Nagyon kíváncsi voltam én is, így egyet megcsináltam szendvicsnek és megkóstoltuk a férjemmel. Nagyon finom lett, teljesen jól illik a sós felvágotthoz. Sonkával és tormakrémmel biztos még finomabb lesz, majd azt is kiprbálom. Jó a húsvéti sós dolgokhoz is, ebben is biztos vagyok. Annak örülök talán a legjobban, hogy a férjemnek annyira ízlik, hogy egyfolytában dícsérgeti, pedig ilyesmiben nem ismer tréfát :-)) Ő nem is szereti a kalácshoz a sósat, de ez nagyon finom, azt mondja :-)) Jaj, de örülök, most :-))
Csináltam még egy képet:
A receptjét pedig már feltettem a legújabb 10 recept közé.
Írtam az nlc-re is, de láttom itt vagy jelen. Sikerült a hétvégén sikért vennem. Csináltam ma teljes kiörlésű lisztből (340g+120g finom liszt) egy kis kenyeret, ehhez tettem 2 kismérő sikért+ 1 késhegynyi aszkorbint. Nagyon jól sikerült a kenyér. A "kezdő" kérdése csak annyi, hogy ez mennyiben "rontja/vagy nem rontja", már mint a sikér, a teljes kiörlésű kenyér mi'voltát? Gondolok itt arra, hogy a rost tartalma megmarad, de ezzel mégis csak jobban közelít a fehér kenyérhez, nem? Bocs, hogy ilyenekkel zaklatlak, de kíváncsi fajta vagyok. Köszi, Henna
Ezek nagyon guszták! Majd az ízére is kíváncsi vagyok, mert a külleme nagyon tetszik. Szeretem ezeket a kis dagi dolgokat! De csak a péksüteményre gondolok! (nem a + kilókra:))
Igen, egyszerre írtunk :-)) Most cseréltem át a tepsit, már a második sül. MAjd hozom a képeket. Szépek lettek, a formája nem teljesen tökéletes, de azért elmegy. Egyfolytában azon törtem a fejemet, hogy csináljam, hogy a csücske kicsit vékonyabb legyen, de ne kiflitekerés legyen a külsején. Hát emgfordítottam a kiflit, a csücskétől tekertem kifelé. Így a közepe kicsit ducibb, a külseje keskenyebb. Azért nem ennyire egyenletesen sikerült, de házi Molnárkának így is jó lesz. Már persze a formája, mert az ízét még nem tudom. Na, majd mesélek. A fotókat majd várom a szombati sütéserdről, kíváncsi vagyok rá.
Szia Margitka! Már megint expressz gyorsasággal teljesítetted a kívánságunkat. Köszönjük. Szerintem könnyen megtalálható az új fórum, és már úgy megszoktuk, hogy az első helyen van a beszélgetős.
Hlonap részletesen írok az aszalással kapcs. tapasztalatokról. Ma egy kicsit elfáradtam.
Látom majorkaj megelőzött a tippeléssel, én is a Molnárkára gondoltam. Egyébként én nem emlékszem erre a péksütire, de tegnap megvilágosodott, hogy ez egy valóságos "termék", ugyanis férjem szokta mondogatni a kissé laposabb zsemlékre, hogy :molnárka. Azt hittem, kedveskedésből mondja. Úgy látszik ő ismerte.
Szia Margitka ! Egyszerre írtunk. Csak az előbb olvastam el pontosan, hogy kérdezted a tippet, hogy mit is sütsz. Nagyon kiváncs vagyok, várom a képet és a beszámoldóat nagyon. Nem fényképeztem le a bucikat. Majd legközelebb lefényképezem.Valószínűleg szombatra is ezt sütök, mert egy buliba vagyunk hivatalosak.Üdv.Julika
Gondolom, hogy finom lett, majd lehet, hogy én is kipróbálom egyszer. A mini virslis nekünk is nagyon finom volt. Én a nagyobb részét ezekkel az egész pici virslifalatkákkal töltöttem, a végébe karikáztam csak nagy virslit. Ezt az apró virslit még ezelőtt sosem vettem, nagyon finom volt. Küldsz képeket? Szívesen felteszem. Tudod mit sütök most? Rövidesen kész az első tepsi Molnárkám :-)) Majd hozok róla képet, receptet és beszámolót, hogy sikerült.
Gratulálok a mai kenyérkédhez, örülök, hogy ízlett a kóstolóknak.
A képeket nekem küldd el légyszíves az e-mail címemre, sajnos itt, a G-Portálon nem tudsz képet feltölteni, csak én. Én viszont nagyon szívesen felteszem és nagyon örülnék, ha a süti receptjét beírnád a receptes fórumba, akkor amellé tehetném a képét is.
Várom a képeket, majd utána beszélgetünk a kenyérről, jó? Üdv, Margit
Kisült délre a mai kenyerem, ebben már van többféle liszt, teljes kiőrlésű is.Elneveztem "ragyás kenyérnek", mert az oldala megrepedt, de ezzel együtt is jól néz ki..(pedig beteges önbizalomhiányban szenvedek :-)))) Igazából én ezt a "ragyát" szeretem leginkább a kenyérben, amit mi annak idején, amikor nagymamám sütötte, dimónak hívtunk. A nagy, kerek kenyerek tetején volt ilyen. A mai péktermés ízéről nem tudok nyilatkozni, mert gyümölcsnapon azért mégse ajánlatos ilyen bűnbe esni. De akik ehették, azoknak ízlett. Készítettem róla képet, sőt a tegnapi amerikai fánkról is, ami egy villámsüti. Nem élesztős, sütőporos. A képeket ide nem tudom betenni, (előbb ugye az oldalra kellene feltölteni) elküldjem a címedre? Nem feltétlenül fontos ide betenni, de kíváncsi lennék a véleményedre. Talán arra is tudsz tanácsot adni, hogy miért repedt az oldala. Az én ismereteim alapján kicsit tovább kellett volna talán keleszteni a formában.Üdv. Marcsi
Köszönöm a felajánlásodat és várom a beszámolódat az aszalásról. Kíváncsi vagyok rá, és aszalóval vagy anélkül ki szeretném próbálni a nyáron én is. Olvastam, hogy paradicsomot napon is lehet aszalni, kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet, még sosem ettem ilyet.
Gratulálok a sikeres sütésedhez :-))
További szép napot és várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Margitka ! Véleményem szerint a sorrendet hagyd így ahogy csináltad, mert biztos sokan megszokták már a beszélgetős fórumot az első helyen mint ahogy én is. De várd meg a többiek véleményét is .Üdv. Julika
Sziasztok ! Olyan aranyosak voltak ma a férfi kollegáim. Nagyon sok virágot kaptam Tőlük, így elhatároztam, hogy sütök nekik virslis bucit holnapra. Egy kis változtatással készítettem. Miután kinyújtottam a tésztát a ugyanoylan szósszal megkentem mint amivel a baconszalonnás tekercset. A hosszú virslit elvágtam kisebb darabokra akkorára mint a pici snack virsli. Miután becsomiztam a virsliekt a tésztába és tepsire tettem füstölt sajttal szórtam meg. Isten finom lett. Remélem holnap izleni fog a fiú kollegáknak. Üdv. Julika
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit