Sziasztok !
Nagyon szép dolgokat sütöttetek.
Én Margitka molnárkáit sütöttem meg de rögtön el is fogytak. Margitka ! Én a kiflit úgy formázom hogy elosztom cipókra őket majd ovális alakra nyújtom és feltekerem.Nem mindíg maradnak a formájuknál,de mindeggy.A meggyes mogyorókrémes muffinjaim nem tudom miért de olyan laza tésztájúak lettek hogy na. Amit papírba sütöttem az úgy ahogy + állt a többit úgy kellett kimernem, dwe nagyon fini lett.
SZOKIMOKI ! a tiéd a reci neked is híg a tészta ?
A másik süti a túrós almás pite amit nagyon szeretünk mert gyors és nagyon finom.Ha valakit érdekel beírom.
Most megyek mert mint írtam a fogyiba jól elnyiszáltam az ujjam és nagyon fáj.Nem is tudom holnapra hogy lesznek zsemléim. Kellemes további napot és jó sütögetést ! Üdv! Nogea
Sziasztok! Szia Margitka! Elég hosszú ideje nem jelentkeztem, de már csak hétvégente van annyi időm, hogy írjak. Persze hétközben mindig megnézem, hogy milyen finomságokat sütöttetek! A cipóban sült csülköt lehet, hogy én is kipróbálom húsvétra.Tegnap molnárkát, sajtos kiflit, kakaós és fahéjas csigalegyezőt, meg persze sütőben sült kenyeret sütöttem. Úgyhogy estére teljesen kidőltem. A csigalegyezőt még melegében megkóstoltuk. Isteni lett! Szerdán lehet, hogy sütök olyan aprósüteményt, amit a húsdarálóra szerelt formán keresztül kell ledarálni. Gyerekkoromban lehetett kapni ilyen sütit kakaós és vaníliás ízben. Nemsokára mennem kell dolgozni, úgyhogy mindenkinek kellemes hetet, és jó sütögetést kívánok! Üdv: Bundik
Köszönöm szépen a tippet! Nagyon örülök hogy írtad, mert én azt hittem, hogy ezek tizenezer ft-ba kerülnek, ezért késett a vásárlás. Azt is jó, hogy mondtad, hogy van rajta tárázási lehetőség, mert ez magamtól nem jutott volna eszembe, hogy ilyen funkcióját keressek! De jó , hogy írtál a mérlegről! köszönöm mégegyszer!Nagyon szépeket sütöttél! Érdekes lehet ez a busójárás!Majd ha megnőnek a gyerekek, egyszer biztos elmegyünk velük egy ilyenre!
2 képet kaptam Tőled. Az egyiken egy tálban tojásfehérje van, a másikon egy lábosban a madártej. Ezért gondoltam, hogy ehhez még biztos szántál valamit.
A mai képeket rövidesen hozom, köszönöm szépen. A szél itt is fúj, olyan hideg volt egész, nap, mint egy kellemetlen téli napon.
Szia Margitka és mindenkinek aki itt van még!
Küldtünk képeket a régebbi sütiről.
Kevés muffli sütőt vettem azért van a tepsiben a többi .
Mentünk Mohácsra és a muffinjaimnak nagy sikere volt abuszon gyorsan el fogyot .
Zsemle sütésben nagy profi vagyok sokat sütöm.
Tegnap és ma hamburgert csináltam bolti pogácsával.Este Ági meg csinálta vacsira mindenkinek nagyon ízlett.
Van kép is a hamburgerről küldöm.
Margitka hány képet küldtem a madártejröl?
Azt én magamtól sikerült el küldenem,beírom a recit is majd.
Másnak is küldtem már képeket igy tanulgatom hogykel kisebb-nagyobb sikerrel.
Idöjárás :Akkora szél fúj nálunk hogy majd el viszi a házunkat hideg is van ,világitásnsincsen az útcán
,be is fejezem a gépezést mert nehogy sötétben maradjak.
Jó éjszakát mindenkinek jó állmokat
Üdv:Rózsika
Meghoztam Majorkaj képeit a mini virslis bucikról. Nagyon guszta lett, biztos nagyon finom a bazsalikomos paradicsomszósszal. Gratulálok Julikának, üdv, Margit
A címeket köszönöm, már át is ttem a városonkénit részbe. Nagyon örülök, lassan-lassan csak szaporodnak a címek és most már talán a városok is. Remélem most talán akik újonnan olvasnak róla, majd megint küldenek újabb címeket.
A sonkás kiflihez gratulálok, gondolom, hogy nagy sikere lehetett. Nagyon klassz,a hogy leírtad :-))
Remélem most már rendbe jöttök lassan és sütögetni is több kedvvel fogsz, majd írjál, hogy miket. Minden jót kívánok, üdv, Margit
Szia Szokimoki! Én tavaly kaptam digitális mérleget, és olyat, amin tara funkció is van, vagyis ha beleteszel mondjuk 50 dkg lisztet, és még két fajta más valamit kell hozzárakni, akkor ki lehet nullázni a mutatót, és nem kell fejben összeadogatni a mennyiségeket, hogy mennyi legyen a végeredmény. Nagyon szeretem, van hozzá tálka is, de pl a vajat csak a lapos tálcán mérem. Szóval nagyon sokat használom, pláne mióta Titeket megismertelek!! És nem volt drága, 3-4 ezer körül volt, Hauser digitális mérleg a neve. De ez csak 1 tipp, biztos van még jó csomó klassz mérleg. Kívánom, hogy minél hamarabb örülj neki. Nelly
Igen az élesztőre írtam. Igen én is így szoktam osztogatni.Másnaponta sütöm a gépben a fehér kenyeret, így már nagyjából tudom szemre az élesztőt. a gond csak akkor van, amikor mást sütök, és másféle mennyiség kell a megkezdett élesztőből.Szeretnék egy digitális mérleget, már jeleztem az illetékes felé:
Szép jó estét mindenkinek! Sajnos, nem nagyon értem rá megnézni benneteket. Pénteken reggel szóltak a férjemnek, hogy apósomhoz nem lehet bejutni, rátörték az ajtót, aztán mentő, klinika, haza, klinika, másik klinika, végül fertőző mert hasmenije van, mint utólag megtudtuk 2 hete, ettől aztán majdnem kiszáradt. Szóval aludni sem tudtam, most már javulgat, de még hétfőn dolgoznak igazán mindenütt, így utána kezdenek eredményeket hozni, reménykedünk.Kár, hogy olyan önérzetes, magának való kis emberke, és nem nagyon enged senkit közel magához, még a fiát sem, így minden problémáját megtartja magának,így sajna mi sem tudtunk hamarabb segíteni neki, csak amikor már majdnem késő lett. Szóval most kezdek eszmélni, így tegnap már sütöttem aludttejes kenyeret ill. kefírrel csináltam, de nagyon klassz lett, a menyem mind elvitte, mert nekünk még nem nagyon van kedvünk eszegetni, bár tegnap este a sonkás kiflit azért senki nem utasította vissza. Úgy csináltam, hogy a kinyújtott tésztát először megkentem mustárral, rá a darált sonkát, megszórtam füstölt és trapista sajt reszelékkel, feltekertem, és a két fajta sajttal szórtam meg a tojáskenés után. Szupi lett. Fénykép nincs, mert már küldtem ilyet, meg a legfontosabb, hogy elfogyott. Talán majd szerdán az ünnep alatt sütögetek valamit, remélem, legalább is, hogy lesz kedvem. Nektek kívánok szép hetet, meg talán már a hét végére végre megérkezik a tavasz is. Azért szorgalmasan olvasgatlak benneteket, csak nem írogatok. Ja, van két miskolci címem, majd beírom, mert a barátnőmet megfűztem, hogy írjon nekem bio boltokat, és telefonon bediktálta. Megyek át amoda. Üdv. Nelly
Szia Bezs és Margitka ! Már megint tanultam Tőletek. Én nem ismertem a vizezéses módszert. Szoktam is szenvedni rendesen, hogy rajta maradjon a sajton a liszt. Ezek után már úgy látom könnyebb lesz a sajt panírozása. A majonézt én is mindig úgy csinálom (pl. padlizsánkrémhez is), hogy először egy kis mustár és pici citromlé és utána az olaj. De a különbségről még nem hallottam. Szép estét. Üdv. Julika
Az élesztőre írtad, ezt az eltérés mérést? Egy élesztő, ugye 5 dkg, a fele 2,5 dkg, a negyede 1,25 dkg. Ha 2 dkg-ot szeretnél tenni, akkor 5 felé kell osztani az élesztőt és 2/5 részt kell felhasználni. Az 1/3 rész pedig 1,6666 dkg-nak felel meg ezt hol 1,6-nak, hol 1,7-nek szoktam írni. Ha teszel 1/4 élesztőt + 1/8 élesztőt (a negyedet elfelezed) akkor is majdnem 2 dkg-ot kapsz, 1,25+0,625= 1,875 dkg
Én is sokat számolgattam amikor nem volt még digitális mérlegem, aztán így volt a legegyszerűbb nekem. Sajnos amióta mérek, azóta viszont látom, hogy nics meg minden esetben 5 dkg egy élesztő, kicsivel kevesebb, olyan 4,8 dkg szokott lenni. Ez persze lehet, hogy csak attól van, hogy amikor már nincs celofánban, akkor egy minimálisat szárad.
Köszönöm, hogy megosztottad a sajtos tapasztalatodat velünk. A vizezést én ismerem és alkalmazom, de igazad van, biztos nagyon sokan nem tudják. Sokkal könnyebb így sajtot panírozni. A tojást ehhez én nem mertem sose higítani, de ezek szerint ezt is lehet, ezt viszont nem gondoltam volna.
Eről eszembe jutott egy hasonló "praktika", amit szintén lehet, hogy nem mindenki tud, ezt az ötletet megosztom én. Szoktatok majonézt csinálni házilag? A tojás sárgájába kell az oljat cseppenként adagolva belekeverni, ez a kezdet, ugye? Ha a tojásba beleteszzük a teljes mennyiségbe szánt mustár és citromlé felét, akkor nem kell csepegtetni az olajat, hanem géppel keverve, gyakorlatilag csurgatni lehet, pillanatok alatt felveszi a szükséges mennyiséget. Sőt, ezzel a módszerrel többszörös mennyiségű olajat felvesz egy tojás, így nagyon kemény majonézt lehet csinálni. Ez utóbbinak főleg akkor van jelentősége, ha nem tartárnak használjuk fel, hanem magát a majonézt akarja az ember felhasználni (pl: franciasalátához).
Csináltam már gépben is, sütőben is a kalácsot, de mindig tömör lett. Na legközelebb akkor megemelem az élesztő adagot, hátha sikerül.A bajom az ezekkel az 1-2 dkg eltéréssel, hogy annyit nem mér a mérlegem.Marad a szemmérték!
Grtaulálok a sütéseidhez, megint remekeltél és jó sokat dolgoztál :-)) Örülök, hogy minden jól sikerült és ízlett. Rövidesen hozom a képeket, köszönöm, hogy küldtél.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit