Hát teljesen lázbajöttem, hogy nincs lehetetlen. A narancsos kalácsot holnap meg is csinálom, de a banánosnak nem találtam a receptjét?! köszi a gyors választ, holnap beszámolok (hogy hány perc alatt fogyott el a kalács :-)) ) henna
Kalács tej és tojás nélkül? Szép feladat, de nem lehetetlen.
Tejtermék helyett nagyobb mennyiségű margarint tennék bele, de olyat, ami csak növényi zsiradékból van, ezzel lehet a kalácsos jellegét megőrizni. Ami nekem nagyon bevált - ha már tejet és tojást sem tehetsz vele, akkor ezzel kísérleteznék - az a gyümölcsös kalács. Tehát aminek a tésztájában van a gyümölcs. Ilyen a narancsos kalács, a banános és a mostani, a barackos kalács. Ezeknek nagyon lágy, és foszlós lesz a tésztája. Az elsőben csak narancslé van, ezt a teljes mennyiségű folyadékként is beleteheted, ebbe mazsolát vagy kandírozott narancshéjat is lehet tenni. A banánosnál a tej helyett vizet vagy esetleg még több banánt tennék, a barackosnál pedig lekvár volt a folyadék. Nekem elég híg, házi elvárom van. Ugyanilyen alapon el tudok képzelni még almalével és reszelt almával is kalácsot. Ha ezek érdekelnek, akkor először nézd meg szerintem a meglévő recepteket és nagyon szívesen segítek átalakítani, ha megmondod melyiket próbálnád ki.
A segítségedre lenne szükségem! A barátnőméknek szoktam vinni az általam sütött finomságokból, a gyerekei is nagyon szívesen fogyasztják. Sajnos kiderült , hogy a kisebbik (valószínű) allergiás a tojásra és a tejre. Annyira szeretnék neki továbbra is finom kaláccsal kedveskedni, de magamtól nem tudok ilyet, ezek nélkül alkotni. Kérlek ha van ilyen recepted, vagy kedved ilyet kitalálni, osztd meg velem.
Az ABC-s részt is megcsináltam, bal oldalon viszonylag alul hagytam. Úgy gondoltam, hogy ne ez legyen az első, amibe beleakad aki először jár az oldalon. Nézzétek meg, és, ha más vélemyényen vagytok, akkor írjátok meg, hogy hol lenne jobb helye és szívesen átteszem. Köszönöm, Margit
Sziasztok! Margit,nálunk a CBA-ban is van ilyen lekvár,3 féle ízben,és hasonló árban.Nagyon jó,buktához én mindig azt használom,és hókiflit is töltöttem már vele.További jó sütögetést mindenkinek.Üdv,Kriszti
Nagyon szívesen adok kefirgombát. Visszakerestem, hogy merre is lakhatsz, a Bioboltok címében néztem körül :-)) Szerintem nem lakunk nagyon messze egymástól, ha arra felé laksz, ahol a címet megadtad. A legegyszerűbb talán az lenne, ha el tudnál jönni érte hozzánk. Az egyszerűséget persze arra értem, ha van kocsitok, mert járművekkel azért messze van :-) Ha ez nem járható út, akkor van még egy ötletem, minden héten egyszer Kispestre megyünk egy adott címre, akár ott is találkozhatunk. Szerintem a részleteket már e-mailben beszéljük meg, írjál légyszíves.
Magában nem szoktak lila káposztát párolni, csak fehérrel vegyesen. Annak valahogy más az íze, de sosem próbáltam még, így nem tudom megmondani, hogy mennyiben. Ha mágis megcsinálod, akkor szerintem ugyanúgy kellene, mint a rendes párolt káposztát.
Valamit érte(gete)k a dologból, de nem hiszem, hogy én ezügyben valamit tudnék tenni. A portálleírás volt az, amit mutattam.
Tudod mi jutott eszembe? Felül a kék mezőben látszik, hogy emargit. Ide lehet képet és gondolom talán szöveget is tenni.
Most körülnéztem egy kicsit, de szöveget talán mégsem. Akkor ez sem lenne jó. Hát szóval nem tudom, hogy mit lehetne tenni. Ez az, hogy én ehhez nem igazán értek, örülök, hogy így össze tudtam hozni ezt az oldalt és csodák csodája működik is :-))
Ha van valami jó ötleted, kérlek írjál és segíts légyszíves. Előre is köszönöm, üdv, Margit
Ööö, tudom, hogy ez nem szorosan vett kenyérsütés, de sok nálam tapasztaltabb háziasszony jár erre. Megtetszett a Morzsálón a káposztás kapusnyik - mármint a férjemnek, én ki nem állhatom a párolt káposztát -, de csak lila káposzta van itthon. Annak mennyivel más az íze, mint a fehéré? Jó lehet tésztatölteléknek? Azt is karamellizált cukron kell párolni vajon? köszi
jah, szerintem ha a title tagnek nevezett dolgot egyáltalán meg lehet változtatni, azt a webmester tudja megmondani. Lehet, hogy regisztrációkor automatikusan generált valamit, lehet, hogy bele lehet piszkálni.
A portál címe a régi marad, vagyis //gportal.hu/portal/emargit/, a "title" címet kellene megváltoztatni, amit fent látsz a böngésződ ablakában (nem a címsorban, hanem a monitor legtetején), ez az: emargit - G-Portál - Internet Explorer (vagy kinek milyen böngészője van). A http-s cím ugyanaz marad, és a kedvencekben is az tárolódik, tehát azt nem érinti. Viszont lehet, hogy a fórum is html érzékeny, vagyis lehet manuálisan sortörést beletenni. Most megpróbálom, aztán ha működik, elmondom, hogyan kell. Ez után sortörést ütöttem. Ide kettőt is.
Ez a leírás (a kenyérsütés a hobbim...) szerintem a gportál portállistájában szerepel, mert én sehol nem látom, vagyis a böngésző (és a google) nem veszi figyelembe.
Most érkeztem meg a Metróból. Voltunk vásárolni mindenfélét az üzletbe és a férjemtől kaptam 2 szilikonos muffinsütőt. Azt mondta, hogy megspóroltuk a többin :-))
Tulajdonképpen azt szeretném elmesélni, hogy láttam sütésálló lekvárt. VAn 10 kg-os kiszerelésben de 0,5 kg-os dobozban is. Ez utóbbi 250.- forint körül van és olyan dobozban, mint a szögletes margarinos doboz. Ha valakit érdekel és tud vásárolni a Metróban, akkor érdemes buktához ilyet venni.
Köszönöm az idetálálós töréneteket, örülök, hogy elmeséltétek őket. A "Ki vagyok én" fórumot este megcsinálom, remélem lezs rá időm, mert most egy kicsit el vagyok úszva a munkámmal itthon. Még sütnöm is kell valamit, mert nincsen reggelinek valóm. Szerintem felavatom valamivel az új formáimat:-))
Batka! Köszönöm a részletes leírást. A második hozzászólásodban említettből bevallom egy kukkot sem, értettem, de azért kisebbre tudtam venni a betűket. A lényeg az lenne, hogy a Portálnevet meg kellene változtatni, igaz? Ezt meg lehet csinálni, de attól tartok, hogy akkor akiknek így van elmentve az oldal címe a kedvencek közé, akkor többet nem fognak idetalálni. Vagy nem így van? Ha ez nem igaz, amit gondolok, akkor szívesen megváltoztatom a nevet, de ha nem találnak ide a régiek, akkor nem szívesen tenném. Esetleg a fórumleíráson lehetne módosítani, nem tudom, hogy ez vajon számít-e valamit a Google-nak. Ha ez is jó, akkor azt hiszem ezt minden további nélkül megtehetem. Ez jelenleg így néz ki:
Szia Bundik! Hogy nekem milyen húsdarálóm van? Bosch elektromos, tehát ehhez nem lehet csatlakoztatni. Így légyszi fényképezd le a teljes szerkezetet, hogy keressek valahol ilyet Szegeden.Aztán majd csak összevadászom a kiegészítőket is, mert van Pesten is segítségem a vásárláshoz. Előre is köszi a fáradozásod. Nelly
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit