E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Batka Előzmény | 2006.04.14. 20:13 - #4916

Tündi, ne keseredj el, inkább úgy tekints a gépre, mint egy segédeszközre, de ő sem tudhat mindent, kell neki egy kis irányítás. Ha fix programmal nem jön össze, legfeljebb nem tudsz időzítéssel kenyeret sütni. Én mindenféle kenyérhez (általában félbarna) csak a normál programomat használom (hausmeister, a gépismertetéseknél nál írok róla), de még gyakrabban a csak dagaszt-keleszt programot, ill. kalácsot dag-kel + csak sütéssel lehet benne jól sütni. A tk program szerintem használhatatlan, de mintha ezt írtam volna. A tűpróbán meg azt értettem persze, hogy az egyórás alapsütés lejártával kinyitom, beleszúrok egy hústűt, és ha csak picit ragad, a kenyér már jó (ha csontszáraz, akkor már kiszáradt, valahogy hűlés közben is "sül" a belseje).

Batka Előzmény | 2006.04.14. 20:05 - #4915

Nelly, gőz felett főzz minden tejes dolgot! Egy nagy fazékba tegyél kétujjnyi vizet, arra pedig például egy bádogtálat, ami befedi az edény száját, nehogy kicsapjon a gőz és megégesse a kezedet. A gázt állítsd takarékra, a tej így is fel fog forrni, és soha többet nem kozmál le. Én a madártejet így főzöm például, a kevesebb tejet pedig a duplafalú tejforraló edényemben (a konyhai eszközök topikba tettem képet róla).

A sortörés még egyszer: < br > csak a kacsacsőröknél nem szabad szünetet hagyni, érjenek hozzá a betűkhöz. Új bekezdéshez kettő ilyen kell, vagyis < br > < br > szünetek nélkül.

Én a sárga túróval megvárom a húsvét utánt, hátha olcsóbb lesz a tojás.

Piroska, mindjárt bemásolom az nlc-s nutellás kalácsot, de az ostoros rétes tésztáját is megtöltheted nutellával, nekünk nagyon ízlett úgy is.

Tündi, akármilyen hülyén hangzik, én a gépben is tűpróbáig sütöm a kenyeret. A halvány héjra a gép tetejének letakarását ajánlják többen (feltéve, hogy eleve sötét héjszínre állítottad, és mégsem lett olyan), de a szellőzőket ne takard el! Ha valami fehér maradt, az a liszt is lehet. Dagasztás közben nyugodtan nyisd ki a gép fedelét, és ha úgy látod, nem keveredik egyenletesen, vagy kikente magasra a folyadékot, nyugodtan nyúlj bele kézzel, persze ne túl mélyre, de le lehet tolni a lisztet és el lehet fordítani a tésztát.

Még az a tippem van, hogy vedd ki a lapátot a második dagasztás után, és kb. 1 órás kelés után - mondjuk, ha duplájára nőtt - indítsd rá a csak sütés programot.

majorkaj Előzmény | 2006.04.14. 19:54 - #4914

Szia Piroska ! Én Margitka kalács recijéből sütöttem a nutellás kalácsot már kétszer is . Mindkét alkalommal sikerrel. Kiváncsi vagyok Neked hogy sikerül és milyen reciből fogod végülis megsütni. Üdv.Julika

EmMargit Előzmény | 2006.04.14. 19:32 - #4913

Szia Nelly!

Most már többé-kevésbé itt vagyok, legfeljebb rövid időre tűnök csak ki a képből :-))

A kérdezett sütit nem ismerem sajnos, de remélem lesz aki tud segíteni Neked.

Várom a híreket, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.04.14. 19:28 - #4912

Szia Tündi!

Nem kaptam képet sem tegnap, sem ma. Küldjed el légyszíves újra, könnyebben tudnék bármit is mondani a kenyeredről. A programleírás is segít, nagyon jó, hogy ilyen részletesen megírtad, de a képek is jók lennének. Várom, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.04.14. 19:27 - #4911

Szia Margitka! Már hiányoltalak, de gondolom, volt elég dolgod. Szóval elugrok a Corába, veszek tejet és tojást, aztán estére kísérletezek, majd méricskélem a vegeta adagot, ill én ínyest használok. De még előtte van 1 házifeladatom. Azt kérték a rokonaim, hogy segítsetek nekik. Valaki sütött náluk Csanyteleken egy olyan sütit, ami 4 fehér lap között karamell krém volt. Ki ismeri? Ki tudja a recipéjét? Előre is köszönöm, ha valakinek van 5-lete. Majd jelentkezem. Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.04.14. 19:15 - #4910

Szia Nelly!

Sajnálom, hogy nem lett tökéletes a sárga túród. Ezen én is gondolkoztam, hogy megcsinálom, de most kissé megcsappant a kedvem. Kíváncsi vagyok, hogy sikerül a következő nekifutásra, majd mesélj !

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.04.14. 19:13 - #4909

Szia Tündi!

Itt nincs off :-)) Ez egy beszélgetős sarok, mindenki azt meséli el, amit szeretne :-))

A kenyérképeket hozom, erre majd akkor válaszolok, ha látom a képet.

Hogy miért nem törik a sorod? Nem Explorer böngészőt használsz, hanem valami mást. Batka leírta, hogy lehet így is sort törni, Nelly már azt is beírta, hogy melyik hozzászólásban. Én Explorert használok, ezért nincs ezzel problémám.

Jelentkezem rövidesen a képekkel, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.04.14. 19:09 - #4908

Szia Piroska!

Az eredeti nutellás kalács receptje eddig nem szerepelt itt, de nyugodtan megcsinálhatod az én kalácsreceptemből is. Ennek a tésztája bevált, én mident ebből szoktam csinálni.

A só, amit kérdezel az dekor só, nem olvad el sütés közben. Ugyanilyen cukrot is lehet kapni, de nem tudom, hogy hol. Én nagykerben veszem ezeket a dolgokat.
A magok mindig lepotyognak, legalábbis részben. A tojásra közvetlenül érdemes szórni és egy kicsit belenyomkodni. Ezt persze még a kelesztés előtt kell csinálni. Zsömlére én úgy "ragasztottam" fel pelyheket, hogy a megformázott zsömlét a vízcsap alá dugtam, így vizesen beledobtam a pelyhes dobozomba, megforgattam és amikor kivettem, kicsit belenyomkodtam a tésztába őket. Szóval, kicsit trükközni kell, ha nem akarja az ember, hogy az összes rászórt magféle lepotyogjon a péksüteményről.

Kellemes ünnepeket kívánok én is egy kis szép idő kíséretében, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.04.14. 19:07 - #4907

Szóval azt találtam ki nagy magányomban, hogy holnap megpróbálom 10 tojással, már több is veszett Mohácsnál, és vegetát rakok bele, mégpedig úgy, hogy megkóstolom az ízét. Hátha eltalálom, hogy mennyi kell bele.
Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.04.14. 18:56 - #4906

Szia Szokimoki!

Egy formába 30 dkg lisztből fér rendesen a kalács, de tulajdonképpen a kenyér is. Én a kettőt egyszerre be tudom tenni egy tepsire és egyszerre sütöm. A muffinformából egyszerre csak egy fér el, a másodikat hűvös helyen szoktam tartani, míg az első lanygos helyen kel, így jóval lassabban nő, mint a másik. Amikor az elsőt beteszem sülni, akkor szoktam a másodikat a langyos helyre tenni, így pont utoléri magát, mire sülnie kell.

Két kicsinél már csak három tud cifrább dolgokat csinálni :-)) Hidd el, hogy abszolut kiképeztek engem is a gyerekeim :-)) Sokszok úgy gondolom, hogy amiket az enyémek nem csináltak meg, az a dolog nem is létezik.

További szép napot kívánok, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.04.14. 18:51 - #4905

Jól el vagyok itt magammal. Egyébként most olvstam el Batka édes sárga túróját, ő tényleg figyelmeztet a tej odakozmálására, csak hát későn olvastam el. Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.04.14. 18:33 - #4904

Nekem egyébként Clatronic 2 lapátos gépem van, nézd meg a leírását, hátha hasonlít a Tiedhez. Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.04.14. 18:31 - #4903

Tehát a 4743-as hozzászólásban olvashatod Tundibundi, hogy kell sort törni.

Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.04.14. 18:29 - #4902

Sziasztok!

Megpróbálok sort törni.

Nelly

tundibundi Előzmény | 2006.04.14. 18:11 - #4901

Egy kis off kérdés: nekem miért nem lesz tagolt a hozzászólásom? Olyan mint Margitkáé vagy Szokimokié? Pedig nyomok entert az egyes szakaszok között.

tundibundi Előzmény | 2006.04.14. 18:09 - #4900

Batka, köszi a tippet. Most már egyre elkeseredettebb vagyok. Itt áll egy kenyérsütőgép, és még az egyszerűnek mondott fehér kenyeret sem tudom megsütni vele. Egyébként lehet, hogy amikor azt hittem, még nincs kész, már kész volt. De tényleg nagyon nagyon fehér volt. Aztán végül, amikor +30 p utósütés után mégis kivettem, láttam, hogy azért fehér, mert szerintem kicsapódott rá a kefír fehérjéje. Vagy? Van ötletetek, hogy akkor milyen programon kellett volna sütnöm? Lehet, hogy írok majd egy levelet a Clatronic ügyfélszolgálatának, hogy esetleg adják meg, hogy melyik programon hány percig milyen folyamatok zajlanak. Nem értem, hogy ilyen alap infokat miért nem írnak le egy használati utasításban? Ti, akik géppel süttök kenyeret, milyen programokat használtok az egyes kenyerekhez (értsd: fehérhez, tk-hoz stb.)?

nelly52 Előzmény | 2006.04.14. 17:59 - #4899

Sziasztok! BL 80-as lisztet én csak a Tescoban kaptam még. Ott mindig van 2 kg-os kiszerelésben. Sót pedig lehet kapni nagy kristályos kivitelben most vagy a Corában vagy a Metróban, talán olasz gyártmányú. Én viszont megcsináltam a sárga túrót, hát nem tom, mit ronthattam el? Azt biztos, hogy odakozmált a tej, ettől már eleve lett egy mellékíze, de más íze nincs, olyan semmilyen. Sósnak pedig egyáltalán nem találtam. Szépen összeállt, pedig még kell csöpögtetnem. Hát meglátjuk, 20 tojásból csináltam, majd elválik, hogy mi lesz. Nem lehetne olyan fórumot csinálni, ahol az ízeket is tudnánk ellenőrizni, hogy milyen legyen? Nelly

Piroska Előzmény | 2006.04.14. 14:41 - #4898

Sziasztok! Szia Margitka!
Már régóta szeretném megtudni, hogy lehet t és köménymagot tenni a kiflire úgy, hogy rajta is maradjon. Mitől lett a só olyan szép nagy kristályos a régi finom kifliken? Ha tudjátok segítsetek.

Még mindig szeretném tudni melyik recept alapján készítettétek a nutellás kalácsot? Bevált recept kellene.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek!
Piroska


Batka Előzmény | 2006.04.14. 13:44 - #4897

Tüdni, ha ezt itt összeadom, az 3.45. Szerintem a 2. és 3. kelesztés között belekavar a tésztába, nem hallottad, hogy forog a lapát? Szóval az végső soron összesen 90 perc második kelesztésnek. Szerintem ez túl sok, így a kenyér túlkel, aztán beesik. De majd jönnek a többiek, és elmondják, ők mit gondolnak. Ha 40 deka lisztből készült kenyeret nem süt meg 1 óra alatt, az rég rossz!

[Későbbi] [5356-5337] [5336-5317] [5316-5297] [5296-5277] [5276-5257] [5256-5237] [5236-5217] [5216-5197] [5196-5177] [5176-5157] [5156-5137] [5136-5117] [5116-5097] [5096-5077] [5076-5057] [5056-5037] [5036-5017] [5016-4997] [4996-4977] [4976-4957] [4956-4937] [4936-4917] [4916-4897] [4896-4877] [4876-4857] [4856-4837] [4836-4817] [4816-4797] [4796-4777] [4776-4757] [4756-4737] [4736-4717] [4716-4697] [4696-4677] [4676-4657] [4656-4637] [4636-4617] [4616-4597] [4596-4577] [4576-4557] [4556-4537] [4536-4517] [4516-4497] [4496-4477] [4476-4457] [4456-4437] [4436-4417] [4416-4397] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG