E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 22:44 - #4077

Szia Henna!

Láttam már a kérdésedet az NLC-n , de nagyon örülök, hogy itt is jelentkezétl vele, így még hamarabb tudok válaszolni. Természetesen ott is válaszoltam volna, de így még jobb :-))

Gratulálok a kenyérkédhez, örülök, hogy jól sikerült. A sikér semmit nem ront a kenyér teljeskiőrlésű jellegén. A sikér az a búzafehérje, amiből ki tud alakulni az a  hálós szerkezet, amibe a gázbuborékok megkapaszkodnak és ezáltal megemelik a tésztát. Ez a kelési folyamat. A teljeskiőrlésű lisztekben alacsonyabb a sikértartalom, mert tele van héjrészekkel, a sikér pedig csak a magbelsőben található. Ha kevesebb a sikér és amúgy is "nehezebb" a tészta a sok maghéjtól, akkor nem tud úgy megkelni, mint ahogy általában szeretjük a kenyereket. No ezért kell bele egy kis plusz sikér. Így jobb szerkezetű, magasabb, levegősebb kenyeret lehet sütni. Semmit nem von le a tk.liszt értékéből :-))

Örülök a kérdésednek, nem veszem én ezt zaklatásnak :-))

További sikeres sütögetést kívánok, mesélj majd az eredményeidről. Kíváncsian várom a beszámolóidat, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 22:36 - #4076

Sziasztok! Szia Szokimoki!

Nagyon kíváncsi voltam én is, így egyet megcsináltam szendvicsnek és megkóstoltuk a férjemmel. Nagyon finom lett, teljesen jól illik a sós felvágotthoz. Sonkával és tormakrémmel biztos még finomabb lesz, majd azt is kiprbálom.
Jó a húsvéti sós dolgokhoz is, ebben is biztos vagyok.
Annak örülök talán a legjobban, hogy a férjemnek annyira ízlik, hogy egyfolytában dícsérgeti, pedig ilyesmiben nem ismer tréfát :-)) Ő nem is szereti a kalácshoz a sósat, de ez nagyon finom, azt mondja :-))
Jaj, de örülök, most :-))

Csináltam még egy képet:
jó étvágyat!

A receptjét pedig már feltettem a legújabb 10 recept közé.

További szép estét, üdv, Margit


henna Előzmény | 2006.03.08. 22:14 - #4075

Szia E.Margit!

Írtam az nlc-re is, de láttom itt vagy jelen. Sikerült a hétvégén sikért vennem. Csináltam ma teljes kiörlésű lisztből (340g+120g finom liszt) egy kis kenyeret, ehhez tettem 2 kismérő sikért+ 1 késhegynyi aszkorbint. Nagyon jól sikerült a kenyér. A "kezdő" kérdése csak annyi, hogy ez mennyiben "rontja/vagy nem rontja", már mint a sikér, a teljes kiörlésű kenyér mi'voltát? Gondolok itt arra, hogy a rost tartalma megmarad, de ezzel mégis csak jobban közelít a fehér kenyérhez, nem?  Bocs, hogy ilyenekkel zaklatlak, de kíváncsi fajta vagyok. Köszi, Henna 


szokimoki Előzmény | 2006.03.08. 22:11 - #4074

Szia Margitka!

Ezek nagyon guszták! Majd az ízére is kíváncsi vagyok, mert a külleme nagyon tetszik. Szeretem ezeket a kis dagi dolgokat! De csak a péksüteményre gondolok! (nem a + kilókra:))

Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 22:03 - #4073

Sziasztok!

Hamar feltettem a képeket, megmutatom:

első tepsi második tepsi együtt együtt közelebbről

félbevágva (még forrón)

Hát ilyenek lettek, majd még elmesélem az ízét :-))

Továbi szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 21:52 - #4072

Szia Superkeri!

Köszönöm a véleménedet a fórum helyéről, remélem mások is így gondolják majd. Várom a holnapi beszámolódat :-))

Kész a molnárkám, rövidesen felteszem a képeket. További szép estét, üdv, Margit


imarcsi Előzmény | 2006.03.08. 21:43 - #4071

Margitka!

Rendben, holnap küldöm, és köszi!


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 21:36 - #4070

Szia Julika!

Igen, egyszerre írtunk :-))
Most cseréltem át a tepsit, már a második sül. MAjd hozom a képeket. Szépek lettek, a formája nem teljesen tökéletes, de azért elmegy. Egyfolytában azon törtem a fejemet, hogy csináljam, hogy a csücske kicsit vékonyabb legyen, de ne kiflitekerés legyen a külsején. Hát emgfordítottam a kiflit, a csücskétől tekertem kifelé. Így a közepe kicsit ducibb, a külseje keskenyebb. Azért nem ennyire egyenletesen sikerült, de házi Molnárkának így is jó lesz. Már persze a formája, mert az ízét még nem tudom. Na, majd mesélek. A fotókat majd várom a szombati sütéserdről, kíváncsi vagyok rá.

További szép estét, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.03.08. 21:31 - #4069

      Szia Margitka! Már megint expressz gyorsasággal teljesítetted a kívánságunkat. Köszönjük. Szerintem könnyen megtalálható az új fórum, és már úgy megszoktuk, hogy az első helyen van a beszélgetős.

Hlonap részletesen írok az aszalással kapcs. tapasztalatokról. Ma egy kicsit elfáradtam.

Látom majorkaj megelőzött a tippeléssel, én is a Molnárkára gondoltam. Egyébként én nem emlékszem erre a péksütire, de tegnap megvilágosodott, hogy ez egy valóságos "termék", ugyanis férjem szokta mondogatni a kissé laposabb zsemlékre, hogy :molnárka. Azt hittem, kedveskedésből mondja. Úgy látszik ő ismerte.

Szép estét Mindenkinek   Superkeri


majorkaj Előzmény | 2006.03.08. 21:22 - #4068

Szia Margitka ! Egyszerre írtunk. Csak az előbb olvastam el pontosan, hogy kérdezted a tippet, hogy mit is sütsz. Nagyon kiváncs vagyok, várom a képet és a beszámoldóat nagyon. Nem fényképeztem le a bucikat. Majd legközelebb lefényképezem.Valószínűleg szombatra is ezt sütök, mert egy buliba vagyunk hivatalosak.Üdv.Julika

majorkaj Előzmény | 2006.03.08. 21:19 - #4067

Margitka !

Tippem: MOLNÁRKA


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 21:19 - #4066

Szia Julika!

Gondolom, hogy finom lett, majd lehet, hogy én is kipróbálom egyszer. A mini virslis nekünk is nagyon finom volt. Én a nagyobb részét ezekkel az egész pici virslifalatkákkal töltöttem, a végébe karikáztam csak nagy virslit. Ezt az apró virslit még ezelőtt sosem vettem, nagyon finom volt.
Küldsz képeket? Szívesen felteszem.
Tudod mit sütök most? Rövidesen kész az első tepsi Molnárkám :-)) Majd hozok róla képet, receptet és beszámolót, hogy sikerült.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 21:15 - #4065

Szia Marcsi!

Gratulálok a mai kenyérkédhez, örülök, hogy ízlett a kóstolóknak.

A képeket nekem küldd el légyszíves az e-mail címemre, sajnos itt, a G-Portálon nem tudsz képet feltölteni, csak én. Én viszont nagyon szívesen felteszem és nagyon örülnék, ha a süti receptjét beírnád a receptes fórumba, akkor amellé tehetném a képét is.

Várom a képeket, majd utána beszélgetünk a kenyérről, jó? Üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.03.08. 21:13 - #4064

Szia Margikta !
Egyébként nagyon megbolondította a bazsalikomos paradicsomszósz a virslis bucit. Jó ízt adott neki nagyon. Üdv.Julika

imarcsi Előzmény | 2006.03.08. 21:08 - #4063

Sziasztok!

Margitka!

Kisült délre a mai kenyerem, ebben már van többféle liszt, teljes kiőrlésű is.Elneveztem "ragyás kenyérnek", mert az oldala megrepedt, de ezzel együtt is jól néz ki..(pedig  beteges önbizalomhiányban szenvedek :-)))) Igazából én ezt a "ragyát" szeretem leginkább a kenyérben, amit mi annak idején, amikor nagymamám sütötte, dimónak hívtunk. A nagy, kerek kenyerek tetején volt ilyen. A mai péktermés ízéről nem tudok nyilatkozni, mert gyümölcsnapon azért mégse ajánlatos ilyen bűnbe esni. De akik ehették, azoknak ízlett. Készítettem róla képet, sőt a tegnapi amerikai fánkról is, ami egy villámsüti. Nem élesztős, sütőporos. A képeket ide nem tudom betenni, (előbb ugye az oldalra kellene feltölteni) elküldjem a címedre? Nem feltétlenül fontos ide betenni, de kíváncsi lennék a véleményedre. Talán arra is tudsz tanácsot adni, hogy miért repedt az oldala. Az én ismereteim alapján kicsit tovább kellett volna talán keleszteni a formában.Üdv. Marcsi


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 21:00 - #4062

Szia Julika!

Biztos nagyon szép lett a virslised és teljesen biztos vagyok abban is, hogy örülnek majd a kollégáid.

Köszönöm a véleményedet az új fórummal kapcsolatban, nekem is ilyen érzésem volt, azért tettem oda. Majd meglátjuk a többiek is mit szólnak hozzá.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 20:51 - #4061

Szia Ágimama!

Nagyon örülök a sikerednek, gondoltam rád, hogy vajon hogy állhatsz a kenyérkéddel :-))

Hasonló szép sikert kívánok a kalácshoz is, majd mesélj róla feltétlenül, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 20:49 - #4060

Szia Superkeri!

Köszönöm a felajánlásodat és várom a beszámolódat az aszalásról. Kíváncsi vagyok rá, és aszalóval vagy anélkül ki szeretném próbálni a nyáron én is. Olvastam, hogy paradicsomot napon is lehet aszalni, kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet, még sosem ettem ilyet.

Gratulálok a sikeres sütésedhez :-))

További szép napot és várom jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.08. 20:46 - #4059

Szia Nelly!

Sok boldogságot kívánok én is a lányodnak, így ismeretlenül is :-))

Nagyon szépet írtál, tényleg az a legfontosabb, hogy vigyázzunk magunkra és egymásra. További nagyon szép napot és minden jót kívánok, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.03.08. 20:41 - #4058

Margitka !
Véleményem szerint a sorrendet hagyd így ahogy csináltad, mert biztos sokan megszokták már a beszélgetős fórumot az első helyen mint ahogy én is. De várd meg a többiek véleményét is .Üdv. Julika

[Későbbi] [4397-4378] [4377-4358] [4357-4338] [4337-4318] [4317-4298] [4297-4278] [4277-4258] [4257-4238] [4237-4218] [4217-4198] [4197-4178] [4177-4158] [4157-4138] [4137-4118] [4117-4098] [4097-4078] [4077-4058] [4057-4038] [4037-4018] [4017-3998] [3997-3978] [3977-3958] [3957-3938] [3937-3918] [3917-3898] [3897-3878] [3877-3858] [3857-3838] [3837-3818] [3817-3798] [3797-3778] [3777-3758] [3757-3738] [3737-3718] [3717-3698] [3697-3678] [3677-3658] [3657-3638] [3637-3618] [3617-3598] [3597-3578] [3577-3558] [3557-3538] [3537-3518] [3517-3498] [3497-3478] [3477-3458] [3457-3438] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség