Tegnap 2 x dobott le, remélem ma nem fog ez a rendszer!!
Tündériek vagytok, h ennyi kedvességgel és érdeklődéssel vagytok felém. 32. hétben járok, mminden rendben van, most kezdtem szuszogni... :)
A sütőm Electrolux gáz, de: van benne légkeverés. Ami igazán bőszít és zavar, az egy ventillátor benne, ami bekapcsolás után magától elindul az 5. percben, és a sütő kikapcsolása UTÁN a 15. percig zúg, berreg...borzalom!! És olyan érzésem van, h kiszárít mindent :( Ezért leginkább vagy jénaiban sütök ( kenyeret ) vagy zacsiban ( péksüteményt ), de már nem egyszer beletettem a kenyérformámat a fejre fordított jénaiba, éppen belefér!! csak azért, h a pl. a hokkaidot ne szárítsa ki. MÉg barátkozunk, de egyelőre csalódott vagyok vele :(
Na, megyek a csibékhez, tegnap kaptak homokozót, már elkezdték a "tereprendezést" kicsiben :)
András, milyen élesztőt használsz? ha 5 dkg-ost, akkor szépen tudod számolni az arányokat, én kezdő koromban (nem volt digitális mérlegem) 5 egyenlő részre osztottam mikor megvettem és attól kezdve szépen lehet mérni. fontos az aránya
Sziasztok Holgyek,
Eloszor is koszonom az aktiv segitseget, sztem holnap sutok is egy kenyerket a hetvegere, megprobalom kevesb elesztovel.
Arra gondolok ugyanis, hogy mivel a folyadekot eleg pontosan tudom merni, viszont digitalis merlegem nincs, ezert talan az eleszto lehet tul sok.
Egyebkent naivan en eddig azt hittem, hogy ha tul sokaig kelesztem a kenyeret az nem problema... egy ismerosom egyebkent azt allitja hogy ok otthon egesz ejszaka kelesztik a tk kenyereiket, de akkor ennek fenyeben ezt ketlem.
Termeszetesen be fogok szamolni az eredmenyekrol.
Udv, Andras
Ha összehuppan a kenyér sütés közben, akkor az bizony alaposan túlkelt. Vagy a folyadék vagy az élesztő sok kicsit, ez nem derül ki számomra. Az átkapcsolós módszert én nem ajánlom, ez is okozhatja a túlkelést. Hagyd símán az alapprogramon futni, ha ekkor is összeesik, akkor kevesebb folyadékkal próbáld, majd kevesebb élesztővel.
Szerintem de ez csak az én véleményem tul kel a kenyered. Ötletként mondom letudnád fotózni a kelési folyamatot? Másik tippem, hogy talán sok a folyadék vagy az élesztő! Ha betartod a receptet akkor nem hinném!
Szoval ha valaki tudna otlettel szolgalni, hogy miert esnek ossze mindig a kenyereim halas lennek. A recepteket kovetem, mostanaban az aludtejes kenyeret csinalom a Margit altal preferalt atkapcsolos modszerrel, miutan a csak teljes kiorlesu kenyerekkel csak kudarcom volt. Hozzateszem, hogy szigoruan csk esztetikai ertelemben veve, mivel mindig osszeesnek. De ez ugyanugy igaz az aludtejes kenyerre is, csak ott valamivel kevesbe...
Szoval ha jol felkelesztem, akkor amikor beinditom a sutest, mindig behuppan, fuggetlenul attol, hogy eppen mit sutok.
Én általában azt a tejport használom mindenhez amit a kávéba is teszek. Pl: nagyon jó a metrós Aro tejpor, completta, stb. Én minden olyan sütibe, kalácsba amibe tejport ir a recept ezt teszem és nagyon fincsi vele. Persze kérdés, hogy mit szeretnél sütni.
Úgy örülök, hogy jelentkeztél! Már sokszor gondoltam rád, hogy mi is lehet veled, és hogy érzed magad. A múlt héten a lányok is kérdezték, hogy időben hol is tarthatsz. Az új házhoz meg nagy gratuláció! Jókor lett kész, de gondolom, azért elég nehéz lehetett most ebben az állapotban végig takarítanin mindent! Azért tessék pihenni is! Nekem már csak 3 hetem van hátra. Remélem te jól vagy, és bírod az iramot! Kitartást, és jó egészséget!
Belly! tejport a metróba láttam a héten, volt zsírszegény és zsírosabb változat is. Kb. 1140.-Ft körüli összegben fél kg-os. Azonkívűl olyan boltban ahol cukrász kellékeket lehet kapni.
Szeretném megkérdezni,hogy mit használhatok tejpor helyett a receptekben,ugyanis nem találok sehol,némely helyen azt mondták,hogy bevonták a forgalmazást.Tejszínt esetleg?És menyit?
sziasztok, na végre! napok óta nem tudtam csak olvasni benneteket, írni nem engedett.
Hiányzoztok lányok, hogy vagytok? Julika, Bezsa, Nelly, Limara, Superkeri, Masala, Ildikó és még sorolhatnám, el vagytok tünve az életemből, de a többiek is hiányoznak
Minden ünnepeltnek, boldog név és szülinapot kívánok:
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit