Megjöttem a mai sütésemmel. A teljeskiőrlésű búzalistből készült kenyeret sütöttem meg, íme a képek róla. A receptet újra kitettem a legújabb 10 recept közé, mert változtattam egy kicsit az eredetihez képest és egy kis kovászt is csempésztem bele. Finom lett.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek és remélem már nem fog tovább havazni. Ma mondtam a férjemnek, ha így megy tovább, akkor megint karácsonyfát kell állítani, hogy a nyuszi valahova jönni tudjon, mert a kert tele lesz hóval :-))
Hú, Kartika, szerintem répatortára vétek csokit kenni! Én egyszerűbb recept szerint csinálom, és mivel ez a világ egyik legkalóriadúsabb sütije (sajnos), ezért csak nagy ritkán csinálok hozzá krémsajtból krémet. De persze lehet, hogy csokival is jó, csak én így szoktam meg :-) jó is, hogy írtad, már régen sütöttem, előkotrom a receptemet. A kandi gyömbért sem felejtettem! Talán holnap este lesz annyi időm.
Tejfölre is átcserélheted a kefirt, joghurtot. Valószínűleg valamivel több folyadék kell a tejföl mellé, mint másikakhoz, de ezt ki tudod tapasztalni egy-két sütés alatt.
Jó éjszakát és szép napot holnapra Neked is, üdv, Margit
Tejfölből ugyanannyit kell tenni mint joghurtból vagy kefírből? Ez sok problémámat megoldaná. Eddig nem is gondoltam rá, hogy tejfölre is lehetne ezeket cserélni. Azt meg ha belesül a párom is megeszi. Jó éjt mindenkinek!
Egyébként a barátnőm mesélte, hogy a síma kalácsot megsütötte úgy, hogy nem volt kefírje se joghurtja, csak tejfölje. Felhívott, hogy mi van ilyenkor, én meg mondtam, hogy próbálja ki, csak dagasztásnál nézze meg, hogy kell-e bele még liszt. Na szóval nem kellett bele semmi, és elmesélte, hogy olyan finom lett a kalács, hogy a család el volt ájulva tőle. Egész ügyes lett a csaj, ahhoz képest, hogy életében a kenyérsütés előtt soha semmit nem tudott sütni, és nem is akart. Most meg lassan lepipál. De nem bánom, sőt! Nelly
Örülök, ha kipróbálod a Baconos tekercset, majd mesélj róla feltétlenül. A Szalonna megsül az utolsó néhány percben, amikor forma nélkül teszed vissza sülni a csigákat és egyáltalán nem potyog le róla. Az egyetlen nehézség nekem a forró csigákat kiszedni a muffinformából volt, mert elég lágy is volt a tészta. Egy lapos fakanál nyelével nyúltam be a csigáka laá, így segítettem (magamnak :-)) kiemelni és áttenni a másik tepsire.
A 4.000 hozzászólásra nem is gondoltam volna álmomban sem, de most nagyon örülök neki, és remélem nem én fogom írni :-))
Köszi a dícséretet, de nem vagyok magammal elégedett, valahogy többet vártam magamtól, de nem jött össze. Jobb lehetett volna a babapiskótás torta is, meg ez a kapuciner szelet is. Na mindegy, azért megmaradok, majd csinálok a héten valamit, és ha jól sikerül, akkor helyre áll a lelkivilágom. De azért rendes Tőled, hogy vígasztalsz. Üdv Nelly
Örülök, hogy jól sikerült a vendégség és minden féle, amiket készítettél. A törős csokimázon biztos nem bántódtak meg a vendégek :-)), a lényeg, hogy minden finom lett és a vendégek tele pocakkal mentek haza. Jó kis izgalmon vagy túl, pihenj egy nagyot. Kíávncsi vagyok, hány embert "fertőzöl" meg a kenyérsütéssel még :-))
Jó pihenést és további szép estét kívánok, üdv, Margit
Szia Margitka! Lehet, hogy a jövő héten valamelyik este kipróbálom ezt a baconos tekercset, nagyon jól néznek ki! A szalonna rásül a tekercsre? Nem esik le róla? Nálunk a gyerekek nagyon szeretik a paradicsomos sajtos dolgokat, ennek biztos örülnének. Nelly
Szia Szokimoki! Nem a pudingnál volt a baj. Amikor megfőztem, még szép síma volt, hanem amikor össze kellett keverni a két krémet, akkor lett csomós. Látod, én ezt is el tudom rontani.
Örülök, hogy jól sikerült a főzőcskéd! Ügyes vagy!
Igazából azon gondolkozok, hogy mitől lehetett csomós a krémed a kapucíner szelethez. Egyedül a puding főzésnél lehet elrontani. én úgy szoktam, hogy kiöntöm a tálba a pudingport és apránként keverem bele a tejet.Így el lehet kerülni, hogy csomós legyen, illetve még a főzésnél szoktam annyit, hogy én mikróban szoktam, és amikor már kezd sürüsödni, robotgéppel teljes fokozaton megkavarom, meg amikor megfőtt rögtön utána is.Nekem ez bejött.Egyébként szerintem nagyon mutatós süti, a kapucíner csokira emlékeztető 3 szinével.
Szép jó estét minden kis sütögetőnek! Elmentek a vendégek, elpakoltam, elmosogattam gépi segítséggel, és most mesélek. Ja, és hál Istennek, meggyógyultam, bár tegnap délelőtt még nem hittem volna. Mindenféle mellékhatás kijött a gyógyszertől, de elfogyott, én meg javulok. Szóval sütöttem fehér kenyeret, ami természetesen gyönyörű lett, és nem sok maradt volna, ha a kis menyem el nem vitte volna. Aztán megcsináltam Zsizsu tortáját, amin a csokimáz olyan jól megkötött, hogy amikor vágtam volna fel, borzalmasan töredezett össze-vissza, na ettől aztán jól elkeseredtem, finomnak finom volt, de hát... Aztán csináltam cseh krémest, főtt kávéval, szép volt, jó volt, 6 szelet maradt, fénykép nélkül. Aztán csináltam kapuciner szeletet, aminek a krémje kicsit csomós lett, én tudtam,más nem vette észre, de ennek nem volt akkora sikere, mint a csehnek, meg sós stanglit sütöttem még, de ennek a tésztáját édesanyám állította össze, mert 1 nappal hamarabb kellett, és nem értem rá, én csak megsütöttem. Aztán ott volt még az ebéd. Az is jól sikerült, de legjobban a házi kenyértől voltak elájulva. Ők még soha nem ettek ilyen kenyeret, így aztán most a barátnőm után őket fogom megfertőzni a kenyérsütéssel. Szegények, még nem tudják, milyen izgi dolog ez az egész. De a fiam mindenkinek eldicsekedett a sonkás kiflimmel, meg a kalácsokkal. Én persze meséltem a fórumról meg Margitkáról, ők meg csodálkoztak, és ették a kenyeret. Hát minden nekem se sikerülhet. De az otker csokimáz tényleg nem nagy szám, és ráadásul mindegyik máz töredezett a sütijeimen. Ebben még van mit tanulnom. De a vendégeim mondták, hogy ők egy fél vajat szoktak a csokihoz tenni, és úgy lehet vágni könnyedén. Esetleg ha sűrű, még rakni kell bele 2-3 ek forró vizet. Na majd legközelebb, mert a cseh krémesből úgy látom,lesz ismétlés. Uff, én beszéltem. Nelly
Ma kipróbáltam a recepteid között talált tejes fehérkenyeret! Nagyon finom lett! Lefényképeztem, de mivel ez sima gépi kenyér, inkább az ízében van a lényeg!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit