Köszönöm az érdeklődésedet. Szerencsére visszahúzódott a víz és nem lett semmi probléma belőle. Még nedves a helye, de nem ázik már.
Az élesztőre kíváncsi vagyok, majd biztos én is találkozom vele. A maragrinnál szeretem ezt a vonalas megoldást. Kíváncsi vagyok a kalácsodra és, hogy milyen kenyeret sütsz, majd küldjél képet, ha gondolod és lesz időd.
Kellemes hétvégét és jó munkát kívánok délutánra. Várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Most vettem Budafoki friss élesztőt a közértben és képzeljétek új csomagolásban van és 10 gr-onként be van vonalkázva (jelölve) mint a Rama kocka 50 gr-onként. Így továbbra nem kell vonalzózni illetve a szemmértékre hagyatkozni, emrt így könynebb lesz. Most kel a Nutellás kalácsom, de ma egész adagból csinálom, emrt Édesanyámnak is szándékozok vinni belőle. Utána pedig egy gyors kenyeret kellene süssek, emrt délután megyek dolgozni.
Margitka ! Az tényleg korrekt lenne, ha megoldanák futárral a fényképezőgép szállítását. Reméljük minden sikerül hamarosan. Hogy áll a beázásotok a házon? Ugye minden rendben van ? Gyönyörű kenyeret sütöttél ismét.
Én emlékeztem, hogy egy rövid ideig kelesztetted a Dán kenyeredet. Én nem merek belefogni a kelesztés nélküli dolgokba, illetve biztos, hogy hagynám megkelni.
Ma bürlit akartam sütni, de kenyér lett belőle. Mivel néhány dolgot megváltoztattam a receptben, ezért külön írtam neki egyet. Ilyen lett a kenyér:
A telefonommal fényképeztem, nem túl jól sikerültek a képek.
A fényképezőgépemről akartam néhány szót mesélni. Csütörtökön beszéltem az Akácfa utcai szervízzel, hát nincsen másik sehol, ahova el lehetne vinni. Először azt mondta az ember akivel beszéltem, hogy vigyem be hozzájuk. Majd előadtam, hogy én tulajdonképpen azért telefonáltam, hogy segítséget kérjek, mert nem tudok bemenni. Szinte láttam, hogy vakargatja a fejét, aztán azt mondta, hogy "na, jó, akkor küldök érte futárszolgálatot". Ennyi az ígéret, állítólag hétfőn vagy kedden várható, hogy elviszik. Megvallom, eléggé fel voltam háborodva, hogy az ember vesz valamit, ami nem is túl olcsó, és az egész országban 4 helyen lehet javíttatni. Nekem még km-ben nem is lett volna annyira messze, csak nem tudtam volna egyszerűen megoldani, hogy bejussak. Ha valaki Sopronban vesz egy ilyen gépet és választhat hogy Budapestre, Szegedre, Debrecenbe vagy Kaposvárra viszi javíttatni, majd érte is utazik, amikor kész, az nem biztos, hogy akár ennyire is örült volna a dolognak, mint én. Így azért korrekt, ha valóban megoldják.
Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek, és sütögessetek sok finomságot, aminek a képét elküldhetitek :-)) Üdv, Margit
Kedves Batka! Kösz a segítséget. Nekem bocs, ez túl bonyolult, fáradt vagyok az ilyesmihez. (meg sem jegyzem) jön a fiam, megkérdezem az expoleres dolgot tőle. Azért köszi.
Szia Szokimoki! Újra irok neked, mert nem értem miért lett lágy a tészta! Ha úgy csináltad ahogy itt a honlapon fent van a recept (én irattam be Margitkával) akkor nem lehet, sőt kicsit keményke kell legyen.
Ha nem kapsz formát, műanyogosoknál v. vásárosoknál nézzed, akkor ha én kapok, akkor veszek neked és elküldöm a kollaganőmmel Debrecenbe, neked csak érte kell menni. Jó lesz? A nagytemplom mellé kell menned a főuton.
Szia Szokimoki! a dan kenyeret kelesztés nélkül irja a recept. Én is kelesztettem kb. 10-15 percet, de nagyon gyorsan kel. Sütni én úgy sütöttem, hogy bespicelltem a tetejére és a sütőbe egy kis vizet 2x a sütési idő alatt. nagyon jó kis gőz keletkezett és szép barna lett a teteje, még lekenés nélkül is. Nagyon szép a kenyered, biztos finom is.
Szerintem legközelebb is kelesszed inkább, így nagyon szépre sikerült. Ha kelesztés nélkül csinálsz kelt tésztát, kenyeret, akkor egész biztosan felreped sülés közben.
Bizony, hogy kelesztettem! Én sehol nem olvastam, hogy ezt nem kell, vagy ennyire elbambultam volna? Na megnéztem a receptet, és mivel csak le van írva a folyamat, én automatikusan megkelesztettem. Nem sokáig, mert nagyon hamar elkezdett kimászni a formából.Kb negyed óra alatt. Nincs külön benne a receptben, hogy ne keleszd! ezért nem is gondoltam. De a kenyér finom lett.Gondolom ezzel nem rontottam el, max. így nem Dán kenyérnek hívják!
Na majd legközelebb!Köszi Margitka, hogy felhívtad a figyelmemet erre.
Várom a képeket, remélem jól fog sikerülni a kenyered. Keleszted a Dán kenyeret? Úgy tudom, hogy eredetileg ez kelesztés nélkül készülne. Kíváncsi vagyok. A kelesztés nélkül készülő dolgoktól én egy kicsit tartok. Na, nem nagyon, csak annyira, hogy még nem próbáltam ilyet :-))
Köszönöm szépen a receptet. Megpróbálok itt Debrecenben is megkeresni ezt a formát.Annyi bolt van, valahol majdcsak ráakadok. Anyukám csinálta már régen ezt a sütit kölcsön kapott formával.Ezért nincs.Úgy emlékszem, mintha a miénkben a töltelék meggy lett volna. Sajna már Anyukámnak nincs meg az a recept, de ezt feltétlenül kipróbálom, ha kesz formám.Lehet, hogy a tésztája pont ua.
Most kell a Dán kenyerem.Nekem elég sok liszt kellet még a dagasztáshoz, mert a 2. dagasztásra nagyon ellágyult a tészta.Na majd a végeredményre kíváncsi leszek. Küldök képet bármilyen is lesz.
a sortörés: < br > csak a kacsacsőr után, ill. előtt nem szabad szünetet hagyni. Ez nem fog látszani a hozzászólásban, ha jól csináljuk. Új bekezdéshez kettő ilyet kell beírni, ezért célszerű kijelölni ezt a négy karaktert, aztán ctrl+c-vel vágólapra tenni, aztán már csak a ctrl+v-t kell nyomkodni, hogy beillesszük, ahányszor csak akarjuk. Nekem már sikerült így az explorert teljesen kiiktatni a gportálos hozzászólásaimból :-)
A hozzászólásod azért folyik egybe, mert nem Explorerben írsz. Ha van a gépeden az is, akkor érdemesebb ide azzal belépni. A múltkor Batka leírta, hogy lehet megtörni a sort másik böngészőben is, de én sajnos már nem tudom visszaidézni, majd biztos elmondja megint, ha szeretnéd.
A kenyérkédnek örülök, hogy ilyen jól sikerült, ha gondolod, azért erről is küldhetsz ám képet :-))
Szia Szokimoki! itt küldöm a recepetet Margit2 honlapjáról vettem. Én egy másik félét szoktam csinálni, nagyon gyors és nagyon finom az is, gyümölcsös, nézd meg fent a képet és ha érdekel akkor azt is elküldöm (gyors- jó vendégváró egy-két nappal előbb is elkészíthető, mint ez is)
Piramis
60 dkg darált keksz, 40 dkg porcukor, 8 dkg kakaó, 1 db ráma (mikróban kicsit megolvasztani), 2 evőkanál rum, 3 db tojás. Mindezt összegyúrni, majd kókuszreszelékkel beszórt formába nyomjuk., belenyomjuk a formakúpot, és azt kihúzva az alábbi töltelékkel megtölteni, és 1 db kerek háztartási keksszel lezárni.
Töltelék: Negyed liter tejbe 2,5 evőkanál lisztet sűrűre főzni. Majd 10 dkg vajat, ízlés szerint porcukrot, 1 vaníliáscukrot habosra keverni, ezután összekeverni a főzött krémmel, darált dióval ízesíteni.
Megjegyzésem: én több vaniliás cukrot teszek bele, és csináltam úgy is hogy egy szem meggyet tettem a lukba és ugy a krémet, majd lezártam a kerek háztartási keksszel.
A piramisforma beszerezhető: Budapest, Lehel Csarnok földszinti "Konyhafelszerelési" boltban, valamint vásárokban.
Sziasztok, Margitka este már nem olvastalak. Ma meg már válaszoltál privin. Most sült ki egy nagyon szép kis gépi kenyerem. Igazán nagyon szép lett. A te fehérkenyér recepted alapján van, de váltotattam az arányokon a folyadék összesen 3 dl (még kellett 1 kanál) ez maradék kefir, tejföl is vizből állt össze, 17 dkg rétesliszt 33 dkg kenyérliszt (BL80) egy kis sejta, egy kis aszkorbinsav, so, cukor 1 dkg élesztő és 3 evőkanál buzacsira. Majd 1 kanál piritott mag. Magas, szép kenyérke lett!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit