E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

szokimoki Előzmény | 2006.03.29. 14:45 - #4496

Sziasztok!

Ma kipróbáltam Margitka hamburgrer receptjét, ahol a zsömlét és a hambi húst is házilag el lehet készíteni. Nagyon finom lett! + még újráztam a vasárnap készített Gabo féle vajas kifliből, mert nagyon ízlett a családnak!

Margitka!

A hamburger húst úgy csináltam ahogy a receptedben van, és mondhatom, hogy tényleg különleges és finom íze van a w.szósznak! A gondom annyi lett a hússal hogy, mivel nem kellett bele 1-2 dolog ami a fasírthoz kell, így egy kicsit száraz lett a hús mire kisütöttem.Én darált sertés combból csináltam, csak ez volt itthon darálva, meg írtad is, hogy bármilyenből lehet csinálni.Nekem nagyon ízlik.

Küldök képeket!

Üdv, Szokimoki


Limara Előzmény | 2006.03.29. 14:35 - #4495

Sziasztok! Szia Margitka!

Ma megsütöttem a kovászos fehérkenyeret, tönkölyliszttel. Gyönyörűen megkelt, kirepedt az oldala, 2 óra elég volt neki.Szép cserepes is lett, de mégsem tökéletes. Mikor a sütőbe tettem, már nem emelkedett tovább, nagyon gyorsan sült, a bevágás sem nyílt meg. Szerintem az alsó-felső sütéses villanysütő nem igazán jó a kenyérnek, túl közel van a fűtőszál. Próbáltam variálni, kapcsolgattam, hogy néha csak alul, néha csak felül melegítsen, de nem az igazi. Talán még a kezdő hőfokot lehetne csökkenteni, majd tovább próbálkozom.

Míg kelt a kenyér megsütöttem a vajas kifliket is, nagyon finom lett, az íze a békebeli bordáskiflire hasonlít szerintem.

Megvettem a Príma Konyha legújabb számát, sok kalácsrecept van benne. Az egyik receptnél olvasom, hogy "rágógumiteszttel" lehet megállapítani, hogy jó állagú-e a tészta. Csípjünk ki egy darab tésztát, és ha újjunkkal szét tudjuk húzni, és úgy néz ki, hogy bbuborékot tudnánk belőle fújni, akkor jó a tészta, ha könnyen elszakad tovább kell dagasztani.

Kelesztéskor pedig újjpróbával lehet megállapítani, hogy megkelt-e. A tésztába ujjunkkal mélyedést nyomunk, s ha az lassan emelkedik fel, akkor a tésztánk jó, megkelt. Ha gyorsan visszaugrik, akkor még tovább kell keleszteni.

Ezt még nem hallottam, érdekes volt.

Jó sütögetést mindenkinek! Szép napot! 


maca111 Előzmény | 2006.03.29. 14:29 - #4494

rossz linket adtam meg, a jóó link itt található:http://kepfeltoltes.hu/060329/29-03-06_1423_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

maca111 Előzmény | 2006.03.29. 14:27 - #4493

elkészítettem a kifliket, a végeredmény itt található:[url=http://kepfeltoltes.hu/view/060329/29-03-06_1423_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/060329/29-03-06_1423_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url] :D

kila Előzmény | 2006.03.29. 13:55 - #4492

Meg tud kelni, a keléssel semmi gond. És a teljes kiőrlésűvel készítettbe sem teszek több vizet. Megkel, csak ahogy sülni kezd olyan csúnya lesz a teteje. Benne nagy lukak(azt olvastam valahol, hogy a túl sok folyadék miatt fordul ez elő), a héja alatt pedig levegős.
Megpróbálom Julika recijét, és beszámolok.

EmMargit Előzmény | 2006.03.29. 13:41 - #4491

Szia Julika!

Remélem rendbe jönnek a gombáid, adni én is tudok, ha arra kerül a sor.
A kalácsaim finomak lettek. A kisfiamnak 5 csigát adtam reggelire és csak másfelet tudott metenni, a többit az osztálytársai elkunyerálták. MAjd éhen halt, mire hazaért a suliból :-))

További szép napot kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.29. 13:38 - #4490

Szia Kila!

Kíváncsian várom, hogy sikerül a Julika féle kenyerd. Lehet, hogy túl kevés folyadékot tettél a kenyérbe és ezért nem tuditt megkelni? Majd meglátjuk, feltétlenül várom a beszámolódat.

Sok sikert kívánok, üdv, Margit


kila Előzmény | 2006.03.29. 09:27 - #4489

Szia Julika!
Én még nem használtam fagyasztott gombát. van a mélyhűtőben, de nem kellett még felengednem. Ennek ellenére előfordult, hogy kesernyés lett a kefír. 1-2 alkalom után elmúlt. Szólj nyugodtan, ha nem jönnek rendbe!
Húúúúú, nekem nagyon soknak tűnik ez a víz. Ennyi liszthez és 250 ml tennék , de lehet, hogy ki kellene próbálnom a Te recidet, úgy, hogy semmiképp nem nyúlok hozzá dagasztás közben. Csak az a gond, hogy ha látom, hogy nagyon nyúlik a tészta, nem tudom megállni, hogy ne tegyek hozzá lisztet. A géphez adott receptek nekem még sosem sikerültek.
De ma megcsinálom 47 dkg-300 ml-vel! Beszámolok az eredményről!

Köszönöm a segítséget! kila


majorkaj Előzmény | 2006.03.29. 08:21 - #4488

Szia Kila !

Nálam egyszerre jelent meg az üzenetünk.
Köszönöm a válaszodat és a felajánlásodat. Remélem nem kerül rá sor, hogy le kelljen cserélni a gombákat. Akkor várok türelmesen. Igen nekem is rémlett, hogy volt már hasonló problémád. Remélem akkor rendbe jönnek. Lehet, hogy a hosszú fagyasztás miatt van ez. De Te még akkor nem fagyasztottad amikor ezt írtad.
Én ha csak BL-80 as lisztet használok akkor nem teszek bele sikért. Ha a gépben sütök kenyeret akkor én 47 dkg BL80 as liszthez 3 dl vizet teszek. Van egy alap recim ami szinte mindig sikerül a gépben. Ezt a géphez (Nethaus) kapott leírásból vettem. Üdv.Julika


majorkaj Előzmény | 2006.03.29. 08:15 - #4487

Szia Margitka !

Nagyon szép a csokis kalácsod és a tekercsed. Megint alkottál úgy látom.

Úgy rémlik egyszer már Kila is kérdezett tőlem hasonlót a gombákkal kapcsolatban. Ezért lehet, hogy Neki már vannak ezzel kapcsolatos tapasztalatai. Kiváncsian várom. Üdv.Julika


kila Előzmény | 2006.03.29. 08:11 - #4486

Szia Margitka!
Többféle liszttel is próbálkoztam már, BL 80-assal is sütöttem, finomliszt+sikérrel, és mindkettőből több típussal. De nekem fehér kenyerem még jó nem lett... :-((((
Szeretem a vegyes lisztből készült kenyereket, de néha annyira jó lenne fehéret is sütni.
Rétesliszttel és anélkül is próbáltam már, nem tudom, az befolyásol -e valamit.
Most ferencvárosi finomliszt+sikér, amit használok.
Tényleg teljesen tanácstalan vagyok, de ezek szerint más is van így vele, mint én. És miért van az, hogy ugyanolyan liszttel, ugyanolyan gépben a kolléganőmnek szép domború fehér kenyere lesz, nekem meg kritikán aluli? Általában úgy néz ki, hogy a tetején a héja alatt nagy, levegős lukak vannak és az állaga is nagyon nagy lukú. Szinte elválik a felső héja a tésztától. Hiába veszem le a folyadékot. Ráadásul a kolléganőm fél decivel több vizet használ ugyanannyi liszthez. 530 g liszthez 330 ml vizet tesz, hát én ehhez csak 280 ml-t tennék kb. És mégis szép, domború a kenyere. 

Julika!
Sajnos nem tudom, mi lehet a gombákkal. Én is úgy emlékszem, hogy volt már hasonló időszakunk, de valami miatt rendbe jött. Vízben pihentetem őket én is, mint Te, és mostmár általában mindig 2,8 %-os tejet használok. Ha nem javul a helyzet szívesen küldök gombát!
kila


EmMargit Előzmény | 2006.03.29. 01:01 - #4485

Sziasztok!

Megmutatom, mit sütöttem ma. Kicsit újítottam a kalácsreceptemen. A kisfiam mesélte, hogy a suliban csokis csigát is lehet kapni, így nekem is kellet valami hasonlót csinálnom, nehogy úgy érezze "szegényke", hogy lemarad valami jóról :-))

megkelt megsült kivettem a formából csokimázzal

megvágva megvágva a kicsi csíkosok csokisodnak a kicsi csíkosok csokisan

 

Még megmutatom, hogy a napokban mit vettem. A Metróban voltunk és láttam 5 kg-os BL 80-as lisztet. Kicsit bizalamtlan voltam vele, de végül vettem belőle 2 csomaggal, mert nagyon jó árban volt. 60.- forintra jön ki 1 kg, én a malomban 82.- forintért szoktam venni. Egymás mellett lefotóztam mindkettőt.
A "segítőkész " felirat tett bizalmatlanná, de az oldalán rajta van, hogy BL 80-as, ezen kívül más tartalmat nem találtam ráírva. Remélem jó lesz :-))

BL 80-asok

Szép napot és jó sütögetést holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.28. 23:24 - #4484

Sziasztok! Szia Jégkása!

Meghoztam a képeket Jégkása ma sütéséről, nagyon szépek lettek, íme:

Sajtos stangliSajtos stangliegyveleg

Még egy gyönyörű képet tett fel Jégkása a NLC-re, remélem nem baj, de ezt is eloroztam :-))
Hoztam egy kis tavaszt Jégkásától:

jácint

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.28. 23:09 - #4483

Szia Julika!

Nem tudom mi lehet a gombával, várjuk meg, hátha Kila is ír valami ötletet.

Várom a beszámolót és a képeket a kalácsról, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.28. 23:07 - #4482

Szia Jégkása!

Nagyon örülök, hogy így ízlik a buci tésztája. Az első "tészta-gyermekeim" egyike, nekem is egy nagy kedvencem :-))

A képet hozom és megmutatom rövidesen. Várom további jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.28. 23:04 - #4481

Szia Piroska!

Dehogy veszem kritikának, köszönöm és örülök, hogy szóltál. A helyzet azonban az, hogy én ezt a képet nem találom, feltehetőleg nem kaptam meg. Persze az is előfordulhat, hogy elkevertem valamit, de mindenesetre megkérlek, hogy még egyszer küldd el nekem légyszíves, mert nincs meg nálam. (Az összes kapott képet őrizgetem a gépemen, már jó sok van :-))

Még egyszer köszönöm, hogy szóltál és erre kérek mindenkit, ha valami hibát talál. Várom a képet, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.03.28. 22:14 - #4480

Szia Margitka!

A virslisbuci tésztája valami nagyon jó tészta. Ma ezt sütöttem meg nagy adagból emeltem egy kicsit az élesztőn. Sütöttem belőle még stanglit ugy, hogy 50 dkg tésztát kelesztés után visszatettem a gépbe pici liszttel 20 percig dagasztattam mikor kész lett formáztam lekntem tojással és megszórtam füstölt sajttal, nagyon finom lett:-))
Jobb mint a bolti( végre). Az NLc-n találsz képet ha gondolod hozd át őket.

További szép estét:-)))


Piroska Előzmény | 2006.03.28. 21:56 - #4479

Szia Margitka!

Ne vedd kritikának, de a töltött marcipánkoszorúnak a képét nem tetted fel a recepthez. Elküldjem még egyszer?

Szép estét mindenkinek!

Piroska


Piroska Előzmény | 2006.03.28. 21:51 - #4478

Szia Vidovi!

Miért kellett candida diétát tartanod? Mennyire komolyan csináltad? Használt? Ha nem akarsz nyilvánosan írni róla, írd meg az e-mail címemre.

Piroska


majorkaj Előzmény | 2006.03.28. 20:56 - #4477

Szia Margitka !

Köszönöm a gyors választ.

A gombák nekem mindig vízben pihiznek a hűtőszekrényben.
Hétvégén lehet, hogy meglepem a páromat a Nutellás kaláccsal. Képet és beszámolót majd küldök. Üdv.Julika


[Későbbi] [5356-5337] [5336-5317] [5316-5297] [5296-5277] [5276-5257] [5256-5237] [5236-5217] [5216-5197] [5196-5177] [5176-5157] [5156-5137] [5136-5117] [5116-5097] [5096-5077] [5076-5057] [5056-5037] [5036-5017] [5016-4997] [4996-4977] [4976-4957] [4956-4937] [4936-4917] [4916-4897] [4896-4877] [4876-4857] [4856-4837] [4836-4817] [4816-4797] [4796-4777] [4776-4757] [4756-4737] [4736-4717] [4716-4697] [4696-4677] [4676-4657] [4656-4637] [4636-4617] [4616-4597] [4596-4577] [4576-4557] [4556-4537] [4536-4517] [4516-4497] [4496-4477] [4476-4457] [4456-4437] [4436-4417] [4416-4397] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG