Ananászlekvárról nem hallottam még, de ezt semmit nem jelent :-)) Gondolom meg lehet hasonlóan csinálni, mint a narancsot, de biztosat nem tudok mondani róla. Sajnos én még ananászt sem fogtam a kezemben, illetve csak megcsodáltam az üzletben. Nagyon szép úgy egyben, de én annyira nem szeretem, hogy sosem vettem még, azt sem tudom, hogy néz ki belülről és hogy kell megpucolni :-)) Remélem segít majd valaki, aki jártasabb ezügyben, mint én, mert ebben sajnos nicsen még ötletem sem.
Nagyon örülök, hogy jelentkeztél. Szerintem itt nálnuk nincs is "off", hiszen itt mindenről lehet beszélgetni :-)) Örülök, ha a kertes dolog Neked is megtetszett. Most már úgy érzem, hogy talán nem is csak képekben gondolkozunk, hanem esetleg egy újabb beszélgetési témában?? Nekem még csak a képek jutottak eszembe, de ez is nagyon jó ötlet! Remélem sikerül a tervedet megvalósítani és ismét több időt tölteni a kertedben. Fárasztó dolog, de jó :-))
További szép estét és finom kifliket kívánok, üdv, Margit
Sziasztok, szia Margitka! Köszönöm a választ. Szóval vettem egy szakácskönyvet, aminek Bögrés sütemények a címe. Sok jó recit találtam benne, de elég soknál lekvárként ananász lekvárt írnak. Arra gondoltam, hogy a narancslekvárt át lehetne-e variálni ananászra? Meg a narancslekvárnál a héját ugye le kell venni? Mert csinálnék mind a kettőt, csak nem tom, hogyan kezdjek neki. Szóval Margitka a véleményedre lennék kíváncsi, hiszen az ananász ugyanolyan leves mint a narancs. Gondolom én. Köszi, Nelly
Sziasztok! megint jó sokat kihagytam nem győzöm olvasni. Most a kertes témára válaszolok én is (bocs az off ért) Azelőtt gyönyörő volt a telkemen a kert, imádom gondozni, engem nagyon kikapcsol. Nem beszélve a levegőről. Egész nap a munkahelyemen vagyok, levegő az oda-vissza ut, abból is a felét buszon. Pár évvel ezelőtt, mig sokat kijártunk és volt időm törödni vele, enyém volt a környék egyik legszebb kertje. Igaz sok az örökzöld, mert az ugy-ahogy birja a szárazságot, a virágaim kevésbé.Idén azért elhatároztam megprobálok több időt szánni rá! szeretem a szépet, a növényeket engem érdekelne egyi ilyen téma.
Jó sütögetést mindenkinek. (nekem most sül egy tepsi sós kiflim, holnapi uzsi)
Annyira bejött nekünk GABO vajas kiflije, hogy ma megint azt sütöttem! És a legutóbbi sütésnél arra jöttem rá, hogy másnap még finomabb! Pedig kisülve is nagyon finom!
Szép estét nektek!
Ja és igen, legyen csak kerti+egyéb képes topik, hogy gyönyörködjek bennük, ha már nekem nincs!:-))
Megjöttem. Megint a kertben voltunk délután, de ma napközben sikerült egy kis kalácsot sütnöm. Tegnap le akartam fényképezni a kenyeremet amit sütöttem, mert nagyon szép lett, de nem tudtam, mert elromlott a fényképezőgépem. Nagyon bosszant. Előkeresem majd a papírját, hogy van-e még rá garancia, remélem igen.
Szia Margitka! A tönkölybúzás kenyeret is sikeresen megsütötte a gépem :)) jól néz ki, finom is, talán a közepe egy icipicit "vizes". Talán kevesebb vizet kell hozzá tenni?
Szia Margitka! Köszönöm a jókívánságokat! Elég rosszul vagyok, de azért dolgozni muszáj volt eljönnöm. Kenyeret sütni viszont már tényleg nem volt erőm. Ma valószínűleg délután sütök egyet, de maradok a sütősnél :-)
Bezsa krumplis kenyere érdekelne engem is, de én sem találtam.
Sziasztok! Köszönöm mindenkinek az együttérzést. Egyenlőre semmi jó hírem nincs, talán holnapra lesz eredmény, addig olvasgatok itt nálatok. A kertes dolog érdekel engem is, de bizony még a bemutatkozással is adós vagyok, és maradok is egy darabig. Addig is jó éjszakát nektek. Nelly
Már csak izgatta a fantáizámat, hogy megnézzem a BL 80-as Dundi lisztemet, és borzasztó felfedezést tettem.Mégpedig azt, hogy ez lisztkeverék amit én BL80-nak használok. Én szentül megvoltam győződve, hogy BL80.Hát ezért látok benne ennyi E-betüst, amit írtam is. Elnézést, ha félrevezettem emiatt valakit.
mindettől fügetlenül, mindig sikerül amit vele csinálok.Az egészséges mivolta az már más kérdés:-((
Tegnap megsütöttem a perecedet ujra, nem volt itthon csak tejfölöm abból tettem bele, nagyon finom lett fél adagot sütöttem de kevésnek bizonyult, majd kel még sütnöm ha lesz időm.Képet tettem az NLC-re.
Szerintem a képek ha igy hozod mint eddig az jó mert néha annyi a hozzászólás, hogy nem győzöm olvasni. Akkor pedig egyszerre látom ki milyen szépet sütött.
Nyugodtan nyithatsz egy képes részt, bár én az idén ugy döntöttem nem ültetek semmit a kertbe, mert nincs hozzá energiám a munkám most nagyon lefáraszt.Majd csak a virágos részt gondozom arról majd küldök szivesen képet. Várom a többiek véleményét is.
További szép estét, holnapra szép napot :-)) Jégkása.
Megtaláltam a hozzászólást, de ebben nincsen, hogy melyik kenyér ez. A 4851-es hsz-ban olvashatsz róla.
Egyébként bármelyik megszokott kenyér hozzávalóiban kicsierélhetsz nehány evőkanálnyi lisztet burgonyapehelyre. Dagasztás közben figyelni kell egy kicsit a tészta állagára, amúgy nincs vele különösebb probléma. Én most a joghurtos kenyeremet sütöm, megvariálva egy kis kovásszal és burgonypehellyel.
Olvastam a kérdésedet tegnap. Gondolkoztam is rajta, de nem tudok visszaemlékezni, hogy vajon írta-e Bezsa. Ő valószínűleg nem olvasta a kérdésedet. Megpróbálok visszaolvasni, hátha megtalálom.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit