E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 22:36 - #4076

Sziasztok! Szia Szokimoki!

Nagyon kíváncsi voltam én is, így egyet megcsináltam szendvicsnek és megkóstoltuk a férjemmel. Nagyon finom lett, teljesen jól illik a sós felvágotthoz. Sonkával és tormakrémmel biztos még finomabb lesz, majd azt is kiprbálom.
Jó a húsvéti sós dolgokhoz is, ebben is biztos vagyok.
Annak örülök talán a legjobban, hogy a férjemnek annyira ízlik, hogy egyfolytában dícsérgeti, pedig ilyesmiben nem ismer tréfát :-)) Ő nem is szereti a kalácshoz a sósat, de ez nagyon finom, azt mondja :-))
Jaj, de örülök, most :-))

Csináltam még egy képet:
jó étvágyat!

A receptjét pedig már feltettem a legújabb 10 recept közé.

További szép estét, üdv, Margit


henna Előzmény | 2006.03.08. 22:14 - #4075

Szia E.Margit!

Írtam az nlc-re is, de láttom itt vagy jelen. Sikerült a hétvégén sikért vennem. Csináltam ma teljes kiörlésű lisztből (340g+120g finom liszt) egy kis kenyeret, ehhez tettem 2 kismérő sikért+ 1 késhegynyi aszkorbint. Nagyon jól sikerült a kenyér. A "kezdő" kérdése csak annyi, hogy ez mennyiben "rontja/vagy nem rontja", már mint a sikér, a teljes kiörlésű kenyér mi'voltát? Gondolok itt arra, hogy a rost tartalma megmarad, de ezzel mégis csak jobban közelít a fehér kenyérhez, nem?  Bocs, hogy ilyenekkel zaklatlak, de kíváncsi fajta vagyok. Köszi, Henna 


szokimoki Előzmény | 2006.03.08. 22:11 - #4074

Szia Margitka!

Ezek nagyon guszták! Majd az ízére is kíváncsi vagyok, mert a külleme nagyon tetszik. Szeretem ezeket a kis dagi dolgokat! De csak a péksüteményre gondolok! (nem a + kilókra:))

Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 22:03 - #4073

Sziasztok!

Hamar feltettem a képeket, megmutatom:

első tepsi második tepsi együtt együtt közelebbről

félbevágva (még forrón)

Hát ilyenek lettek, majd még elmesélem az ízét :-))

Továbi szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 21:52 - #4072

Szia Superkeri!

Köszönöm a véleménedet a fórum helyéről, remélem mások is így gondolják majd. Várom a holnapi beszámolódat :-))

Kész a molnárkám, rövidesen felteszem a képeket. További szép estét, üdv, Margit


imarcsi Előzmény | 2006.03.08. 21:43 - #4071

Margitka!

Rendben, holnap küldöm, és köszi!


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 21:36 - #4070

Szia Julika!

Igen, egyszerre írtunk :-))
Most cseréltem át a tepsit, már a második sül. MAjd hozom a képeket. Szépek lettek, a formája nem teljesen tökéletes, de azért elmegy. Egyfolytában azon törtem a fejemet, hogy csináljam, hogy a csücske kicsit vékonyabb legyen, de ne kiflitekerés legyen a külsején. Hát emgfordítottam a kiflit, a csücskétől tekertem kifelé. Így a közepe kicsit ducibb, a külseje keskenyebb. Azért nem ennyire egyenletesen sikerült, de házi Molnárkának így is jó lesz. Már persze a formája, mert az ízét még nem tudom. Na, majd mesélek. A fotókat majd várom a szombati sütéserdről, kíváncsi vagyok rá.

További szép estét, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.03.08. 21:31 - #4069

      Szia Margitka! Már megint expressz gyorsasággal teljesítetted a kívánságunkat. Köszönjük. Szerintem könnyen megtalálható az új fórum, és már úgy megszoktuk, hogy az első helyen van a beszélgetős.

Hlonap részletesen írok az aszalással kapcs. tapasztalatokról. Ma egy kicsit elfáradtam.

Látom majorkaj megelőzött a tippeléssel, én is a Molnárkára gondoltam. Egyébként én nem emlékszem erre a péksütire, de tegnap megvilágosodott, hogy ez egy valóságos "termék", ugyanis férjem szokta mondogatni a kissé laposabb zsemlékre, hogy :molnárka. Azt hittem, kedveskedésből mondja. Úgy látszik ő ismerte.

Szép estét Mindenkinek   Superkeri


majorkaj Előzmény | 2006.03.08. 21:22 - #4068

Szia Margitka ! Egyszerre írtunk. Csak az előbb olvastam el pontosan, hogy kérdezted a tippet, hogy mit is sütsz. Nagyon kiváncs vagyok, várom a képet és a beszámoldóat nagyon. Nem fényképeztem le a bucikat. Majd legközelebb lefényképezem.Valószínűleg szombatra is ezt sütök, mert egy buliba vagyunk hivatalosak.Üdv.Julika

majorkaj Előzmény | 2006.03.08. 21:19 - #4067

Margitka !

Tippem: MOLNÁRKA


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 21:19 - #4066

Szia Julika!

Gondolom, hogy finom lett, majd lehet, hogy én is kipróbálom egyszer. A mini virslis nekünk is nagyon finom volt. Én a nagyobb részét ezekkel az egész pici virslifalatkákkal töltöttem, a végébe karikáztam csak nagy virslit. Ezt az apró virslit még ezelőtt sosem vettem, nagyon finom volt.
Küldsz képeket? Szívesen felteszem.
Tudod mit sütök most? Rövidesen kész az első tepsi Molnárkám :-)) Majd hozok róla képet, receptet és beszámolót, hogy sikerült.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 21:15 - #4065

Szia Marcsi!

Gratulálok a mai kenyérkédhez, örülök, hogy ízlett a kóstolóknak.

A képeket nekem küldd el légyszíves az e-mail címemre, sajnos itt, a G-Portálon nem tudsz képet feltölteni, csak én. Én viszont nagyon szívesen felteszem és nagyon örülnék, ha a süti receptjét beírnád a receptes fórumba, akkor amellé tehetném a képét is.

Várom a képeket, majd utána beszélgetünk a kenyérről, jó? Üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.03.08. 21:13 - #4064

Szia Margikta !
Egyébként nagyon megbolondította a bazsalikomos paradicsomszósz a virslis bucit. Jó ízt adott neki nagyon. Üdv.Julika

imarcsi Előzmény | 2006.03.08. 21:08 - #4063

Sziasztok!

Margitka!

Kisült délre a mai kenyerem, ebben már van többféle liszt, teljes kiőrlésű is.Elneveztem "ragyás kenyérnek", mert az oldala megrepedt, de ezzel együtt is jól néz ki..(pedig  beteges önbizalomhiányban szenvedek :-)))) Igazából én ezt a "ragyát" szeretem leginkább a kenyérben, amit mi annak idején, amikor nagymamám sütötte, dimónak hívtunk. A nagy, kerek kenyerek tetején volt ilyen. A mai péktermés ízéről nem tudok nyilatkozni, mert gyümölcsnapon azért mégse ajánlatos ilyen bűnbe esni. De akik ehették, azoknak ízlett. Készítettem róla képet, sőt a tegnapi amerikai fánkról is, ami egy villámsüti. Nem élesztős, sütőporos. A képeket ide nem tudom betenni, (előbb ugye az oldalra kellene feltölteni) elküldjem a címedre? Nem feltétlenül fontos ide betenni, de kíváncsi lennék a véleményedre. Talán arra is tudsz tanácsot adni, hogy miért repedt az oldala. Az én ismereteim alapján kicsit tovább kellett volna talán keleszteni a formában.Üdv. Marcsi


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 21:00 - #4062

Szia Julika!

Biztos nagyon szép lett a virslised és teljesen biztos vagyok abban is, hogy örülnek majd a kollégáid.

Köszönöm a véleményedet az új fórummal kapcsolatban, nekem is ilyen érzésem volt, azért tettem oda. Majd meglátjuk a többiek is mit szólnak hozzá.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 20:51 - #4061

Szia Ágimama!

Nagyon örülök a sikerednek, gondoltam rád, hogy vajon hogy állhatsz a kenyérkéddel :-))

Hasonló szép sikert kívánok a kalácshoz is, majd mesélj róla feltétlenül, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 20:49 - #4060

Szia Superkeri!

Köszönöm a felajánlásodat és várom a beszámolódat az aszalásról. Kíváncsi vagyok rá, és aszalóval vagy anélkül ki szeretném próbálni a nyáron én is. Olvastam, hogy paradicsomot napon is lehet aszalni, kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet, még sosem ettem ilyet.

Gratulálok a sikeres sütésedhez :-))

További szép napot és várom jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 20:46 - #4059

Szia Nelly!

Sok boldogságot kívánok én is a lányodnak, így ismeretlenül is :-))

Nagyon szépet írtál, tényleg az a legfontosabb, hogy vigyázzunk magunkra és egymásra. További nagyon szép napot és minden jót kívánok, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.03.08. 20:41 - #4058

Margitka !
Véleményem szerint a sorrendet hagyd így ahogy csináltad, mert biztos sokan megszokták már a beszélgetős fórumot az első helyen mint ahogy én is. De várd meg a többiek véleményét is .Üdv. Julika

majorkaj Előzmény | 2006.03.08. 20:39 - #4057

Sziasztok !
Olyan aranyosak voltak ma a férfi kollegáim. Nagyon sok virágot kaptam Tőlük, így elhatároztam, hogy sütök nekik virslis bucit holnapra. Egy kis változtatással készítettem. Miután kinyújtottam a tésztát a ugyanoylan szósszal megkentem mint amivel a baconszalonnás tekercset. A hosszú virslit elvágtam kisebb darabokra akkorára mint a pici snack virsli. Miután becsomiztam a virsliekt a tésztába és tepsire tettem füstölt sajttal szórtam meg. Isten finom lett. Remélem holnap izleni fog a fiú kollegáknak. Üdv. Julika

[Későbbi] [4396-4377] [4376-4357] [4356-4337] [4336-4317] [4316-4297] [4296-4277] [4276-4257] [4256-4237] [4236-4217] [4216-4197] [4196-4177] [4176-4157] [4156-4137] [4136-4117] [4116-4097] [4096-4077] [4076-4057] [4056-4037] [4036-4017] [4016-3997] [3996-3977] [3976-3957] [3956-3937] [3936-3917] [3916-3897] [3896-3877] [3876-3857] [3856-3837] [3836-3817] [3816-3797] [3796-3777] [3776-3757] [3756-3737] [3736-3717] [3716-3697] [3696-3677] [3676-3657] [3656-3637] [3636-3617] [3616-3597] [3596-3577] [3576-3557] [3556-3537] [3536-3517] [3516-3497] [3496-3477] [3476-3457] [3456-3437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG