E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2006.03.11. 16:10 - #4116

Szia! Ma ismét krumplipelyhes készült csak napraforgómagot tettem bele és a tetejére. Kicsit lágy lett a tészta, pedig még tettem hozzá lisztet menet közben, teljesen feljött az gép üvegéig. Kénytelen voltam megszúrkálni, így meg a közepe beesett egy kissé. Már csak a fele van meg, mert itt voltak a gyerekek és elvitték egy részét. A meggyes muffin is már csak mutatóban van. Azt hiszem ma még lesz egy kenyér sütés.

EmMargit Előzmény | 2006.03.11. 15:45 - #4115

Sziasztok!

Megjöttem, már kel a mai zsömlém. Ki mit süt ma?
A tegnapi zsömleképeimet majd felteszem, mert este nem volt már energiám rá :-)) Most jó hangulatom van, mert ragyogóan süt a nap, és tárva-nyitva vannak az ablakok. Idén először lehet néhány órára ablakot nyitni, és ez már tényleg a tavasz ígérete.

További szép napot mindenkinek, írjatok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.11. 00:40 - #4114

Sziasztok!

Meghoztam Kriszti receptját, aminek a képét már korábban megmutattam. Köszönöm a receptet Krisztinek.

Gyümölcskenyér - HpKriszti (Cinka)

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.10. 23:12 - #4113

Szia Jégkása!

Remélem azért fogunk találkozni, igen hiányolom a sütéseidet :-))
Zsömlét ma sütöttem én is, majd felteszem a képeket, örülök a sikeres pizzasütésednek. A Molnárkával kapcsolatban nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre, remélem ízleni fog Nektek is. A formájában én biztos vagyok, hogy ilyen volt, csak egy kicsit szebb persze :-)) Most töröm a fejem, hogy mi lehetett az, ami kisebb, mint a zsömle, viszont olyan a formája. Zsömleformájú, de jóval nagyobb volt a Puffancs, azt írtam is, hogy ebből a tésztából szerintem változtatás nélkül meg lehet csinálni. Na végül is mindegy a formája, a lényeg a tészta, kíváncsi vagyok, majd írd meg légyszíves, hogy ízlett.

Holnapra jó munkát és jó sütögetést a hétvégére. Várom jelentkezésedet, üdv, Margit

Ui.: Én is dolgozom :-)


EmMargit Előzmény | 2006.03.10. 23:02 - #4112

Sziasztok!

Meghoztam Henna mai kenyérkéjének a képeit. A fogyipatika oldalról volt a recept, aminek alapján sütötte, csak kefir helyett joghurttal és került még bele sikér, aszkorbinsav és búzacsíra.

Kefires, lenmagos kenyér (joghurttal) Kefires, lenmagos kenyér (joghurttal) Kefires, lenmagos kenyér (joghurttal)

Gratulálok hozzá, és további nagyon jó sütögetést kívánok Hennának, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.03.10. 22:42 - #4111

Szia Margit!

Sajnos ez a munkaidő beosztásom már igy marad mindennap hétfőtől-péntekig 7-20-ig vagyunk nyitva ezért sajnos du. műszakban később érek haza.Ma pihenős voltam sütöttem pizzát nagyon finom lett. Betegeskedem is még már voltam orvosnál.Holnap megyek délutánra. Vasárnap fánk van betervezve.Persze már valami jó kis zsemlét is jó lenne sütni és a molnárka is nagyon tetszik, bár amire én emlékszem az kerek volt mint a zsemle csak kisebb.Megsütök egy fél adagot és az íze alapján majd megmondom.Olyan sok szépeket sütögettek a többiek. Az oldal is egész főzős beszélgetős dologgá alakul, de nekem tetszik. További szép estét. Holnapra jó pihenést annak aki nem dolgozik:-))

Jégkása

 


EmMargit Előzmény | 2006.03.10. 21:26 - #4110

Sziasztok!

Meghoztam Vajaiildi képeit és receptjét, köszönöm szépen. Nagyon szépeket sütött gratulálok hozzá.

SZEMÜVEG SÜTI - Vajaiildi

Szemüvg süti Szemüvg süti

Mini virslis bucik Mini virslis bucik Cipóban sült csülök Cipóban sült csülök

Nagyon örülök a mini virslis buciknak sikerének, és a cipóban sült csülöknek is, hogy ilyen szépre sikerült.

További hasonló sikereket kívánok és kellemes hétvégét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.10. 18:26 - #4109

Szia Superkeri!

Igen, Kenyérke írt az árpamaláta készítéséről, kíváncsi voltam, hogy vált be :-))

A kalács tésztája sokkal foszlósabb, finomabb lesz, ha a tekercset kinyújtott, majd feltekert lapból csinálja az ember. Egyáltalán nem árt a tésztának a nyújtás, a tekerés meg kimondottan jót tesz.

A kenyér sikerének nagyon örülök, az volt a legelső sütőben sütött kenyerem, ezért is lett ez a neve, mert akkor még nem volt másik :-))

További szép napot és kellemes hétvégét kívánok, majd mesélj, miket készítesz, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.10. 18:21 - #4108

Szia Limara!

Huhúú! Micsoda menü. Elkészíteni is szép feladat, de megenni biztos nagy élvezet lesz.
A Calzonet mi is szeretjük, nálunk a Bolognai jellegű töltelék a "menő" a gyerekeim körében. Kíváncsian várom majd a beszámolót, mi hogy sikerült és milyen sikert aratott.

Sok boldogságot kívánok a szülinaposoknak, jó munkát és vendégséget Neked. Várom jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.10. 18:13 - #4107

Szia Piroska!

Az a hőfok egy kicsit tényleg sok a kelesztéshez. Nincsen egy kicsit hűvösebb hely, ahol keleszteni tudsz? Ha nincs, akkor ne kelesszél ennyi ideig. Ha megkelt "rezgősre" a tészta, akkor tedd be a sütőbe. Csak azt tudom ismételgetni, amit szoktam mondani: nem az órát kell nézni a kelesztésnél, hanem a tésztát. Nagyon sok minden befolyásolja a kelés sebességét, a receptekben megadott idő csak tájékoztató jellegű, inkább. A lefedés azést fontos, hogy a tészta ne száradjon ki, szerintem ezt meg kellene hagyni.

A sütési hőfokkal kapcsolatban csak egyet tudok, hogy mindenkinek ki kell tapasztalnia a saját sütőjét. Olvastam, hogy 200 sőt 220 fokon is kezdenek sütést, majd csökkentik a hőfokot. Az sem mindegy, hogy hőlégkeveréssel vagy nélküle sütsz, de remélem ebben segít más, mert én igazán nem tudok.

További szép napot és kellemes hétvégét kívánok, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.03.10. 18:06 - #4106

         Szia Margitka! tegnap érintőlegesen említettem, hogy elkészült az árpamalátám. Úgy kb. 6-8 nap alatt csírázott ki (egy műany. tálkában, gézszerű anyag volt az árpa alatt, ami áll. nedves volt), de csak alig bújtak ki a levélcsírák. Ekkor leöblítettem folyóvízzel és száraz ruhán egy tálcára terítettem. Egy nap alatt teljesen kiszáradt, majd ezután egy serpenyőben megpirítottam. Hamar kész van, az illatán lehet érezni, hogy mikor jó(néhány szemet elropogtattam). Amikor kihűlt, kávédarálóval megőröltem. Csavaros tetejű üvegben tárolom. Nagyon kellemes ízű. Valahol kenyérkétől olv. az árpamaláta készítését. Köszi!

Ma kakaós kalács készült, jó ötlet volt Margitka, hogy írtál 50 dkg-os recit is. Kérdezni szeretném, ha 3-s fonást készítünk, kinyújtsuk a tésztát, majd felsodorva fonjuk, v. 3 "hurkát" formázzunk és úgy fonjuk meg? Melyikkel gyötörjük kevésbé a tésztát? A hét elején Megsütöttük a Sütőben sült kenyeredet is. Nagyon ízlett a csládnak, hétvégére ismétlést kérnek.

 Szép estét és sok finomságot a hétvégére    Superkeri


Limara Előzmény | 2006.03.10. 18:05 - #4105

Sziasztok! Szia Margitka!

Hétvégén vendégeink jönnek, a kisfiam és a férjem szülinapját ünnepeljük. A vasárnapi menü marhahúsleves lesz, majd aszaltszílvával és sajttal töltött pulykamell, amit baconbe göngyölök, és mellé dobok hagymát, fokhagymát, almát, fehérbort öntök alá, így sütöm meg. A sült zöldségeket átpaszírozom, és pecsenyelevet csinálok belőle. Köret krokett és flambírozott gyümölcs lesz. Tortát rendeltem, de sósat mindenképpen sütök. Holnap pedig húsos calzonét csinálok. Darálthúst pirítok hagymán, teszek bele gombát is, sóval, borssal, fokhagymával, kakukkfűvel, kevés pirosarannyal fűszerezem. Kelt tésztát készítek fél kiló lisztből 1 tojással és olajjal, kistányér méretű lapokra nyújtom, teszek rá a fűszeres húsból, félbehajtom, a szélét körben szorosan feltekerem, a közepét kicsípem, tojással lekenem, pirosra sütöm. A lisztérzékeny fórumon olvastam egyszer, hogy amikor kisül, a csücskét le kell vágni, és a forró töltelékre tejfölt kell csorgatni. Mit mondjak, ez mennyekbe emeli ezt az egyébként is finom ételt.

Persze a kenyérsütés sem marad el, a családom bagettet szeretne.

Mindenkinek szép hétvégét kívánok!


EmMargit Előzmény | 2006.03.10. 17:55 - #4104

Szia Szokimoki!

A Wokos recepteket, ha megkeresed, azokhoz szinte kivétel nélkül lehet haszálni. A Worcesteshire szósz nagyon finom, csak natur husokat finoman meghintve a tálaláskor is. Ez a W.szósz sokkal szimpatikusabb, mint mindig kiírni :-))

Majd mesélj, hogy miket sütsz és főzöl, kíváncsi vagyok mit találsz ki. További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.10. 17:52 - #4103

Szia Batka!

Köszönöm :-))

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.10. 17:52 - #4102

Szia Marcsi!

Köszönöm a beszámolót, ha nem bánod a diétás részét átteszem leírásként a diétás receptek közé. Tényleg jó ötletadó és nem baj, ha nem konkrét receptet írunk. Ha valaki meg szeretné csinálni, és kérdése adódik, akkor mindig van itt egy tapsztalt háziasszony, aki segíteni tud az elkészítésben.

A kenyereket én a sütés fékidejében szoktam vízzel átkenni, általában egy vagy két alkalommal. A kész kenyeret is próbáltam, de az nem vált be. Most gondolkoztam, hogy vajon miért, de nem emlékszem rá :-)) A sütés közben még el tud párologni a kenyérről a víz. A cserepesedést a hideg helyen való kihűtéssel tudtam elérni.

A kérdéseidet majd beírod, ha megint eszedbe jut, ne mérgelődj :-)) Remélem még jó sokáig itt leszünk mindannyian, hogy tudjunk válaszolni egymásnak :-))

További szép napot kívánok, üdv, Margit


Piroska Előzmény | 2006.03.10. 17:39 - #4101

Sziasztok! Szia Margitka!

Én még mindig problémázok a kelesztési időn és a sütési hőmérsékleten. A múlt hét végén is sütöttem egy fehérkenyeret az alaprecepted szerint kovásszal. A gondom az, hogy ha lefedem egy nagy műanyag dobozzal ahogyan tanácsoltad, akkor túlkel 2 óra alatt is. teljesen felpuffad és meglágyul, utána pedig leereszt mikor leveszem róla a műanyagot. Ez azért van, mert nálunk túl meleg van (25-26 fok), ne fedjem le? Vagy fedjem le konyharuhával?

Sütésnél pedig nem színesedik szépen a kenyerem. 190 fok körül sütöm 10 percig, hogy szépen feljöjjön, és utána lejjebb veszem kb. 170 fokra. Kicsit fakónak találom. Jobb lenne ha egyenletes hőmérsékleten sütném? Hány fokon?

Szép hétvégét mindenkinek.

Piroska


szokimoki Előzmény | 2006.03.10. 14:48 - #4100

Szia Margitka!

Beszereztem a a szója és a w.szószt. Mostmár valamilyen recepteket keresgetnék hozzájuk, a hamburgeren és hússalátán kívül.(mert azokat mindenképpen megcsinálom majd) Most még ezek mellett ki kell találnom, hogy mit süssek holnapra az Öcsémnek,a sok finom kalács és sütik közül. Lehet, hogy megint megcsinálom a tiramisus kalácsot csíkos kalácskoszorúnak, meg a perecet is meg a hotdog kifliket is. Na majd végignézem a receptes fórumot, és jön az "isteni szikra".

Jó sütögetést mindenkinek a hétvégére!

Üdv, Szokimoki


Batka Előzmény | 2006.03.10. 14:37 - #4099

Imarcsi hozzászólása kapcsán hadd ragadjam meg ismét az alkalmat, hogy felhívjam MINDENKI figyelmét a "bioboltok, lelőhelyek" fórumra. Lehet, hogy nektek egyértelmű, hol kell vásárolni, de aki először fog a sütésbe vagy különleges hozzávalót keres, annak nagy segítség lenne, ha beírnátok legalább az üzlet címét (ha lehet, elérhetőségét és nyitvatartását), ahol ti szoktok vásárolni, legyen az bármelyik városban.

imarcsi Előzmény | 2006.03.10. 14:30 - #4098

Sziasztok!

Margitka! Köszi mindent!

Ezzel a főzéssel kapcsolatban nagyon igazad van, akkor megy, mint a villámcsapás, ha tudja az ember mit akar.Ötletem még nincs is, majd a három mindentehető családtag eldönti.Tegnap amúgy Stefánia vagdalt volt, kinek pürével, kinek sok salival. Néhány hósgombócot is sütöttem a bekevert anyagból, fetasajtot varázsolva a gombócokba (ötlet az nlc-ről). A muffinformákba vágtam egy-egy kerek szilikonos sütőpapír darabot, ezzel kibéleltem a likakat és benne sültek olaj nélkül a gombócok. Lehet, hogy nem is ide kellett volna írnom ezt? Sebaj, így is, itt is lehet ötledadó. Ehhez készült egy gombamártás a maradék fetával és joghurttal. Csak pici olíván megdinszteltem a gombát, aztán  beletettem a fetát, ez felolvadt, kapott egy kis joghurtot, összeforrott és kész is. Akinek így nem elég sűrű, az kis ételkeményítővel besűrítheti.Petrezselymzöld és bors volt a fűszere, sózni nem kell a feta miatt. Ja és "lájtos" zöldségleves is volt.

Elfelejtettem megkérdezni, hogy mennyire kell "lemosni" a sütőből kivett kenyérkéket? Az utóbbiaknál (nem a rozsnál :-))) hallottam a sercegést, de mégsem lett annyira cserepes egyik sem. Félek, hogy a sok víz árt neki, a nagymamám vizes kefével sikálta, de azt már nem tudom, hogy mitől függött, hogy meddig, vagy mennyire.

Gyakorlatilag mire idejérek a fele kérdést elfelejtem, bezzeg sütés közben valami mindig előjön. :-))

A másik kérdésem, pontosan kérésem az lenne, hogy, ha van köztetek miskolci, tudna-e abban segíteni, hogy ott hol található biobolt, vagy olyan  üzlet, ahol sikért lehet venni .(Itt nincs ilyen,  a nagylányom Miskolcon tanul.)

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv. Marcsi

 


EmMargit Előzmény | 2006.03.10. 13:22 - #4097

Szia Bezsa!

Az a pulyka nagyon finom, lehet hozzá bazslikomos paradicsomszószt  is csinálni, ha valaki szereti. Küldjél képet, ha van kedved a sütéseidről, de akár a főzésekről is, szívesen felteszem.

Tényleg, ha valaki finomat (és esetleg szépet is) főz, akkor azt is megmutathatnánk, akár a recepttel együtt. Így, hétvége előtt még akár ötletet is adhatunk egymásnak, hogy mit lehetne főzni. Kitalálni a menüt sokszor nagyobb probléma, mint maga a főzés. Nem?

További szép napot, üdv, Margit


[Későbbi] [4396-4377] [4376-4357] [4356-4337] [4336-4317] [4316-4297] [4296-4277] [4276-4257] [4256-4237] [4236-4217] [4216-4197] [4196-4177] [4176-4157] [4156-4137] [4136-4117] [4116-4097] [4096-4077] [4076-4057] [4056-4037] [4036-4017] [4016-3997] [3996-3977] [3976-3957] [3956-3937] [3936-3917] [3916-3897] [3896-3877] [3876-3857] [3856-3837] [3836-3817] [3816-3797] [3796-3777] [3776-3757] [3756-3737] [3736-3717] [3716-3697] [3696-3677] [3676-3657] [3656-3637] [3636-3617] [3616-3597] [3596-3577] [3576-3557] [3556-3537] [3536-3517] [3516-3497] [3496-3477] [3476-3457] [3456-3437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG