Sziasztok! Képzeljétek, baconos kifliket sütöttem. Csináltam egy sima kifli tésztát (azért egy kis teljes kiőrlésű lisztet is tettem bele), kinyújtottam kerekre, felvágtam háromszögekre. A háromszögek alapjára és végig hosszában is tettem egy bacon csíkot és úgy tekertem fel. Nagyon guszta lett és finom. És nagyon egyszerű! Szép napot mindenkinek! kila
Köszönöm szépen a bemutatást, a gratulációt és a fáradozásodat.
A második képen egymás mellé tettem a két PÖLYHÖS kenyeret. A kettőnek a rozsos összetételében is van kis különbség. Tökös-pölyhös kicsit markánsabb és sötétebb (az alsó félbevágott szeletek a második képen).
A pölyhösök számtalan változatát lehet és érdemes elkészíteni. Nagyon jó és jól formázható ez az alaptészta)Tök helyett pl. sárgarépával s koriánderes ízesítéssel, mert a kettő együtt a rozskenyérben kiváló. Magvak helyett pl. főtt kukoricát is el tudok képzelni picit darabosra darálva és koriánderes ízesítéssel. (Mikor kutyulok, mindig kóstolgatom a tésztát ;).
Szép napot, jó sütögetést, kísérletezgetést Mindenkinek!
kenyérke
A kerek formájú zománcos sütő a legkiválóbb a rozskenyerek sütéséhez.
Meghoztam Szokimoki képeit. Rengeteg mindenről küldött fotót. Ma is sokat sütött, de a korább képeit is most sikerült gépre tenni. Az első képet megmutatom itt is, a kinagyítás után, innen léptetve tovább tudjátok nézni a többit is. Gratulálok, nagyon szépeket sütöttél Szokimoki.
Anyulia ma Cipóban sült csülköt készített, ennek küldte el a képeit. Köszönöm, gratulálok hozzá, nagyon gusztusos lett:
Kenyérke a Tökös-pölyhös kenyerének egy újabb verzióját sütötte meg, ez most Zabos, tökös-pölyhös kenyér lett. Nagyon szép, gusztusos kenyérke lett ez is, gratulálok hozzá.
Nagyon sajnálom, hogy így jártál. Nem is tudom, hogy mi lehetett a hiba, hogy enyire nem kelt meg egy kalácstészta. Nem szeretnélek ám megbántani, de nem lehet, hogy kimaradt belőle az élesztő? Én jártam már így, tehát nem lehetetlen, sőt már másoktól is olvastam ilyet.
A méz egy jó kérdés. Én egy kalácsot csináltam vele, de nagyon finom volt. Ideteszem a linkjét, nézegesd meg a receptet.
Nekünk elég volt 1 dl méz a 60 dkg liszthez, de úgy tűnik, hogy többen édesebben szeretik a kalácsot, mint mi. Tehét elképzelhető, hogy többet is tehetsz bele. Mondjuk úgy, hogy a 10 dkg cukornak felelhet meg az 1 dl méz. Talán :-))
A félresikerült kalácsot, ha nem dobtad még ki, akkor érdemes talán kiszárítani és édes morzsának ledarálni. Így biztos lehet belőle valami süteményt csinálni. Olyat, amihez kekszmorzsa kellene például.
A fehér rozslisztet nem tudod úgy használni, mint a BL 80-as lisztet. Minden rozsliszt sikér nélküli, tehát ennek megfelelően lehet sütni belőle. Nem tudom, hogy sütöttél-e már rozsliszttel kenyeret és azt sem tudom, hogy szeretitek-e a sűrűbb, tömörebb kenyeret. Ha nem, akkor maximum 1/3 rész búzalisztet cserélj át rozsra és tegyél hozzá sikért is mindenképpen, így várható, hogy még viszonylag lazább szerkezetű, de már rozsos jellegű kenyeret kapsz.
Várom válaszod az élesztővel kapcsolatban, mert más azóta sem jutott eszembe, mint ilyen hiba forrása. Szép napot holnapra, üdv, Margit
Nem túl régen értem haza, épp csak nekiálltam sütni, olvasgattam egy kicsit, és most még el kell mennem egy rövid időre. Jövök ám vissza és válaszolok rövidesen.
Én ma sütögettem egy pár dolgot.Holnap utazik a párom a nagy Budapestre, így inkább neki sütögettem: Fehér kenyeret, foszlós kalácsot(gépit, nagyon finom),joghurtos zsömlét, meggyes-mogyorókrémes muffint+ még egy adag kalács most kel a nagy sikerre való tekintettel.Küldtem képeket Margitkának.
Szia Margitka! Előre bocsátom:segítségedet kérem!! A hét elején nagyon finomat szerettem volna sütni, ezért az Aszalt barackos kalácsodra esett a választás. Hát ilyen sikertelenség még a sütések kezdetekor sem volt. Szerencsémre, fél adaggal próbálkoztam. Minden hozzávaló menny-t feleztem. A cukor helyett mézet tettem, mégpedig 2 e.kanállal + 1 kk cukrot még adtam az élesztőnek. Hát még 1órai kelesztés után sem volt látható növekedés. Gondoltam majd asütőben behozza a lemaradást. Hát tévedtem: kemény, ehetetlen valami sikeredett. De remélem segítségeddel hamarosan közös sikernek örülhetünk! Addig is gyönyörködöm a fotóidban---nagyon kívánatos ez a kalács.
Margitka! Légyszíves segíteni abban, hogyan válthatom ki a cukor mennyiségét mézzel pl.kalácsoknál? Még egy kérdés: a fehér rozslisztet hogy használhatom? Úgy mint a BL 80-t?, hosszabb-e a kelesztési idő, több sikér kell hozzá? Köszönöm előre is a segítséget. Üdv. Superkeri
Köszönöm a bemutatkozást a képekkel együtt. Örülök neki, már fel is tettem a fórumba és az ABC-s részbe is.
A szárított gombát sajnos én nem ismerem, nem tudom ennek mennyi idő alatt kellett volna megpuhulni. Lehet, hogy tovább kellett volna áztatni? Mindenestre bosszantó lehetett, hogy ott állsz felette, a család meg éhesen vár.
Kíváncsi vagyok a joghurtos zsömléidre, majd mesélj hogy sikerült. A búzacsíra biztos finom bele.
Szerbusztok!
Elküldtem a bemutatkozásomat.
Én naiv azt hittem, hogy ma nincs főzés-sütés.
Volt itthon szárított rókagombám, gondoltam ripsz-ropsz csinálok belőle gyorsan tejfölös gomba pörköltöt.
Az előirás szerint áztattam, főztem, tovább főztem aztán odaraktam a dinsztelt hagymára stb.
Aztán csak főtt és főtt és még mindig kemény volt.
No gyorsan elküldtem a párom a zöldségeshez és hozott laska és csiperke gombát. No ebből készült az ebéd.
A másikat még pároltam vagy egy óráig, de még mindig nem az igazi.
A kenyerünk elfogyott így neki álltam joghurtos zsemlét sütni. Most kelnek. Egy kis búzacsírát raktam még bele.
Hoztam még képeket, amiket Piroskától kaptam. Kovászos fehér kenyeret sütött, igen szép sikerrel. Két kenyérről va szó és az egyiket felvágva is megnézhetjük:
Gratulálok hozzá és várom a beszámolót is róla.
HpKriszti a csíkos kalácskoszorút sütötte meg, szintén nagyon szép sikerrel, gratulálok hozzá:
Aranyosak vagytok! Tegnap voltam dokinál, írt fel egy antib.-t, de azt mondta, ne váltsam ki csak ha nem javulok. De már nagyon unom! Tudjátok, ha az Anya beteg, akkor aztán dől a világ! Úgyhogy igyekszem! Meg próbálnám a picikét is elválasztani teljesen, de hát ez az esti+éjszakai szopcsi elmaradhatalan nála.Nehezebb dolgom lesz mint Ádikánál(nagyobbik fiam) volt!
Szép estét!Üdv, Szokimoki
Margitka!Majd küldök képet is a bemutatkozáshoz, csak előbb csinálni kell. Az új fényképezővel még nincs ilyen össznépi kép.
Köszönöm a bemutatkozásodat. A mérleg eredetileg valóban 10 e forint körül volt, kb egy éve lehet akcióban olcsóbban kifogni.
Julikával egyetértek, vigyázz magadra, nehogy valami szövődmény legyen a betegségedből. Biztos van azért olyan gyógyszer, amit a szoptatás mellett is szedhetsz. A homeopátiás szerek, amit Kriszti említett a másik fórumban, is segítséget jelenthetnek.
Remélem, neked is lesz minél hamarabb ilyen mérleged! Szerintem ez nagyon jó áron volt, én azt hittem, hogy 10 és 20 ezer között van.Még nem próbáltam ki, valahogy nem volt kedvem. (ritka!) már 2. hete nem bírok meggyógyulni ebből a nyavalyás megfázásból.Sőt egyre rosszabb! na nem baj, addig gyűjtögetem a szép és fincsi recepteket!
Örülök a sikeres kenyérkédnek, na és persze a virslis buci sikerének is. Ez úgy látszik tényleg megúnhatatlan nagyon sokunknál. Akartam bvenni olyan picike virsliket én is, mint a múltkor, de sajnos nem kaptam, majd, ha az Auchanba megyek legközelebb akkor biztosan fogok venni.
A szilikonos forma fantasztikus. Se kikenni, se lisztezni nem kellett és még annyira sem ragadt bele a formába a zsömle, mint amikor a másiknál azt mondtam, hogy egyszerűen ki lehetett venni. Abba nekem valamennyire mindig beleragadt, csak egy kis óvatos mozgatással, sérülés nélkül sikerült kiszedni.
Ebből úgy emeltem ki a kész zsömléket, mintha egy tányérról venném el, és ez nem elhanyagolható, amikor ennyi tűzforró zsömlét kell kiszedegetni.
Szóval érdemes beruházni rá, de elég borsos volt az ára. Én nem is akartam megvenni, de a férjemet nem lehet lebeszélni arról, ha tudja, hogy valaminek örülnék, hogy ne vegye meg.
Várom a bemutatkozásodat, amikor lesz időd, majd írjál. További szép estét, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit