Azt a Startlapos játékot én is végigcsináltam, de persze nem nyertem semmit.
Az inertnetes beszélgetés nekem sem volt eddig ismerős, ha hiszed, ha nem :-)) Nem is olyan régen visszakerestem a Nők lapján a legelső hozzászólásomat, most van kb egy éve, hogy először életemben fórumba írtam. Vagy egy órán át írtam az első hozzászólásomat és nézegettem, hogy el merjem-e küldeni. A gyerekeim itt nevettek rajtam :-)) Szó se róla, mára szereztem ebben egy kis rutint, de nagyon sokáig izgultam. A sütési sikereidnek nagyon örülök, szoktalak emlegetni, mint példát :-)) Nagyon nagy öröm nekem, ha valaki a kudarcok után lesz ilyen lelkes sütögető és bátor kísérletező, mint Te.
További sok-sok sikert kívánok és minden jót, üdv, Margit
Elmesélem egy tagnap éjjeli ötletemet. Amikor lefeküdtem, nem tudtam egyből elaludni és akkor jutott eszembe a következő. Nem tudom, mit szóltok hozzá, de lehet, hogy érdemes lenne egy kis bemutatkozást írni mindenkinek magáról és azt közzétenni egy olyasmi ABC-s részben, mint ahogy a receptek vannak megoldva. (Máshogy nem nagyon tudok ezen az oldalon ilyet csinálni.) Akinek van kedve esetleg egy képet is küldhet magáról. Persze ez egyáltalán nem muszáj, csak arra gondoltam, hogy jó lenne egy kicsit megismerni egymást. Úgy gondoltam, hogy csak nagy vonalakban és természetesen konkrétumok nélkül, ki merre lakik, mekkora a családja, mennyi idősek a gyerekei esetleg ő maga, milyen vonalon dolgozik, mi az érdeklődési köre? Szóval olyan dolgokat, ami nem túl intim, de érdekelhet másokat és szívesen megosztanátok másokkal ennyit magatokról.
Gondolkoztam, hogy akár e-mailben akár fórum formában is meg lehetne oldani, ha egyáltalán egyetértetek a dologgal.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre ezzel kapcsolatban, remélem nem voltam túl tolakodó az ötletemmel.
Ja még visszatérve a fórumra! Szóval tavaly ősszel volt egy start lapos játék, amin én is részt vettem. De volt olyan kérdés, amire nem tudtam a választ, és google keresőbe beírtam, hátha valami kijön belőle. Erre a Nők Lapja fórumot dobta ki a gép, amire fel is mentem. Aztán elég sokszor voltam már fenn itt kérdés-válasz ügyében, amikor egyszer azt hiszem Margitka is beírhatott talán, ha jól emlékszem, és többek között megemlítette ezt a fórumot is. Miután nekem volt kenyérsütő gépem, csak épp nem tudtam egy normális kenyeret megsütni 2 éve, úgy gondoltam, nem veszítek semmit, ha meglátogatom a portált, és hátha találok ötletet. Bár előtte nem igazán használtam az internetet ilyen beszélgetésekre, csak egy-két helyre ellátogattam kíváncsiságból, azóta a családom le van döbbenve, hogy állandóan fenn lógok a neten, megtanultam fényképet küldeni, arról meg ezek után nem is beszélek, hogy tudok kenyeret, kalácsot sütni, és 54 évesen megsütöttem életem első kelt sütijét, mégpedig hatalmas sikerrel.Persze azóta már kezdek ebbe is belejönni, de itt még vannak hiányosságok, de én jó tanuló vagyok! Szóval nekem ez a történetem dióhéjban.
Nem akarom senkinek elvenni a kedvét Mohácstól, de egy ismerősöm volt pár éve, és ezek a busósok valami bot szerűséggel fejbe verték, meg másokat is elagyabugyáltak. Lehet, hogy már ittak vagy nem tom, de én ezek után féltem elmenni.
Sziasztok!
Margitka befejezem amadártejet is hiányosságot potólóm még aképeket és a receptet is.Köszönök
neked mindent.Szokimoki menjetek el Mohácsra
Nagyon szép látvány csodálatos pogram egésznapra
Én még soha nem láttam a busójárást élőben,jövöre is meg nézem.
Üdv:Rózsika
Megjöttem és nagy élvezettel olvasgatom az írásaitokat :-)) Úgy örülök, hogy ilyen jó kis beszélgetések alakulnak ki, hogy el sem hiszitek.
Most én is csak ilyen beszélgetősen válaszolok, mert szerintem lesz még egy kis dologom mielőtt békésen ide tudok telepedni a géphez.
Gratulálok mindenkinek, sok finom sütésről számoltatok be. Változatlanul nagyon örülök, a Molnárka sikerének, nem is gondoltam volna, hogy ennyien nosztalgiázunk majd rajta.
Marcsi! Nekem cserepsre hűltek a kenyereim. A sütés után, amikor kivettem a sütőből még teljesen sima volt a felületük, majd a hidegre tettem hűlni, és akkor lett ilyen szép cserepes a teteje. Tudom, hogy vizes kefével szokták áttörölni a kenyeret sütés után, de nekem ez a házi körülmények között nem vált be. Lehet, hogy forróbb a kenyér, amikor kiveszik a kemencéből? Nem tudom, de nekem nem tudott már olyanra visszaszáradni, mint amilyen a lekenés előtt volt. Kíváncsi vagyok a Molnárka Nektek hogy válik be. Majd mesélj, róla!
Julika! Nagyon köszönöm a szabatos leírást a Molnárkáról. Nagyjából jó helyen járunk ezzel a recepttel, a minden féle E betűsökön kívül eléggé hasonló lett a recept és a végeredmény is. Ahhoz képest meg főleg, hogy tényleg nem találtam érdemi receptet róla :-))
Nelly! Nagyon beletrafáltál valamibe, ami nagyon érdekel, de sosem mertem megkérdezni :-)) Nem akarok tolakodni és talán ezért nem kérdeztem sose, pedig nagyon érdekelne, hogy ki hogyan talált rá az oldalra. A kezdetekben amikor a Nők Lapján és az Indexen meghirdettem a két nagy fórumban, akkor még tudtam, hogy kik jöttek onnan, de aki újonnan talált meg, róluk nem tudom és nagyon érdekelne. Ha van kedvetek és megírjátok én csak megköszönném és örülnék neki :-)) Szerintem sem szavazásba kellene ezt betenni, mert akkor túl keveset tudunk meg :-))
A szavazással kapcsolatban is örülnék, ha törnétek a fejeteket tovább és segítenétek kitalálni valamit.
Van 1 ötletem! Én pl Margitka helyében kíváncsi lennék arra, hogy ki hogyan talált erre a fórumra, és mióta van itt. Mert bizony, én is tudnék mesélni róla, vagy le tudnám írni, és érdekes lehetne megtudni, hogy milyen módon terjed a fórum a köztudatban?Ez ugyan nem 1 szavazós téma, de hátha...
Szia Batka ! Köszi az infót a digitális mérlegről. Én is szeretnék már régóta, főleg mióta erről a fórumról sütögetek, mert sokszor nehéz eltalálni a rendes mérleggel a pici mennyiségeket. Valószínűleg én is megnézem a Metróban. Üdv. Julika
Sziasztok ! Úgy látom a Molnárka idejét éljük ezekben a napokban. Én is mindenképpen megsütöm majd. Egyik barátnőm (aki javaslatomra rendszeresen olvasgat minket ezen az oldalon) megkérte a férjét, aki munkájából eredően pékek között mozog nap mint nap, hogy szerezzen egy kis tájékoztatót a Molnárkáról. Jellemzői: Hosszúkás alakú, két végén csúcsosodó, teljesen sima felületű termék. Héja: vörösbarna színű, fényes, sima, repedésmentes. Bélzete: enyhén sárga színú, rugalmas, laza szerkezetű
Most jön a nagyon érdekes része: Összetevők: búzaliszt BL-55, víz, margarin, cukor, élesztő, tejpor, tojáspor, só, fényező anyag (kazein, tojáspor, emulgeáló szer E339, vanilina roma) lisztjavító szer (emulgeáló szer E 472, keményítő, szójaliszt, növényi olaj, antioxidáns E300, enzimek) A termék egységnyi mennyiségre számított anyag összetétele 10 db 50 grammos Molnárkához: 33 dkg BL 55 liszt, 1,65 dkg élesztő, 0,33 dkg só, 3,63 dkg margarin, 0,99 dkg tejpor, 3,30 dkg cukor, 0,66 dkg tojáspor, 0,16 dkg lisztjavítószer, 1,65 dl víz Segédanyagok: csomósodás gátló e170, emulgeáló szer E 472, antioxidáns E 300, enzimek
Szóval Lányok a Molnárka a fenti módon készül a pékségekben. Ezt csak mint érdekesség osztottam meg Veletek, meg azért is mert Margitka nem igazán talált róla részleteket a neten. Valószínűleg maradok Margitka recijénél legalább tudom mit eszünk és miből készül.
Szia Bundik! Mintha kitaláltad volna a titkos vágyamat a darálós keksz-szel. A fiam mostanában bele van zuhanva, és nálunk csak a Spárban lehet ilyen linzer szerű sütit kapni vaniliás és csokis változatban. Ha leírnád a receptet, biztos nagyon bevágódnék a gyereknél, mert arra nem is gondol, hogy én is tudnék neki ilyet gyártani. Valamikor rég csináltam ilyen kekszet, de már nem emlékszem rá.Persze kellene hozzá olyan kütyü is, amit a húsdarálóra szerelek, szóval ha ötletet adnátok, hogy hol lehet ilyet beszerezni, nagyon megköszönném. S hogy miről szavazzunk? Majd én is gondolkodom. Talán a fórumról kellene a véleményünket megkérdezni, bár ez lehet, hogy nem jó ötlet, mert szerintem mindenki csak dícsérni tudja, akkor meg minek szavazni róla? De valami ehhez kapcsolódó dolog lehetne többféle válasz lehetőséggel. Vagy a csuda tudja?!Nelly
Gratulálok mindenkinek,a sok gusztusos süleményhez!
Nálunk bagett, kakaós kalács, és ma egy kenyérke volt a termés. Annyi az ötlet, hogy lassan el se tudom dönteni, melyiket próbáljam ki. A kenyereknél most leragadtam, egész jók lesznek egy bizonyos összállításban, olyan félbarna -féle, mindenkinek megfelel, nekem még nem teljesen. mert mindig megreped az oldala. A tapasztaltabbaktól kérdezem, hogy miért lehet ez?Margitka! Én azt hittem, hogy a cserepesség érdekében kell a vizes kezelés a sütés után. Arra emlékszem, hogy nagymamám is lemosta a megsült kenyeret. És magam is hallom, hogy pattog, amikor bevizezem. De egy se lett még olyan cserepes, amilyennek a Te kenyereidet látom.
A molnárkát szerdára hagyom,akkor együtt lesz a család.Mi csak a nevére emlékszünk a férjemmel, magára az egykori péksütire sajnos nem. Lehet, hogy majd beugrik az ízéről!
A molnárka szerintem ketchuppal is fini gyerekeknek biztos ! De én majonézes torma krémmel csináltam és nagyon finom volt ! Üdv! Nogea
Megyek hagymát szelni ! Vagy az ujjamat )))))) Üdv!Nogea
Én amíg nem volt digitális mérlegem úgy mértem az élesztőt, hogy a hosszabbik oldala az élesztőkockának 5 cm. Ezért 1 cm = 1 dkg. Vonalzóval megmérhető. Az a minimális eltérés ami lehet, szerintem lényegtelen.
Sütöttem a hétvégén egy tökéletes kenyérkét, de az infra nem akar működni az én telefonommal, sőt azóta a másik kettővel se, amivel pedig régen minden rendben ment. Így nem tudom feltenni a gépre a fotókat.
Köszi Batka! De jó hogy írtad!Bizti, hogy kimegyünk megnézni, vagy kiküldöm a férjemet! Ilyen jó instrukcióból, már el sem tudja téveszteni! Mégegyszer köszi az infót!
Itt vagyok ám egy kicsit, de most jobbára csak olvasni van időm, rövidesen még megyek el itthonról.
Nagyon örülök, hogy ilyen sikere van a Molnárkának, és most már a tormakrémnek is :-))
Batka! Szavazzunk!!! Nagyon szívesen csinálok szavazást, csak segítsetek kitalálni, hogy miről! Én is törtem már a fejemet, de nem jutott semmi épkézláb ötlet az eszembe. (Szavazzunk arról, hogy miről szavazunk? :-))) Tényleg, ha van valakinek jó ötlete én nagyon szívesen megcsinálom, de segítsetek legyetek szívesek.
A keresővel kapcsolatban köszönöm, hogy írtál, türelmetlen nem volta, gondoltam, hogy ha valami eredményre jutsz, akkor szólsz :-)) Köszönöm a fáradozásodat.
Majd este jelentkezem, kb 10 perc múlva megyek itthonról, üdv, Margit
Kedves Margit! Nem lehetne szavazni valamiről? :-))) Olyan régen volt szavazás. Persze fogalmam sincs, miről kellene szavazni, csak felöltlött bennem :-) Kereső ügyben csak azért nem jelentkezem, mert nincs biztató eredmény, a webmester másodszorra gyakorlatilag egy "hát, talán, majd egyszer" típusú választ adott, a haverom meg külföldön van. De rajta vagyok az ügyön!
Digimérleg vásárlók figyelmébe! A Metróban márc. 9-22-ig 3600 Ft lesz az a Momert mérleg, amit egy múltkori akcióban anyukámnak vettem. Kb. 20x20x5 cm méretű, kis helyen elfér, 3 kg méréshatár, grammos pontosság (tud fontot is mérni...), tára funkció. Nagyon tuti! Csak rárakja a tálat, bekapcs, és mér, táráz, ha a következő hozzávalót rá akarja dobni. És ez nagyon jó ár!!!
Köszi, nem mondom , hogy jól vagyunk, mert nekem pl. már több mint 1 hete fáj a torkom és ez a bioparox nagyon rossz ízű.Minden elismerésem a nagyfiamé,olyan hősiesen állta az ízét, pedig nekem is rosszul esett.Borzasztó ídő van így március közepén.Olyan jó kis itthon ülős,(kismamáknak bébivel együtt meg pláne) sütögetős idő.Most akarom még kipróbálni valamelyik wokos recit, mert mi lesz ha nem ízlik mindenkinek a tormás molnárka?!
Akkor jó ! Kanállal kellett enni de nagyon fini volt.
Én is neki akarok állni a molnárkáknak mert ezt kérték de a kezem miatt picit tartok tőle ! Hogy vagytok ? Üdv ! Nogea
Ma én is Margitka molnárkáit sütöttem meg! Úgy látszik nagyon népszerű és milyen finom a tormamártással, amit utólag írt hozzá Margitka! Nyami-Nyami! Küldtem képet is Margitkának!
Szia Nogea!
Igen az én receptem a meggyes-mogyorókrémes muffin!Ezt szeretjük mind közül a legjobban. Igen, egy kicsit lágy a tésztája, de én mindig papírba sütöm, hogy a végén könnyebben bele tudjam mártani a mogyorókrémbe, így nekem jól összesül.Tényleg lehet, hogy papír nélkül nehéz lehet kiszedni, de remélem az íze kárpótolt benneteket!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit