E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nogea Előzmény | 2006.03.13. 13:41 - #4156

Sziasztok ! Nagyon szép dolgokat sütöttetek. Én Margitka molnárkáit sütöttem meg de rögtön el is fogytak. Margitka ! Én a kiflit úgy formázom hogy elosztom cipókra őket majd ovális alakra nyújtom és feltekerem.Nem mindíg maradnak a formájuknál,de mindeggy.A meggyes mogyorókrémes muffinjaim nem tudom miért de olyan laza tésztájúak lettek hogy na. Amit papírba sütöttem az úgy ahogy + állt a többit úgy kellett kimernem, dwe nagyon fini lett. SZOKIMOKI ! a tiéd a reci neked is híg a tészta ? A másik süti a túrós almás pite amit nagyon szeretünk mert gyors és nagyon finom.Ha valakit érdekel beírom. Most megyek mert mint írtam a fogyiba jól elnyiszáltam az ujjam és nagyon fáj.Nem is tudom holnapra hogy lesznek zsemléim. Kellemes további napot és jó sütögetést ! Üdv! Nogea

Bundik Előzmény | 2006.03.13. 07:59 - #4155

Sziasztok! Szia Margitka! Elég hosszú ideje nem jelentkeztem, de már csak hétvégente van annyi időm, hogy írjak. Persze hétközben mindig megnézem, hogy milyen finomságokat sütöttetek! A cipóban sült csülköt lehet, hogy én is kipróbálom húsvétra.Tegnap molnárkát, sajtos kiflit, kakaós és fahéjas csigalegyezőt, meg persze sütőben sült kenyeret sütöttem. Úgyhogy estére teljesen kidőltem. A csigalegyezőt még melegében megkóstoltuk. Isteni lett! Szerdán lehet, hogy sütök olyan aprósüteményt, amit a húsdarálóra szerelt formán keresztül kell ledarálni. Gyerekkoromban lehetett kapni ilyen sütit kakaós és vaníliás ízben. Nemsokára mennem kell dolgozni, úgyhogy mindenkinek kellemes hetet, és jó sütögetést kívánok! Üdv: Bundik

szokimoki Előzmény | 2006.03.13. 06:54 - #4154

Bocsánat, a sütésről szóló részt Rózsikának szántam, csak elfelejtettem kiírni a nevét!

szokimoki Előzmény | 2006.03.13. 06:51 - #4153

Szia Nelly!

Köszönöm szépen a tippet! Nagyon örülök hogy írtad, mert én azt hittem, hogy ezek tizenezer ft-ba kerülnek, ezért késett a vásárlás. Azt is jó, hogy mondtad, hogy van rajta tárázási lehetőség, mert ez magamtól nem jutott volna eszembe, hogy ilyen funkcióját keressek! De jó , hogy írtál a mérlegről! köszönöm mégegyszer!Nagyon szépeket sütöttél! Érdekes lehet ez a busójárás!Majd ha megnőnek a gyerekek, egyszer biztos elmegyünk velük egy ilyenre!

Szép napot! Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.03.13. 01:24 - #4152

Sziasztok!

Joli hozott nekünk két Húsvéti receptet:

Húsvéti muffin - Joli

Tojástekercs - Joli

Köszönöm a recepteket és sok szeretettel várok hasonló finomságokat, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.13. 01:04 - #4151

Sziasztok!

Meghoztam Rózsika képeit. Köszönöm a fotókat, nagyon szépeket sütöttél, gratulálok hozzá, üdv, Margit

diós, gesztenyés muffin diós, gesztenyés muffin hamburger túrós pogácsa

zsemle Busójárás Busójárás


EmMargit Előzmény | 2006.03.13. 00:48 - #4150

Szia Rózsika!

2 képet kaptam Tőled. Az egyiken egy tálban tojásfehérje van, a másikon egy lábosban a madártej. Ezért gondoltam, hogy ehhez még biztos szántál valamit.

A mai képeket rövidesen hozom, köszönöm szépen. A szél itt is fúj, olyan hideg volt egész, nap, mint egy kellemetlen téli napon.

Kellemes hetet kívánok, jó munkát, üdv, Margit


Rozsika50 Előzmény | 2006.03.12. 23:12 - #4149

Szia Margitka és mindenkinek aki itt van még! Küldtünk képeket a régebbi sütiről. Kevés muffli sütőt vettem azért van a tepsiben a többi . Mentünk Mohácsra és a muffinjaimnak nagy sikere volt abuszon gyorsan el fogyot . Zsemle sütésben nagy profi vagyok sokat sütöm. Tegnap és ma hamburgert csináltam bolti pogácsával.Este Ági meg csinálta vacsira mindenkinek nagyon ízlett. Van kép is a hamburgerről küldöm. Margitka hány képet küldtem a madártejröl? Azt én magamtól sikerült el küldenem,beírom a recit is majd. Másnak is küldtem már képeket igy tanulgatom hogykel kisebb-nagyobb sikerrel. Idöjárás :Akkora szél fúj nálunk hogy majd el viszi a házunkat hideg is van ,világitásnsincsen az útcán ,be is fejezem a gépezést mert nehogy sötétben maradjak. Jó éjszakát mindenkinek jó állmokat Üdv:Rózsika

EmMargit Előzmény | 2006.03.12. 22:05 - #4148

Sziasztok!

Meghoztam Majorkaj képeit a mini virslis bucikról. Nagyon guszta lett, biztos nagyon finom a bazsalikomos paradicsomszósszal. Gratulálok Julikának, üdv, Margit

Mini virslis buci kelés közben Mini virslis buci megsült


EmMargit Előzmény | 2006.03.12. 21:43 - #4147

Szia Szokimoki!

Remélem az illetékes legkésőbb a nyuszival megbeszéli a dologt :-)) Sok sikert ehhez is.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.12. 21:41 - #4146

Szia Nelly!

Apósodnak jobbulást kívánok.

A címeket köszönöm, már át is ttem a városonkénit részbe. Nagyon örülök, lassan-lassan csak szaporodnak a címek és most már talán a városok is. Remélem most talán akik újonnan olvasnak róla, majd megint küldenek újabb címeket.

A sonkás kiflihez gratulálok, gondolom, hogy nagy sikere lehetett. Nagyon klassz,a hogy leírtad :-))

Remélem most már rendbe jöttök lassan és sütögetni is több kedvvel fogsz, majd írjál, hogy miket. Minden jót kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.12. 21:37 - #4145

Szia Julika!

Örülök, hogy a sajtvizezés máris hasznos ötlet. Én sem túl régóta tudom, néhány éve hallottam valakitl. Jó, érdemes kipróbálni.

További szép estét, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.03.12. 21:15 - #4144

Szia Szokimoki! Én tavaly kaptam digitális mérleget, és olyat, amin tara funkció is van, vagyis ha beleteszel mondjuk 50 dkg lisztet, és még két fajta más valamit kell hozzárakni, akkor ki lehet nullázni a mutatót, és nem kell fejben összeadogatni a mennyiségeket, hogy mennyi legyen a végeredmény. Nagyon szeretem, van hozzá tálka is, de pl a vajat csak a lapos tálcán mérem. Szóval nagyon sokat használom, pláne mióta Titeket megismertelek!! És nem volt drága, 3-4 ezer körül volt, Hauser digitális mérleg a neve. De ez csak 1 tipp, biztos van még jó csomó klassz mérleg. Kívánom, hogy minél hamarabb örülj neki. Nelly

szokimoki Előzmény | 2006.03.12. 21:04 - #4143

Szia Margitka!

Igen az élesztőre írtam. Igen én is így szoktam osztogatni.Másnaponta sütöm a gépben a fehér kenyeret, így már nagyjából tudom szemre az élesztőt. a gond csak akkor van, amikor mást sütök, és másféle mennyiség kell a megkezdett élesztőből.Szeretnék egy digitális mérleget, már  jeleztem az illetékes felé:

Üdv, Szokimoki)))


nelly52 Előzmény | 2006.03.12. 21:01 - #4142

Szép jó estét mindenkinek! Sajnos, nem nagyon értem rá megnézni benneteket. Pénteken reggel szóltak a férjemnek, hogy apósomhoz nem lehet bejutni, rátörték az ajtót, aztán mentő, klinika, haza, klinika, másik klinika, végül fertőző mert hasmenije van, mint utólag megtudtuk 2 hete, ettől aztán majdnem kiszáradt. Szóval aludni sem tudtam, most már javulgat, de még hétfőn dolgoznak igazán mindenütt, így utána kezdenek eredményeket hozni, reménykedünk.Kár, hogy olyan önérzetes, magának való kis emberke, és nem nagyon enged senkit közel magához, még a fiát sem, így minden problémáját megtartja magának,így sajna mi sem tudtunk hamarabb segíteni neki, csak amikor már majdnem késő lett. Szóval most kezdek eszmélni, így tegnap már sütöttem aludttejes kenyeret ill. kefírrel csináltam, de nagyon klassz lett, a menyem mind elvitte, mert nekünk még nem nagyon van kedvünk eszegetni, bár tegnap este a sonkás kiflit azért senki nem utasította vissza. Úgy csináltam, hogy a kinyújtott tésztát először megkentem mustárral, rá a darált sonkát, megszórtam füstölt és trapista sajt reszelékkel, feltekertem, és a két fajta sajttal szórtam meg a tojáskenés után. Szupi lett. Fénykép nincs, mert már küldtem ilyet, meg a legfontosabb, hogy elfogyott. Talán majd szerdán az ünnep alatt sütögetek valamit, remélem, legalább is, hogy lesz kedvem. Nektek kívánok szép hetet, meg talán már a hét végére végre megérkezik a tavasz is. Azért szorgalmasan olvasgatlak benneteket, csak nem írogatok. Ja, van két miskolci címem, majd beírom, mert a barátnőmet megfűztem, hogy írjon nekem bio boltokat, és telefonon bediktálta. Megyek át amoda. Üdv. Nelly

majorkaj Előzmény | 2006.03.12. 20:49 - #4141

Szia Bezs és Margitka !
Már megint tanultam Tőletek. Én nem ismertem a  vizezéses módszert. Szoktam is szenvedni rendesen, hogy rajta maradjon a sajton a liszt. Ezek után már úgy látom könnyebb lesz a sajt panírozása.
A majonézt én is mindig úgy csinálom (pl. padlizsánkrémhez is), hogy először egy kis mustár és pici citromlé és utána az olaj. De a különbségről még nem hallottam. Szép estét. Üdv. Julika

EmMargit Előzmény | 2006.03.12. 20:47 - #4140

Szia Szokimoki!

Az élesztőre írtad, ezt az eltérés mérést? Egy élesztő, ugye 5 dkg, a fele 2,5 dkg, a negyede 1,25 dkg. Ha 2 dkg-ot szeretnél tenni, akkor 5 felé kell osztani az élesztőt és 2/5 részt kell felhasználni. Az 1/3 rész pedig 1,6666 dkg-nak felel meg ezt hol 1,6-nak, hol 1,7-nek szoktam írni.
Ha teszel 1/4 élesztőt + 1/8 élesztőt (a negyedet elfelezed) akkor is majdnem 2 dkg-ot kapsz, 1,25+0,625= 1,875 dkg

Én is sokat számolgattam amikor nem volt még digitális mérlegem, aztán így volt a legegyszerűbb nekem.
Sajnos amióta mérek, azóta viszont látom, hogy nics meg minden esetben 5 dkg egy élesztő, kicsivel kevesebb, olyan 4,8 dkg szokott lenni. Ez persze lehet, hogy csak attól van, hogy amikor már nincs celofánban, akkor egy minimálisat szárad.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.12. 20:36 - #4139

Szia Bezsa!

Köszönöm, hogy megosztottad a sajtos tapasztalatodat velünk. A vizezést én ismerem és alkalmazom, de igazad van, biztos nagyon sokan nem tudják. Sokkal könnyebb így sajtot panírozni. A tojást ehhez én nem mertem sose higítani, de ezek szerint ezt is lehet, ezt viszont nem gondoltam volna.

Eről eszembe jutott egy hasonló "praktika", amit szintén lehet, hogy nem mindenki tud, ezt az ötletet megosztom én. Szoktatok majonézt csinálni házilag? A tojás sárgájába kell az oljat cseppenként adagolva belekeverni, ez a kezdet, ugye? Ha a tojásba beleteszzük a teljes mennyiségbe szánt mustár és citromlé felét, akkor nem kell csepegtetni az olajat, hanem géppel keverve, gyakorlatilag csurgatni lehet, pillanatok alatt felveszi a szükséges mennyiséget. Sőt, ezzel a módszerrel többszörös mennyiségű olajat felvesz egy tojás, így nagyon kemény majonézt lehet csinálni. Ez utóbbinak főleg akkor van jelentősége, ha nem tartárnak használjuk fel, hanem magát a majonézt akarja az ember felhasználni (pl: franciasalátához).

Hátha ezt is tudja valaki hasznosítani :-))

További szép estét, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.03.12. 20:32 - #4138

Szia Margitka!

Csináltam már gépben is, sütőben is a kalácsot, de mindig tömör lett. Na legközelebb akkor megemelem az élesztő adagot, hátha sikerül.A bajom az ezekkel az 1-2 dkg eltéréssel, hogy annyit nem mér a mérlegem.Marad a szemmérték!

Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.03.12. 20:24 - #4137

Szia Julika!

Grtaulálok a sütéseidhez, megint remekeltél és jó sokat dolgoztál :-)) Örülök, hogy minden jól sikerült és ízlett. Rövidesen hozom a képeket, köszönöm, hogy küldtél.

További szép estét, üdv, Margit

 


[Későbbi] [4396-4377] [4376-4357] [4356-4337] [4336-4317] [4316-4297] [4296-4277] [4276-4257] [4256-4237] [4236-4217] [4216-4197] [4196-4177] [4176-4157] [4156-4137] [4136-4117] [4116-4097] [4096-4077] [4076-4057] [4056-4037] [4036-4017] [4016-3997] [3996-3977] [3976-3957] [3956-3937] [3936-3917] [3916-3897] [3896-3877] [3876-3857] [3856-3837] [3836-3817] [3816-3797] [3796-3777] [3776-3757] [3756-3737] [3736-3717] [3716-3697] [3696-3677] [3676-3657] [3656-3637] [3636-3617] [3616-3597] [3596-3577] [3576-3557] [3556-3537] [3536-3517] [3516-3497] [3496-3477] [3476-3457] [3456-3437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG