Igen, pont így, és nem használok kenyérlisztet, részben, mert rozsos kenyérhez szerintem felesleges, fehér kenyeret meg nem sütök, arról nem is beszélve, hogy nálunk csak a város túlsó végén lehet kapni, és szerintem az én céljaimra drága. Szerintem a csak réteslisztes kenyér legalább biztos jó lesz, nem úgy, mint a csak finomlisztes, biztos a szemcsenagyság teszi. Találtam még egy lisztes linket: Fogyasztóvédelem
Köszönöm a választ! Ezek szerint Te a félig tk. kenyérhez 50 % tk. lisztet és 50 % réteslisztet teszel? Kenyérlisztet nem használsz? Láttam mát olyan fehér kenyér receptet, amiben csak rétesliszt volt. Vajon az milyen lehet???
Ditta, a grx.hu ezt írja a címlapon: "Termékeink között vannak nyugateurópai áruházláncok kifutó modelljei, kis szépséghibás darabok vagy bemutató termékek."
A helyesírási hibától eltekintve a bemutató termék azt jelenti, hogy használták párszor kiállításokon vagy bemutatókon. Nem véletlenül olcsó - de kell, hogy legyen rá garancia! Használati utasítást viszont nem találtam a neten, de szerintem kapcsold be a gépet, írd össze, melyik programnak mi a neve (akár angolul vagy németül mi van a gépre írva) és a lefutási ideje, és a gépleírások között keress az időknek megfelelő programlefutási táblát, vagy írd be ide ezeket az adatokat, és mi segítünk keresni. Utána már azt is meg tudjuk mondani, melyik mire jó, és nem is kell haszn. ut.
Kila, nagyon ritka az olyan finomliszt, amiből lehet kenyeret sütni. A péksüteményekhez még elmegy, de nagy tömbben egybesütve vagy réteslisztből vagy kenyérlisztből süss szerintem.
Ezt nemrég találtam, már be is írtam itt korábban: lisztekről Ennek az oldalnak az alján vannak a lisztek kódjai, és onnan látod pl., hogy a rétesliszt nagyobb szemcséjű. Egyébként én nem sütök fehér kenyeret, de a fele részben tk lisztből sütött kenyereimhez is réteslisztet teszek.
Üdvözöllek az oldalon és a házipékek táborában. Sok sikert és örömet kívánok a gépedhez.
Megnéztem a gépedet és gyorsan lefényképeztem az enyémet is. Szerintem, ha ennyire egyforma a kinézete, valószínűleg a programjai is azonosak lehetnek. Nagyon sok gép más márkanévvel, de teljesen azonos programokkal fut. Nézd meg itt: Eta - Siesta. Megtalálod a gépem képét és a programtábláját is.
Várom jelentkezésedet és a híreket az első sütésedről. Sok sikert, üdv, Margit
Sziasztok!
Új vagyok. Olvastam a rövid ismertetőket, és a vélemények alapján vettem is egy elta ba123-as kenyérsütőgépet. Ma kaptam kézhez, még itt lapul a kicsike a dobozban a munkahelyemen. A grx-en vettem (Electro Outlet, Bp) 9990-ért. A gép újnak tűnik, bár a csomagolás már határozottan nem új. A lapátok sincsenek becsomagolva, stb. Szóval lehet már 1x használták. Na és a bánatom, hogy egy zsírfoltos használati utasítást kaptam méghozzá a BA110-es géphez :(( valakinek nincs egy ba 123-as használati utasítása? Soha nem sütöttem még gépben és annyira vártam már hogy legyen egy elta ba123-som. ÓÓÓ segítség
A BL 80-ast csak magában szoktam használni fehérkenyérhez és kalácshoz is. Ha ez nincs, akkor 2/3 réteshez teszek 1/3 finomlisztet a kenyérsütéshez, a kalácshoz pont fordítva, tehát ott több a finomliszt. A BL 80-as állaga valahol a rétes és a sima liszt között van. A fehér kenyereimbe nem szoktam sikért tenni, a fehér lisztekben - főleg ilyen elosztásban - azért van annyi sikér, amennyi kell a kenyérhez.
Köszönöm, megpróbálom így. Most próbáltam enni a tegnap előtti "műből", de szinte szétporlad a kezemben. A 3 nappal régebbi tk. pedig puhább és semmi baja. Én azt hittem, hogy ha a finomlisztbe teszek sikért, azzal kiválthatom, ha nincs otthon kenyérliszt. Ezek szerint nem, mert teljesen más a kettő (szemcseméretük?) A kenyérliszthez nem kell rétesliszt, csak a finomliszthez? Köszönöm a segítséget! kila
50 dkg liszthez megpróbálhatsz csak 1 dkg élesztőt tenni, szerintem ez is elég lesz a gépi sütéshez. Ugyanennyi liszthez, de sütőben sütve 2 dkg-ot is tehetsz. A finomliszt mellé én tennék mindenképpen réteslisztet. A finomliszt magában szerintem nem nagyon alkalmas a kenyérsütésre. Nagyobb arányban a kalácstésztába szoktam tenni, mert attól foszlósabb, kalácsosabb lesz a tészta.
Várom a beszámolódat, remélem sikerről fog szólni. Minden jót, üdv, Margit
500-600 g liszthez 12-14 g élesztőt teszek. Lehet, hogy a sikér miatt kel gyorsan? Gondoltam már arra, hogy kipróbálom a gyorsprogit, de olyan soktan panaszkodnak rá... Hétvégén gépben dagasztott, de sütőben sült kenyeret fogok kipróbálni, csak finomlisztből. Ha jó lesz, örülök, csak néha annyira jó lenne az egyszerűbb és kevésbé munka+időigényes gépi sütést választani. Nem teszek majd bele sikért. Az eredményről pedig feltétlenül írok! Köszönöm! kila
Tegnap este megsütöttem a csigalegyezőt kakaós és fahéjas változatban (igazából elfeleztem a tésztát). Látszik a képeken is, hogy nem tudtam elég gyorsan lefényképezni őket, mert gyorsan rájárt a párom is és anyukámnak is nagyon megtetszett. :) Gyorsan csent is belőlük néhányat. :) A másik kép a molnárka. Egy újabb variáció arra, hogyha a páromnak szendvicset kell vinni a melóba, akkor ebből lehet elkészíteni. Nagyon ízlett neki! :) És persze mindenkinek. :)
Azon gondolkodtam, hogy - mivel a dán kenyér nagyon bevált nálunk, mert olyan gyorsan kész van - meg lehetne próbálni "egészségesebb" liszttel megcsinálni, mert azért szerencsére már a férjem sem kizárólag fehérkenyér hívő, tetszik neki a sötétebb színű kenyér is és persze nem utolsó sorban a pici fiam is megeszi, bármilyen legyen. :) Majd ha jutottam valamire, akkor mindenképpen elküldöm a képet! Akárhogy sikerül. :)
Egyfolytában töröm a fejemet ám. Most azt néztem vissza, hogy morzsalékos lesz a kenyered, ezt már valamilyen formában a levegős, nagy buborékos tetőnél is írtad. Próbáld meg legközelebb sikér nélkül csinálni a fehér kenyeret. Nekem ez gyanús egy kicsit. Az ellágyulásnak nem tudom, hogy lehet-e ez az oka, de a morzsálódásnak esetleg igen.
Ha kevés a folyadék a tésztában, akkor göröngyös lesz a teteje, nem tud simára kelni. Amilyen gyűrötten maradt a pitliben a dagasztás után, olyan gyűrötten is kel meg. Ha sok a folyadék, akkor szokott az lenni, amiket leírtál. Azért nem jutok dűlőre, mert Te kevés folyadékot teszel bele, és ennek a dacára a sok folyadék tüneteit produkálja a kész kenyér. A túl sok olajtól is morzsálódós lesz a kenyér, de az 1 ek nem sok.
Mennyi élesztőt teszel, mennyi liszthez? Na itt kell keresni valamit!! Azt írtad, hogy a 3 órás programban 20 perccel a dagasztás vége előtt ki kellett kapcsolnod a gépet, mert annyira megkelt a kenyér. Ez nem egy túlságosan hosszú program, ennek a kelesztési idejét ki kellene bírnia a tésztának. Kíváncsi vagyok az élesztős válaszodra, üdv, Margit
A sóskába megpróbálhatsz tk lisztet tenni, vagy esetleg zabpelyhet. Ezt ha egy darabig főzöd, akkor szinte teljesen elfő. Végső esetben a keményítő se rossz, de a többi a rosttartalma miatt jobb.
Rétest én nem szoktam csinálni, nálunk most a kalácstészta pótol minden egyéb édességet. Nem haragszanak érte a fiaim és a férjem sem :-))
Sziasztok ! Ma + sütöttem kenyérke buktáját muffli sütőben. Szépek lettek.Volt túrós+ lekváros de nem tudom milyen lett mert nem ettem belőle.
Mostanában én a kenyereimet úgy sütöm gépben hogy a dagasztás + kelesztés progi az 1óra 30 perces nekem, után elindítom a sütést. Akkora kenyerek lesznek mindíg majd kimásznak.
Tegnap a kalácsom is fenn járt az üveget nyomogatta már. Nem is tudott megsülni a tetején egy pici helyen de fini lehetett mert ebbből is alig van már.
Szokimoki! Az a töki pompos igencsak jól néz ki.
Nekem a kedvencem a rétes ! Az minden sütit+ előz nálam. Kár hogy én nem tudom úgy nyujtani mint a szegény nagymamám aki már nem él. Csak rántásos rétest szoktam.HUUUU !!! De + enném most.
Csak beukkantottam, de mennem kell tovább, csak este leszek újra.
Szokimoki! Köszönöm a képet, majd este hozom. Megnéztem a receptet, a közel 50 dkg liszthez - főleg mert töltelék is van benne - kb 2 dkg élesztőt nyugodtan tehetsz.
Kila! A tk.lisztes kenyeret ugyanazon a programon sütöd, mint a fehéret?
Most csak ennyi, mert szaladok, este jelentkezem újra. További szép napat mindenkinek, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit