Gondoltam Rád, amikor csináltam a csigákat :-)) Amikor a kezemben volt az első szalonnacsík, akkor jöttem rá, hogy nem tekerem rá a tésztára, hanem így kibélelem vel a formát. Hiába, ha az ember csinál valamit, akkor jobban átlátja, mit, hogy érdemes. Bevált ez az ötlet, bár a Tieid is nagyon szépek lettek, meg tudtak úgy is kelni. Arra gondoltam, hogy ha beírnád a receptesbe a Te verziódat, akkor ahhoz tenném kiegészítésnek az enyémet. Így lenne szerintem korrekt :-))
Gratulálok, nagyon szépek lettek a csigák. Megint tanultam Tőled, hogy Te először kibélelted a baconszalonnával a muffinsütő formát. Én körbetekertem lazán(ahogy Te javasoltad).A megbeszéléseket én köszönöm, hiszen sok ötlet a Tied volt. Én is csak fél adagból sütöttem ma meg. Szép estét.Julika
Szóval megsütöttem tegnap a Baconos csigákat. Nagyon finomra sikerült. Csak fél adagot csináltam, mert nem volt szükség többre, még volt egy kis kenyerem mára. Nagyon kiadós lett, majd írok receptet hozzá, érdemes kipróbálni. Köszönöm Julikának az ötletet és a megbeszéléseket.
Itt elérhetők a képek, többet is csináltam a készítése közben: Baconszalonnás csiga
Szia!
Az én gépemnél is előbb kell rakni a folyékony dolgokat. Erre az egyre figyelek a többire én sem.
Küldtem a torta receptjét.
Fantasztikus dolgokat sütnek itt a lányok. Csak ámulok és bámulok.
Mióta a gyerekek nincsenek velünk, kevesebbet sütök.Nem kellene hiznom inkább fogyni szeretnék.
Amíg a gyerekeim velünk laktak, minden recept nálam úgy kezdödött, hogy szorozzuk be 2-vel a hozzávalókat.
Sose maradt egy morzsa se.
Mi nem igazán szeretjük a cukrászdai sütiket, lányom szavaival élve "túl ízű" volt mindegyik.
Az itthon készült sütiket még akkor is megették az utolsó szemig ha éppen nagykanállal kellett kivadászni, mert nem volt sikeres az állaga.
De meg ám!!! Nagyon finom lett, a képeit szeretném hozni, de mindig valami közbejön :-)) Most elszaladok vacsit melegíteni a férjemnek, aztán felteszem ezt is, meg készen van a mai kenyerem, majd ennek a képeit is.
Az a recept, amit odatettem az előző hozzászólásomhoz, három méretben van meg, csak komplikált lenne átírni a címét, azért hagytam így. Nézd majd meg, érdemes! Ha 70 dkg-os kenyeret lehet sütni a gépedben, akkor biztos lehet kisebbet is csinálni, akár az 1-kg-os kenyérhez való tésztát el is felezheted, akkor 50 dkg-os kenyeret kapsz, 30 dkg lisztből. Így többször is süthetsz és nem marad meg a kenyérke vége.
Itt egy kalácsrecept, ezt is elfelezve tudod sütni a gépben: Kalács
Én nem fordítok figyelmet arra, hogy milyen sorrendben pakolok a gépbe. Igazán csak akkor van jelentősege, ha időzítve sütsz, mert ekkor nem szabad érintkeznie az élesztőnek a liszten kívül semmi mással. Én mindent csak beszórok és indítom a gépet. Az az igazság, hogy nekem két kenyérsütőgépem van és pont fordított sorrendet adott meg a két használati utasítás. Ekkor sokalltam be :-)) Állandóan bajban voltam, hogy melyik gépbe, hogy is pakoljak, úgyhogy eluntam és mindent úgy teszek, ahogy a kezembe kerül.
Majd mesélj, hogy milyen döntésre jutottál a kenyérrel és a kaláccsal kapcsolatban. Várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Szia Ágimama ! Mi is ketten vagyunk a párommal, így nekünk is sok egy kenyér, ezért én mindig teszek be a kenyérből a mélyhűtőbe,felszeletelve 3-4 szeletenként becsomagolva folpackba- És akkor azt egyszerre szinte megesszük. Ugyanolyan friss mintha akkor sült volna, így szinte mindig friss kenyeret eszünk. Üdv.Julika
Sziasztok ! Tényleg nagyon sok szép és biztos fincsi remekmű született ezen a hétvégén is. Szokimoki ! Tényleg egyformát sütöttünk csak más ízesítésben:) Ügyi vagy nagyon !!! Margitka ! Megsütötted a baconszalonnás tekercset? A párom azt mondta ez még finomabb mint a múltkori. A kefíredre kiváncsi vagyok, várom a beszámolót. Szép estét. Julika
Hozom a képeket, egytől egyig sikerről szólnak :-)) Én pedig nagyon örülök nekik.
Bezsa muffint, kenyeret és tortát sütött:
Bundik első sütőben sütött kenyeréről küldött képet. Szerintem tökéletes lett a formája és minden ami látható rajta. Remélem az íze is olyan, mint amit a külseje alapján várni lehet tőle :-))
Kartika a Túrós, mazsolás koszorúról küldött képet és receptet. A receptet a Húsvéti receptek közé tettem, mert eredetileg ennek szánták a könyvben is.
Szokimoki nem túl régen kezdett sütögetni és szép csendben, teljesen profivá válik :-))
Úgy gondolom, a képek láttán megértitek, hogy miért örülök ennyire :-))
Gratulálok mindenkinek, nagyon-nagyon szépeket sütöttetek, üdv, Margit
Nagyon örülök hogy jól sikerült a kenyérkéd. A formázáson lehet segíteni, ha most nem felelt meg teljesen, ez már igazán nem probléma :-)) Hozom a képet rövidesen.
Ebben a gépben csak 70 dkg-ás kenyeret lehet sütni, úgy emlékszem rá. Annak idején sütőttem olyan finom rozscipót és olyan szép magas volt és finom. Minden angolul van rajta irva és én meg nem már olyan rugalmas, hogy törjem magam ezért.Annyira kevés kenyeret eszünk, hogy még ebből a kicsiből is mindig megszárad.Ketten vagyunk csak a papával. Majd próbálkozom, habár délelőtt azon gondolkodtam, hogy jó lenne egy jó kis könnyü foszlos kalácsot sütni. Ha tudnál nekem ilyen receptet küldeni és főleg, hogy milyen sorrendbe rakjam a gépbe, mert azt hiszem az is számit.
Jót mosolyogtam a "tavaszi" vasárnapon. Most már tudok rajta mosolyogni, de mostanáig autóztunk a férjemmel, addig nem volt valami virágos, jó kedvem :-)) Örülök a finom, gépi kenyérkédnek, az enyém is nagyon jól sikerült. Tettem bele egy kevéske rozskovászt - csak ízesítőnek - és nagyon jó lett. Mostanában lehet, hogy egyszer-egyszer visszatérek hozzá, ha kevesebb időm lesz. A gépi kenyerek tényleg kicsit más állagúak, mint a sütőben sütöttek, lehet, hogy a kézi átdolgozás hiányzik nekik? Mindenestre finomak tudnak ezek is lenni:-))
A kefirgombáim még álldogálnak a tejben és semmi különöset nem csinálnak. Most kevesebbet tettem a tejbe, mint a múltkor, hátha az volt a baja, hogy már túl sok a gombám. Most csak 1 liter tejet áldoztam a kísérletre és a gombák 1/3 részét tettem bele. Majd jelentkezem vele, hogy sikerült.
További szép - bár egyáltalán nem tavaszias :-)) - vasárnapot kívánok Neked is, üdv, Margit
Nagyon örülök a sikerednek és annak is, hogy elmesélted. Most sütöm életem első, csak teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerét, remélem nekem is jól fog sikerülni.
További sok sikert kívánok és várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit