Na, pont ennyire értek ehhez :-)) Azt kerestem, hogy hova kell ezeket beírni :-))
Nekem jó az Explorer, ezzel azt hiszem egyszerűbb az életem.
Te honnan tudsz ennyi mindent, ha nem ezzel foglalkozol? Nagyon tetszik, hogy ilyen magabiztosan, érezhetően a kisujjadból kirázva kezeled a dolgokat :-) Jó lehet ennyire érteni ehhez az egészhez, ez nekem már sajnos kimarad. Azért én nagyon örülök annak is amit én megtanulgattam a saját kútfőmből. A mai fiataloknak már jó, mert akit érdekel, annak rengeteg lehetősége van mindent megtanulni a számítástechnikáról (is).
További szép estét, üdv, Margit
Ui.: A portálnév megváltoztatását nem adtam fel, csak kicsit nyugisabb időszakra várok vele.
10 perce sül, de már most látszik rajta, hogy olyan lesz, mint az eddigiek :-( Ha tk.-vel csinálom, akkor domború a teteje. Ennek van a szélén egy kis pereme, ahol vízszintes a tészta, középen kissé domborodik, de már most látszanak a héj alatt a levegővel telt hólyagok. Alattuk pedig ott lesznek a nagy lukak, amik miatt alig lehet majd vágni, mert morzsálékos... :-((( Hullámos a teteje a levegőhólyagoktól. Ilyenkor bánom a legjobban, hogy nem tudok képet küldeni. Sokszor megmutatnám a szépen sikerülteket is, de ezt még inkább, hátha tudnátok rá mondani valamit. És ha egy kis tk. van benne, akkor sosincs ez a néhány milliméteres perem, az oldala legmagasabb pontjától a tetejéig egyenletes a felülete. Bocs, de próbálom leírni a látványt, lehet hogy nem a legszemléletesebben... Szép estét mindenkinek, sziasztok!
Sziasztok! Margitka, Julika! Most csinálom a Julika-féle kenyeret. Leírom, mit tettem bele: 47 dgk ferencvárosi finom lisz (benne kis sikér) 3 dl víz kis olíva olaj, só, cukor és 14 g élesztő Az első dagasztás alatt ránéztem és elég jónak tűnt, de képzeljétek, a második dagasztás alatt egy nyúlós, ragacsos massza lett belőle. Úgy bepánikoltam, hogy beleöntöttem egy adag lisztet, pedig jó lett volna lemérni, hogy lássam, milyen arány jön ki a végére. Jó pár deka lehetett minden esetre. Ennyit számíthat a lakás páratartalma???? És az miért lehet, hogy az első dagasztás alatt még jó volt, a pihenés után folyósodott el? Most kel a drága, a végén beszámolok a végeredményről. Kicsit el vagyok kenődve :-(
"hol látod azt, amit beírtál, mert én sehol."
ezt nem teljesen értem. Azt mind be kell írni, amit beírtam :-) mármint ezt: < a href="URL" > linkszöveg < /a > de ha elküldtük a hozzászólást, utána csak a linkszövegként megjelölt dolog látszik. Ez az explorerben is ugyanígy működik, de a kapocsra kattintás könnyebb megoldás. Szerintem az nem baj, ha a bemásolt URL lesz a link címe, majd melléírja az illető, hogy ez egy kép, de ha pl. képtár.hu-ra tölti fel, akkor már a linkből is látszik, hogy képről van szó.
Megosztom a mai vacsinkat.Nelly sajtos-krumplija,sült párizsival.Nagyon finom köret mindenkinek ajánlom.Mellé pedig muffinban sütöttem túrós batyut.Képeket küldem kedvcsinálónak!Most rohannom kell,mert kenyérsütés még hátra van.
Bőszen próbáltam megérteni a legelső hozzászólásodat és az volt az érzésem, hogy nem egy oldalt nézünk :-)) Gondoltam, hogy megkérdezem, hogy hol látod azt, amit beírtál, mert én sehol. Aztán rájöttem, majd ezután el is olvastam :-)) hogy az Explorer más. A láncszem meg is van, csak ennek nem lehet külön nevet adni, tehát maga a bemásolt URL cím jelenik meg linkként. A kis képecskével viszont magát a képet lehet feltenni, mint ahogy az nekem az előbb sikerült.
A receptet köszönöm, Te nagyon szeretheted a csokit :-)) Nálunk gyerekkoromban a több éves csokimikulások a szekrényben porosodtak, sose ette meg senki. Ezt nem örökölték a gyerekeim :-))
ja, valamivel egyszerűbb, ha valaki explorerből érkezik: ott a hozzászólásnál van egy láncszerű kép, oda ugyanúgy be lehet másolni a kép linkjét, mint bármilyen másik linket. Az alább leírt módszer a nem-explorereseknek szóló manuális módszer.
Tettem egy egyszerű, de variálható trüffelreceptet a receptesbe. Csak csokiimádóknak! Igen, lehet fokozni az étcsoki élvezetet, van élet a táblán túl :-))
Megpróbálom, de ez a fórum html érzékeny, vagyis rögtön meg is jeleníti, amit kódként beírok. A lényeg:
< a href="URL" > linkszöveg < /a > Az URL helyére mindig a http://-vel kezdődő egész címsort be kell másolni a böngészőből. Pédául:
< a href="//gportal.hu/portal/emargit/" > E.Margit honlapja < /a >
azzal a különbséggel, hogy a két < után és a két > előtt nem szabad szünetet hagyni! csak a példa kedvéért hagytam. A két kacsacsőrös kifejezés közé mindig be kell írni valamit. A fenti link így fog megjelenni:
E.Margit honlapja
Ha mégsem sikerült volna jól megmutatnom a szünetek miatt, itt le kell görgetni addig, hogy hiperhivatkozások, és egyszerűen kimásolni.
Köszönöm, hogy linket csináltál Maca kiflijének elérhetőségéből, de majd meséld el légyszíves, hogy is csináltad meg. Nekem egy kicsit más sikerült :-))
A csokitrüfliről egy kicsit bővebben mesélnél? Estleg receptet is írnál nekünk?
Gratulálok a kenyeredhez, örülök, hogy jól sikerült. Lehet, hogy még egy picit hamarabb is kezdhetted volna sütni, bár az nem baj, ha a sülés közben már nem nő a kenyér.
A "rágógumiteszt" újdonság nekem is :-)) A másikról már olvastam, hallottam, de nem igazán szoktam alkalmazni. Sosem tudtam így megállapítani, hogy jó-e a tészta. Inkább a dagasztás közben szoktam egy kicsit megnyomkodni, akkor érze, hogy jó-e az állaga a készülő tésztának. Ha sütsz valami finomat az új receptekből, akkor légyszíves osszad meg velünk!
Gratulálok a kiflidhez is, további szép napot kívánok, üdv, Margit
Állandóan csak a "bűnbe viszel" bennünket ezekkel a csodás süleményeiddel! Mi lesz így velünk a nyáron?:) Gyönyörű a kuglid!Azt hiszem, ezt sem fogom kihagyni! Jaj a kilóimnak!!!!!!!!! gratula lypy
Tényleg nagyon szép kifliket sütöttél, gratulálok hozzá.
Amit Szokimoki ajánlott, szintén jó módszer, tehát, ha elküldöd nekem a képet, akkor né fel tudom tenni az oldalra, de így is jó. Ha már fent van a Weben valahol, akkor linkként fel lehet tenni, mint ahogy Batka csinálta. MEgkérem Batkát, hogy írja le, hogy is csinálta. Nekem van némi elkpzelésem róla, de nem volt még rá szükség, így nem használtam. (Gondolom a képecske ikonra kell kattintani a hozzászólás felett, sőt kipróbálom inkább :-))
Ez se rossz módszer, de Batka valami mást csinált szerintem :-)) Nem baj, most így hagyom, aztán megbeszáljük, hogy jobb.
Hihihi, még a végén elpirulok! Egyáltalán nem vagyok profi, mármint nem ez a szakmám. Konkrétan egy weboldal teljes elkészítését a nulláról indulva max. két hét alatt meg lehet tanulni, persze időbe telik, amíg feltöltjük tartalommal, és némi ízlés meg kreativitás sem árt, annyi szörnyszülött van.
Maca kiflijei pedig tényleg gyönyörűek! Ami pedig a csokit illeti, csokitrüfliket gyártottam pár napja, minden csokiimádónak ajánlom az ilyesmit.
Gyönyörűek ezek a csokis csodák! Nekem a gyengéim közzé tartoznak ezek a dolgok! Beszerzek egy kuglóf sütőt, mert azom még nincs,és ebbe nagyon gusztik! Mindig kitalálsz valami újjat, ez tök jó!
Szia Batka! De jó, hogy van köztünk egy számítógép zseni! Csak nézek sokszor, hogy miről is van szó, amikor Margitkának is írsz ilyenről! Biztos meglehet tanulni ezt is!
És ha már Batka láthatóvá tette, meg is néztem!
Nagyon ügyes vagy Maca, milyen szépek lettek ezek a kiflik. Milyen recept alapján csináltad?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit