E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.03.17. 14:05 - #4256

Szia Kila!

Biztos nagyon finom lett így a kifli, köszönöm, hogy megosztottad velünk az ötletet. Milyen kár, hogy képben nem csodálhatjuk meg!

További szép napot kívánok és jó sütögetést, üdv, Margit


kila Előzmény | 2006.03.17. 07:33 - #4255

Sziasztok!
Képzeljétek, baconos kifliket sütöttem. Csináltam egy sima kifli tésztát (azért egy kis teljes kiőrlésű lisztet is tettem bele), kinyújtottam kerekre, felvágtam háromszögekre. A háromszögek  alapjára és végig  hosszában is tettem egy bacon csíkot és úgy tekertem fel.
Nagyon guszta lett és finom. És nagyon egyszerű!
Szép napot mindenkinek! kila

kenyerke Előzmény | 2006.03.17. 05:46 - #4254

Szia Margit!

Köszönöm szépen a bemutatást, a gratulációt és a fáradozásodat.

A második képen egymás mellé tettem a két PÖLYHÖS kenyeret. A kettőnek a rozsos összetételében is van kis különbség. Tökös-pölyhös kicsit markánsabb és sötétebb (az alsó félbevágott szeletek a második képen).

A pölyhösök számtalan változatát lehet és érdemes elkészíteni. Nagyon jó és jól formázható ez az alaptészta)Tök helyett pl. sárgarépával s koriánderes ízesítéssel, mert a kettő együtt a rozskenyérben kiváló. Magvak helyett pl. főtt kukoricát is el tudok képzelni picit darabosra darálva és koriánderes ízesítéssel. (Mikor kutyulok, mindig kóstolgatom a tésztát ;).

Szép napot, jó sütögetést, kísérletezgetést Mindenkinek!

kenyérke

A kerek formájú zománcos sütő a legkiválóbb a rozskenyerek sütéséhez.


EmMargit Előzmény | 2006.03.16. 23:52 - #4253

Sziasztok!

Meghoztam Szokimoki képeit. Rengeteg mindenről küldött fotót. Ma is sokat sütött, de a korább képeit is most sikerült gépre tenni. Az első képet megmutatom itt is, a kinagyítás után, innen léptetve tovább tudjátok nézni a többit is. Gratulálok, nagyon szépeket sütöttél Szokimoki.

foszlós kalács

Anyulia ma Cipóban sült csülköt készített, ennek küldte el a képeit. Köszönöm, gratulálok hozzá, nagyon gusztusos lett:

Cipóban sült csülök Cipóban sült csülök

Kenyérke a Tökös-pölyhös kenyerének egy újabb verzióját sütötte meg, ez most Zabos, tökös-pölyhös kenyér lett. Nagyon szép, gusztusos kenyérke lett ez is, gratulálok hozzá.

Zabos, tökös-pölyhös kenyér Zabos, tökös-pölyhös kenyér (az előtérben, szeletelve a tökös-pölyhös kenyér)


EmMargit Előzmény | 2006.03.16. 22:00 - #4252

Szia Szokimoki!

Egy jó pár dolgot sikerült sütni :-))
A képeket köszönöm, hozom rövidesen. További szépe stét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.16. 21:56 - #4251

Szia Superkeri!

Nagyon sajnálom, hogy így jártál. Nem is tudom, hogy mi lehetett a hiba, hogy enyire nem kelt meg egy kalácstészta. Nem szeretnélek ám megbántani, de nem lehet, hogy kimaradt belőle az élesztő? Én jártam már így, tehát nem lehetetlen, sőt már másoktól is olvastam ilyet. 

A méz egy jó kérdés. Én egy kalácsot csináltam vele, de nagyon finom volt. Ideteszem a linkjét, nézegesd meg a receptet.

Citromos kalács

Nekünk elég volt 1 dl méz a 60 dkg liszthez, de úgy tűnik, hogy többen édesebben szeretik a kalácsot, mint mi. Tehét elképzelhető, hogy többet is tehetsz bele. Mondjuk úgy, hogy a 10 dkg cukornak felelhet meg az 1 dl méz. Talán :-))

A félresikerült kalácsot, ha nem dobtad még ki, akkor érdemes talán kiszárítani és édes morzsának ledarálni. Így biztos lehet belőle valami süteményt csinálni. Olyat, amihez kekszmorzsa kellene például.

A fehér rozslisztet nem tudod úgy használni, mint a BL 80-as lisztet. Minden rozsliszt sikér nélküli, tehát ennek megfelelően lehet sütni belőle. Nem tudom, hogy sütöttél-e már rozsliszttel kenyeret és azt sem tudom, hogy szeretitek-e a sűrűbb, tömörebb kenyeret. Ha nem, akkor maximum 1/3 rész búzalisztet cserélj át rozsra és tegyél hozzá sikért is mindenképpen, így várható, hogy még viszonylag lazább szerkezetű, de már rozsos jellegű kenyeret kapsz.

Várom válaszod az élesztővel kapcsolatban, mert más azóta sem jutott eszembe, mint ilyen hiba forrása. Szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.16. 21:03 - #4250

Sziasztok!

Nem túl régen értem haza, épp csak nekiálltam sütni, olvasgattam egy kicsit, és most még el kell mennem egy rövid időre. Jövök ám vissza és válaszolok rövidesen.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit 


szokimoki Előzmény | 2006.03.16. 20:24 - #4249

Sziasztok!

Mi ez a nagy csend?

Én ma sütögettem egy pár dolgot.Holnap utazik a párom a nagy Budapestre, így inkább neki sütögettem: Fehér kenyeret, foszlós kalácsot(gépit, nagyon finom),joghurtos zsömlét, meggyes-mogyorókrémes muffint+ még egy adag kalács most kel a nagy sikerre való tekintettel.Küldtem képeket Margitkának.

Sziasztok! szép estét mindenkinek!

Üdv, Szokimoki


superkeri Előzmény | 2006.03.16. 20:23 - #4248

         Szia Margitka! Előre bocsátom:segítségedet kérem!! A hét elején nagyon finomat szerettem volna sütni, ezért az Aszalt barackos kalácsodra esett a választás. Hát ilyen sikertelenség még a sütések kezdetekor sem volt. Szerencsémre, fél adaggal próbálkoztam. Minden hozzávaló menny-t feleztem. A cukor helyett mézet tettem, mégpedig 2 e.kanállal + 1 kk cukrot még adtam az élesztőnek. Hát még 1órai kelesztés után sem volt látható növekedés. Gondoltam majd asütőben behozza a lemaradást. Hát tévedtem: kemény, ehetetlen valami sikeredett. De remélem segítségeddel hamarosan közös sikernek örülhetünk! Addig is gyönyörködöm a fotóidban---nagyon kívánatos ez a kalács.

Margitka! Légyszíves segíteni abban, hogyan válthatom ki a cukor mennyiségét mézzel pl.kalácsoknál? Még egy kérdés: a fehér rozslisztet hogy használhatom? Úgy mint a BL 80-t?, hosszabb-e a kelesztési idő, több sikér kell hozzá?  Köszönöm előre is a segítséget.  Üdv. Superkeri


EmMargit Előzmény | 2006.03.16. 00:01 - #4247

Sziasztok!

Megkaptam Bezsa képét a Joghurtos zsömléiről, szerintem fantasztikus lett. Gratulálok hozzá! Üdv, Margit

Joghurtos zsömle


EmMargit Előzmény | 2006.03.15. 23:17 - #4246

Szia Bezsa!

Köszönöm a bemutatkozást a képekkel együtt. Örülök neki, már fel is tettem a fórumba és az ABC-s részbe is.

A szárított gombát sajnos én nem ismerem, nem tudom ennek mennyi idő alatt kellett volna megpuhulni. Lehet, hogy tovább kellett volna áztatni? Mindenestre bosszantó lehetett, hogy ott állsz felette, a család meg éhesen vár.

Kíváncsi vagyok a joghurtos zsömléidre, majd mesélj hogy sikerült. A búzacsíra biztos finom bele.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


bezsa Előzmény | 2006.03.15. 22:40 - #4245

Szerbusztok! Elküldtem a bemutatkozásomat. Én naiv azt hittem, hogy ma nincs főzés-sütés. Volt itthon szárított rókagombám, gondoltam ripsz-ropsz csinálok belőle gyorsan tejfölös gomba pörköltöt. Az előirás szerint áztattam, főztem, tovább főztem aztán odaraktam a dinsztelt hagymára stb. Aztán csak főtt és főtt és még mindig kemény volt. No gyorsan elküldtem a párom a zöldségeshez és hozott laska és csiperke gombát. No ebből készült az ebéd. A másikat még pároltam vagy egy óráig, de még mindig nem az igazi. A kenyerünk elfogyott így neki álltam joghurtos zsemlét sütni. Most kelnek. Egy kis búzacsírát raktam még bele.

EmMargit Előzmény | 2006.03.15. 22:26 - #4244

Sziasztok!

Hoztam még képeket, amiket Piroskától kaptam. Kovászos fehér kenyeret sütött, igen szép sikerrel. Két kenyérről va szó és az egyiket felvágva is megnézhetjük:

Kovászos fehérkenyér Kovászos fehérkenyér

Kovászos fehérkenyér 2. Kovászos fehérkenyér 2. Kovászos fehérkenyér megvágva

Gratulálok hozzá és várom a beszámolót is róla.

HpKriszti a csíkos kalácskoszorút sütötte meg, szintén nagyon szép sikerrel, gratulálok hozzá:

Csíkos kalács

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.15. 22:02 - #4243

Szia Szokimoki!

Várom a képet is, örülök, hogy küldesz. Üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.03.15. 21:11 - #4242

Margitka, Julika!

Aranyosak vagytok! Tegnap voltam dokinál, írt fel egy antib.-t, de azt mondta, ne váltsam ki csak ha nem javulok. De már nagyon unom! Tudjátok, ha az Anya beteg, akkor aztán dől a világ! Úgyhogy igyekszem! Meg próbálnám a picikét is elválasztani teljesen, de hát ez az esti+éjszakai szopcsi elmaradhatalan nála.Nehezebb dolgom lesz mint Ádikánál(nagyobbik fiam) volt!

Szép estét!Üdv, Szokimoki

Margitka!Majd küldök képet is a bemutatkozáshoz, csak előbb csinálni kell. Az új fényképezővel még nincs ilyen össznépi kép.


EmMargit Előzmény | 2006.03.15. 20:46 - #4241

Szia Szokimoki!

Köszönöm a bemutatkozásodat.
A mérleg eredetileg valóban 10 e forint körül volt, kb egy éve lehet akcióban olcsóbban kifogni.

Julikával egyetértek, vigyázz magadra, nehogy valami szövődmény legyen a betegségedből. Biztos van azért olyan gyógyszer, amit a szoptatás mellett is szedhetsz. A homeopátiás szerek, amit Kriszti említett a másik fórumban, is segítséget jelenthetnek.

Jobbulást kívánok én is, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.03.15. 20:22 - #4240

Szokimoki ! 2 hét után nem kellene elmenned orvoshoz ? Nehogy valami szövödmény vagy esetleg tüdőgyuszi legyen belőle. Jobbulást kívánok. Julika

EmMargit Előzmény | 2006.03.15. 20:21 - #4239

Sziasztok!

Jégkása küldött nekünk sok-sok szép képet, megmutatom sorjában őket:

Ananászos muffin:

ananászos muffin ananászos muffin kisülve ananászos muffin díszítve

Viktória kenyér:

Viktória kenyér formázva Viktória kenyér kelve Viktória kenyér készen Viktória kenyér cserepes

Molnárka, zsemle formában:

Molnárka formázva Molnárka kelve Molnárka kisülve

Joghurtos zsemle:

Joghurtos zsemle

Zsemle:

Zsemle margarinnal Zsemle megkelve Zsemle kisülve

Fánk:

fánkfánk készen

Gratulálok minden sütésedhez Jégkása, egyik szebb lett, mint a másik.

Köszönöm a képeket és köszönöm abemutatkozást és az ahhoz küldött képeket is. Azt is már feltettem a helyére.

További szép napot, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.03.15. 20:12 - #4238

Köszi Julika!

Remélem, neked is lesz minél hamarabb ilyen mérleged! Szerintem ez nagyon jó áron volt, én azt hittem, hogy 10 és 20 ezer között van.Még nem próbáltam ki, valahogy nem volt kedvem. (ritka!) már 2. hete nem bírok meggyógyulni ebből a nyavalyás megfázásból.Sőt egyre rosszabb! na nem baj, addig gyűjtögetem a szép és fincsi recepteket!

Szép estét!Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.03.15. 20:10 - #4237

Szia Julika!

Örülök a sikeres kenyérkédnek, na és persze a virslis buci sikerének is. Ez úgy látszik tényleg megúnhatatlan nagyon sokunknál. Akartam bvenni olyan picike virsliket én is, mint a múltkor, de sajnos nem kaptam, majd, ha az Auchanba megyek legközelebb akkor biztosan fogok venni.

A szilikonos forma fantasztikus. Se kikenni, se lisztezni nem kellett és még annyira sem ragadt bele a formába a zsömle, mint amikor a másiknál azt mondtam, hogy egyszerűen ki lehetett venni. Abba nekem valamennyire mindig beleragadt, csak egy kis óvatos mozgatással, sérülés nélkül sikerült kiszedni.

Ebből úgy emeltem ki a kész zsömléket, mintha egy tányérról venném el, és ez nem elhanyagolható, amikor ennyi tűzforró zsömlét kell kiszedegetni.

Szóval érdemes beruházni rá, de elég borsos volt az ára. Én nem is akartam megvenni, de a férjemet nem lehet lebeszélni arról, ha tudja, hogy valaminek örülnék, hogy ne vegye meg.

Várom a bemutatkozásodat, amikor lesz időd, majd írjál. További szép estét, üdv, Margit


[Későbbi] [4396-4377] [4376-4357] [4356-4337] [4336-4317] [4316-4297] [4296-4277] [4276-4257] [4256-4237] [4236-4217] [4216-4197] [4196-4177] [4176-4157] [4156-4137] [4136-4117] [4116-4097] [4096-4077] [4076-4057] [4056-4037] [4036-4017] [4016-3997] [3996-3977] [3976-3957] [3956-3937] [3936-3917] [3916-3897] [3896-3877] [3876-3857] [3856-3837] [3836-3817] [3816-3797] [3796-3777] [3776-3757] [3756-3737] [3736-3717] [3716-3697] [3696-3677] [3676-3657] [3656-3637] [3636-3617] [3616-3597] [3596-3577] [3576-3557] [3556-3537] [3536-3517] [3516-3497] [3496-3477] [3476-3457] [3456-3437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG