Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Kedves Zsuzsa ! Köszönöm a kedves szavakat , neked is részed lehet a kenyeremben.Valóban nagyon finom , betettem a bármit lll.-ba.Ha kedved támad megsüthesd.
Hát, igen Viki, nagyon guszta az aszalt szilvás "kenyér", én inkább kalácsnak vélem. Jó ötlet! Vettem belőle egy szeletet, nagyon ízlett!
Kiskukta, te nagyon tudsz, vacsora után vagyok, de meg tudnék még enni egy ilyen pitát, fáradtság nélkül!
Iza, a tönkölyös-rozsos félbarna kenyered szépnek és puhának tünik, gyönyörü, pont ilyenre vágyok, tennék még bele 1-2 diót. De finom lehet! Reggelire lekváros kenyérnek a kávé mellé. Most már késő van, leragad a szemem de holnap délelőtt körülnézek, merre találok ilyesmit. Nem tudom kell-e bele kovász.
Sziasztok !
A mai nagy vállalkozásom -paradicsompüré főzés- után ugy éreztem igazán megérdemlek egy szelet kenyeret, de a kenyérkosár üres volt. No akkor hajrá, de valami fincsire vágytam. S igy megszületett az asztaltszilvás kenyérkém. Megérte a fáradtságot :)
Sziasztok!
Akkorákat nyelek, hogy már meg kell néznem megvagyok-e még !!!
Hát valami fantasztikusat alkottatok. Limara ! bevallom nem tudtam elképzelni a céklát ilyen "beosztás"-ban , de amikor már nem csak az alaptészta, hanem itt áll előttem a csokis töltött kosárka ? ! elgondolkodtató ! Nagy vagy! Gratulálok itt is.
Bella, ugy látom: Neked is sikerült összehozni az egészséges kenyeret - Neked is nagy gratula.
Ancsi!ne haragudj, nem voltam itt pár napja, sok dolog összeszaporodott. Akalácsot laposan kell megfonni, mégpedig úgy, hogy a vágott élét kicsitfelfelé fordítsd, hogy szépen tudjon nyílni sütés közben. A többi, síma felét le lehet kenni a kimaradttojással, vagyha jól emlékszem tojásfehérjével.
Igen, ez a kalács kicsit nehezebb másnap,mint a sima, kicsit rövidebb ideig elég sütni, hogy ne száradjon ki.
Gratulálok mindenkinek, csodaszépeket sütöttetek!
Emes! csodásak lettek a kenyereid, örülök, hogy tudsz már sütögetni a nagylegény mellett!
Mary! A kalács egész jó lett ahhoz képest, hogy először csináltam. Ez nem a sima hokkaidó volt, azt már többször is megcsináltam és mindig tökéletes lett. Ez az ujfajta Limara féle hajtogatott csokis hokkaidó.
Pár napja tette fel az oldalára és ott szerettem bele mert olyan csodásan nézett ki. Olyan könnyü pihe puha hogy majdnem elszállt. Na itt volt nálam a gond, mert az enyém egy kicsit tömöttebb lett. Amikor kész lett lakmároztunk is belőle elég rendesen, de ami másnapra maradt az már egy kicsit szárazabb lett, nem volt olyan fincsi puha mint első nap. Nem tudom miért, pedig mindent igyekeztem ugy csinálni ahogy le volt irva. Na megyek és mégegyszer megnézem Limara oldalát
EMES az én sütöm se akart sütni és hivtam szerelöt és a kapcsolo volt rossz alulrol nemsütött,nézd meg hogy melyik ,alsó vagy felsö nemsüt esetleg ,üdv:Mariska
Ha erre rákattintassz, akkor el tudod olvasni, hogy ő hogyan csinálta, és itt van a tojás is a lekenéshez. Sok sikert. Én egyébként ezt a kalács recit fonott kalácshoz szoktam felhasználni. De persze mindenki másként csinálja.....
Ugyan ritkán írok, de mindig elámuldozom a szépségeken amiket süttök mostanában. Nagy gratuláció mindenkinek!
Mióta szültem kenyeret csak gépben sütöttem, de most újra előkerült a jénai. Az öröm, hogy nem felejtettem el sütni. Az üröm, hogy a sütőmet nem bírom 200 fokra felmelegíteni, mint régen. Ami eddig megsült 50 perc alatt, most majdnem 1,5 óráig bent volt, és még sem lett piros.
A tegnapi egy hófehér élesztett nyanyás iker kenyérke. (Nem volt itthon liszt, és annyira nagyon figyeltem a boltban, hogy rétes helyett félfogós lisztet vettem. De azért jó lett így is.)
A mai szintén élesztett nyanyás, de van benne búza csíra, zabkorpa, és lenmagpehely. A lenmagpehelyről mindig Superkeri jut eszembe! De rég is járt erre!
Limara élveztem, ahogy a névtelen védelmébe vett, igaza volt, nem ódivatú a konyhád! Én még soha nem is vettem gorgonzolát, és te ontotd most a recepteket vele, hát nem hiszem, hogy ez ódivatú konyhára vall, meg a humusz, meg a strucc hús, spárgás recept, na meg a sokféle kenyered, szóval, a konyhád csodás.
Nem vagy véletlenül gépközelben? A segitségedet szeretném kérni. Nekiálltam a hajtogatott csokis hokkaidó kalácsodnak és azt szeretném kérdezni, hogy a végén le kell-e kenni tojással vagy valamivel? És amikor az utolsó hajtogatásnál 3 részre vágom akkor csak ugy lapos formában kell megfonni vagy sodorjam gömbölyü formára és ugy fonjam?
Bocsi ha hülyeségeket kérdeztem, de tök jól néz ki a kalácsod és már mult hét óta szemezek vele de most sort keritettem rá, csak ezek lennének a problémáim.Azt már most tudom, hogy olyan szép nem lesz mint a Tied de ha már hasonlit akkor megérte.
Drága Limara: Gratulálok a riporthoz. Írtam is ott, miután regisztráltam, de nem jelent meg. aAfene érti ezeket a blogokat. Tehát itt ismételten gratulálok és köszönet mindenért.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit