E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2006.03.10. 12:55 - #4096

Szia4 Ma ismét a gyümölcsös muffin lesz amit megsütök, mert a hütőben még sok meggyem van a maradékból meggyszósz lesz a mamámnak. Tegnap ismét a krumplipelyhes kenyeret sütöttem, mert a családnak nagyon izlik. Amúgy borsos-kukoricás rizs lesz palacsintatésztába mártott pulyka falatokkal.

EmMargit Előzmény | 2006.03.10. 12:48 - #4095

Sziasztok!

Benéztem, de nem találtam itt éppen senkit.

Meséljetek ki mit süt, főz a hétvégére? Valami kis sütni valót még nekem is ki kellene találnom, de még nem tudom, hogy mi legyen az. Valami kis zsömlefélén gondolkozom, de mindenképpen valami olyat kell csinálnom, ami félig tk lisztből van. Sütni még csak később lesz időm, mert délután még egy kicsit el kell mennem, de azért már többször be fogok nézni, hosszú időre már nem megyek el.

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.09. 23:06 - #4094

Sziasztok!

Meghoztam Bezsa képeit is a Lenmagpelyhes kenyeréről. Nagyon szép lett, örülök, hogy ilyen jól sikerült.

További hasonló sikereket kívánok, üdv, Margit

Lenmagpelyhes kenyér Lenmagpelyhes kenyér


EmMargit Előzmény | 2006.03.09. 23:00 - #4093

Szia Bunny!

Köszönöm a képet, meg is hoztam. Nagyon gusztákat sütöttél, gratulálok hozzá.
Örülök, hogy hasznos tanácsokat olvastál és sikeresen tudtad a tésztádat korrigálni. Én szinte minden alkalommal valamit teszek még a tésztámba, igaz nem nagyon zavar, ha pl 2 dkg-val több liszt szóródik az üstbe, én bizony vissza nem veszek belőle :-)) Úgyis mindig figyelem és korrigálom, ha szükséges. Csak amikor új receptet írok, akkor szoktam hajszál ponotsan mérni mindent, még a korrekciót is, hogy pontos receptet tudjak megadni.

További sok sikert kívánok és várok további képeket is, üdv, Margit

kenyérkék, kiflitésztából


EmMargit Előzmény | 2006.03.09. 22:52 - #4092

Sziasztok!

Meghoztam Imarcsi képeit, az Amerikai fánkhoz receptet is küldött. Köszönöm szépen a képeket és a receptet is, gratulálok a sütéseidhez, nagyon szépek lettek, üdv, Margit

Amerikai fánk - Imarcsi

kenyér kenyér Amerikai fánk


Bunny Előzmény | 2006.03.09. 22:44 - #4091

Szia Margit, elküldtem. Amúgy Ditta kifli receptje alapján készítettem kis bucikat, és nagyon finom lett! A megadott mennyiségből 8 db jött ki. Tojással elfelejtettem lekenni, ezért matt a tetejük. Amúgy a sok sikertelenség után már készült nagyon finom kakaós csiga és sajtos pogi is. Azokat elfelejtettem lefényképezni, de egyébként is hamar elfogytak :) A kenyérsütőgép dagasztóprogramját használtam mindhez, sütni elektromos sütőben sütöttem. Szóval most örülök :)) Amúgy nagyon sokat segítettek a jótanácsaid, sokszor kellett korrigálni a tésztát a gépben (amit korábban sosem tettem), és úgy tűnik, ez nagyon sokat számított. köszönöm :))

EmMargit Előzmény | 2006.03.09. 22:13 - #4090

Szia Julika!

Látom már megtaláltad a válasz, de azért megerősítem, nagyon finom lett. A férjem talán jobban emlékszik, mint én, de nekem is vannak halvány emlékképeim. Szerintünk olyan lett, mint a gyerekkorunk Molnárkája, érdemes kipróbálni.

Jó éjszakát és szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.09. 22:10 - #4089

Szia Bunny!

Mint ahogy Majorkaj írta is, itt sajnos csak én tudok képet feltenni. Megkérlek küldd el nekem, az e-mail címemre (bal oldalon alul található) és én nagyon szívesen felteszem. Kíváncsian várom a művedről a képet. Mit sütöttél? Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.09. 21:24 - #4088

Szia Ildi!

Szerintem egy kicsit mikróban meg is langyosíthatod, csak forró ne legyen, mert az sem jó. Sok sikert, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.03.09. 21:16 - #4087

Szia Margitka ! Megtaláltam már azt a hozzászólásodat, amiben írtad, hogy megkóstoltátok a férjeddel és finom lett és jól illik a Molnárka íze a sós felvágottakhoz. Bocsi, nekem már egy kicsit késő van. Itt is hagylak Titeket. Fellőtték számomra a hálósipkát.Jó éjszakát Mindenkinek. üdv. Julika

majorkaj Előzmény | 2006.03.09. 20:55 - #4086

Szia Margitka ! Iagazán mondhatom megint remekeltél. Gyönyörűen mosolyognak a Molnárkák. Szerintem az formája is tökéletes, bárcsak majd az enyémek is hasonlítanának a Te szabályos egyforma Molnárkáidra. Milyen lett az íze ? Üdv. Julika

majorkaj Előzmény | 2006.03.09. 20:52 - #4085

Szia Bunny ! Erre az oldalra csak Margitka tud feltenni képet. Küldjed el Margitkának a képeidet és Ő megmutatja nekünk a remekműveidet.

Bunny Előzmény | 2006.03.09. 20:12 - #4084

Csajok, hogyan kell képet beilleszteni? :-O Idegesít, hogy nem jövök rá, pedig úúúúgy szeretném megmutatni a művemet...:)

vajaiildi Előzmény | 2006.03.09. 19:57 - #4083

jajj,de jó hogy ezt mondtad!Eszembe sem jutott volna és csak csodálkoztam volna hogy mi a baj.Akkor majd előbb kiveszem a hűtőből,hogy egy kicsit felmelegedjen.

Köszönöm!


EmMargit Előzmény | 2006.03.09. 19:51 - #4082

Szia Ildi!

Nekem is a férjem találta ki annak idején, de nekem ízlett jobban :-))
Ha hűtőve teszed a csülköt, akkor vigyázz, hogy ne legyen hideg, amikor a tésztába teszed, mert akkor sose kel meg a cipód.

Sok sikert, majd mesélj, üdv, Margit


vajaiildi Előzmény | 2006.03.09. 14:16 - #4081

Köszönöm Margitka a tanácsot!Már fő a csülök,ha kész kicsontozom,de csak holnap fogom sütni a cipóval.

Nekem pont a férjem találta ki hogy ilyet csináljak! :-))

 


EmMargit Előzmény | 2006.03.09. 13:11 - #4080

Szia Ildi!

Én régebben már csináltam cipóban sült csülköt. Füstölt csülköt megfőztem teljesen puhára, forrón kicsontoztam és alaposan lecsepegtettem. Érdemes valami rosszabb konyharuhával teljesen szárazra törölni. (Vagy hajszártóval teljesen leszárítani a felületét.)  Közben egy teljesen egyszerű kenyértésztát kell a gépben dagasztatni, majd, ha ez kész, akkor lisztezett felületen elnyújtani és belecsomagolni a csülköt. A hajtott részzel lefelé tepsire tenni, keleszteni, majd a kenyérhez hasonlóan megsütni. Nem bonyolult dolog, csak vigyázni kell, a kenyér-hús arányra, mert az sem jó, ha túl sok a hús és kevés a kenyér körülötte, valamint a csülökből kifolyó víz nekem még ilyen elővigyázatosság mellett is eláztatta egy kissé a tésztát. Nekem ízlett, de a férjem annak idején azt mondta, hogy inkább maradjunk a külön főtt csülök mellé, külön sütött kenyérnél, szerinte úgy finomabb. Esetleg egy kis mustárral meg lehet kenni a csülköt mielőtt a tésztába becsomagolod, az finom, de ez is áztat egy kicsit.

Sok sikert hozzá, ha kipróbálod, majd mesélj róla kíváncsi lennék az eredményre. Minden jót, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.09. 12:54 - #4079

Szia Henna!

Örülök, hogy megnyugodtál. A bolti kenyerek tele vannak mindenféle káros adalékkal, jobb nem is tudni, hogy pontosan mikkel. A penészesedés gátlótól a héjképzőig, a térfogatnövelőtől a kalácsfényig (ilyet láttam !!) minden csodát beletesznek, pedig ezek nélkül is príma dolgokat lehet sütni és 2-3 napig el is állnak gond nélkül az otthoni kenyerek is.

További sikeres sütögetést kívánok és várom jelentkezésedet és híreidet, üdv, Margit


henna Előzmény | 2006.03.09. 09:21 - #4078

Szia Margit!

Köszönöm gyors válaszodat, és hogy megnyugtatál. Tudod annyira szép, és finom lett, hogy az már gyanus. A boltban kapható tömör, becsomagoltakba miért nem raknak sikért, bár gondolom az teli van egyéb "fontosabb" tartósítószerekkel. Üdv: Henna


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 22:44 - #4077

Szia Henna!

Láttam már a kérdésedet az NLC-n , de nagyon örülök, hogy itt is jelentkezétl vele, így még hamarabb tudok válaszolni. Természetesen ott is válaszoltam volna, de így még jobb :-))

Gratulálok a kenyérkédhez, örülök, hogy jól sikerült. A sikér semmit nem ront a kenyér teljeskiőrlésű jellegén. A sikér az a búzafehérje, amiből ki tud alakulni az a  hálós szerkezet, amibe a gázbuborékok megkapaszkodnak és ezáltal megemelik a tésztát. Ez a kelési folyamat. A teljeskiőrlésű lisztekben alacsonyabb a sikértartalom, mert tele van héjrészekkel, a sikér pedig csak a magbelsőben található. Ha kevesebb a sikér és amúgy is "nehezebb" a tészta a sok maghéjtól, akkor nem tud úgy megkelni, mint ahogy általában szeretjük a kenyereket. No ezért kell bele egy kis plusz sikér. Így jobb szerkezetű, magasabb, levegősebb kenyeret lehet sütni. Semmit nem von le a tk.liszt értékéből :-))

Örülök a kérdésednek, nem veszem én ezt zaklatásnak :-))

További sikeres sütögetést kívánok, mesélj majd az eredményeidről. Kíváncsian várom a beszámolóidat, üdv, Margit


[Későbbi] [4396-4377] [4376-4357] [4356-4337] [4336-4317] [4316-4297] [4296-4277] [4276-4257] [4256-4237] [4236-4217] [4216-4197] [4196-4177] [4176-4157] [4156-4137] [4136-4117] [4116-4097] [4096-4077] [4076-4057] [4056-4037] [4036-4017] [4016-3997] [3996-3977] [3976-3957] [3956-3937] [3936-3917] [3916-3897] [3896-3877] [3876-3857] [3856-3837] [3836-3817] [3816-3797] [3796-3777] [3776-3757] [3756-3737] [3736-3717] [3716-3697] [3696-3677] [3676-3657] [3656-3637] [3636-3617] [3616-3597] [3596-3577] [3576-3557] [3556-3537] [3536-3517] [3516-3497] [3496-3477] [3476-3457] [3456-3437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG