Amit én használok, arra az van írva, hogy Tiramisu desszertkrémpor. Lehet kapni pudingport is tiramisu ízben, de erre rá van ez írva. Szerintem ami Neked van, az hasonló lehet ahhoz, amit én használok. Ezt is hedegen tejjel és egyebekkel lehet a süteménybe való krémnek kikeverni. Tehát szerintem nem ez az oka, hogy sűrű lesz a kalácsod. Ez azért szerintem jó hír, mert így van esély, hogy egyszer sikerül lazára és könnyűre megcsinálni, csak ki kell még találni, hogy mitől nem ilyen :-)) Na, most gondolkoztam. (Néha előfordul :-)) Az jutott eszembe, hogy Te nem gépben csináltad ezt a kalácsot, igaz? Akkor meg lehet emelni hozzá az élesztőadagot. A recept géphez szól és 1,3 dkg élesztőt írtam hozzá. A 60 dkg liszthez, ha sütőben sütöd, akor tehetsz 2 dkg (akár 2,3 - 2,5 dkg -ig is elmehetsz) élesztőt. Szerintem ez lesz a baj. Próbáld ki legközelebb így és mesélj, mert nagyon kíváncsi vagyok.
Sok sikert hozzá és további szép estét kíávnok, üdv, Margit
Sziasztok!
Ma a sütés elmaradt, mert az unokámmal töltöttem a mai napot.
Estére rántott sajtott készítettem.
Tudom, hogy nagyon sokan profin csinálják, de szeretnék veletek megosztani (számomra) egy új információt. Hátha másnak is új.
Nálunk egyik kedvenc, meg nem tudnánk unni.
Miután felszeleteltem a sajtot kb. 1-1.5 cm-es szeletekre VIZBE MÁRTOM (ez nekem újdonság volt)
a liszt jobban rátapadt.
Aztán tojás (amibe 3 tojáshoz kb. 1 dl tejet öntöttem)
Végül a morzsa.
Aztán tojás és morzsa. Ha tojásba tejet teszünk sokkal jobban lehet panirozni a sajtot nem ragad rá vastagon a tojás, ráadásul annyi sajtot tudtam bepanirozni, hogy egy jó adagot lefagyasztottam.
Jó sütögetést mindenkinek
Nos, én nem is gondoltam, hogy észreveszitek a kalács receptjét, de örülök, mert így kiderült számomra, hogy milyen figyelmesen követitek a változásokat :-)) Meghoztam a képeket:
A kalács teteje egy kicsit kirepedt a kelesztés legvégére, őszintén szólva magam sem tudom, hogy miért. Lehet, hogy azért mert nem volt formázva(fonva) és bevágva sem és hatalmas nagyot kelt. A szilikonformában nem ért végig a tészta, amikor beletettem és kb a fél magasságáig volt csak a tészta teteje. Na, mindegy, mert ez csak asztétikai probléma, az íze viszont nem károsodott emiatt :-))
Nagyon finom lett és nagyon lágy, puha kalács, mint a gyümölcsös kalácsok általában szoktak lenni. Érdemes kipróbálni, de valamivel több barackot is lehet bele tenni.
Én is csatlakozom Superkerihez. Várom az új kalácsodról a képet és beszámolót, a recit már elolvastam. Tormakrémet én is szeretnék majd a Molnárkába készíteni, de én még soha nem csináltam.
MÁS: Tegnap igencsak bepótoltam a ritka sütögetéseimet. Először is kezdtem egy Margitka féle fehér kenyér variációval élesztős változatban. Úgy készítettem, hgoy 50 dkg BL-80 lisztet és 10 dkg tönkölybúza fehér lisztet tettem bele. Tényleg óriási méretű, finom, ritka bélzetű, igazi kenyérke lett, szinte mint a bolti. Valószínűleg ezt a variációt többször megismétlem majd. Mivel buliba voltunk hivatalosak így sütésemet folytattam egy adag kakaós-meggyes valamint egy adag mákos muffinnal. A kakaós-meggyes nekem cseresznyés lett, mert a mélyhűtőből véletlenül cseresznye kéredzkedett ki. De nem veszett össze a kakaó a cserkóval. A mákos változat szinte pillanatok alatt elfogyott. Ahhoz képest, hogy először sütöttem muffint nagyon jól sikerült. Azután folytattam a rég bevált virslis bucival. Margitkának elküldtem a képeket, igaz most nem lettek olyan szépek mint pl. szerdán, dehát minél szebbet, jobbat szeretne a ember annál jobban nem sikerült. De úgy látom virslis buci hétvége volt, mivel többen megsütöttük. Üdv. Julika
Ígértem,hogy beszámolok a csülkös cipóról.Szóval:Margitka egyszerű fehérkenyér receptje alapján csináltam.Nagyon finom lett!Az biztos hogy máskor is megfogom csinálni.Pl húsvétkor biztos.Szerintem az a lényege hogy nagyon szárazra kell törölni a csülköt mielött a tésztába comagoljuk.Én az egyik részéről leszedtem a bőrös-kövéres részt(én nem szeretem) ez jobban benne is maradt a tésztában,míg a másik szeletelésnél kicsit elvált a tésztától.És azt gondoltam ki hogy legközelebb a vízet a sonka levével az olajat pedig a sonka zsírjával fogom helyettesíteni,így a kenyérnek is lesz egy kis sonka íze.(gondolom)
A szemüveg süti nagyon -nagyon egyszerű,és nagyon finom süti.Ez is biztos hog ynem utoljára fordult elő nálunk.
A virslis bucit nem kell bemutatnom senkinek!Akkora sikere volt,hogy a késöbb érkező vendégeknek nem is maradt!
A képeket és a szemüveg süti receptjét a 4110-es hozzászóláshoz rakta fel Margitka.
A recept a tiramisus-kakaós-rumos kalácsnak a receptje.De most szöget ütöttél a fejembe azzal, hogy ez nem -e pudingpor.Ugyanis én eddig nem ismertem a tiramisuport sem, és megörültem amikor megláttam ezt dr. oetkerest. Nincs ráírva, hogy pudingpor, és nem is tasakos, hanem dobozban van.De azt tényleg csak a pudingokra szokták ráírni, hogy főzés nélkül és tejjel.Hát akkor ez lehet a baj! Megmondom őszintén, hogy láttam én a Metróban 1 kg-os kiszerelésben, de azt drágállottam több mint 2000 ft-ért, merthogy annyit nem használnék el.Vagy csak nagyon sokára.Akkor megfejtve a sűrű kalácsom titka! Köszi Margitka!
Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, hiányoltalak. Örülök, hogy finomakat sütöttél, majd mesélj, hogy holnapra mit találsz ki, és előre is köszönöm a sonkafőzés receptjét, ha beírod. Várok ám továbbra is képeket, ha tudtok küldeni. A 2 madártejes képet őrizgetem ám, csak úgy éreztem, hogy az nem teljes még, biztos küldesz hozzá még valamit. Ha ennyi volt összesen, akkor szóljál és felteszem így.
További kellemes hétvégét kívánok és várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Szia Margitka!
Látom hogy milyen sokan látógatják a fórumot.
Mindenki szépeket sütöget .
Énis sütögetek ha az ídöm engedi.
Ma sütötem hambugert holnapra jól sikerült
Diós gesztenyés muffint is csináltam már jó is lett.
Holnapra is kénne valamit nézni hogy mit süssek
nem biromki hogy ne süssek .
Majd be írom a húsvéti sonka főzzését én hogy csinálom.
Üdv:Rózsika
Tegnap a Juhtúrós zsömlét sütöttem meg megint. Tehéntúróval csináltam, tettem egy kis kovászt is bele és a fele liszt teljeskiőrlésű volt.
Picit szorosabb lett, de nagyon finom, apró zsömlék lettek. 2,5 - 3,5 dkg-osak.
Most egy új kalácsot csinálok, már a formában kel. Baracklekvárral és tejföllel készült a tésztája és aszalt barackot tettem bele. Majd mesélek, hogy sikerült.
Melyik recept szerint csinálod a Tiramisus kalácsot?
Az a furcsa nekem, hogy a tiramisu por annyira el szokta lágyítani a tésztát, hogy mindig emiatt félek tőle, hogy mi lesz belőle. Mindig nagyon laza szerkezetű, nagyon puha lesz a kalács. Maga a Tiramisu por, az nem pudingpor, ugye?
Hazaérkeztünk! Ízlett az Öcsémnek minden, már hallottam, hogy valakinek telefonba mondta is a kürtös kalácsot, milyen finom.
Tiramisus kalács.Na ez az aminek nagyon szeretjük az ízét, de még soha nem sikerült szép laza szerkezetűre csinálnom.Mindent a recept alapján csinálok.Most csak a felét, mert több minden is volt még.A tiramisu porból a dr. Oetker-est vettem, ami főzés nélküli tiramisu por, 10 dkg-os.Ezt csak beleszórtam a lisztbe.(mármint kimérve)Mert ezt össze kellett volna kevernem valamilyen folyadékkal előtte?
Aztán a 3x20 perc, és eztán formázás után kelesztés.Itt olvastam valakitől, hogy a legkisebb fokozaton előmelegített sütőben keleszt. Én is így csinálom, kb fél óra, és azért csak fél, mert közben veszem fel a villanysütőt 200 fokra, és míg bemelegszik addig is kel.Ez kb 10 perc még.Lekenem tojással, és kb fél órát sül. Hát ennyi.Tettem bele aszkorbint is.És a végén nagyon jót tett neki egy kis cukros tejes lekenés. Ha megsül egy picit a teteje, ettől jól megpuhul.(persze még amikor forró a kalács)
Meghoztam Szokimoki képeit. Nagyon szépeket sütöt, gratulálok hozzá.
A tiramisu kalácsról várom a beszámolódat Szokimoki. Mennyi ideig kelt, mennyi és milyen Tiramisu port tettél bele, mennyi folyadékkal keverve. Szóval olyan dolgokról feltétlenül írjál, ami befolyásolhatja a tészta állagát és a kelést. Várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Örülök, hogy jól néz ki a virslised :-)) Épp ma írtam, hogy hogy örülök a jó időnek, erre Te írod, hogy esik az eső. Nálunk most sem esik, még nem túl régen egész ferdén besütött a nap a szobába.
Majd mesélj a bucik sikeréről is, kíváncsi vagyok, üdv, Margit
Ha így járnál estleg leközelebb, akkor érdemes kikapcsolni a gépet és a csak sütés programmal hamarabb megsütni, mint ahogy az eredeti program szerint sült volna. Ha már sütés közben veszed észre, hogy a tetőre felragad, akkor óvatosan többször emelgetni kell a tetőt, úgy hogy a tészta még lejöjjön róla, ne ragadjon rá. Ezt néhány alkalommal, néhány percen keresztül ismételgetve el lehet érni, hogy kicsit visszaeesen a tészta, de lehetőleg ne úgy, mint egy kipukkadt lufi.
Milyen kenyeret sütsz még? Majd mesélj róla! További szép napot, üdv, Margit
Szia Margitka! Már a sütőbe vannak,nagyon édik,remélem az izük is finom lessz.Ugy csináltam ahogy megirtam.Fő a gulyásleves+sül a virslis buci.Kell ennél szebb este mikor kinnt szakad az eső.
Közben egy kicsit elmentem a géptől, de remélem még nem késő a válasz. Így kell csinálni, ahogy írtad. Remélem jól fog sikerülni és ízleni fog a fiadnak. Majd mesélj az ereményről, üdv, Margit
Szia Margitka! Most készülnek a virslis bucik,tészta a gépbe.Kiveszem eldarabolom,bele a virslit és sütni? Olyan guszták a képeken,ma jön a fiam haza meglepem vele.Remélem jól fog sikerülni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit