Aranyos vagy, köszönöm, hogy aggódtál :-)) Este nagy-nagy beszélgetésben voltunk a gyerekeimmel, aztán úgy elment az idő és úgy elfáradtam, hogy már nem tudtam a dolgaimat megcsinálni. Pedig sütöttem is nagyon finomat, majd hozom a képeit.
A kenyérliszt ebbe is jó, nem tudom, milyen volt a korábbi recepted, amihez vissza szeretnél térni. Elképzelhetőnek tartom, hogy az utolsó kelesztési idő rövid a programodban. Meg lehet esetleg próbálni, hogy az utolsó normál dagasztás után kiveszed a dagasztólapátot a gépből és így keleszted a tésztát. Ha van a gépeden a kelesztési idő alatt ejtés/tésztasimítás (amikor néhány másodpercben visszakeveredik a már kelőfélben lévő tészta), akkor ezzel a módszerrel ezt kiküszöbölheted és hosszabb ideig tud háborítatlanul kelni a kenyered.
Várom további jelentkezésedet, minde jót, üdv, Margit
Semmi gond, én voltam a figyelmetlen, mert ha először végig olvastam volna, akkor láttam volna, hogy ez benne a folyadék.Meg nemrég sütöttem pont egy sütit, amibe por kávé kellett és ezért nem tünt fel.
Majd legközelebb jobban figyelek.
Úgy emlékszem, hogy valaki már megsütötte utánad, és neki sikerült.Ebből is látszik, hogy csak én bambultam el!Amúgy nagyon finom a krémje a sütinek!
Tehát úgy csináltam a kenyeret, hogy Nelly irta, Fehérkenyér lett, csak nem jött fel olyan szépen ahogy a képeken látni. Azt hiszem maradok az eddigi receptnél, amit úgymond kenyérlisztnek árulják a METRO-ba 5 kg-os kiszerelésbe. Jó belöle is a kenyér csak kicsit sürünek találom. Azért érdeklődtem, hogy mivel lehetne kicsit szellősebb könnyebbé tenni. Most már tudom, hogy az élesztőt és a sót nem lehet egymás mellé tenni. Én rászórtam a lisztre a sót és az élesztőt. Sajnos a gépen receptkönyvét nem találom, ott levolt irva a jó recept. Ez már nagyon régi gép HAUSER Bread van vagy 10 éves. Normár programon szoktam sütni ami 2 óra 40 percig tart ebben benne van a dagasztás, kelés és a sütés is. nagyon sajnálom, hogy nincs meg a leirás, mert akkor könnyebb lenne a különböző programokkal. Hát erről ennyit Köszi Ágimama
Ma megsütöttem a fehérkenyeret sütőben. Meglepően szép lett, csak legközelebb egy kicsit hoszabbra kell formáznom, mert egy kicsit duci lett. Az illata is nagyon finom. Tényleg egészen más az íze, mint a gépben sültnek. Majdnem olyan, mint a bolti. Ezután ha lesz rá időm, sütőben sütök kenyeret! Margitka! A képet elküldtem. Tövábbi szép napot, és jó sütögetést mindenkinek!
Bocsi hogy nem volt elég egyértelmű a cseh krémes receptjében hogy lefőzött,vagy örölt kávét teszünk.Elnézést mindenkitöl.Zsuzsi Te milyen kávéból készitetted?
A szaharinos kalács receptjétől nem kell tartanod,mivel nem érződik rajta,hogy édesitőszerrel készült.Egyébként én sem szeretem a szaharinos dolgokat,mert érzem azt a jellegzetes aromáját.De ez érdekes hogy a kalácsban,csigában nem éreztem.A kakaót nyugodtan kristálycukorral kevedt össze,és úgy csináld a csiga töltelékét,és akkor biztos be fog válni.
A kakaós kalácsot úgy csináltam belőle,hogy a kinyujtott fehér tésztára egy ugyanolyan méretü kakaós tésztát tettem,feltekertem mint a beiglit,és a tepsiben kelesztem mig a doblája nem lesz.Gabo
Szia Margitka! Hogy dolgoznak a gombáid? Nem tudom, mitől függhet, mikor milyen lesz a kefír, de az tény, hogy ugyanolyan tejből, ugyanolyan hőmérsékleten, azonos mennyiségű gomba mindig más ízű kefírt csinál. Nálam legalábbis :-) Én is tegnap fedeztem fel újra a gépi kenyeret :-). Hajdinalisztes, rozslisztes kenyeret sütöttem és bár feltapadt, nagyon finom lett. A sütős kenyerekhez képest sokkal kalácsosabbak ezek a kenyerek. Ugye? Szép "tavaszi" vasárnapot mindenkinek :-))
Bocsánat elfelejtettem irni, hogy Joli receptje alapján sütöttem a kenyeret.
A muffin receptje:
Finom gyümölcsös muffin
Hozzávalók:
4 tojás
18 dkg cukor
18 dkg margarin
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
bármilyen idénygyümölcs
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kiolajozzuk.
A tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint. Belekeverjük a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a felvert tojásfehérjét.
Az elkészült tésztát belekanalazzuk a kiolajozott formába. Utolsó lépésként minden egyes muffinba teszünk néhány szem idénygyümölcsöt /meggy, cseresznye, alma, körte, szilva, barack, és amit még el tudtok képzelni/. Értelem szerűen a nagyobb gyümölcsöket apróra vágjuk. Fontos, hogy a gyümölcsöket lisztbe forgassuk az akció előtt, mert így nem /mindig/ ülnek le a muffin aljára.
Szerbusztok!
Ma megsütöttem a krumplipelyhes kenyeret nagyon jól sikerült. Egyárnyalatnyi vizzel kevesebbet kellett volna tennem, de minimális a hiba.
Aztán sütöttem gyümölcsös muffint, hát az nagyon finom lett.
Mivel holnap unokaöcsém születésnapja lesz és tudom, hogy imádja a mézes krémes, hát azt csináltam, annyi különbséggel, hogy torta alakú.
Képeket küldöm Margitkának.
Holnap szülinapi buliba megyünk se főzés, se sütés.
Kedves Margitka! Örömmel értesítelek, hogy ismét sikerült jó tk kenyeret sütnöm, kétszer is egymásután, ez már nem lehet véletlen. Tanácsodat megfogadtam, 5,25 dl víz helyett csak 4,5 dl -t tettem és ami a lényeg: visszatértem a Dr Oetker porélesztőhöz, amivel eredetilg is írta a gépkönyv. Akár multi akár nem, de úgy látszik ez a drágább válik be.
Szia Margitka! érdekes dolog, mert a cukrász süteményeket én se igazán szeretem. Nem birom a vajkrémes gej édes dolgokat. Viszont az édes tésztákban egy egészséges kicsit édes ízt kell érezzek. (sokszor hezitálok, mert a férjem, gyerekeim édesebb szájuak) Ki fogom kisérletezni és megirom, de amit eddig tapasztaltam a 14-15 dkg ennyi liszthez megfelelő. (mivel a keserű kakaó miatt amugy sem édes a tészta)
Küldtem a most sütött túros-mazsolás stollen szerű kalácsról képet, majd nézd meg. Jól néz ki és nagyon finom. (és nem túl édes)
Szia Piroska! Na ezen jót nevettem. Akkor megbeszéltük a debreceni cora áruválasztékát:)))
A recept a következő:
Almás rózsatorta/ Latsia receptje/
12,5 dkg vaj
4 tojás
12,5 dkg cukor
3 cs. vaníli cukor
citro aroma
25 dkg liszt
2 tk sütőpor
1/8 liter tej
50 dkg hámozott,lereszelt alma
A szilikon formát vékonyan kikenjük zsiradékkal. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az első 4 hozzávalót habosra kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és apránként a tejet, de csak annyit, hogy a tészta nehéz,sűrű legyen ne nagyon folyós.Végül belekeverjük az almát és a masszát a formába öntjük. A sütőbe toljuk és kb. 60perc alatt készre sütjük.
Ja, a kérdésre nem válaszoltam: nagy rózsát is vettem és kicsi rózsát is. Szív alakú fém tortaformám már van, és az mélyebb mint amilyen itt volt, így azt nem vettem.
Akkor ma összebeszéltünk, mert én is a csíkos kalácskoszorút sütöttem meg. Igaz, annyi különbséggel, hogy a tiramisus-kakaós-rumos kalácsot sütöttem meg csíkos koszorúnak,mert annak nagyon szeretjük az ízét! Küldtem róla Margitkának képeket is.
Sziasztok. Megsütöttem a beígért Nők L. melléklet receptből az egyik sütit, képet Margitkának elküldtem. Hasonliít a stollenhez. Túros-mazsolás koszorú. (teteje baracklekvárral lekenve és diszítőcukorral megszórva) 3-4 napig pihentetni kellene hogy az ízek érjenek össze, de sajnos már ma megvágtuk. (nagyon kiadós, finom)
Melyik formát vetted meg végül? Én a nagy rózsa formát. Ha te is azt vetted meg, akkor ahhoz az nlc-ről szedtem le egy receptet, ha gondolod akkor leírom! Érdekes, nálunk a debreceni corában is a rózsa forma kicsi is nagy is sok volt, de másfajta szinte semmi!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit