Szia4
Ma ismét a gyümölcsös muffin lesz amit megsütök, mert a hütőben még sok meggyem van a maradékból meggyszósz lesz a mamámnak.
Tegnap ismét a krumplipelyhes kenyeret sütöttem, mert a családnak nagyon izlik.
Amúgy borsos-kukoricás rizs lesz palacsintatésztába mártott pulyka falatokkal.
Meséljetek ki mit süt, főz a hétvégére? Valami kis sütni valót még nekem is ki kellene találnom, de még nem tudom, hogy mi legyen az. Valami kis zsömlefélén gondolkozom, de mindenképpen valami olyat kell csinálnom, ami félig tk lisztből van. Sütni még csak később lesz időm, mert délután még egy kicsit el kell mennem, de azért már többször be fogok nézni, hosszú időre már nem megyek el.
Köszönöm a képet, meg is hoztam. Nagyon gusztákat sütöttél, gratulálok hozzá. Örülök, hogy hasznos tanácsokat olvastál és sikeresen tudtad a tésztádat korrigálni. Én szinte minden alkalommal valamit teszek még a tésztámba, igaz nem nagyon zavar, ha pl 2 dkg-val több liszt szóródik az üstbe, én bizony vissza nem veszek belőle :-)) Úgyis mindig figyelem és korrigálom, ha szükséges. Csak amikor új receptet írok, akkor szoktam hajszál ponotsan mérni mindent, még a korrekciót is, hogy pontos receptet tudjak megadni.
További sok sikert kívánok és várok további képeket is, üdv, Margit
Meghoztam Imarcsi képeit, az Amerikai fánkhoz receptet is küldött. Köszönöm szépen a képeket és a receptet is, gratulálok a sütéseidhez, nagyon szépek lettek, üdv, Margit
Szia Margit,
elküldtem.
Amúgy Ditta kifli receptje alapján készítettem kis bucikat, és nagyon finom lett! A megadott mennyiségből 8 db jött ki. Tojással elfelejtettem lekenni, ezért matt a tetejük.
Amúgy a sok sikertelenség után már készült nagyon finom kakaós csiga és sajtos pogi is. Azokat elfelejtettem lefényképezni, de egyébként is hamar elfogytak :) A kenyérsütőgép dagasztóprogramját használtam mindhez, sütni elektromos sütőben sütöttem.
Szóval most örülök :))
Amúgy nagyon sokat segítettek a jótanácsaid, sokszor kellett korrigálni a tésztát a gépben (amit korábban sosem tettem), és úgy tűnik, ez nagyon sokat számított.
köszönöm :))
Látom már megtaláltad a válasz, de azért megerősítem, nagyon finom lett. A férjem talán jobban emlékszik, mint én, de nekem is vannak halvány emlékképeim. Szerintünk olyan lett, mint a gyerekkorunk Molnárkája, érdemes kipróbálni.
Mint ahogy Majorkaj írta is, itt sajnos csak én tudok képet feltenni. Megkérlek küldd el nekem, az e-mail címemre (bal oldalon alul található) és én nagyon szívesen felteszem. Kíváncsian várom a művedről a képet. Mit sütöttél? Üdv, Margit
Szia Margitka ! Megtaláltam már azt a hozzászólásodat, amiben írtad, hogy megkóstoltátok a férjeddel és finom lett és jól illik a Molnárka íze a sós felvágottakhoz. Bocsi, nekem már egy kicsit késő van. Itt is hagylak Titeket. Fellőtték számomra a hálósipkát.Jó éjszakát Mindenkinek. üdv. Julika
Szia Margitka ! Iagazán mondhatom megint remekeltél. Gyönyörűen mosolyognak a Molnárkák. Szerintem az formája is tökéletes, bárcsak majd az enyémek is hasonlítanának a Te szabályos egyforma Molnárkáidra. Milyen lett az íze ? Üdv. Julika
jajj,de jó hogy ezt mondtad!Eszembe sem jutott volna és csak csodálkoztam volna hogy mi a baj.Akkor majd előbb kiveszem a hűtőből,hogy egy kicsit felmelegedjen.
Nekem is a férjem találta ki annak idején, de nekem ízlett jobban :-)) Ha hűtőve teszed a csülköt, akkor vigyázz, hogy ne legyen hideg, amikor a tésztába teszed, mert akkor sose kel meg a cipód.
Én régebben már csináltam cipóban sült csülköt. Füstölt csülköt megfőztem teljesen puhára, forrón kicsontoztam és alaposan lecsepegtettem. Érdemes valami rosszabb konyharuhával teljesen szárazra törölni. (Vagy hajszártóval teljesen leszárítani a felületét.) Közben egy teljesen egyszerű kenyértésztát kell a gépben dagasztatni, majd, ha ez kész, akkor lisztezett felületen elnyújtani és belecsomagolni a csülköt. A hajtott részzel lefelé tepsire tenni, keleszteni, majd a kenyérhez hasonlóan megsütni. Nem bonyolult dolog, csak vigyázni kell, a kenyér-hús arányra, mert az sem jó, ha túl sok a hús és kevés a kenyér körülötte, valamint a csülökből kifolyó víz nekem még ilyen elővigyázatosság mellett is eláztatta egy kissé a tésztát. Nekem ízlett, de a férjem annak idején azt mondta, hogy inkább maradjunk a külön főtt csülök mellé, külön sütött kenyérnél, szerinte úgy finomabb. Esetleg egy kis mustárral meg lehet kenni a csülköt mielőtt a tésztába becsomagolod, az finom, de ez is áztat egy kicsit.
Sok sikert hozzá, ha kipróbálod, majd mesélj róla kíváncsi lennék az eredményre. Minden jót, üdv, Margit
Örülök, hogy megnyugodtál. A bolti kenyerek tele vannak mindenféle káros adalékkal, jobb nem is tudni, hogy pontosan mikkel. A penészesedés gátlótól a héjképzőig, a térfogatnövelőtől a kalácsfényig (ilyet láttam !!) minden csodát beletesznek, pedig ezek nélkül is príma dolgokat lehet sütni és 2-3 napig el is állnak gond nélkül az otthoni kenyerek is.
További sikeres sütögetést kívánok és várom jelentkezésedet és híreidet, üdv, Margit
Köszönöm gyors válaszodat, és hogy megnyugtatál. Tudod annyira szép, és finom lett, hogy az már gyanus. A boltban kapható tömör, becsomagoltakba miért nem raknak sikért, bár gondolom az teli van egyéb "fontosabb" tartósítószerekkel. Üdv: Henna
Láttam már a kérdésedet az NLC-n , de nagyon örülök, hogy itt is jelentkezétl vele, így még hamarabb tudok válaszolni. Természetesen ott is válaszoltam volna, de így még jobb :-))
Gratulálok a kenyérkédhez, örülök, hogy jól sikerült. A sikér semmit nem ront a kenyér teljeskiőrlésű jellegén. A sikér az a búzafehérje, amiből ki tud alakulni az a hálós szerkezet, amibe a gázbuborékok megkapaszkodnak és ezáltal megemelik a tésztát. Ez a kelési folyamat. A teljeskiőrlésű lisztekben alacsonyabb a sikértartalom, mert tele van héjrészekkel, a sikér pedig csak a magbelsőben található. Ha kevesebb a sikér és amúgy is "nehezebb" a tészta a sok maghéjtól, akkor nem tud úgy megkelni, mint ahogy általában szeretjük a kenyereket. No ezért kell bele egy kis plusz sikér. Így jobb szerkezetű, magasabb, levegősebb kenyeret lehet sütni. Semmit nem von le a tk.liszt értékéből :-))
Örülök a kérdésednek, nem veszem én ezt zaklatásnak :-))
További sikeres sütögetést kívánok, mesélj majd az eredményeidről. Kíváncsian várom a beszámolóidat, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit