Köszönöm Nogeának, hogy megnyitotta és nagyon örülök, hogy Superkeri már fel is ajánlotta a segítségét. Várom a leírásodat Superkeri, kíváncsi vagyok rá. Esetleg az aszalóról, ha tudna valaki képet küldeni, annak is örülnék. Nekem nincs ilyenem, de még nem is láttam, talán csak képen valami újságban.
Még egy kérdésem van, amiben segítségeteket szeretném kérni. Az új fórumot meglátjátok hova tettem, de ABC-szerint az általános beszélgetőfórum elé kellett volna. Így viszont a megszokott helyre kattintva nem a megszokott fórum jött volna be :-)) Szerintetek hagyjam így, ahogy most van, vagy tegyem át az ABC szerinti első helyre? Légyszíves válaszoljatok, mert nem tudom hogy kényelmesebb és áttenkinthetőbb. Én egy kicsit másképp látom a dolgokat az oldalon, ha belépek, mint Ti, így nem egészen tudom megítélni, hogy jobb és áttekinthetőbb.
Mindjárt válaszolgatok ám mindeniknek, csak még hamar elmesélem, hogy már kel a mai sütésem. Lehet tippelni, hogy mi az
Nagyon szivesen csináltam (hozzáteszem ezeket nem probáltam ki, a többi ami a nevem alatt fent van mind kiprobált, finom) Használjátok egészséggel, és iratok róla milyenek lettek.
Hát megsütöttem a kenyeret a megadott fehér kenyér recept alapján most már talán meg vagyok elégedve vele. Nagyon jóizú és puha lett. Most hétvégén meg a kalácsot fogom megpróbálni,
Szia Superkeri !
Nyitottam egy forumot az aszalásról.Engem nagyon érdekelne. A borsót nem tudom hogy hogy lehetne tartósítani. Olvastam hogy üvegbe is el lehet tenni. Üdv! Nogea
Szia Margitka! Tegnap megsütöttük Endzsi Tk.olasz kiflijét. Nagyon kellemes ízű kifli, de én nem mertem teljes egészében tk. lisztből sütni, ezért 10dkg finom lisztet tettem hozzá, természetesen ennyivel kev. volt a tk. tönkölyliszt. Egyszerű elkészíteni, finom könnyű tészta.
Más: tegnap olvastam Nogea hozzászólását, hogy érdekelné az aszalás. Mi már évek óta így is tartósítjuk a kertünkben megterő gyümölcsöt. Van egy Hauser aszalógépünk, nagyon jó szogálatot tesz. Nagyobb részt gyümölcsöt aszaltunk idáig, de már sárgarépét, petrezselyemgyökeret is tartósítottunk így. Más zöldségfélével még nem próbálkoztunk, de ma átolvastam a gép haszn.utasítását és szinte mindenfélét lehet aszalni. Véleményem szerint azért a borsó, zöldbab elég tetemes menny. lenne egy család részére, és az már elég hosszú időt venne igénybe. Ha valakit érdekel az aszalás szívesen írok róla.
További szép napot, és kellemes Nőnapi ünneplést kívánok Mindenkinek Superkeri
Sziasztok! Egy kicsit én is lemaradtam, mint az a bizonyos borravaló, de most szakítottam időt, és visszaolvastam mindent. Tudom, már túl vagytok rajta, de én még nem, ezért nagyon örülök, hogy Ti is örültök a 4000. hozzászólásnak. Megvallom, amikor vasárnap kérdeztem Margitkát, hogy ki lesz a szerencsés, titokban azt reméltem, hogy, ő , bár tiltakozott ellene. Pedig ez így igazságos. Nála jobban senki sem érdemli meg azt a tiszteletbeli főhajtást a 4000-ért. Szóval csak így tovább. S most prózai dologra visszatérve, terveztem a baconos csigát, de elhalasztom, mert ma átugrunk a barátnőmékhez, és a sonkás kiflivel akarom meglepni, hátha ehhez is kedvet kap. Aztán a hét végén jöhet a másik. Ja, és még valami!!! Miután fiúk nagy ritkán tévednek be hozzánk, ezért azt hiszem, nem baj, ha mi megünnepeljük magunkat ezen a szép napon. BOLDOG, SIKEREKBEN GAZDAG NŐNAPOT KÍVÁNOK MINDANNYIUNKNAK!!! Ráadásul az én drága kislányom ma 20 éves, így bár ő nem olvas minket, de azért neki is gratula. Ezt nem hagyhattam ki! Szóval vigyázzunk magunkra és egymásra is ezen a szent napon, na meg a többin is, mert azok is a mieink, és tőlünk függnek, hogy szépek legyenek.Nelly
Most volt egy kis időm és körülnéztem, hogy nem hagytam-e el valami "munkámat". Így vettem észre, hogy Limara beírt a Húsvéti receptes fórumba egy Sonkatekercs receptet. Köszönöm szépen és elnézést, hogy csak most vettem észre. (Ezért jó egyébként, hogy a recepteket külön fórumban gyűjtjük, így nem tud végleg elveszni, ha nem vagyok elég figyelmes.)
Bizony, bizony! Rád is gondoltam, amikor írtam azokat a sorokat :-)) Örülök, hogy jelentkeztél. Gondoltam, hogy elfoglaltabb lehetsz mostanában, illetve reméltem, hogy nem más probléma adódott. Örülök, hogy sütögetni szoktál és képed is van, majd elküldöd, ha egy kicsit több időd lesz. Most már véglegesen így fogsz dolgozni, vagy ez csak átmeneti volt?
Várom további jelentkezésedet, ha csak néhány szóban, annak is örülök. Minden jót, üdv, Margit
"4.) Tojással dúsított tésztából készült finom pékáruk:
A tojással dúsított tésztából készült finom pékáruk gabonaőrleményekből (általában finomlisztből) élesztő, só, tej (tejpor), zsiradék, cukor, tojás (tojáskészítmény), víz, és engedélyezett adalékanyag felhasználásával, tésztakészítéssel, alakítással, lazítással, majd sütéssel előállított termékek. A termékcsoport jellegzetes termékei: briós, puffancs, bukták, batyuk, kuglófok, finom fonott és foszlós kalácsok, kelt tekercsek. .................................... Molnárka: hosszúkás, két végén csúcsosodó, arányosan domború termék. A felülete sima, fényes, vörösesbarna A bélzet sárga színű, kellően lazított, rugalmas, egyenletesen apró lyukacsú, de nem tömött."
Ideteszem a linket is, ahol találtam, hátha érdekel valakit még hasonló nyelvezettel leírva a ma kapható kenyérfélék és péksütemények leírása.
Két napja nem olvastalak benneteket,most is belenéztem néhányba és olvasom, hogy híányolsz "bennünket".Sajnos megváltozott a munkaidőbeosztásiom és nem jut most annyi időm a netre. Sütöttam ám a hétvégén Viktória királyné kenyeret, ananászos muffint, képet i készítettem,de még nem volt annyi időm, hogy elküdjem.
Remélem hamarosan lesz egy kicsit több ídőm pótolni a hiányosságokat.
Én is több rétegben raktam rá a margarint, de nekem így sem sikerült.De azért majd kíváncsian figyelek, hátha sikerülne neked.Én a sajtreszelőn reszeltem le a lefagyasztott margarint, de úgy összeállt, és nem tudtam egyenletesen elteríteni rajta.A végeredmény ízében nem volt rossz, sőt már el is fogyott, csak kinézetre olyan tagbaszakadt volt.
Már visszaborítottam a többihez, gondoltam, így lassan sorra kerül többi is. Lehet, hogy nem így kellett volna csinálni, majd a következőt már nem teszem vissza, hanem egy-egy használat után fagyasztom le. Üdv, Margit
Margitka ! Örülök, hogy legalább nem ment tönkre a kefíred. Lehet, hogy most ugyanezzel az adag gombával többször kellene egymás után csinálnod kefírt, hogy rendbe jöjjenek. Üdv.Julika
Szia!
Még nem volt időm a pacsnival kisérletezni, de azt már megfejtettem, hogy a margarint 3 részletben kell rátenni. Tehát kinyújtani, 1/3 rész margarin, összehajtani, hidegre tenni. Kinyújtani újabb margarin, és így tovább aztán gombócok és 20 perc állás majd formára nyújtani kézzel.
N a fejben eddig eljutottam csak a végrehajtásra még nem volt időm. Most itt van nálam az unokám met beteg és hát ő 2.5 éves mellette meg nem lehet ilyenekkel kisérletezni.
Ma újra burgonyapelyhes kenyeret, egy kis lenmagpelyhet tettem bele.Nagyon jó lett.
Az előbb elfelejtettem írni a kefirgombákról. Sikerült a kefirem, de nagyon híg maradt. Most legalább nem ment tönkre, így már sütésekhez el tudom használni. Legközelebb talán még jobb lesz. A többi gombát le fogom fagyasztani, mert már túl sok van.
További szép estét, üdv, Margit
Ha valaki kér, akkor nagyon szívesen adok kefirgombát.
Én emlékszem :-)) Már csak azért is, mert nagyon örültem, Te voltál az első, aki így hívta az oldalunkat.
Sajnos, illetve nem is annyira sajnos, a családom fogyókúrába kezdett, így majd meglátom hol tartanak húsvétra, megengedhetünk-e egy kis lazítást. Ha igen, akkor biztosan megsütöm.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit