Szia Margitka ! Hogy vált be az új szilikonos muffinformád ? Mi az előnye ? Nem kell pl. kikenni, kilisztezni ? Én is fogok írni, a Ki vagyok én fórumba, csak még össze kell szedjem magam, de ma már késő van hozzá. Üdv. Julika
Szia Szokimoki ! Örülök, hogy Neked már van digitális mérleged. Nekem is be kellene szereznem, emrt ma pl. volt egy kicsi maradék élesztőm ami persze már össze volt törve így csak megsaccoltam, hogy mennyi lehet. Sok örömöt és könnyü méricskélést kívánok hozzá. Üdv.Julika
Ma is sütöttem egy fehér kenyér variációt élesztős változatban. Most 50 dkg BL-80 lisztet, 5 dkg burgonyapelyhet és 5 dkg tönkölybúza fehér lsiztet tettem bele. Ismét nagyon nagy lett a kenyér és szép. Az ízét mindjárt kipróbálom a vacsinál. Ma a barátnőimmel megleptünk egy közös barátnőnket (úgy, hogy nem tudott róla) szülinapja alkalmából és erre az alkalomra a jól bevált fincsi virslis bucit (megszédítve egy bazsalikomos paradicsomszósszal és sajttal a tetején) készítettem. Ami persze pillanatok alatt elfogyott, csak a fiúk húztak, hogy legközelebb szeretnék ha még forrón tálalnám. Üdv. Julika
Tegnap Joghurtos zsömlét sütöttem, de most az új muffinformámban. Nagyon szépek és finomak lettek a zsömlék. A változtatást az eredeti recepthez hozzáírom. Aképtől visszafelé léptetve a többi képet is meg tudjátok nézni.
Köszönöm szépen a bemutatást, a gratulációt! Mindenben egy kicsit azért a Te lelkes munkád is benne van, nem csupán az én inyenc bendőm ;-) Ettől a kenyérkétől még mindig ájuldozom. Már alig 500 g van belőle, pedig 1 hétre vasárnaptól vasárnapig időszakra sütöttem.
Ma egy zabpelyheset kezdtem el, búzapehely nem lévén, a barátnőmnek, aki egy zepteres tortatartóval lepett meg. Mondván, az első benne sült kenyér s a legjobbak egyike legyen az övé. - Úgy tűnik a zab kicsit lágy s nincs olyan markánsan aromás íze sem mint a tökpüré-búzapehely keveréknek. De ez még csak az első benyomás a kezdeteknél.
Sok sikert s szép ünnepnapot kívánok Mindenkinek! Ma csakugyan ünnepnap van! Csend, nyugalom. A szokásos nyüzsgő autóforgalom pedig sehol.
Megérkezett ám a kenyérkéről is a kép, csak valamiért a Spam szűrésbe került és nem a szokásos helyére. Nem tudom ma mi van a freeemaillel, már Bundik egyik levelét is ott találtam meg.
Nos, nagyon szép lett a kenyér, gratulálok hozzá. Csak teljeskiőrlésű lisztből készült? Üdv, Margit
Niki képeit is meghoztam. Én egy kenyérképet vártam, de azt nem kaptam, viszont Niki másik két beszámolóját máris tudom illusztrálni. Nagyon gusztusos dolgokat sütött:
Niki! Ehhez már csak a recepteket kérjük szépen, de én várom ám a beígért kenyérkédről is a képet. További szép napot, üdv, Margit
Örülök, hogy jelentkeztél. A képeket meglestem, megérkeztek, rövidesen hozom. A receptet kérlek írd be, de a muffinét is, ha van rá időd. Ezekről nem csináltál véletlenül képet? Kíváncsi vagyok a Molnárkádra, mejd mesélj róla, hogy sikerült és ízlett, és persze képnek is örülnék erről is.
Sajnálom, hogy csak ilyen ritkán jelentkezem. De folyamatosan olvasgatom a fórumokat, és újabb és újabb dolgokhoz kapok kedvet, hogy megsüssem. :)
Küldtem most képet egy teljes kiőrlésűs kenyérről, ami a gépemhez (Clatronic) lett kitalálva és nagyon finom lett. Ma reggel nem akartam kenyeret enni ezért reggelire csináltam egy sajtos-kukoricás muffint. Annyira laktató és finom, hogy csak 2 db-ot bírtam belőle megenni. :) Ha már a napi menünél tartok, :), el kell hogy mondjam, hogyegy tepsis tejfölös-sajtos-tojásos pennét csináltam és ez is nagyon finom lett. Ha valakit érdekel szívesen beírom a receptet, bár nem az egyém. A tévéből szedtem, tegnap. :)
Nagyon örülök a Molnárka receptjének, férjem már meg is rendelte. :)
Írtam a Ki vagyok én? topicba. Képeket is küldtem Margitkának. Nagyon jó ötletnek tartom! Így legalább jobban megismerhetjük egymást, azt hogy ki merre él. Talán személyes találkozások és barátságok is sikeredhetnek ezáltal. Kíváncsian várom a többi vállalkozó szellemű topicos bemutatkozását!
Szia!
Ráadásul nagyon finom is lett.
Másnapra megmaradt belőle és jött a kisebbik lányom és ő ette meg. Azt mondta, hogy nagyon finom ( és ha ő azt mondja) az akkor 10 pontos dicséret. Nem könnyen osztogatja dicséretet, nagyon kritikus nőszemély.
Ma nincs sütés-főzés, munka van.
Mindenkinek jó sütögetést.
A bemutatkozó oldalhoz még össze kell szednem a gondolataimat és most éppen kirándulnak, össze-vissza szaladgálnak.
Elektromos darálóm is van. Arra is rá lehet tenni, csak akkor ki-be kell kapocsolgatni a gépet, és ez nem igazán tesz jót neki. Érdemesebb beszerezni egy hagyományos húsdarálót. A húsdarálóból ki kell venni a lyukacsos előlapot, és ahelyett berakni ezt. Majd ma ha csinálok ilyen sütit, apránként lefényképezem, és elküldöm Margitkának, aki fel tudja rakni. Ha nagyon nem kapsz ilyen kütyüt, szívesen veszek egyet, és elküldöm postán, csak a daráló mérete kell.
>br>Üdv: Bundik
Meghoztam Bezsa Virslis kifli képeit. Nagyon gusztusos, lett, gratulálok hozzá:
Rózsika képei kicsit kalandosan, de megérkeztek. A madártejről csinált fotókat. Az utolsó kettőt teszem itt ki, a többit visszafelé meg tudjátok nézni. Nagyon szép lett ez is, jól esne most egy tányérkával belőle :-))
Bundik küldött rengetem Bibolt címet, nagyon szépen köszönöm neki. A budapesti címeket már feltettem, a vidékieket is megpróbálom hamarosan a helyére tenni, csak ez egy kicsit hosszadalmasabb lesz.
Nagyon szép napot és jó, pihenős ünnepet kívánok mindenkinek holnapra, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit