E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Batka Előzmény | 2006.03.25. 00:56 - #4416

Gyerekek, most már nincs más hátra: ha cserepes héjú kenyeret akartok, be kell ruháznotok egy ezeréves, szabályozhatatlan gázsütőbe, mint ami Margitkának van! Nem lehet más titok :-)

EmMargit Előzmény | 2006.03.24. 21:48 - #4415

Szia Julika!

Ha finom a zsömle, akkor minden rendben van, ez a lényeg :-))

Az utazáshoz minden jót kívánok érezzétek jól magatokat! Meddig maradtok?

Várlak ám vissza :-)) Üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.03.24. 21:32 - #4414

Sziasztok !

Sajnos a zsömléim küllemét tekintve nem dicsekedhetek most. Szinte mindegyik teteje szét nyílt, kirepedt. De nagyon fincsi ízre. Holnap nem lesz időm sütni és vasárnap megyünk Szlovákiába egy termálfürdőbe és oda szánom szendvicsnek. Üdv.Julika


EmMargit Előzmény | 2006.03.24. 21:24 - #4413

Sziasztok!

Meghoztam Bundik és Vidovi képeit.

Bundik a Ditta féle kiflit sütötte meg nagy sikerrel, gratulálok hozzá:

Kifli (Ditta receptje)

Vidovi az Arab lepényhez küldte el a képeket. Nekem ez is nagyon tetszik, kicsit a Ciabattához hasonlít, csak ez kovász nélkül készül.

Arab lepény Arab lepény Arab lepény

Köszönöm a képeket és várom a további sikeres sütések képeit is, üdv, Margit


Mea Előzmény | 2006.03.24. 20:57 - #4412

Sziasztok! Margit és Majorkaj! Köszönöm szépen a segítséget:-) Holnap kiprószálom:-) Aztán bezacskózom és fagyasztom:-) Puszi, Márti

EmMargit Előzmény | 2006.03.24. 20:27 - #4411

Szia Judit!

Szerintem is érdemes a BL 80-as nál maradni.

Kellemes hétvégét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.24. 20:26 - #4410

Sziasztok Szokimoki, Piroska és Julika is így járt a kenyérrel!

Egyszerűen nem értem. Egy valami juott eszembe. A legelső kenyerembe tettem még margarint a többibe nem. Úgy emlékszem, hogy ezt a receptnél fel is tüntettem. Az első kenyerem volt a legkevésbé cserepes, a többi, amibe nem tettem margarint, látványosabban kicserepesedett. Lehet, hogy egyszer érdemes lenne így is kipróbálni.
A héja nekem is kemény és szerintem elég vastag is. Ennek dacára lehetett hallani, ahogy ropog a hűlés közben, ekkor keletkeztek rajta a cserepek.

Annak örülök, hogy finom lett a kenyér és ízlik. Holnap megsütöm újra ezt a kenyeret és pontosan megfigyelek és leírok mindent, majd beszámolok róla.

További szép estét és kellemes hétvégét kívánok, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.03.24. 20:20 - #4409

Szia Piroska!

Hátha kitalál nekünk valami okosat Margitka! Olyan gyönyörüek a Margitka kenyerei, hogy tényleg tanítani valóak! Már egy csomószor megnéztem ezeket a képeket.

Szép estét! Üdv, Szokimoki


Piroska Előzmény | 2006.03.24. 20:13 - #4408

Szia Szokimoki!

Én is ugyanazt tapasztalom, amit Te. Hiába csinálok mindent úgy, ahogy Margitka írja valahogy vastagabb és "páncélosabb" a héja. Kicsit keményebb is és nem is cserepesedik.
Vajon miért?

Üdv:
Piroska


majorkaj Előzmény | 2006.03.24. 20:10 - #4407

Szia Márti ! Ha sok a zsömle Nektek akkor kisütve 2-3 darabonként bezacskózva beteheted a mélyhűtőbe. Én is mindig ezt csinálom. Most is pont egy nagyon egyszerű reci alapján készült zsömlék sorakoznak a tepsin várva a sütésre. Üdv.Julika

szokimoki Előzmény | 2006.03.24. 20:05 - #4406

Szia Margitka!

Hát igen! Ezek gyönyörűek! Én most nem fényképeztem le, de szinte ugyanolyan lett a héja mint a tegnap lefényképezett joghurtos kenyérnek.De az enyém nem olyan még kisülve sem mint a Tiéd! Nem is csak az, hogy vastag, hanem olyan száraz .. hát nem is tudom megfogalmazni.Hátha a tegnapi képemről látszik, hogy miről beszélek.

Teljesen a recept szerint jártam el.Beletettem a gépbe a 3 dl vizet, a 2 dkg margarint, majd a liszt felét , arra a só, cukor, aszkorbin majd maradék liszt, tetejére az élesztő.3x20 perc majd formázva bele a sütőzacsiba, 3/4 óra kelés+amíg a sütő felmelegedett(kb negyed óra) és be  a jénaiba. A sütözacsinak megint nem volt értelme, mert megint kiszakadt.Így a sütés félidejében megkentem vízzel.Sült kb 3/4 órát, aztán úgy ahogy volt melegében kiraktam a nyitott ablakba.És vártam, és vártam...De nem sikerült. Hát ennyi! De azért még majd próbálkozom, mert a kenyér nagyon finom lett, már csak a cserepes héj hiányzott a teljes örömömhöz.

Üdv, Szokimoki


kakuk100 Előzmény | 2006.03.24. 19:59 - #4405

Szia Margitka!

Köszi szépen a választ. Akkor én sem veszek BL112 lisztet.Csak kiváncsi voltam mik a tapasztalatok ezzel a lisztel.

Üdvölettel:

Judit

 


EmMargit Előzmény | 2006.03.24. 19:52 - #4404

Szia Bundik!

Nagyon örülök, hogy továbbra is sikeres a kefired és finomakat sütsz belőle. Gratulálok hozzá! A földön landolás egy kis baleset, legközelebb biztos óvatosabban teszed a sütőbe a kifliket :-))

Kellemes hétvégét és várom további jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.24. 19:41 - #4403

Szia Szokimoki!

Íme a kért képek:

variáció tk liszttel - megsült  variáció tk liszttel - megsült

variáció tk liszttel - és itt is variáció tk liszttel - megvágva

 

Másik kenyér:

Rozsos, rozskovászos változat - megsült Rozsos, rozskovászos változat - megsült 

Rozsos, rozskovászos változat - kihűlt és megint cserepes lett Rozsos, rozskovászos változat - kihűlt és megint cserepes lett Rozsos, rozskovászos változat - megvágva

A legutolsó képen látszik, hogy annak a kenyérnek sem volt vékony a héja és mégis szépen kicserepesedett.
Annyira bosszankodom, hogy nem sikerül kicserepesedni a kenyerednek, hogy el sem hiszed. Teljesen úgy csináltam mindent, mint ahogy leírtam, és a képek bizonyítják is, hogy kicserepesedett a kenyér a hűlése közben. Többször is megsütöttem azóta a kenyeret és minden alkalommal így sikerült. Mit tettél a tésztába? Írjál meg mindent pontosan és azt is, hogy hogyan csináltad, hátha rájövünk, hogy hol lehet a probléma.

További szép estét, várom jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.24. 19:27 - #4402

Szia Batka!

Örülök, hogy jól sikerült az "öszvér" kifli-zsömle. Biztos legközelebb is finom lesz, ha a fele lisztet cseréled ki. Majd mesélj róla!

Kellemes hétvégét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.24. 19:20 - #4401

Szia Superkeri!

Igen, tudtam :-)) Szinte az összes kalácsreceptem egy alaprecept alapján készült. Ez nem von le annak értékéből, amilyen sok mindent kitaláltál a tésztából, gratulálok hozzá. Jobbulást kívánok a betegnek, akinek örömet szereztél a sütéseiddel.
Gratulálok a sikeres rozsos kenyérkédhez is, biztos nagyon finom lett.

További szép estét és kellemes hétvégét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.24. 19:16 - #4400

Szia Judit!

A BL 112-esre nekem azt modták a malomban, hogy lágyítja a tésztát, így nem használom. Inkább a fele BL 80-as liszt mellé teszek teljes kiőrlésű lisztet, így biztosabb vagyok a tészta hozzávalóinak a minőségében. Azóta már beszéltem is olyannal aki ebből a lisztből használt és anélkül, hogy én meséltem volna ezt a tényt, mondta, hogy a BL 112-es liszttel ilyen tapasztalatai vannak. Nehezebb vele dolgozni.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.24. 19:12 - #4399

Szia Mea!

A variálható fehérkenyér recept pont ilyen, amit keresel, ebbő nyugodtan lehet zsömlét is sütni. Idemásolom, hogy ne kelljen keresned:

Fehér kenyér - csak élesztővel

60 dkg BL 80-as liszt
3 dl víz
2 dkg margarin
2,2 dkg élesztő
1 kk cukor
1,5 kk só
késhegynyi aszkorbinsav

A margarint is nyugodtan kihagyhatod belőle. Így csak liszt, víz, só, cukor és víz kell bele. Az aszorbinsav szintén elhagyható, de azért azt én beletenném. A receptet el lehet felezni, akkor 8-10 db zsömlét tudsz belőle csinálni.

Sok sikert hozzá, ha kipróbálod, üdv, Margit


Mea Előzmény | 2006.03.24. 18:41 - #4398

Szia, Margit:-) Szeretném megtudni,lehet-e úgy zsömlét sütni, hogy ne kelljen bele se rozsliszt, se más extra,csak a BL-80, kovász nélküli legyen, és a joghurtot és egyebeket is mellőzném.... Szal' egy nagyon egyszerű receptet keresek,amit gyorsan össze lehet dobni a géppel. Jó lenne belőle egy kis adagos recept is, mert 2-en vagyunk rá,bár ha megmarad nem gond, mert lesz belőle morzsa. Átnéztem az itteni recepteket,de ilyen jellegű zsömlét nem találtam:-( Köszönöm a segítséget,kellemes hétvégét kívánok:-) Márti

kakuk100 Előzmény | 2006.03.24. 18:19 - #4397

 Szia Margitka!

Voltam a Malomipari boltban és láttam BL 112-es félbarna kényérlisztet.Te már használtál ilyet? Ha igen mi a vélemyényed róla? Én szeretném a BL 80 helyett ezt használni ha lehet.

KELLEMES HÉTVÉGÉT!

Üdvözlettel:

Judit


[Későbbi] [5356-5337] [5336-5317] [5316-5297] [5296-5277] [5276-5257] [5256-5237] [5236-5217] [5216-5197] [5196-5177] [5176-5157] [5156-5137] [5136-5117] [5116-5097] [5096-5077] [5076-5057] [5056-5037] [5036-5017] [5016-4997] [4996-4977] [4976-4957] [4956-4937] [4936-4917] [4916-4897] [4896-4877] [4876-4857] [4856-4837] [4836-4817] [4816-4797] [4796-4777] [4776-4757] [4756-4737] [4736-4717] [4716-4697] [4696-4677] [4676-4657] [4656-4637] [4636-4617] [4616-4597] [4596-4577] [4576-4557] [4556-4537] [4536-4517] [4516-4497] [4496-4477] [4476-4457] [4456-4437] [4436-4417] [4416-4397] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG