E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Maryenne Előzmény | 2009.05.23. 07:50 - #41557

Szia Clarisska!  A receptet elnézve is kevésnek tartom a sütési időt! Én nem kelesztek meleg helyen semmit mível nekem akkor tul kel minden és belül nyers maradt igaz én hosszabb ideig sütőm. Általában fél órát kel formázás után a kalácsom de elötte is fél órát itt ugy látom csak 1x van kelesztve én szinte minden kelt tésztát 2x kelesztem.


Maryenne Előzmény | 2009.05.22. 20:00 - #41556

Epres piskota: limarapeksege.blogspot.com/2009/05/epres-piskota.html


clarisska Előzmény | 2009.05.21. 22:07 - #41555

Sziasztok!

Nagyon nagyon köszike a tippeket. Leírom a receptet, ahogy ajánlottátok:

Fahéjas tekercs

Hozzávalók:

175 ml tej

1 tojás

100 g vaj

100 g cukor

0,5 tk só

450 g fehér kenyérliszt

1,5 tk instant élesztő

A töltelékhez:

4 ek tejföl

4 k nagyszemű kristálycukor

4 ek világos nádcukor

1 ek őrölt fahéj

1 tk reszelt szerecsendió

100 g mazsola

felvert tojássárgája a mázhoz

Ez a péksütemény édes, fűszeres tölteléket rejt. Vegyük ki a tartályt a kenyérsütő gépből. Öntsük bele a tejet, majd adjuk hozzá a tojást, a vajat, a cukrot valamint a sót. Ezt követően tegyük hozzá a lisztet úgy, hogy teljesen elfedje a folyadékot. Az élesztőt szórjuk a lisztre. Ha a kenyérsütő gép útmutatója azt javasolja, először a száraz alapanyagokat tegyük a gépbe. Igazítsuk a tartályt a gépbe, állítsuk be a programot dagasztásra, majd nyomjuk meg az indítógombot. Ha a gép dagasztás befejeződött, borítsuk a tésztát enyhén lisztezett felületre. Finoman gyúrjuk át. A tésztát nyújtsuk 45x30 cm nagyságú téglalappá. Keverjük össze a tejfölt, a cukrokat, a fahéjat, a szerecsendiót és a mazsolát, majd szórjuk a tésztára úgy, hogy a széleken egy 2,5 cm-es sáv üresen maradjon. A hosszabbik felétől kezdve tekerjük fel az alapot, és csípjük össze a széleket. Ezután a tekercset tegyük enyhén olajozott tepsibe úgy, hogy az összeillesztés a sütőlap alján legyen, majd csavarjuk össze a tésztát spirál alakba. Lazán takarjuk le, és hagyjuk meleg helyen kétszeresére megkelni. Egy nyárstűt szúrjunk a tésztába, nehogy sütés közben szétnyíljon a csigaforma. A sütőt melegítsük elő 180 oC-ra, a gázsütőt 4-es fokozatra. A tetejét kenjük meg felvert tojássárgájával és szórjunk rá egy kevés cukrot. A tekercset süssük körülbelül 30 percig, vagy míg tompa kongó hangot nem hallatt, ha alulról kopogtatjuk meg. Végezetül borítsuk fémrácsra és hagyjuk hűlni.

Íme, ez lenne a recept. Annyi módosítást tettem, hogy a töltelék nálam csak fahéj és cukor keveréke volt.

Ti hogy szoktatok meleg helyen keleszteni? Én bemelegítem a sütőt a legkisebb 50 fokra, és kikapcsolom. Ide rakom a kelesztendő dolgokat, más meleg hely nálam nincs a lakásban. Szerintetek ez jó módszer?

A sütőpapíros letakarással csak az a bajom, hogy az alja attól még megéghet, azzal mit csináljak.

Köszi a segítségeket!

Üdv: Clarisska


Limara Előzmény | 2009.05.21. 16:31 - #41554

Szia Clarisska!

Jó lett volna látni magát a receptet is, mert így nem ismerem, de első ránézésre azt mondom, hogy a 20-30 perc sütés nagyon kevés egy kalácsnak. Ennyi idő alatt tényleg csak a teteje barnul meg, a közepe még nem sül át. Én 40-45  percig szoktam sütni a kalácsot, 15 perc után letakarom a tetejét egy fóliával, hogy ne égjen meg.

Üdv, Limara


georgina Előzmény | 2009.05.21. 15:44 - #41553

Noémi!

Csodálatos, megható történet.Köszönet,hogy megosztottad velünk!


emes Előzmény | 2009.05.21. 12:16 - #41552

Hali!

Először is örülök, hogy a régiek közül legalább néhányan bejelentkeztek! Azért még vannak sokan akiket rég "láttunk"! Tessék néha írni, naaa, légyszi, légyszi!

Clarisska! Habár ezt a recit én sem ismerem, de ez az idő tényleg rövidnek tűnik! És igaza van a többieknek, ha ilyen gyorsan barnul a teteje, akkor már a sütés elején rakjál rá sütőpapírt, és úgy süsd. Nekem madnem 200°c-on sül egy kalács, kb. 50-60 percig. Közben tűvel tudod ellenőrizni a belsejét, és ha már nem ragad, leveheted a papírt is. Illteve, ha jól értem, ez a reci kenyérsütőgéphez való. Nem minden gépi receptet lehet átalakítás nélkül megcsinálni sütőben, és ez fordítva is igaz! De itt van sok recept, amit kipróbálhatsz! Asszem mindenki nevében beszélhetek, hogy a legtöbben Limara Hokkaido kalácstésztáját szeretjük sütni. És ezt variálljuk minden féle módon. Kicsire, nagyra, töltöttre, édesre, sósre, csavartra ...stb. Belinkelem neked ide: www.gportal.hu/gindex.php

Remélem tudtunk segíteni, ha nem bármikor kérdezzél még nyugodtan, mindig jár erre valaki. (A mostani létszámhiány ellenére is!)

További jó sütögetést: Emes


ILDIKO Előzmény | 2009.05.21. 11:24 - #41551

Sziasztok!

Koszonom a jo szavakat es a biztatast Toletek! Kifogunk labalni, de ez most tenyleg joool elhuzodik. Sok kedvem es energiam nincs a dolgokhoz, pedig ma fozom kell es sutni is jo lenne.Az egyik munkatarsam szulinapos volt.A desszert eu-rol valo megszokott finomsaggal leptem meg. "Ujra a Kokuszos-szolotorta". Hmmm! Mi nagyon szeretjuk.Egyszeru de nagyszeru. A suti kisult een meg leultem vegre.Fotot nem keszitettem mert EZ mar "Dallasz"sorozat lenne ebbol a sutibol.

JOLIM, Neked is koszi a tanacsokat  amit mailben kaptam. Jelenleg Menthol, eukaliptusz es gyomber  mergezes van itt. Tisztara "koala"lettem.

CLARISSKA: Ahogy Mary is irja: masold be a recit es akkor megkuksizzuk hogy nem e a folyadaek sok a kalacsba. Figyi: Amit meg tehetsz. Sztem lehet hogy nem eleg az ido ehhez a hofokhoz./Lasd:MINDEN suto maskepp sut!!/ Nem a leirtat kell neha nezni hanem a tesztat hogy alakul. Probald letakarni sutopapirral es tovabb sutni. Ha tojassal es fooleg!- csak tojassargajaval van lekenve a kalacs, akkor kivulrol ugy latszhat hogy megsult a teszta mivel elobb barnul!!-de belulrol esetleg nem eleg ez az ido neki. Sima sutest probald.Ne legkeverest. Ritkan hasznalom csak.Kivulrol kiszarithatja a sutiket es belulrol....

A masik tanacs: Ha a lanyok is ugy gondoljak hogy jo./??/ esetleg emeld meg a hofokot es takard le ugyszinten s.papirral sutesnel a tesztat.

Jonnek majd a nagypekek es segitenek Neked!!  Ha jo ido van akkor bizti a pocijukat barnitjak kozben. Vagy azert is csak uj reciket probalnak ki /?/ Ezert van most egy kicsit ilyen csend mostansag.

Tedd be kerdesedet legkozelebb a Sussunkbe . Oda mindig eljovunk kostolozni!! es igy hamarabb valaszt kapsz.

Sziasztok!


kiskukta Előzmény | 2009.05.21. 10:03 - #41550

Ezt e-mailen kaptam, engem nagyon meghatott, nézétek meg, ha van kedvetek.

Egy nap megkérdi apját a fia: "Apu, részt vennél velem a maratonon?" Az

apa szívbeteg, de mégis igennel válaszol.... és így közösen elhatározták, hogy

beneveznek a maratonra...

Nem sokkal később kérdi a fia az apját: "Apu,mit gondolsz jelentkezhetünk az Ironman-ra?"

Az apa igennel felelt.."igen,......de ez a legnehezebb triatlon a világon, melyet évente

Hawaii-n rendeznek, ahol a versenyzőknek 3,86 km-t kell úszni, 180,2 km-t

kerékpározni, 43,19 km-t futni a szigeten keresztül.."

Apa és fia egy testté váltak, hogy részt vehessenek a versenyen most pedig nézd meg a filmet.......

http://www.youtube.com/watch?v=VJMbk9dtpdY


Maryenne Előzmény | 2009.05.21. 08:13 - #41549

Szia  Clarisska!

Nem ismerem a receptet jó lenne ha bemásolnád ide. Öszintén szólva én rövidnek érzem a sütési időt!


clarisska Előzmény | 2009.05.20. 22:09 - #41548

Sziasztok kedves fórumozók!

Végső elkeseredésemben fordulok hozzátok segítségért. Régóta figyelem az oldalt, fantasztikus kis csapat jött itt össze, csupa ügyes kis sütőművész. Arra szeretnék választ kapni, hogy miért marad nyers egy kalács. A recept az általatok is valószínűleg jól ismert 100 újabb recept kenyérsütő géphez című könyvből való, egész pontosan a fahéjas tekercs. A tölteléket nem a könyvben leírt módon készítem el (mert arra gyanakodtam, hogy a nedves töltelék miatt marad nyers), hanem cukor és fahéj keverékéből áll. 20-30 perc 180 fokon való sütés után a külseje szép barna, de belül, már a tészta alatt 0,5 cm-rel nyúlós nyers marad a tészta. A dagasztás után gyönyörű a tésztám, a kinyújtáskor is olyan mint az álom. Megsülve is nagyon szép, de ha felvágom... majd elsírom magam.

Kérlek ha valaki tudja miért van, írja meg nekem.

Köszi lőre is!

További jó fórumozást és sütögetést.

Andi


kmagdi Előzmény | 2009.05.19. 11:42 - #41547

Kedves
Mindenki!

Kedves Érdeklődők!

Kondoroson szülőfalumban, otthonomban hétvégén szombaton egy érdekesnek ígérkező egésznapos ingyenes program lesz ebéddel együtt.Akit érdekel az alábbi linken megnézheti, de szívesen segítek is magánban vagy itt is.


http://www.kondoros-turizmus.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=71&Itemid=26


sumi48 Előzmény | 2009.05.19. 11:23 - #41546

sziasztok mariska vagyok tegnap találtam,hátha érdekel valakitsult eperbefott címke // Mixed pickles     a sütik csodálatosak amit csináltok


majorkaj Előzmény | 2009.05.18. 19:59 - #41545

Szia Emese !

Itt vagyok, meg vagyok :) Nagyon el vagyok havazva ezért nincs időm jönni, irogatni. De minden szinte benézek és megcsodálom a sok szépséget amit készítenek a kis pékecskék. Sütni is nagyon keveset sütök, emrt kevés fogy.
NAgyon szurkolok neked, hogy minden simán menjen, ahogy Te szeretnéd. És váááárom a híííreket !!!!
Millio puszi:Julika


Maryenne Előzmény | 2009.05.18. 08:17 - #41544

Szia Kekezust!

Újpalotán elég sok volt és ott azt mondták, hogy van belölle!  Tesco-st nem ismerem de az is jó lehet mível itt is használják Pékecskék!


kekezust Előzmény | 2009.05.17. 23:55 - #41543

Maryenne, megnéztem a hétvégén a közeli Lidlt, nincs kenyérsütőgépük, azt mondta egy dolgozó, hogy legutóbb karácsonykor volt. ??? Holnap tesco.


bezsa Előzmény | 2009.05.17. 20:24 - #41542

Szia Emes!

Meg vagyok, sütni hetenként egyszer sütök kenyeret, mert 90 napos diétát csináljuk. Ritkán benézek, de amikor meglátom ezeket a szépségeket, hát összefut a nyál a számban. Inkább nem kinzom magamat. Hiányzik a rendszeres sütögetés, de most nagyon elhatároztuk magunkat és tartani is akarom magamat hozzá.

Drukkolok Neked, hogy minden rendben legyen és gyönyörű babád legyen.

Pusz  Bezsa


virag Előzmény | 2009.05.17. 17:27 - #41541

Sziasztok Lányok!!!!

Ildikó!

Mielőbbi gyógyulást kívánok Nektek! Kislánykádnak pedig sikeres vizsgákat!!

Andi!

Nagyon szép nap ez a mai!

SZÉP NAPOT MINDENKINEK!!!

 

 


Pannika Előzmény | 2009.05.17. 10:03 - #41540

HAHÓ !!

ITT vagyok-Mindenkínek szép vasárnapot kívánok!

EMESE  hogy vagytok,már nem sok van  h.......!

PUszi mindenkínek


szokimoki Előzmény | 2009.05.17. 09:55 - #41539

Sziasztok Lánykák!

Szép hétévégét mindenkinek! Remélem mindenki jól van! Látom, nagy a csendesség....de hát ez szokott lenni ilyenkor, itt a jó idő.....szabadba vágyunk...

Puszi mindenkinek


emes Előzmény | 2009.05.17. 09:13 - #41538

Sziasztok lányok!

Nagyon csendes mostanság ez az oldal. De ez biztos a jó idő miatt van. Sokan kirándulnak, a többiek meg napestig csak kertészkednek! Azért néha jelentkezhetnétek, hogy "Hé! Megvagyok, itt vagyok!" Hol vagytok Julika, Superkeri, Bezsa, stb.!?


[Későbbi] [41834-41815] [41814-41795] [41794-41775] [41774-41755] [41754-41735] [41734-41715] [41714-41695] [41694-41675] [41674-41655] [41654-41635] [41634-41615] [41614-41595] [41594-41575] [41574-41555] [41554-41535] [41534-41515] [41514-41495] [41494-41475] [41474-41455] [41454-41435] [41434-41415] [41414-41395] [41394-41375] [41374-41355] [41354-41335] [41334-41315] [41314-41295] [41294-41275] [41274-41255] [41254-41235] [41234-41215] [41214-41195] [41194-41175] [41174-41155] [41154-41135] [41134-41115] [41114-41095] [41094-41075] [41074-41055] [41054-41035] [41034-41015] [41014-40995] [40994-40975] [40974-40955] [40954-40935] [40934-40915] [40914-40895] [40894-40875] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?