E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.03.05. 17:09 - #3956

Szia Szokimoki!

Aranyos vagy, köszönöm, hogy aggódtál :-))
Este nagy-nagy beszélgetésben voltunk a gyerekeimmel, aztán úgy elment az idő és úgy elfáradtam, hogy már nem tudtam a dolgaimat megcsinálni. Pedig sütöttem is nagyon finomat, majd hozom a képeit.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.05. 17:07 - #3955

Szia Ágimama!

Ezt a kenyeret sütötted meg? Fehér kenyér 1 kg-os

A kenyérliszt ebbe is jó, nem tudom, milyen volt a korábbi recepted, amihez vissza szeretnél térni. Elképzelhetőnek tartom, hogy az utolsó kelesztési idő rövid a programodban. Meg lehet esetleg próbálni, hogy az utolsó normál dagasztás után kiveszed a dagasztólapátot a gépből és így keleszted a tésztát. Ha van a gépeden a kelesztési idő alatt ejtés/tésztasimítás (amikor néhány másodpercben visszakeveredik a már kelőfélben lévő tészta), akkor ezzel a módszerrel ezt kiküszöbölheted és hosszabb ideig tud háborítatlanul kelni a kenyered.

Várom további jelentkezésedet, minde jót, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.03.05. 16:59 - #3954

De jó, hogy itt vagy Margitka!Meg, hogy nincs semmi baj!

Neked ez már majdnem olyan mint egy munkahely, ha egyszer nem jössz már aggódunk, hogy hol vagy:)))


szokimoki Előzmény | 2006.03.05. 16:56 - #3953

Szia Gabo!

Semmi gond, én voltam a figyelmetlen, mert ha először végig olvastam volna, akkor láttam volna, hogy ez benne a folyadék.Meg nemrég sütöttem pont egy sütit, amibe por kávé kellett és ezért nem tünt fel.

Majd legközelebb jobban figyelek.

Úgy emlékszem, hogy valaki már megsütötte utánad, és neki sikerült.Ebből is látszik, hogy csak én bambultam el!Amúgy nagyon finom a krémje a sütinek!

Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.03.05. 16:56 - #3952

Peszleg1 hozzászólása:

Szia Margitka !

Tehát úgy csináltam a kenyeret, hogy Nelly irta,  Fehérkenyér lett, csak nem jött fel olyan szépen ahogy a képeken látni. Azt hiszem maradok az eddigi receptnél, amit úgymond kenyérlisztnek árulják a METRO-ba 5 kg-os kiszerelésbe. Jó belöle is a kenyér csak kicsit sürünek találom. Azért érdeklődtem, hogy mivel lehetne kicsit szellősebb könnyebbé tenni. Most már tudom, hogy az élesztőt és a sót nem lehet egymás mellé tenni. Én rászórtam a lisztre a sót és az élesztőt. Sajnos a gépen receptkönyvét nem találom, ott levolt irva a jó recept. Ez már nagyon régi gép  HAUSER Bread van vagy 10 éves. Normár programon szoktam sütni ami  2 óra 40 percig  tart ebben benne van a dagasztás, kelés és a sütés is. nagyon sajnálom, hogy nincs meg a leirás, mert akkor könnyebb lenne a különböző programokkal. Hát erről ennyit Köszi Ágimama


EmMargit Előzmény | 2006.03.05. 16:51 - #3951

Sziasztok!

Megjöttem. Tegnap tényleg elvesztem egy kicsit :-)), de hálistennek nincs baj.
Mindjárt hozom a tegnapi képeket (is) és válaszolgatok mindenkinek.

További szép napot, üdv, Margit


Bundik Előzmény | 2006.03.05. 16:30 - #3950

Sziasztok! Szia Magitka!

Ma megsütöttem a fehérkenyeret sütőben. Meglepően szép lett, csak legközelebb egy kicsit hoszabbra kell formáznom, mert egy kicsit duci lett. Az illata is nagyon finom. Tényleg egészen más az íze, mint a gépben sültnek. Majdnem olyan, mint a bolti. Ezután ha lesz rá időm, sütőben sütök kenyeret! Margitka! A képet elküldtem. Tövábbi szép napot, és jó sütögetést mindenkinek!

Üdv: Bundik.


gabo Előzmény | 2006.03.05. 14:22 - #3949

Szia Szokimoki!

Bocsi hogy nem volt elég egyértelmű a cseh krémes receptjében hogy lefőzött,vagy örölt kávét teszünk.Elnézést mindenkitöl.Zsuzsi Te milyen kávéból készitetted?

Tehát a pontosobb recet:8 ek.lefőzött kávé.

Gabo



gabo Előzmény | 2006.03.05. 14:11 - #3948

Szia Piroska!

A szaharinos kalács receptjétől nem kell tartanod,mivel nem érződik rajta,hogy édesitőszerrel készült.Egyébként én sem szeretem a szaharinos dolgokat,mert érzem azt a jellegzetes aromáját.De ez érdekes hogy a kalácsban,csigában nem éreztem.A kakaót nyugodtan kristálycukorral kevedt össze,és úgy csináld a csiga töltelékét,és akkor biztos be fog válni.

A kakaós kalácsot úgy csináltam belőle,hogy a kinyujtott fehér tésztára egy ugyanolyan méretü kakaós tésztát tettem,feltekertem mint a beiglit,és a tepsiben kelesztem mig a doblája nem lesz.Gabo


kila Előzmény | 2006.03.05. 09:13 - #3947

Szia Margitka!
Hogy dolgoznak a gombáid?
Nem tudom, mitől függhet, mikor milyen lesz a kefír, de az tény, hogy ugyanolyan tejből, ugyanolyan hőmérsékleten, azonos mennyiségű gomba mindig más ízű kefírt csinál. Nálam legalábbis :-)
Én is tegnap fedeztem fel újra a gépi kenyeret :-). Hajdinalisztes, rozslisztes kenyeret sütöttem és bár feltapadt, nagyon finom lett.
A sütős kenyerekhez képest sokkal kalácsosabbak ezek a kenyerek. Ugye?
Szép "tavaszi" vasárnapot mindenkinek :-))

bezsa Előzmény | 2006.03.04. 21:54 - #3946

Bocsánat elfelejtettem irni, hogy Joli receptje alapján sütöttem a kenyeret. A muffin receptje: Finom gyümölcsös muffin Hozzávalók: 4 tojás 18 dkg cukor 18 dkg margarin 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor bármilyen idénygyümölcs Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kiolajozzuk. A tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint. Belekeverjük a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a felvert tojásfehérjét. Az elkészült tésztát belekanalazzuk a kiolajozott formába. Utolsó lépésként minden egyes muffinba teszünk néhány szem idénygyümölcsöt /meggy, cseresznye, alma, körte, szilva, barack, és amit még el tudtok képzelni/. Értelem szerűen a nagyobb gyümölcsöket apróra vágjuk. Fontos, hogy a gyümölcsöket lisztbe forgassuk az akció előtt, mert így nem /mindig/ ülnek le a muffin aljára.

bezsa Előzmény | 2006.03.04. 21:48 - #3945

Szerbusztok! Ma megsütöttem a krumplipelyhes kenyeret nagyon jól sikerült. Egyárnyalatnyi vizzel kevesebbet kellett volna tennem, de minimális a hiba. Aztán sütöttem gyümölcsös muffint, hát az nagyon finom lett. Mivel holnap unokaöcsém születésnapja lesz és tudom, hogy imádja a mézes krémes, hát azt csináltam, annyi különbséggel, hogy torta alakú. Képeket küldöm Margitkának. Holnap szülinapi buliba megyünk se főzés, se sütés.

Csemi Előzmény | 2006.03.04. 21:41 - #3944

Kedves Margitka! Örömmel értesítelek, hogy ismét sikerült jó tk kenyeret sütnöm, kétszer is egymásután, ez már nem lehet véletlen. Tanácsodat megfogadtam, 5,25 dl víz helyett csak 4,5 dl -t tettem és ami a lényeg: visszatértem a Dr Oetker porélesztőhöz, amivel eredetilg is írta a gépkönyv. Akár multi akár nem, de úgy látszik ez a drágább válik be.

Üdv: Csemi


Kartika Előzmény | 2006.03.04. 21:11 - #3943

Szia Margitka! érdekes dolog, mert a cukrász süteményeket én se igazán szeretem. Nem birom a vajkrémes gej édes dolgokat. Viszont az édes tésztákban egy egészséges kicsit édes ízt kell érezzek. (sokszor hezitálok, mert a férjem, gyerekeim édesebb szájuak) Ki fogom kisérletezni és megirom, de amit eddig tapasztaltam a 14-15 dkg ennyi liszthez megfelelő. (mivel a keserű kakaó miatt amugy sem édes a tészta) Küldtem a most sütött túros-mazsolás stollen szerű kalácsról képet, majd nézd meg. Jól néz ki és nagyon finom. (és nem túl édes)

szokimoki Előzmény | 2006.03.04. 20:52 - #3942

Szia Piroska! Na ezen jót nevettem. Akkor megbeszéltük a debreceni cora áruválasztékát:)))

A recept a következő:

Almás rózsatorta/ Latsia receptje/

12,5 dkg vaj

4 tojás

12,5 dkg cukor

3 cs. vaníli cukor

citro aroma

25 dkg liszt

2 tk sütőpor

1/8 liter tej

50 dkg hámozott,lereszelt alma

A szilikon formát vékonyan kikenjük zsiradékkal. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az első 4 hozzávalót habosra kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és apránként a tejet, de csak annyit, hogy a tészta nehéz,sűrű legyen ne nagyon folyós.Végül belekeverjük az almát és a masszát a formába öntjük. A sütőbe toljuk és kb. 60perc alatt készre sütjük.

Az illető hölgy honlapján képet is találsz róla.

Üdv, Szokimoki


Piroska Előzmény | 2006.03.04. 20:39 - #3941

Ja, a kérdésre nem válaszoltam: nagy rózsát is vettem és kicsi rózsát is. Szív alakú fém tortaformám már van, és az mélyebb mint amilyen itt volt, így azt nem vettem.

Piroska Előzmény | 2006.03.04. 20:37 - #3940

Szia Szokimoki!

Érdekel a recept. Amúgy én is a debreceni CORÁban voltam. :-)))

Piroska


szokimoki Előzmény | 2006.03.04. 20:33 - #3939

Szia Majorkaj!

Akkor ma összebeszéltünk, mert én is a csíkos kalácskoszorút sütöttem meg. Igaz, annyi különbséggel, hogy a tiramisus-kakaós-rumos kalácsot sütöttem meg csíkos koszorúnak,mert annak nagyon szeretjük az ízét! Küldtem róla Margitkának képeket is.

Üdv, Szokimoki


Kartika Előzmény | 2006.03.04. 20:31 - #3938

Sziasztok. Megsütöttem a beígért Nők L. melléklet receptből az egyik sütit, képet Margitkának elküldtem. Hasonliít a stollenhez. Túros-mazsolás koszorú. (teteje baracklekvárral lekenve és diszítőcukorral megszórva) 3-4 napig pihentetni kellene hogy az ízek érjenek össze, de sajnos már ma megvágtuk. (nagyon kiadós, finom)

szokimoki Előzmény | 2006.03.04. 20:27 - #3937

Szia Piroska!

Melyik formát vetted meg végül? Én a nagy rózsa formát. Ha te is azt vetted meg, akkor ahhoz az nlc-ről szedtem le egy receptet, ha gondolod akkor leírom! Érdekes, nálunk a debreceni corában is a rózsa forma kicsi is nagy is sok volt, de másfajta szinte semmi!

Üdv, Szokimoki


[Későbbi] [4396-4377] [4376-4357] [4356-4337] [4336-4317] [4316-4297] [4296-4277] [4276-4257] [4256-4237] [4236-4217] [4216-4197] [4196-4177] [4176-4157] [4156-4137] [4136-4117] [4116-4097] [4096-4077] [4076-4057] [4056-4037] [4036-4017] [4016-3997] [3996-3977] [3976-3957] [3956-3937] [3936-3917] [3916-3897] [3896-3877] [3876-3857] [3856-3837] [3836-3817] [3816-3797] [3796-3777] [3776-3757] [3756-3737] [3736-3717] [3716-3697] [3696-3677] [3676-3657] [3656-3637] [3636-3617] [3616-3597] [3596-3577] [3576-3557] [3556-3537] [3536-3517] [3516-3497] [3496-3477] [3476-3457] [3456-3437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG