E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.03.07. 00:40 - #4016

Szia Piroska!

Köszönöm, én észre sem vettem, csak most néztem meg. Pedig milyen szívesen gratuláltam volna én, valaki másnak. De tulajdonképpen meg is teszem mindannyiunknak! Tehát:

Gratulálok mindannyiunknak!!

Köszönöm, hogy ilyen sokan és ilyen jó kedvvel és segítőkészséggel írtok. Köszönöm a sok jó receptet, a sok szép képet és mindenkinek a fáradozását, hogy az oldalunk ilyen jó színtere lehessen a beszélgetéseinknek, sütögetéseinknek és az örömünk megosztásának.
Várom további segítségeteket és remélem továbbra is mindenki ilyen jól fogja magát itt érezni, mint eddig.

Ezt küldöm mindenkinek sok szeretettel:

csokor virág

Várom és hiányolom azoknak a jelentkezését, akik régebben írtak, meséltek magukról, de mostanában, talán időhiány, talán más miatt kevesebbet jelentkeznek. Én sokukra gondolok, de senkit nem akarok megbántani, ezért sosem szoktam név szerint hiányolni azokat, akik pedig tényleg hiányoznak :-))

Mindenkinek minden jót kívánok. Jó egészséget, sok boldogságot és jó sütögetést, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.07. 00:13 - #4015

Szia Szokimoki!

Semmi baj, én örülök a kérdésednek.
A fehér tönköly és fehér sima búzaliszt valamint a tk tönköly és tk sima búzaliszt cserélhető egymással a receptekben, semmi különbség nincsen közöttük. A tönkölybúza egy ősi búzafajta, aminek a termelése a kis terméshozama miatt egy időre háttérbe szorult. Ma újra felfedezték, mert nagyon igénytelen a termesztése és sokkal egészségesebb, mint az agyonnemesített búzafélék. Viszont jó drága, mert sokkal kevesebbet terem, mint a nemesített fajták :-)) , valamint azért mert jó nagy lett rá a kereslet az egészségesebb életmódra való törekvés miatt.
Érdemes egyébként egy-egy kenyérbe 10 dkg teljes kiőrlésű (tönköly-)búzalisztet tenni. Ez még nem érezhető nagyon benne, csak egy egész kicsit sötétít a kenyéren és így hozzászoknak a csemeték is az egészségesebb kenyérfélékhez :-))

A ropogós kenyérkét, ha magadnak szeretnéd megsütni, akkor talán érdemes lenne teljes kiőrlésű lisztből csinálni, mert ettől diétás (a lisztben lévő sok héj és rostanyag miatt). Ha a gyerekeknek is rágcsálnivalónak szánod, akkor viszont nyugodtan kipróbálhatod fehér lisztből is, csak könnyebb lesz vele a dolgod, mint a tk. lisztes változattal.

Sok sikert hozzá, majd mesélj, ha megsütöd, hogy sikerült és hogy ízlik, üdv, Margit


Piroska Előzmény | 2006.03.06. 23:25 - #4014

Margitka, Te lettél a 4000. hozzászóló! Gratulálok!

szokimoki Előzmény | 2006.03.06. 22:14 - #4013

Szia Margitka!

Lenne egy kérdésem. Sajnos én még csak most ismerkedem a teljes kiörlésű lisztekkel.Mivel a gyerekek picik és teljesen a fehér kenyérhez szoktak, így a tönköly és rozs lisztből is a világost vettem meg.A kérdés az lenne, hogy mi a különbség pl a teljes kiörlésű tönköly és a fehér tönköly liszt között? Kinéztem a fogyis fórumban a ropogós kenyérkét, de ott is teljes kiörlésűt ír hozzá. Szerinted a fehér tönkölyből ez milyen lenne?Csináltam már kenyeret belőle, de mivel keverve volt a BL 80-assal, így külön ízét nem éreztem.Elnézést a tudatlanságomért, de rajta vagyok az ügyön, hogy megtanuljam.

Köszönöm: Szokimoki


kakuk100 Előzmény | 2006.03.06. 21:25 - #4012

Szai Margitka!

 Azt még elfelejtettem írni, hogy kakaós kalácsot csináltam. Most már tudom, hogy nem csak a kenyérbe hanem a kalácsba is kell az aszkorbinsav. Legközelebb nem fogom elfelejteni és az eredményről beszámolok.

Mindent köszönök Neked.

Judit


EmMargit Előzmény | 2006.03.06. 21:11 - #4011

Szia Judit!

Örülök, ha meg találtuk a probléma okát, így legközelebb már biztos tökéletes lesz. Sok sikert kívánok, várom jelentkezésedet, üdv, Margit


kakuk100 Előzmény | 2006.03.06. 21:04 - #4010

Szia Margitka!

Igazad van az aszkorbinsavat kifelejtettem a kalácsból.Másnapra lett morzsálódos egy kicsit. Azért ehető. Nem baj a tanulópénzt meg kell fizetni. Most ráírom a receptre pirossal az aszkorbinsavat. Nem volt benne. Valószinűleg kifelejtettem mikor leírtam.

Köszönöm a segítséget.

Üdvözlettel:

Judit

 


EmMargit Előzmény | 2006.03.06. 20:13 - #4009

Szia Kartika!

 Köszönöm szépen!

Az a túrós koszorú izgatja a fantáziámat, majd meglátom, hogy a családom hol tart majd a diétában, ettől függően megsütöm.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.06. 20:09 - #4008

Szia Marcsi!

Örülök, hogy sikerülnek a kenyerek. Minden tiszteletem a Tied, kézzel nem hiszem, hogy hosszú távon vállalnám a dagasztást. Biztos nehezebb a kenyér állagát eltalálni, de esetleg érdemes formában sütni eleinte, akkor lehet egy kicsit lágyabbra is hagyni a tésztát. Így talán könnyebb dagasztani.
A kenyérliszt és a finomliszt között talán nem  olyan nagyon nagy a differencia, a teljes kiőrlésű és főleg a rozsliszt használata nagyon megváltoztatja a tészta állagát.

További sok sikert kívánok és örömmel várok képeket, ha van kedved küldeni, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2006.03.06. 19:59 - #4007

Sziasztok! a húsvéti receptek között beirt túros-mazsolás koszúnk elfogyott.Igaz vendégsereg volt nálunk és nagyon dijazták. Aki megsütötte karácsonykor a stollent, annak kicsit hasonló lesz az ize, és karaktere. Érdemes kiprobálni. Jól eláll, és nagyon kellemes sütemény.. Kalácsként is lehet enni kávé mellé és kinálni vendégnek. (akár öntetet is csinálni hozzá) nagyon kiadós, nagyon nagy lett.Az újságban a közepe húsvéti diszítéssel volt feldiszitve, kimondottan húsvétra ajánlják. Gratulálok mindenkinek a szép sütésekért.

Kartika Előzmény | 2006.03.06. 19:40 - #4006

Igen Nelly, erre én is reagálok! nem hittem volna hogy ez a lap ilyen szinvonalas lesz (szerintem ezen legváltozatosabb az élet) Örülök hogy ilyen jó társak között vagyok és ennyi jó dolgot lehet tanulni. Margitnak meg ezt az áldozatos munkát amit a lapért tesz.

EmMargit Előzmény | 2006.03.06. 19:37 - #4005

Szia Judit!

Melyik recept szerint sütöttél? Már nem emlékszem miről is volt szó, bocs :-))
Aszkorbinsavat vagy ecetet tettél bele? Ez hivatott a morzsálódás megelőzésére.
Azonnal morzsálódós lett vagy csak másnapra? Nekem, ha nagyritkán megmarad harmadik napra kalácsom, akkor az már egy kicsit szikkadt szokott lenni, de mindenképpen ehető marad. Morzsálódni nem szokott. Hmm, kíváncsi vagyok a válaszodra.

További szép estét, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2006.03.06. 19:37 - #4004

Szia Batka! Én még soha nem csináltam répatortát, és a recept csokival szólt. És Isteni finom volt! (keserűre hagytam a csokit) Mivel én a sajtot nem eszem igy ez rém izlett. (bocs) Még mindig várom a gyömbért!! kösz

EmMargit Előzmény | 2006.03.06. 19:32 - #4003

Szia Superkeri!

Hát, igen, sajnos a porélesztő nem tökéletes megoldás. Én a mostani kenyérsütős korszakomban már nem is próbálkoztam vele.

A többi sikeres sütésedhez gratulálok, örülök a beszámolóknak. A mézeskalács fűszerkeveréket én is nagyon megszerettem.

A tavaszt már én is nagyon várom, remélem ezzel a héttel talán már tényleg vége lesz a télnek. További szép napot, üdv, Margit


imarcsi Előzmény | 2006.03.06. 19:18 - #4002

Sziasztok! Kellemes estét!

Bizony nagyon guszta ez a pizza és a többi remekmű  is, ami a napokban született.Gratulálok mindenkinek!

Szorgoskodtam én is, tegnap 2 kenyér, ma 1 volt a termés. A legegyszerűbb gyakorló kenyerek.Tegnap túl sűrű és nehéz volt ,főleg az első, de el kell mondjam,így is elpusztította a család nem fogyózó szakasza. Ma nem volt itthon kenyérlisztem, ezért finomlisztből sütöttem egyet..na, ez már megfelelt az elvárásaimnak. Sajnos kép nincs, de majd a jövőben készítek.Első gondom a sómennyiség eltalálása volt, kísérleteim kezdetén.Vagy sótlan lett vagy kissé érződött rajta, jobban, mint kéne...(tudom, ez a kelést akadályozza)Aztán a folyadék mennyiségével gyűlt meg a bajom..mivel én gép nélkül csinálom, szinte lehetetlen kidolgozni a tésztát a gépi folyadékadagokkal...megemelni csak óvatosan mertem, féltem, hogy sütéskor szétfolyik a kenyér, elterül. Halvány emlékeimben még él, ahogy nagymamám a teknőben dagasztott, én a kevés vízzel összedolgozott tészát nem tudtam volna úgy kidolgozni.Gyakorlatilag itt csak az a lényeg, hogy kitapasztaljam a mennyiségeket. Gondolom, ha visszatérek a kenyérliszthez , akkor megint másképp viselkedik a tészta..ahogy kovász használatakor is.

 Üdv. Marcsi


kakuk100 Előzmény | 2006.03.06. 19:11 - #4001

Szia Margitka!

Megcsináltam a kalácsot. Nagyon finom lett és az alakja is szép. Egy baja van, hogy szerintem egy kicsit morzsálodik.  Mi hiányzott belőle? Kérlek adj tanácsot, hogy mit tegyek bele legközelebb, hogy ez a hiba ne fordúljon elő.

Köszönettel:

Judit


EmMargit Előzmény | 2006.03.06. 18:54 - #4000

Sziasztok!

Meghoztam Szokimoki képeit a pizzáról. Nagyon gusztusos lett, gratulálok hozzá, üdv, Margit

PizzaPizza


szokimoki Előzmény | 2006.03.06. 15:29 - #3999

Sziasztok!

Ma pizzát sütöttem, Margitkának küldtem képet is.Igaz,már csak a felét sikerült lefényképezni,mire észbekaptam:)

Csak gondoltam, hogy leírom, én milyen egyszerűen szoktam elkészíteni.

Pizzatészta (kenyérsütő  nélkül)

30 dkg finomliszt

2,5 dkg (fél csomag) élesztő

2 ek olaj

kevés langyos víz a dagasztáshoz

Az élesztőt tejben megfuttatom.A robotgépbe beleteszem a hozzávalókat, a felfuttatott élesztőt is, és miután szépen összedolgozta és magdagasztotta a robotgép ( kb. 10perc), letakarom konyharuhával és negyed órát kelesztem!

Én nem szoktam kerekre vágni,hanem egy normál méretű teflonos tepsimet vajazok, lisztezek és a "tepsi alakura" nyútott tésztát beleteszem.Eztán már csak a fantáziára van bízva a rátét.Én először bekenem a tésztát pizzakrémmel,majd mindig szalámival kirakom, mert ez megadja az ízét a tésztának.Erre előre megfőzött mexikói keveréket teszek,majd kecsap,virsli karikák,gomba,(tegnapról maradt pörköltöt is tettem rá) a tetejére f.f. szalonna 4 vékony szelet és a tetejére trapista sajtot reszeltem.Előmelegített sütőben, 25 perc alatt készre sült.

 


superkeri Előzmény | 2006.03.06. 13:38 - #3998

    Szia Margitka! Már régen számoltam be a sütéseinkről, hát most megteszem. A hét végén a család kérésére fehér kenyér készült, a Viktória királynő kenyerére esett a választás. Régen mikor még nem ismertelek Benneteket, csak a gépben sütöttünk, akkor szárított élesztőt használtunk és még maradt belőle, most azt használtam fel---vesztemre. Hát kb. 2 órai kelesztés után volt olyan állapotban a tészta, hogy sütőbe mertem tenni. A végeredmény messze elmaradt a friss élesztős kenyerektől. A későbbiekben CSAK frisset fogok használni. A bánatomat enyhítette egy sikeres kuglóf sütése.(korábban leírtam a receptjét).A fele tésztát kuglófsütőben sütöttem, a mási felet pedig muffinban ahogy Nálad láttam az Aranygaluska készítését. Gyönyörű lett mind a kettő. Ripsz-ropsz el is fogyott. Nem reklámozni akarom, de nagyon jó, könnyű tészta. Tegnap pedig megsütöttük a Receptes fórumban talált Fűszeres-narancsos kalácsot (Mea recije). Rendkívül ízletes, finom tészta. A recept fahéjat ír izesítésre, én pedig 1 kk. mézeskalácsfűszerkev.-t tettem bele és saját készítésű kand. narancshéjat. A tésztát elsodortuk, rászórtuk a narancshéjat, feltek. és ahogy Tőled tanultuk, 4-es fonással megfontuk. Már sütéskor nagyon finom illat terjengett, és nagyon jó ízű kalács született. Ajánlom kipróbálásra.

További szép napot---nem havasat! Nálunk az étkezőasztalon már kinyílott az aranyeső. Nagyon várjuk a tavaszt. Üdv. Superkeri


peszleg1 Előzmény | 2006.03.06. 12:20 - #3997

Szia Margitka és majorkaj !

Mindkettőtőknek köszönök a tippeket és a recepteket és a sikerült alkotnom valamit megirom.

Szépnapot  mindenkinek Ágimama


[Későbbi] [4396-4377] [4376-4357] [4356-4337] [4336-4317] [4316-4297] [4296-4277] [4276-4257] [4256-4237] [4236-4217] [4216-4197] [4196-4177] [4176-4157] [4156-4137] [4136-4117] [4116-4097] [4096-4077] [4076-4057] [4056-4037] [4036-4017] [4016-3997] [3996-3977] [3976-3957] [3956-3937] [3936-3917] [3916-3897] [3896-3877] [3876-3857] [3856-3837] [3836-3817] [3816-3797] [3796-3777] [3776-3757] [3756-3737] [3736-3717] [3716-3697] [3696-3677] [3676-3657] [3656-3637] [3636-3617] [3616-3597] [3596-3577] [3576-3557] [3556-3537] [3536-3517] [3516-3497] [3496-3477] [3476-3457] [3456-3437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG