Már jó ideje,hogy nem jelenkeztem,de sajnos nem volt jó az internetünk,"megfertözödtünk".Nagyon sok finomság készült.A bemutatkozás nagyon tetszik,én is irok.
Egy kérdés:sütőzacskó nélkül sütöm a kenyeret Pirex tálban,csak nagyon nehezen tudom kivenni belőle miért?Vagy rosszol csinálom?Kellene nekem is szilikonforma,csak sajnos itt nam lehet venni!
Margitka sütögetéseimről majd képeket küldök,ha nem baj!
A webmester a következőket írta arra a kérdésre, hogy a title taget hol lehet megváltoztatni: "A portálodon, a beállítások menüpontban, a portálnév ablakban tudod megváltoztatni." Namármost, ez nagyon jó!!! Ez most elvileg annyi, "emargit". Annak érdekében, hogy mások könnyen idetaláljanak, kérek mindenkit, adjon ötleteket, ő milyen szavakra keresett a google-ben, vagy mire keresne, ha ilyen oldalt keresne, mint Margitkáé: kenyérsütés, kenyérsütőgép, házi kenyér, teljes kiőrlésű liszt - meg hasonlók. Szerintem nincs karakterkorlát (legalábbis remélem), úgyhogy akárhány ötlet jöhet!
Szerbusztok!
Csütötökön a kisebbik lányommal neki álltunk sütni, mivel pénteken tanfolyamot tartottunk. Elhatároztuk, hogy saját sütésű kenyérrel és zsemlével lepjük meg a hallgatókat.
Sütöttünk 2 burgonyapelyhes kenyeret, joghurtos zsemlét (mini muffinos formában) és mini virslis kifliket.
Éjfélig sütögettünk.
Közben kiderült, hogy 25 ember helyett 45 lesz.
Kénytelenek voltunk bolti kenyeret is venni.
Arra gondoltam, hogy majd a büfé asztalon lefényképezem őket, mert mire elkészültünk nagyon elfáradtunk.
Készült körözöttes kenyér, szalámis, kolbászos,tarjás. 2 nagy tál francia saláta is.
No mire észbe kaptunk, hogy fényképezzünk, már csak a morzsák maradtak a tálcán.
Elfogyott az összes lisztem. Ma el kell, hogy menjek a malomboltba, mert egy falat kenyér sincs itthon és már nagyon megszoktuk a saját kenyeret.
Az olvasztott margarin mellé még egy kis vizet is tettem, hogy el tudjam keverni, de nagyon sűrűre csináltam. A második tekercsre már alig tudtam elkenni a kakaót annyira beszívta a folyadékot a kakaópor. Ha cukorral csinálod, akkor szerintem azt is olvasszad fel egy kanálka vízben a mikróban és így keverj össze mindent. Nekem egyáltalán nem folyt ki a kakaó, sőt egy kicsit több is lehetett volna, bár így is nagyon finom lett. Kíváncsian várom, hogy sikerül a kakaóscsiga-beiglid :-))
Nagyon szeretem én is kakaós csigát, és holnap gondoltam, meg is csinálom. A kérdésem az lenne, hogy a töltelék nem -e folyik majd ki a tésztából? Látom, hogy fel kell olvasztani a margarint hozzá, hogy mennyire lehet sűrűre kikavarni így? Én úgy gondoltam, hogy bejgli formában sütném ki, csak nem szeretném ha úgy járnék vele mint az ostoros rétessel, bár annak más a receptje.
Nagyon jó pihenést kívánok először is. A recepteket örömmel várom, majd ha lesz időd és energiád beírni őket. A Bacsa szeletet sem ismerem, majd elmeséled azt is, hogy mi?
Anyukádnak jobbulást, Nektek kellemes hétvégét kívánok, üdv, Margit
Köszönöm kérdésed. Fáradtan mert ma 10 órát dolgoztam.Nem tudom sütök e valami pékárut.Szeretnék fogyózni és vissza kell fognom a sütögetést.:-)) Vannak recijeim egy Globusos szórólapról majd szeretném elküldeni de kicsi munka van még vele. Sőt a neten böngészve is szedtem össze pár jó recit de azokat is rendeznem kell. Majd holnap nem tudom mennyi ídőm lesz rá. Anyukám kivizsgálásra befeküdt a kórházba hozzá is be kell majd látogatnom.Itthon is van még tenni valóm szalad egy kicsit a ház.Amit biztosan sütök: Bacsa szelet, vasárnap palacsinta.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, elolvasgattam őket, biztos lesz olyan amit kipróbálok. Átteszem így egyben az ABC-s részbe is, hátha más is örül majd neki.
Akinek van helye a fagyasztóban, az a felesleges kenyeret is beteheti, szeletekben a legcélszerűbb. Nem is kell a sütőbe tenni, ha felenged, ugyanolyan, mintha akkor sült volna! A tengerentúl eleinte kinevettük az "őslakosokat", amikor a fagyasztóból vették elő a kenyeret (igaz, ott leghamarabb hetente mennek el bevásárolni, de akkor nagyon bevásárolnak), de aztán rájöttünk, hogy nem véletlenül teszik! szóval kenyér, kalács, muffin - csak hely legyen neki! (nálunk is elfogy egyébként, de hátha valakinek jó megoldás)
No, mostanra sikerült becsempészni egy adag indiai kaját a receptesbe. Nézz körül, hátha megtetszik valami, pl. a gyömbéres krumpligolyók elég tuti, és nem is annyira jellegzetesen "egzotikus" ízű. Ezekhez friss gyökér (vagy por) kell, majd talán a hétvégén eljutok a Metróba, és megnézem, mi is lapul azokban a zacskókban (valamit biztos csináltak vele, mert a sima, kimért gyökér kilója ennyi...)
Nem lenne ám baj, ha egy kicsit gyengébb minőségű a kép, azon is látszik, hogy hogyan sikerült, amit sütöttél. Én nagyon örülnék, ha megpróbálnál képeket küldeni, szerintem mindenki szívesen megnézné a Te sütéseidet is.
A kalácsféléket kenem egész tojással, ez szép barnára sül, a kifliféléket ill. az ebből a tésztából készült dolgokat szoktam vizezett vagy tejes tojássárgájával lekenni, ez világosabb, aranybarnára sül.
Várnék önbizalomnövelő képeket, ha elszánod magad és küldesz :-)) Én örülnék neki, üdv, Margit
Köszönöm a tippeket, majd áttárgyalom a férjemmel, hogy mit is csináljak neki :-)) Ezek szerint jól gondoltam, hogy nagyon tömény lennem csak úgy ráharapni.
Dehogy baj, hogy hosszasabban írtál, örülök, hogy jelentkeztél. Köszönöm a recepteket, majd átteszem a helyére és melléírom, hogy JamiC receptje a muffin.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit