Úgy tűnik :-)) Remélem sikerülni fog. Sajnos eddig semmi konkrétumot nem találtam a Neten, bár most nem sokat időztem itt, mert vacsoráztatom a családot. Nem baj, mert már nagyjából tudom, hogy fogom csinálni, nem is kell konkrét recept.
Szia Margitka!
Nem bánod meg a túros kalácsot, tényleg finom. (sajnos én nem vagyok kövér, de már igy is hiztam a tél, a sütik szükek a szoknyáim. pedig kenyeret szinte nem is eszem, nem direkt, nem vagyok olyan kenyeres)
Köszi Batka! aranyos vagy, én semmi tejterméket nem eszek. (szégyen de a gondolatukra is összeugrik a gyomrom, itt értem, tej, tejföl, iró, joghurt stb. néha nagyon ritkán egy-egy vékony füstölt sajtot talán kiván a szervezetem azt megeszem, de semmi mást!! a túrót is csak édesen és vékonyan süteményben)
Hosszú lenne erről mesélni nem is részletezem.
Sziasztok! Mindenki! ha valaki emlékszik még, talán az 1500-2000-ik hozzászólásnál irtam, hogy ez a MI lapunk!! igy is gondolom. Bár Margitka áldozatos munkája nélkül nem lenne, de mi is adunk hozzá és részesei vagyunk és ez egy szuper kis közösség. Csak igy tovább, kösz minden résztvevőjének és Margitkának aki gondozza, ellátja tanáccsal és felteszi a mi remekeinket.
Hú, Margitka most összefutott a nyál a számban. Tényleg így árulták a legtöbb helyen szendvicsnek. Igen, szép fényes tetejű volt. Látom már elszántságodat: Molnárka szendvicset teszünk majd Húsvéti az asztalra ? Egy kicsit nosztalgiázunk ? Üdv.Julika
Igen kicsit hosszúkás buci volt és úgy emlékszem, hogy olyan szép fényes volt a teteje, mint a kalácsnak. Kicsit volt édeskés és legtöbbször sonkával és tormakrémmel láttam, talán büfékben. Nagyon kisgyerekkori emlékek ezek. Tudom, hogy nagyon tetszett, de a tormát akkor még nem szerettem, mert csípős volt. Arra gondoltam, hogy a húsvéti sonkás dolgokhoz biztos finom lenne. Mindenképpen meg fogom csinálni, méghozzá egészen hamarosan :-)) Nagyon izgatja a fantáziámat :-))
Én még emlékszem a Monárkára. Hosszúkás formárjúra emlékszem és egy kicsit volt édeskés a tésztája szerintem. De sajnos nem tudok többet róla. Üdv.Julika
Elkezdtem a Molnárkát keresni, de nem túl sok eredménynel. Annyit találtam eddig, hogy tojásos és édeskés a tésztája. Majd folytatom, de tényleg megyek sütni valamit, mert sosem leszek kész. Most nézem, hogy majdnem egy félóra elment, jajjjj, de késő van :-))
Szia Nogea! Megkérlek, hogy nyissál egy ilyen fórumot, én majd kiteszem a linkjét a többihez. Biztos mást is éredekel majd, remélhetőleg, ha kitalálnuk ebből a hosszúra nyúlt télből, akkor lesz mit aszalni is :-)) Bal oldalon legfelül a fórum feliratra, majd a beszélgetésre kattintva jutsz el oda, ahol új témát tudsz nyitni. Téged illet a topicnyitás, hisz Te találtad ki az ötletet :-))
Szia Szokimoki! Sajnálom, hogy nem lett teljes siker a pacsnid. Nem tudom, hogy mi lehet a hiba ezzel a tésztával, hogy ennyire nem akar sikerülni. A margarinos hajtogatástól leveles lesz a tészta.
Én nem emlékszem biztosan, de szerinted, szerintetek a régi pacsni az leveles volt? Nekem nem így rémlik és a férjemet most kérdeztem, neki sem ilyen az emlékeiben. Ráadásul ő a leveles tésztát nem is szereti, tehát csak emlékezne rá.
Más: Most erről jutott eszembe a Molnárka, emlékszik rá valaki? Mindjárt utánanézek, hogy arról találok-e valami leírást. Azt nagyon szerettem gyerekkoromban. Kíváncsi vagyok ki, mire emlékszik róla. Nekem úgy rémlik, hogy az egy kicsit kalácsos, de nem túl édes tészta volt, talán hamburger zsömléhez lehetne hasonlítani? Ha valaki tud róla valamit, kérem, írjon!!
Megyek nézelődni és hamar sütni is valamit, mert nincsen reggelire valóm. További szép napot, üdv, Margit
Ma megsütöttem a pacsnit, de nem tudok nagyobb sikerről beszámolni mint Bezsa, amikor ő sütötte.
Azt hiszem az Endzsi féle receptből sütöttem meg.Ott voltam vele gondban, amikor rá kellett reszelni a margarint, és össze kellett hajtani 2-szer.Na ezután már szinte kezelhetetlen volt a tészta.Amikor kisült, finom lett, csak a margarinos részek külön életet éltek.
Sziasztok !
Nem igazán ide tartozik de talán tudtok segíteni !
Aszalással kapcsolatban van valakinek tapasztalata ? Cukorborsót,zöldbabot, ilyesmit lehet aszalni, vagy valahogy máshogy eltenni. Van fagyasztónk de úgy gondolm hogy nagyon drága a fenntartása, nem éri meg. Akkor megveszem boltba ha kell. Persze sajnálnám mert itt a nagy kertünk.
Tehát várom mindenki ötleztét, bár nem tudom Margitka ! Lehet hogy erről is lehetne fórumot nyitni hátha mást is érdekelne 4 Üdv! Nogea
Köszöntelek az oldalunkon, örülök, hogy jelentkeztél.
A kovásszal milyen kenyeret szeretnél sütni? A két evőkanélnyi félrerakása nem azt jelenti, hogy a többit mindenképpen fel kell használni, csak annyit, hogy legalább ennyit el kell tenni a következő etetéshez. Én általában nagyobb adagra szoktam egyszerre felszaporítani a kovászomat, majd 2-3 hétig folyamatosan a hűtőből használom. Tehát a maradék sokáig eláll. Talán próbálj meg egy olyan variációt elsőre, hogy elfelezed a kenyérbe szánt élesztőt és csak a felét teszed bele, a másik fele helyett pedig kovászt. Én általában ilyen vegyes kenyereket szoktam sütni és nagyon finomak lesznek.
Majd mesélj, hogy mit találsz ki, kíváncsi vagyok, valamint a sütésedről is szívesen hallanék/olvasnék beszámolót. Sok sikert, üdv, Margit
Üdvözlök mindenkit és egyben gratulálok a 4000 hozzászóláshoz, igazán nagy múlt van már itt :) Új tagként szeretném megkérdezni, hogy a kovászból, ha elkészül csak ki kell vennem két evőkanálnyit és a többit simán kelesztem kenyérnek liszt hozzáadásával? Nekem most lett kész az első kovászom és iszonyú íze van. Savanyú. Ha ennyit belerakok a kenyérbe, nem hiszem el, hogy jó íze lesz. Válaszotokat előre is köszönöm.
Én is gratulálok mindenkinek, hiszen Margitka segítőkészségén és áldozatos munkáján túl, Ti is hozzájárultatok, illetve Mi is hozzájárultunk, hogy ilyen rövid időn belül már 4000 hozzászólás legyen! Én kívánom ennek a sokszorosát, és hogy megmaradjon ez a már-már családias hangulat ezen a fórumon!
Én is csatlakozok az előttem szólókhoz a 4000. hozzászólással kapcsolatban. Ezúton is köszönöm Margitka fáradhatatlan állandó segítségét. És nagyon örülök, hogy ilyen jó, segítőkész és vidám kis társaság tagja lehetek. Mindenkinek jó sütögetést és beszélgetést kívánok továbbra is ! Üdv. Julika
Kedves Margitka és Mindenki aki hozzájárult a 4 erez hozzászóláshoz!Gratulálok!!Igaz hogy inkább csak olvasgatni szoktalak benneteket és tanulok Tőletek.
Nagyon köszönöm a sok segítséget és jó tanácsot elsősorban Margitkának,nagyon sok hasznos tanácsot kaptam erről a lapról.További jó beszélgetéseket és sütögetéseket,sok sikert a további minákhoz.Üdv.anyulia.
Kissé megkésve, de annál több szeretettel és is gratulálok Valamennyiőtöknek, az élen Margitnak, aki fáradhatatlan a fórum működtetésében is :-))
Be-be nézegetek időnként, de ez nem elég ahhoz, hogy bármit is érdemben tudjak követni.
Aztán, eléggé behatárolt az, amire én lecsaphatok: kovászos rozskenyerek. Szorgosan sütögetem a heti szükségletet s várom a nyarat, reménykedve, amikor egy kicsit fellélegezhetek a napi elfoglaltságaimban s néhány ujdonságot ismét kellően kikísérletezgethetek.
Sikeres sütögetést és további ilyen jó közös munkát kívánok Mindenkinek!
Kartika, gondolom, hogy finom, jó is az! A krémsajt viszont nem sajt, hanem színtiszta tejszín, azt sem szereted? Kandírozott gyömbérgyökér emlékezetből: A gyömbért vágd julienne-re (gyufaszálakra), annyi vízzel, amennyi elfedi és csipet sóval tedd fel főni. Forrald fel, majd főzd takarékon 30 percig, aztán hideg vízzel lemosni, ezt háromszor ismételni, míg a gyökér áttetsző nem lesz. Aztán kb. 15 dekához 2,5 dl cukorból és 1 liter vízből szirupot főzni, a gyömbért másfél órán át takarékon főzni benne, míg be nem sűrűsödik. A sziruposdit többször is meg lehet ismételni. Cukorba forgat, szárít. Bocs, hogy nem a receptesbe ment, csak gyorsan akartam, elfáradtam mára.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit