tipp

A kirepedés (gépben) mindig valami kelési elégtelenséget jelez. Sülés közben tud még kelni a tészta, ezért reped ki. Ennél a kalácsnál úgy gondolom, hogy a kelesztési idő nem volt elég a programban. Ezen úgy tudsz segíteni, hogy a kelesztési idő lejártával kikapcsolod a gépedet és benne hagyod még 5-10 percig a tésztát, hogy kelni tudjon. Ezután a sütés programmal megsütöd. A normál programodat érdemes megnézni, már nem emlékszem pontosan, hogy mennyi kelesztést írtál abban a programban, de úgy rémlik, hogy többet, mint itt.
Esetleg még mepróbálhatod ugyanezen a programon csinálni és az éelsztőadagot 1,2 dkg-ra felemelni. Ez kockázatosabb, de talán nem lesz probléma vele, ilyen "rövid" kelesztési idő mellett.

Mindenképpen gratulálok a kalácsodhoz, szép is lett és örülök, hogy finom is

További sok sikert kívánok és várom a híreidet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.04.24. 21:55 - #5164

Szia Szokimoki!

Idehoztam a receptet, így könnyebb beszélni róla.

"50 dkg liszt, 1 margarin, 1 egész tojás, 5 dkg élesztő, 1 kis kk só, 1 db (2dl-es) tejföl, vagy tejszín"

A véleményem a következő (megkérek mindenkit, hogy cáfoljon vagy igazoljon, tehát segítsen, ne egyedül mondjak véleményt róla):

50 dkg liszthez sok az 5 dkg élesztő. Az 1 margarin, az 25 dkg= kb 2,5 dl folyadék, ehhez jön 0,5 dl, az egy tojás és 2 dl tejföl. 5 dl folyadékféle nem sok az 50 dkg liszthez? Nem ír sajtmennyiséget a recept, de a sajtozás kifejezés biztos, hogy a tésztára szórt reszelt sajtra értendő. Nekem soknak tűnik a 25 dkg margarin a tésztába és erre jön még a tésztára külön rákent 5 dkg margarin. Nem lesz ez túl zsíros így?

Nos nem szeretnék én a kákán is csomót keresni, de nem tudom, hogy jó-e így ez a recept. Nekem nincs sajtos rúd receptem, nem szoktam sütni, de lehet, hogy nem pont ezzel kezdeném, ha belefognék.
Az élesztő összemorzsolása a liszttel nem probléma, ezt valaki már írta, csak sajnos nem jegyeztem meg, hogy ki:(( . Bocsánat érte!

Remélem más is segít és mond véleményt. További szép estét, üdv, Margit

Ui.: A kisfiadnak jobbulást kívánok!


tundibundi Előzmény | 2006.04.24. 21:42 - #5163

Sziasztok Lányok! (itt egyébként mindenki az?)Szia Margitka

Annyira boldog vagyok. Képzeljétek, sütöttem ma kalácsot a gépben és egész jó lett. Már elküldtem Margitkának a képeket, majd biztos hozza. Csak annyi lett a szépséghibája, hogy egy kicsit megrepedt a teteje. A receptet én hoztam össze Margitka alapkalács receptjét alapul véve. De kefír helyett csak tejet raktam folyadék gyanánt. Íme:

30 dkg rétesliszt

20 dkg finomliszt

1 tojás

5 dkg vaj

5 dkg cukor

220 ml tej

1 dkg friss élesztő

1 késh. aszkorbinsav

Először 250 ml tejet akartam beletenni, de meggondoltam magam, és csak 200-at tettem. Majd figyeltem a dagasztás alatt a tésztát, és raktam bele még 20 ml-t. Az édeskenyér programon sütöttem, ami így oszlik meg:

1. dagasztás: 10 p, 1. kelesztés: 5 p, 2. dagasztás: 25 p, 2. kelesztés: 20 p (belekavar), 3. kelesztés: 47 p, sütés: 58 p. Még áztattam be mazsolát is rumba, de azt elfelejtettem beletenni. Mert már csak a 2. kelesztés közben jutott eszembe, az meg már késő  Az ilyesmiket ugye a dagasztás ideje alatt kell belerakni? Miután kihűlt, megkóstoltam és nagyon fincsi lett.


szokimoki Előzmény | 2006.04.24. 21:27 - #5162

Szia Margitka!

Szerencsére(?) A kicsi fiam másik vírust kapott el, de úgy látom hogy ez csak 1 napos volt (lekopogom)! Láz, köhögés.

Beírtam a receptesbe a múltkor beszélt sajtos rud receptet. Még nem sütöttem meg , csak kérdezném róla a véleményedet, hogy merjem-e csak összemorzsolni a lissztel az élesztőt futtatás nélkül? szerinted mit jelent az, hogy sajtozni a tésztát? Mármint nem a végén ráreszelt sajtra gondolok, hanem amit közben ír?

Köszi, üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.04.24. 21:06 - #5161

Sziasztok!

Írtam megoldást a kertesben a találós képekre

Szokimoki! Remélem nem lett beteg a kisfiad, bár nehéz kimaradni egy ilyen családon végigvonuló betegségből.

További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2006.04.24. 20:12 - #5160

sgeszter! nekem boman 593/595-ösöm van. A bomann 594 a kétkaros? arról is van egy program táblám magyarul, de csak faxolni tudom, ha adsz faxszámot.

sgeszter Előzmény | 2006.04.24. 06:15 - #5159

Móni!

Fel tudnád tenni a BOMANN 594 gép német programleírását.

 

Köszi Eszter


szokimoki Előzmény | 2006.04.24. 00:08 - #5158

Szia Margitka!

Köszönöm, hogy feltetted a képeket.Írtam is a másik fórumban Neked! Tulajdonképpen, nekem sem baj, hogy kirepedt, én is szeretem ezt a részét, csak azt hittem, hogy valamit nem jól csináltam.De így akkor megnyugodtam!

Mostmár megyek csicskálni, mert ma kellemesen elfáradtam a Vadasparkban, meg sajnos úgy nézem erre a hétre a pici fiam lesz beteg!Nehogy már jól kezdődjön a hét! Azelőtt a nagyobbik a múlt héten én most meg a kicsi!Nagyon szomorú vagyok!

Jó éjszakát és szép álmokat!Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.04.23. 23:38 - #5157

Szia Szokimoki!

Ez a kenyér nekem is sokszor kireped, de nem tudtam megfejteni, hogy miért, pedig már gondolkoztam rajta. Mindenesetre ott a legfinomabb a héja, ahol repedt, nálunk mindenki nagyon szereti. A liszt képet kíváncsian várom, érdekel, hogy mitől barnább a kenyered, hisz ez elméletileg teljesen fehér liszt lenne.

A másik fórumban is feltettem a képeket, üdv, Margit


[Későbbi] [5356-5337] [5336-5317] [5316-5297] [5296-5277] [5276-5257] [5256-5237] [5236-5217] [5216-5197] [5196-5177] [5176-5157] [5156-5137] [5136-5117] [5116-5097] [5096-5077] [5076-5057] [5056-5037] [5036-5017] [5016-4997] [4996-4977] [4976-4957] [4956-4937] [4936-4917] [4916-4897] [4896-4877] [4876-4857] [4856-4837] [4836-4817] [4816-4797] [4796-4777] [4776-4757] [4756-4737] [4736-4717] [4716-4697] [4696-4677] [4676-4657] [4656-4637] [4636-4617] [4616-4597] [4596-4577] [4576-4557] [4556-4537] [4536-4517] [4516-4497] [4496-4477] [4476-4457] [4456-4437] [4436-4417] [4416-4397] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG